EKKS (Evde Kalmis Kiz Sendromu) :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi GmzD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende evlenmeden önce öyle düşünüyodum neyalan söyleyeyim evleneyim çocugum olsun hayatıma renk gelsin ama evlenince anladımki evlilik çok zor 30 yaşında hayatının aşkıyla evlenmiş mutlu sevildigini hisseden biri olarak bile diyorumki evlenmedende yaşaya bilirmişim ben etrafın laflarına çok takılırdım sonra çocugum olmadı o etraf gene konuştu şimdi kuzum oldu çok şükür gene susmuyolar ki anlyacagın hayatın tadını çıkarın kızlar bizler bir oyuncuyuz senarist yönetmen belli boşuna hayatı zehir etmeye gerek yokmuş şöyle bibakıyorum bekarlıgıma çok güzelmiş annemin babamın kuzusuydum şimdi kimlerle ugraşıyorum tek koca olsa süper benim bir arkadaşımda çok üzülüyo evlenemedigine diyorumki ona evde kalmış kız sendromunu yaşayan biri olarak SİZ BEKARLAR ZANNEDİYOSUNUZKİ EVLİLER HERGÜN HELVA YİYO YOK ANNEM YOK bekarın bir derdi evlenenemek evlendinmi koca çocuk olsa sorun olmasa büyük sorun kaynana kayın görümce elti geçim birçok dert var kısaca bekarlıgın tadını çıkarın sonra evliliyi özleyip evlenirsen bagzı şeylere katlanmak daha kolay oluyo

Aynen katiliyorum...

Ay canim ne guzel anlatmissin .

Bizde de şöyle derler: " ÖLÜLER ZANNEDERLERMİŞ Kİ 'DİRİLER HER GÜN ŞEKER HELVASI YİYOR' "

tatlim seni anliyorum bende 26 yasinda evlendim benden ufaklari hepsi evlendi en sona ben kaldim
ve birde nispet etmeleri yokmuydu heleki cocuk dogurduktan sonra :)))) ama bir kulagindan girsin digerinden ciksin hic takma kafani...
zamani vakti gelince bir bakmisin evlenmisin :))
sana bir tavsiye (evlenmek isteyen herkezede söylerim :) günde 5 defa cuma suresini oku insaALLAH...
ALLAHcc sana hayirli bir es huzurlu mutlu bir yuva nasip etsin...amin

evet kızlar dua bende her cuma 18 kere okurdum kimden ne duysam yaptım sonra çocuk için yaptım hep rabbime sıgındım birgün kımetse evleneceksiniz duanızı edin Allaha sıgının gözünüzüde açın kısmetleri kaçırmayın ama tadına varın şu hayatın sonra yaşta geçiyo insanın içindende bagzı şeyleri yapmak gelmiyo

Valla evde kaldiysam kaldim kime ne.benden çok dert edenler var..çevrede. onun bunun dediğine takilirsak hayat yasanmaz.

Valla evde kaldiysam kaldim kime ne.benden çok dert edenler var..çevrede. onun bunun dediğine takilirsak hayat yasanmaz.
Beni yanlış anladınız galiba... İşin gırgırındayım ben! Dalga geçtim açıkcası.

ve fakat şu konuda haklısınız ki millet bizden daha çok dert ediyor...

son olarak geçen gün size mesaj gönderecektim. mesaj kutunuz doluydu.

Bir sevgilim bile yoook diye ağlaşıp duruyorum ben de 23 yaşında olarak fakat, evde kaldım diye de ağlayamam kız .
Ne evde kalması, depresyona sokma beni

Nasıl bir yerde, nasıl bir ortamda büyüdün de 24 yaşında; daha küçücükken böyle bir fikre kapıldın?!
Hayretler içindeyim. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Ben utandım senin yerine şu an.
Ne kadar acı böyle bomboş bir nesil yetişmiş koca diye diye geziniyorlar.Trajikomik.

Konu başlığını okuyunca konu sahibini 35 yaşlarında evlenmemeyi tercih etmiş çünkü kendi zekasında kapasitesinde bir erkekle karşılaşamamış ancak etraftaki insanların laflarından bıkmış usanmış esprili ve zeki bir kadın hayal etmiştim..

Gel gör ki espri falan değilmiş.

Konu sahibi 24 yaşında evlenemediği için gerçekten bu sendroma sokmuş kendini. İnsanın hayattan evlilik dışında bir beklentisi olmazsa bu sendroma girmesi doğaldır. Buna bir şey diyemem. Ama insanın hayattan tek beklentisi nasıl evlilik olur ona şaşarım.

25 yaş sendromu diye bir şey var haberin var mı bilmiyorum. Sen evde kalma sendromunda değil de 25 yaş sendromundasın. Ama bu halini evlenememe diye kısıtlarsın bu sendromdan çıkamazsın işte. 25 yaş sendromu nedir biir alıntıyla şöyle anlatayım:

" [FONT=pt_sansregular]Bu kriz, mezuniyet ve hayata atılmakla alakalı. Diyelim ki lise çağını bir yarış atı gibi çalışarak harcadınız. Dershanede geçen ömür, sınav heyecanı, tercih krizi gibi zorluklara göğüs gerip bir üniversiteye kapağı attınız. Üniversite yıllarını finallerden, projelerden şikâyet ederek geçirdiniz. Tüm bu gayretiniz hayata atılırken bir adım önde başlayabilmek içindi. Hayata dair yüksek beklentilerle mezun oldunuz. İşte çeyrek yaş krizi tam bu noktada tetikleniyor! [/FONT][FONT=pt_sansregular]İşe mi girsem, yüksek lisans mı yapsam, alan mı değiştirsem gibi pek çok soru ardı ardına sıralanıyor. Erkekler için askerlik yükümlülüğü de cabası! Mezuniyet sonrası istediğiniz gibi bir iş bulabilmek başlı başına bir katastrof. Diyelim buldunuz artık öğrencilik dönemindeki ayrıcalıklardan mahrumsunuz. Mesela yaz tatili 3 aydan 15 güne düşüyor, üstelik artık maliyetini de babanız karşılamıyor!"
[/FONT]

Seni üzen geleceğindeki belirsizlik sadece. Evlenmeye odaklanma. Gelecek planları yap. Çalışıcan mı, kpss ye mi giricen, ingilizce kursuna mı gidicen. Bir şeyler bul ve buna yoğunlaş. Aşk, Evlilik senin koşuşturmalı hayatın devam ederken bir anda buluverir insanı. Önce birey olmaya çalış..

Onu geçtim bir kadın kendine bu deyimi nasıl olur da yakıştırır. Yetişkin bir kadınsın! Evde kalmış kız değilsin!

Son düzenleme:
bir kere - evde kalmıs kız- kadar nefret ettigim baska cumle yoktur herhalde. ben 27 yasındayım evli degilim meslegimi henuz elime almadım bu yuzden su an icin evlilik dusunmuyorum. etrafta benim icin ne dusunurlerse dusunsunsunler umrumda degil. konu sahibi henuz 24 yasındaymıssın evlilik icin bana gore cok erken bir yas kendini evde kalmıs diye konumlandırma lutfen.

Son düzenleme:

ya senin sınavın hiç evlenmemekse
nitekim böylesi de var
allah kimine tek nikah yazar kimine çift kimine hiç yazmaz
kimine boy boy çocuk verir diğerine vermez
hayatını tek bir şey üzerine empoze etme yıkımın çok büyük olur
gün geçtikçe içinde bulunduğun evde kalmışlık sendromu zamanla bunalıma buhrana dönüşür isyan etmeye başlarsın
rabbim neylerse güzel eyler
allah hayorlısını versin
çok ta takılma henüz evde kaldım demek için çok erken hatta evlilik için bile erken yaştasın

Kizzz evlenip napcan evlilik cocuk cok büyük sorumluluk :)
Ayrıca yasin geçmiş falan diil başlığı görünce 30 unu aşmış zannettim ki insanlar artik geç evleniyor hayatını yaşıyor falan
Hayiisi hakkında ınşallah karşına düzgün bi insan çıkar :)

yaşın 24 ve evde kaldım mı diyorsun hiç güleceğim yoktu yahu :)))
ben 28 yaşındayım ve hala erken diyorum iş arkadaşım 34 yaşında evlendi başka bir arkadaşım 31 yaşında ve şimdi şimdi düşünüyor nasıl bir ruh hali bu arkadaşım yapma gözünü seveyim evlilik vaktin, zamanın bellidir ne yaparsan yap değişmez boşuna üzülme geç olsun hayırlı olsun

sen daha çıtırıksın ablacım yaşının kıymetini bilsene :) 33 yaşındayım evleneli 6 ay oldu daha iyi ki daha önce evlenmemişim yoksa ruh eşimi bulamayacakmışım beklediğime değdi yani sadece üzüntüm eşimle daha uzun yıllar birlikte geçirmek isterdim oldu

Dünya hali sanırım evlenenler bekarlığın kıymetini daha iyi biliyor bekarlarda evlenmenin cazibesine kapılıp evde kaldım diyor, aslında oturup üzülmek zaman kayıbı var benim etrafımdada yaşı geçkin bekar kızlar ama onların canını sıkan anneleri bunu biliyorum ,ama anneleri okumamış ,çalışmamış ev hanımları zamane kızlarımız daha yoğun ve sosyal ama şu gerçekte var etrafta iyi yetişmiş ahlakı düzgün elinde mesleği olan erkek sayısıda acaip az , kızlar kendilerini niye tehlikeye atsın insan üzülmek içinde evlenmez
bence bekar kalmak daha ,mantıklı uygun aday gelene kadar

Yani senden küçük olup evlenenler herhalde hiç üniversite vs düşünmemiş

Son düzenleme:
ben bekarım. meraklısı da değilim ama şu söz doğru.

• Evlilik bir kale gibidir. Dışarıdakiler oraya girmek için, içindekiler de dışarı çıkmak için uğraşır dururlar. - Tayland Atasözü

Mutlu evliliğin sırrı , henüz bir sırdır. – Henny Youngman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…