• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim doğumlu çocuk ve 1. sınıfa başlama meselesi

Bu sene anasinifina gitmesi çok daha mantıklı yaşı küçük çocuklar sınıfta ezildiği gibi akademik anlamda da çok zorlanıyorlar. Özellikle ilerleyen dönemde 8. Sınıf mesela matematik dersinde sınıfı yakalamaları zor oluyor. Ben Mayıs doğumlu çocuğumu bile bir yıl geç verme taraftarıyım.
Burada önemli olan çocuğun durumu.Onun 1.sınıfı yapabilir olup olmayacağına ancak bir uzman karar verir.Artık 1.sınıfta bizim eğitimciler birazda hazır çocuk istiyorlar. Hazır gibi değilse seneye gidebilir.Seneye büyük olabilir diye hiç takılmayın.Önemli olan onun 1.sınıfa ne zaman hazır olduğu.Seneler ne ki..

Valla ortalama üstü bir aileden bahsediyorsunuz bilemem 10 yıllık öğretmenim devlet okulundayim genellememin sonuna kadar arkasındayım bu arada bir genelleme yaptım dikkatinizi buda cekiversin olur mu , 100 çocuktan birinin sivrilmesi yada bundan farklı olması istisna oluyor ha birşey daha anne anaokulunda yapılan deney ve gözlemleri evde yapmıştır, çocuk o yaşa kadar oyun terapisi almıştır eğitimde geri kaldığı düşünülmüş desteklenmiştir yahu sayılsa bir milyon şey herkes sayar burda bahse konu olan ortalama (50 kişilik devlet okulunda) bir okuldaki başarı sosyalleşme ve bunun alt yapisi
devlet okullarındaki gözlemlerim özel değil.çocuğun yaşıyla zerre ilgisi yok başarının.çocuğun zeka seviyesi davranış bozukluğu olup olmaması ailesinin eğitimli olup olmaması değil ilgili olup olmamasına göre değişiyor çocuklar.sizin söyledikleriniz kanun değil öğretmensiniz diye.ben de sizlerin hocalarınıza prof lara sora sora öğrendim .gayet de çocuğa bağlı öğretmenine bağlı ailesine bağlı yaş bir teferruat.yaşı büyük ama affedersiniz seme gibi çocuklar gördüm.annem öğretmen o da aynı fikirde .çocuk hazırsa başlar okula ister erken ister 1 sene geç.çocuğa güvenmemektir bir sene geç gitsin demek çocuk hazırsa.koskoca bir yılına da yazık olur.konu sahibi çocuğunu hazır görmedi anaokuluna yazdırdı.bu da normal.evladını en iyi anne tanır.

Yaa 😱 ben de ilkokulda çok üzerine girmeyeyim diye plan yapıyordum icimden. O zaman işi baştan disiplinli tutmak ve sevdirmeye çalışmak lazım
ilkokul en önemlisi.temel orda atılıyor çünkü.çocuk orda nasılsa elzem bir durum olmadıkça ortaokul lise üniversite aynı başarı oranında gidiyor.benim çocuk 1.sınıftan beri aynı çocuklarla okudu.6.sınıf oldu.tembel hala tembel çalışkan hala çalışkan öğretmenlere illallah ettirenler zerre değişmedi okuma hırsında olanlar da aynen devam ediyorlar.

devlet okullarındaki gözlemlerim özel değil.çocuğun yaşıyla zerre ilgisi yok başarının.çocuğun zeka seviyesi davranış bozukluğu olup olmaması ailesinin eğitimli olup olmaması değil ilgili olup olmamasına göre değişiyor çocuklar.sizin söyledikleriniz kanun değil öğretmensiniz diye.ben de sizlerin hocalarına prof lara sora sora öğrendim .gayet de çocuğa bağlı öğretmenine bağlı ailesine bağlı yaş bir teferruat.yaşı büyük ama affedersiniz seme gibi çocuklar gördüm.annem öğretmen o da aynı fikirde .çocuk hazırsa başlar okula ister erken ister 1 sene geç.çocuğa güvenmemektir bir sene geç gitsin demek çocuk hazırsa.koskoca bir yılına da yazık olur.konu sahibi çocuğunu hazır görmedi anaokuluna yazdırdı.bu da normal.evladını en iyi anne tanır.
2007 oglumu anasınıfına yollamadim onun senesinde 66 aylık 1.ci sınifa alinıyordu yollamakla yollamamak arasinda kalmıstim ama iykide yolladim zorlanmadi,maşallah 1yas büyük cocuklardanda önde gitti,hep basariyla bitirdi, 10.sıniftada liseler arasinda 1.ci oldu
Yani bu cocukla alakali yine, dedigin dogru anne cocugunu iyi tanir

Ertelemeselerdi keşke :KK70: şaka bir yana 2 yaş büyük nasıl olacak ki? Yani max Eylül 2015'li vardır diye düşünüyorum.
Ben sınıfın büyüğü olmasının süper avantaj olduğunu düşünmüyorum (uzman değilim).
Şaka bir yana psikolog, okul idaresi ve öğretmen görüşü de bu yöndeydi. Kafamız rahat açıkçası.
Bencede keşke ama okullarda akran zorbalığı o kadar çok ki. Çocuk yapılı bile olsa mental olarak onlara karşı çıkamıyor ya da onlarla uğraşamıyor. Öğretmenler bu zorbalığın önüne nedense geçemiyor, geçmeye de çalışmıyor. Ayrıca bilişsel, kaba ve ince motor kabiliyeti büyüklerden zayıf oluyor. Umarım sizde olmaz ama bu bir risk sonuçta. Sınıfın en büyüğü olması süper olmasa da illa ki artı değerler katacaktır. Umarım siz yaşamazsınız. Haziran 2015 doğumlu olup bu sene başlayacaklar da var tam olmasa da 2 yaşa yakın bir aralık var neredeyse. Zaten kötü olan yanı da bu. Ayrıca küçük başlayanlar ders yapmada çok zorlanıyor, yavaş kalıyor biraz. Canı istemiyor. Bende kızımı geçen sene büyük bir aptallık yapıp verdim geri aldım hemen 🤣 2016 ocak doğumlu bu yıl başlayacak tekrar. Akademik olarak sorun olmadı ama ders yapması oldukça zordu. Şimdi evde kendi kendine çarpma yapmayı öğrenmiş düşün. Geçen seneki hali resmen bebekmiş diyorum. Akran zorbalığı konusunda çok zorlandı. Hatta akran demeyelim direk büyük zorbalığı. 2014 lü vardı sınıfta. Okuma yazma bilmesine rağmen aldık. Çok çok nadir olsa da küçük olup sınıf 1. Si olan da var ama benim kaygım daha çok psikolojik durumuydu.

2007 oglumu anasınıfına yollamadim onun senesinde 66 aylık 1.ci sınifa alinıyordu yollamakla yollamamak arasinda kalmıstim ama iykide yolladim zorlanmadi,maşallah 1yas büyük cocuklardanda önde gitti,hep basariyla bitirdi, 10.sıniftada liseler arasinda 1.ci oldu
Yani bu cocukla alakali yine, dedigin dogru anne cocugunu iyi tanir
daim olsun başarısı.işte yaşa bağlı değil çocuğa bağlı.bazı çocuk geç başlar başarılı olur bazısı erken başlar başarılı olur.günümüzde eğitimde çok zaman harcanır oldu.mesela mezuna kalmak diye bir şey çıktı.bizim zamanımızda böyle denmez kazanamadı üniversiteyi denirdi.şimdi kural gibi olmuş mezuna kalmak.okullarda hazırlık var en az 1 sene de o.sonra da yıllarca kpss.gençlerin hayata atılması ertelendikçe erteleniyor.herkes de üniversite okuma merakında.kimse lisede meslek edineyim o alanda çok ilerleyeyim de demiyor almanya vs gibi.sonuç tonla işsiz üniversite mezunu genç.yarış aralarında zaten korkunç boyutlarda artık.senelerce dershaneler özel dersler test kitapları.gerçekten artık okumak ve iş sahibi olmak çok zorlaştı.allah tüm çocukların gençlerin yardımcısı olsun.

Bencede keşke ama okullarda akran zorbalığı o kadar çok ki. Çocuk yapılı bile olsa mental olarak onlara karşı çıkamıyor ya da onlarla uğraşamıyor. Öğretmenler bu zorbalığın önüne nedense geçemiyor, geçmeye de çalışmıyor. Ayrıca bilişsel, kaba ve ince motor kabiliyeti büyüklerden zayıf oluyor. Umarım sizde olmaz ama bu bir risk sonuçta. Sınıfın en büyüğü olması süper olmasa da illa ki artı değerler katacaktır. Umarım siz yaşamazsınız. Haziran 2015 doğumlu olup bu sene başlayacaklar da var tam olmasa da 2 yaşa yakın bir aralık var neredeyse. Zaten kötü olan yanı da bu. Ayrıca küçük başlayanlar ders yapmada çok zorlanıyor, yavaş kalıyor biraz. Canı istemiyor. Bende kızımı geçen sene büyük bir aptallık yapıp verdim geri aldım hemen 🤣 2016 ocak doğumlu bu yıl başlayacak tekrar. Akademik olarak sorun olmadı ama ders yapması oldukça zordu. Şimdi evde kendi kendine çarpma yapmayı öğrenmiş düşün. Geçen seneki hali resmen bebekmiş diyorum. Akran zorbalığı konusunda çok zorlandı. Hatta akran demeyelim direk büyük zorbalığı. 2014 lü vardı sınıfta. Okuma yazma bilmesine rağmen aldık. Çok çok nadir olsa da küçük olup sınıf 1. Si olan da var ama benim kaygım daha çok psikolojik durumuydu.
işte anne olarak çocuğu en iyi siz tanırsınız.hazır görmediyseniz en iyi kararı vermişsiniz demektir.ama küçük gönderenleri de sanki çocuklarına ihanet ediyorlarmış gibi suçlamasın kimse.her çocuk başka bir karakter bambaşka bir insan.bireysel değerlendirilmeli .

işte anne olarak çocuğu en iyi siz tanırsınız.hazır görmediyseniz en iyi kararı vermişsiniz demektir.ama küçük gönderenleri de sanki çocuklarına ihanet ediyorlarmış gibi suçlamasın kimse.her çocuk başka bir karakter bambaşka bir insan.bireysel değerlendirilmeli .
Çocuk bu belli olmuyor ki. Büyük bir istekle başladı aslında evde hep kitapla gezen bir tipti mesela. Ama ona ağır geldi ortam. Bizde bilemedik. Çok adapte de oldu ama işte ortam uygun değil ben kıyamadım. Gitse de olurdu belki geçerdi bilmiyorum. Başlarken büyük bir istekle başladık. Bende sonradan dediğiniz gibi kendi çocuğuma yanlış yaptığımı düşündüm durduk yere. Ne gerek var ki bir sene daha gezsin dolaşsın. Daha eğlenceli aktivitelere gitsin. Erken göndereceklere bu sebeple önermiyorum. He birde şu var öğretmen de önemli. Bizim öğretmen disiplinli ve çok detaylı öğretim tarzına sahipti. Devam etmesini çok istemesine rağmen aldım. Pedagogla da görüştük tabi ki.

Ayrıca şimdi belli olmasa da ileride genel sınavlarda da başarısının az olacağını düşünüyorum erken başlayanların. Kızım başlamadan önce buna inanmıyordum ama ilkokul bitince acısı çıkacak gibi hissetmeye başlamıştım. Benim ki sadece öneri yaşadıklarımdan yola çıkarak. Belki başka çocuk duygusal değildir etkilenmez. Her annenin ve babanın kendi kararı.

Çocuk bu belli olmuyor ki. Büyük bir istekle başladı aslında evde hep kitapla gezenle bir tipti mesela. Ama ona ağır geldi ortam. Bizde bilemedik. Çok adapte de oldu ama işte ortam uygun değil ben kıyamadım. Gitse de olurdu belki geçerdi bilmiyorum. Başlarken büyük bir istekle başladık. Bende sonradan dediğiniz gibi kendi çocuğuma yanlış yaptığımı düşündüm durduk yere. Ne gerek var ki bir sene daha gezsin dolaşsın. Daha eğlenceli aktivitelere gitsin. Erken göndereceklere bu sebeple önermiyorum. He birde şu var öğretmen de önemli. Bizim öğretmen disiplinli ve çok detaylı öğretim tarzına sahipti. Devam etmesini çok istemesine rağmen aldım. Pedagogla da görüştük tabi ki.

Ayrıca şimdi belli olmasa da ileride genel sınavlarda da başarısının az olacağını düşünüyorum erken başlayanların. Kızım başlamadan önce buna inanmıyordum ama ilkokul bitince acısı çıkacak gibi hissetmeye başlamıştım. Benim ki sadece öneri yaşadıklarımdan yola çıkarak. Belki başka çocuk duygusal değildir etkilenmez. Her annenin ve babanın kendi kararı.
aynen öyle.siz de doğrusunu yapmışsınız.benim çocuk anaokulundayken öğretmeni okula göndermeyin dedi.ama ben 67 aylık gönderdim psikoloğa ve rehberlik prof una danışarak.6.sınıf oldu .sınıflarının hep en iyi 2 öğrencisinden biri oldu bazen de birinci.çünkü harika bir ilkokul öğretmenine düştü.çok sevdi onu.öğretmen o kadar önemli ki ilk 3 yılda.

Tabiki de annenin görüşü önemli silik bir çocuktur yaşi gelmiştir ertelenmeli çok sosyalist liderlik ve özgüven noktasında level atlamistir bence başlamalı , genel bir çıkarım da bulundum yine tekrarlıyorum , parka gidiyoruz çocuklarımızdan küçük cocuklarin tirmandiklarini beş yaş çocuğundan beklediğimiz o hareketleri yaptığını cevval olduğunu görüyoruz, bizim bile dikkatimizi çekiyor vay masAllah çocuk ne cingöz ne hareketli diyoruz, proflardan bahsetmişsiniz erken ergenliğin kızlarda özgüven eksikliğine sebep olduğunu tüm üni hayatımız boyunca okuduk, ve kızlar kendi sınıfındaki öğrencilerden önce gelişim gösterince hem o psikoloji ile hem onlardan bir anda daha uzun daha iri oluşuyla şaşkınlık yaşıyor , erkeklerde ise bu tam tersi diye yıllarca okuduk ve aynı şeyi gözlemlemiş bulunuyorum ben kendi adıma şunu yineliyorum çocuğunu çok iyi tanıyan tanımayan velileri istisna tutarak erken yaş erkek çocuğu için ve büyük yaş kız çocuğu için zorlayıcı olmakta psikolojik olarak , ana okulu eğitimi almış çocuklar için söyleyeyim birçok gözlem ve deney yaptıkları için inanılmaz bir çıkarım ve sonuca ulaşma başarısı gösteriyor ana okuluna gitmiş çocuk ben bunu bizzat yasiyorum

Back
X