Ekmek aslanin agzindaymis gercekten.!

Haftasonuda haftaiçide,çalışırkende halihazırda çalışmıyorkende ben alıyorum ekmek. Hatta tüm alışverisi ben yaparım. Çalışırkende şu anda kullanılmış hissetmiyorum.
Neden kullanılmis olunsun ki anlamadım?
Ben severim alışverişi eşim sevmez,bu sebeple bizim düzenimiz böyle oturdu. Ben sakin sakin etiket okuyarak,içeriğine bakarak alişveriş yapmayı severim,eşim fiyatına dahi bakmadan ilk bulduğunu alır.
Gitmek istemiyorsam sipariş veririm büfeye,yada apartmsn görevlisine.sizde yakınlarda eve getiren büfe market vs varsa oradan sipariş edin.

Aa gercekteb mi ama siz daha iyi bilmez misiniz mutfagi yoksa nutfakla ilgili midir
Valla kiz olarak dünyaya gelse, çok talibi olurdu.
Çok da iyi bi ev hanımı olurdu.
Ben rahat biriyim. Eşim de hassas, bi sebze bozulsun yada bi yiyecek yenmesin curusun ziyan olsun çok üzülür. Ben onun kadar değilim. Defaetle uyarmıştır beni tatlı dille. Bakti olmuyor. Artık rutin buzdolabını kontrol ediyor. Dipte köşede kalmış şeyi masaya koyuyor, nfk bundan tatlı yap, yada akşam yemek yapma bunu yiyelim diye. Geçen erzak dolabını kurcaliyordu. Sıcaktan bozulan boceklenen bi şey var mı diye.. Baba satasmadigi, elestirmedigi için dolap kontrol etmesine kızmıyorum. O bana uyum sağladı, ben de ona

Bizde de o tam tersi ama ben cok arastirip almam esim alisverisi cok sever butun etiketlerini okur eder.

Benimki de çok üşenir, oflar puflar ama bana aldirmaz söylene söylene giderdi. Ama artık şöyle bi çözüm buldum, bir defada 5 ekmek aldirip buzluga atiyorum.yemekten 1 saat önce çıkarıyorum 1 tane, fırından yeni çıkmış gibi oluyor.

Madem sadece pazar günlerinde sorun oluyor o zaman cumartesi'den bir iki tane fazladan ekmek alın dolaba koyun sabahına ısıtıp yiyin :)

Aynen benimki de hamur bile acar.. ama artik ben sokmuyorum mutfaga haddini bildirdim azcik o konuda.. gurme cikti basima ya aman ne zor mutfaktan anlayan es yasamayan bilemez arada buzdolabini duzenler dediginiz gibi bunu niye curuttun az al taze olsun bid bid bidi

1.bakkala gitme gorevi diye bisey yok bizde.evde ekmek yoksa beraber almaya cikiyoruz ya da o an kim musaitse o gidip aliyor
2.genelde marketten ekmek alip buzluga atiyoruz

Alt tarafi ekmek alinacak, kriz masasi oluşturmaya gerek yok ki

Aa gercekteb mi ama siz daha iyi bilmez misiniz mutfagi yoksa nutfakla ilgili midir
Valla kız olarak dünyaya gelseydi, çok talibi olurdu.
Çok da iyi bi ev hanımı olurdu.

Saka bir yana, eşim yiyeceklerin bozulması, çürümesi ziyan olması konusunda çok hassastır. Nasıl diyeyim ben onun kadar duyarlı değilim bu konuda. Uyarilariyla eskisinden daha dikkatliyim ama yine de yeterli değilim. Defaetle beni uyarmıştır bu konuda. Bakti olmuyor artık kendi buzdolabini kontrol ediyor arada. Dipte köşede iki ezik domates mı kalmış, yada yenmemis çürümek üzere olan bi meyve. Onu çıkarıyor. Nfk bugün yemek yapma, bu domatesten menemen yap, su meyvelerden de ayıklayip komposto yapalım der. Gecen aklına esmis erzak dolabını kontrol ediyordu. Hava sicak, boceklenen yada bozulma riski olan tahil var mi diye. Yani maksadinda samimi. Yoksa beni elestirse, kızsa ben de rahatsız olurum mutfakta eşinmesinden.

Pazar alisverişini kendi sever. Sebzenin, özellikle meyvelerin cesidini ve lezzetlisini secmek hoşuna gidiyor. Market alışverişi konusunda da "akıllı alisveris" yapan müşteridir. Ne nerde, hangi marka, ne fiyata bilir. Ürünün daha ucuz olduğu markete üşenmez gider, onu ordan alır, market aktuellerini takip eder. Ben hamileyken biraz mutfaktan ve alisveristen uzaklaşmıştım, o sıra daha da alıştı. Benim de işime geliyor. :)

Tek bi şey lazımsa ne bileyim, su ekmek gibi. Ona da benim gitmeme musade etmiyor, kendi gidiyor. Orda da biraz korumacılık var, kıskanma anlamında galiba.

Son düzenleme:
Eşim evdeyse bu işlere o bakar ben daha hiç gitmedim o varken ekmek falan almaya. Hiç konusu bile olmaz bakar elmek yok direk gider alır söylemem bile. Allahtan üşengeç değil. Markete gittiğinizde paket ekmek alın bence. Tam buğday, çavdar falan. Hem daha sağlıklı, hem daha doyurucu. Kahvaltıda 2 dilimiyle doyuyor insan.

Dondurucuya ekmek at. Dilimli ekmek olsun.
Ekmek olmayınca yiyeceginiz kadar dolaptan çıkar donmuş haliyle koy, 30 saniye tost makinesinde ısıt. Tazecik sıcak etmek yiyin. Bizim kahvaltılar hep bu şekilde oluyor. Bayat ekmekleri de aynı şekilde yaparsan taze gibi oluyor.

biz pasta yiyoz

Hayatimda hic ekmek almadim hep eşim alır. Ama bu sizin evinizde bir problemse, alışverişe ciktiginizda taze taze 5 6 tane alıp buzluga koyun. Cikardiginizda ayni tazelikte bulacaksiniz

Biraz fazla alip buzluga koyuyoruz.
Aksamdan cikariyoruz tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…