ekonomi konusunda yardim

O zaman yeter diye düşünüyorum. Kahvaltı olayı yokmuş onlar zaten kahvaltı gibi gözüksede en pahalı şeyler çay şeker peynir vs.
Bence yeter neden yetmesin asgari ücretle hem kira verip hem ev geçindiren var. Yaz gelince sebzelerde daha uygun oluyor.

Asgari ucretlilere rabbim yardim etsin gercekten gecim cok zormus bizim esimle ikimizinde maasi iyi olmasina ragmen zorlaniyoruz dugun borcu falan oldugu icin. Rabbim herkesin yardimcisi olsun

Cayimi falan da kv getirmisti cok cayda icmiyoruz seker falan kahvaltiligi da ayda bir kere alsak yetiyor yani yenmiyor haftasonlari sadece

Yeter güzelim yeter benim yengem 300 lira ile ev geçindiren insan. :KK51: Peynirini, patatesini falan annesi yolluyor sadece ve onlar 3 kişiler. İnsan belli bir süre sonra alışıyor artık hesabını daha iyi yapıyor bende ay sonunu getiremiyordum ama alıştım artık hani şu aç bitir reklamında ki kadın var ya ona benzicen diyorlar. :KK48:

Bizim gibi biri daha işte. Kredi kartı gönüllü mağduru :KK76:
O kadar abarttık ki bizde aylık 1000 TL asgarisini ödüyoruz kartın :KK53:
Tabi o bir ay içinde onu tekrar harcıyoruz.. Böyle kısır döngü.. Para biriktirebilsek kapatıcaz da o da yok :KK53:
Neyse.. 400 TL hem mutfağa hem yola yetmez bence.. Ya da çok az yiyeceksiniz etten, kaşardan abur cuburdan uzak durucaksınız biraz anca öyle..

Bizde aynen oyle yapiyorduk canim baktim olmuyor dugunden kalan parayla odeyip kapaticam karti da sonra aylik kalan paradan biriktiricem hem faiz odemek zorunda kalmiycam

Asgari ucretlilere rabbim yardim etsin gercekten gecim cok zormus bizim esimle ikimizinde maasi iyi olmasina ragmen zorlaniyoruz dugun borcu falan oldugu icin. Rabbim herkesin yardimcisi olsun

Aminn canım Allah sizinde yardımcınız olsun bir an önce bitirirsiniz inşallah

Yeter güzelim yeter benim yengem 300 lira ile ev geçindiren insan. :KK51: Peynirini, patatesini falan annesi yolluyor sadece ve onlar 3 kişiler. İnsan belli bir süre sonra alışıyor artık hesabını daha iyi yapıyor bende ay sonunu getiremiyordum ama alıştım artık hani şu aç bitir reklamında ki kadın var ya ona benzicen diyorlar. :KK48:

:) gecim zor ismis canim ya bide bizde gelir giderler bende o yuzden zorlaniyorum bekarken babam getiriyordu biz yiyorduk hic kasar ne kadarmis sucuk ne kadarmis sormuyorduk bile :)

:) gecim zor ismis canim ya bide bizde gelir giderler bende o yuzden zorlaniyorum bekarken babam getiriyordu biz yiyorduk hic kasar ne kadarmis sucuk ne kadarmis sormuyorduk bile :)
Canım benim ya Allah yardımcınız olsun inşallah yettirirsiniz.. Allah dert keder vermesin ne yapıcaksın sıkıcaksın dişini.. Sebze yemeği yaparsın,1 kg eti 4-5 e bölersin haftaiçi kahvaltınızda yok 1 kavanoz reçel alsan 1 ay yeter..bu zor günleri sağlıcakla atlatırsınız inşallah. Huzurunuz olsun yeter..

Canım benim ya Allah yardımcınız olsun inşallah yettirirsiniz.. Allah dert keder vermesin ne yapıcaksın sıkıcaksın dişini.. Sebze yemeği yaparsın,1 kg eti 4-5 e bölersin haftaiçi kahvaltınızda yok 1 kavanoz reçel alsan 1 ay yeter..bu zor günleri sağlıcakla atlatırsınız inşallah. Huzurunuz olsun yeter..

Amin canim benim tesekkur ederim :)

Kizlar daha once bir konu acmistim dugunden kalan paralarimiz var onunla kredi kartimizi kapatalim mi yoksa aydan aya odeyelim mi diye herkes borcunu kapat demisti simdi biz pazartesi kredi kartini kapaticaz. Suan maaslardan diger borclari odeyince kirayi odeyince elimize bu ay 470 lira para kaliyor yol paramiz yok bu para bir ay hem mutfak hem bize yeter mi ? Borcun tamami 6865 lira 5000 birikmis paradan vericez geriye kalanini maasimizdan vericez...bidahaki aylarda elimize 1600 lira civari kalacak benim dusuncem bu paradan 1200 unu biriktirmek. Peki tecrubeli bayanlar 400 lira hem mutfak hem harclik yetermi sizce???

valla bize yetmez ama herkesin mutfak harcaması gezmesi tozması vs ayrıdır

Bu ay bizin elektrik 120geldi , dogalgaz da hesaplarimiza gore 500u geciyor...gecim zor zanaat.

Oyle cok luks yasamiyorsaniz 400 tl yeter tum borclar bittikten sonra..
Ama mesela disari cok cikmazsiniz, sosyallik olarak ayda 1 sinema vs, yemegi evde yerseniz falan.. Disari bir cikiyorum cunku 2 kisi ogrenci halimizle 60-70 tl birden gidiyor yemegi sinemaya.. 400 tl ancak 3-4 kisinin mutfak masrafi olabilir bence ya 2 kisiye gayet yeter.

Bu ay bizin elektrik 120geldi , dogalgaz da hesaplarimiza gore 500u geciyor...gecim zor zanaat.

Bizim elektrik 60 gelmis canim su zaten iki ayda bir 6 lira geliyor dogalgaz yok merkezi sistem kalorifer onunda komur parask oluyor yillik. Onu odedik bitti cok sukur

Oyle cok luks yasamiyorsaniz 400 tl yeter tum borclar bittikten sonra..
Ama mesela disari cok cikmazsiniz, sosyallik olarak ayda 1 sinema vs, yemegi evde yerseniz falan.. Disari bir cikiyorum cunku 2 kisi ogrenci halimizle 60-70 tl birden gidiyor yemegi sinemaya.. 400 tl ancak 3-4 kisinin mutfak masrafi olabilir bence ya 2 kisiye gayet yeter.

Haftada bir disarda yemek yeriz canim ama o da en fazla 30 lira tutar ama gezme tozmamiz yoktur

Suyunuz kacak mi? 6 lira ne ya? Hem de iki ayda bir :KK57:

Yok kiz ne kacagi :) zaten kiradayim kacak nedir nasil yapilir bilmem. Burada herkese oyle geliyor canim elektrik fazla geliyor genelde su bu civarlarda. Bu ay ben elektrik icin tasarruf yaptim bir de bir haftasında yoktuk o yuzden o normal geldi

Yok kiz ne kacagi :) zaten kiradayim kacak nedir nasil yapilir bilmem. Burada herkese oyle geliyor canim elektrik fazla geliyor genelde su bu civarlarda. Bu ay ben elektrik icin tasarruf yaptim bir de bir haftasında yoktuk o yuzden o normal geldi

Vaay anasini. Biz nerdeyse su hic kullanmayiz. Yani cok az. 2 kisiyiz. Bu ay bi de anneme misafirlige cok gittim ama su 215 lira geldi..
Milletin parasini da bizden mi kesiyorlar?
iki ayda 6 lira nedir ya? Cerez parasi bile degil.. Soklardayim su an..

Vaay anasini. Biz nerdeyse su hic kullanmayiz. Yani cok az. 2 kisiyiz. Bu ay bi de anneme misafirlige cok gittim ama su 215 lira geldi..
Milletin parasini da bizden mi kesiyorlar?
iki ayda 6 lira nedir ya? Cerez parasi bile degil.. Soklardayim su an..

Fatura gecen ay ilk defa geldi ben de sok oldum ilk defa boyle bisey goruyorum ama bizim burada su cok kirecli asiri yani o yuzden kullanilmiyor makinalara falanda hep zarar veriyor o yuzden keske su iyi olsa da bizim de cok gelse

Back
X