ekonomi konusunda yardim

Fatura gecen ay ilk defa geldi ben de sok oldum ilk defa boyle bisey goruyorum ama bizim burada su cok kirecli asiri yani o yuzden kullanilmiyor makinalara falanda hep zarar veriyor o yuzden keske su iyi olsa da bizim de cok gelse

Iyi de hangi au kirecli degil ki? Calgon kullaniyoruz biz de.
Nerede oturuyorusnuz merak ettiM.
2 aylik 6 lira su faturasi beni benden aldi resmen.
Ben 50 liraya da raziyim..
Ayrica suyumuz icilmiyor bizim de. Istanbuldayim.

Iyi de hangi au kirecli degil ki? Calgon kullaniyoruz biz de.
Nerede oturuyorusnuz merak ettiM.
2 aylik 6 lira su faturasi beni benden aldi resmen.
Ben 50 liraya da raziyim..
Ayrica suyumuz icilmiyor bizim de. Istanbuldayim.
ben de şok oldum su an.
biz 3 kisiyiz. Ucuncu 4 yasinda henuz.
aylik 50 civari geliyor. Ama ne icmeye ne yemege kesinlikle kullanmiyorum.
onlara ayrica para veriyoruz.
6 liralik su faturası şaka gibi gercekten.

ben de şok oldum su an.
biz 3 kisiyiz. Ucuncu 4 yasinda henuz.
aylik 50 civari geliyor. Ama ne icmeye ne yemege kesinlikle kullanmiyorum.
onlara ayrica para veriyoruz.
6 liralik su faturası şaka gibi gercekten.

Aynen bi de 2 aylık düşün. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :KK70::KK70:

Aynen bi de 2 aylık düşün. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :KK70::KK70:
Dogalgaz faturalariyla ilgili bir sayfa okudum simdi, 140 lira gelen faturaya ah vah ediliyor.
Ben bugun gelen 400 lira faturayi gorunce sevindim, 500 civarı bekliyorduk. Hayir yani yandigi da 40 derece. Hadi ev soguk diyelim vs vs ama kisin en soguk ayi da 140 a da uzulen insann ne bekliyor anlamadim ki :/

Dogalgaz faturalariyla ilgili bir sayfa okudum simdi, 140 lira gelen faturaya ah vah ediliyor.
Ben bugun gelen 400 lira faturayi gorunce sevindim, 500 civarı bekliyorduk. Hayir yani yandigi da 40 derece. Hadi ev soguk diyelim vs vs ama kisin en soguk ayi da 140 a da uzulen insann ne bekliyor anlamadim ki :/

Ya ben ne yapayım ? Aylık 600den 500den assağı yatırmıyorum. Merkezi sistem. Kartlı. Nefret ediyorum resmen...

Vaay anasini. Biz nerdeyse su hic kullanmayiz. Yani cok az. 2 kisiyiz. Bu ay bi de anneme misafirlige cok gittim ama su 215 lira geldi..
Milletin parasini da bizden mi kesiyorlar?
iki ayda 6 lira nedir ya? Cerez parasi bile degil.. Soklardayim su an..

6 lira şok, 215 lira şok şok :KK57: klozetlerinizi kontrol edin su kaçırıyor olabilir.

Hanimlar size bisey danisicam benim suan 2600 lira param var bu ay 1400 daha biriktirebilicem ayni zamanda borcumuz var dugun borcu yaklasik 4 aylik evliyim ben :) 2900 kredi kartina var ama aylik taksitte ve her ay oduyorum sknti olmuyor bide mobilyaya var onu da her ay taksitini oduyorum yani onlarin bana bi zarari yok aslinda zaten 8.ayda bitecek borclari. Sadece esimin kredi borcu kalacak aylik 1640 lira. Simdi ben elimdeki parayi borca mi vereyim yoksa biriktireyim mi ??? Borcu da hicsevmiyorum rahatsiz oluyorum amakarar da veremedim. Bu arada dugunden kalan parayla esimin kredi kartini 7000 lira ve eksi hesabi 5000 lira hepsini odedik.

Kizlar daha once bir konu acmistim dugunden kalan paralarimiz var onunla kredi kartimizi kapatalim mi yoksa aydan aya odeyelim mi diye herkes borcunu kapat demisti simdi biz pazartesi kredi kartini kapaticaz. Suan maaslardan diger borclari odeyince kirayi odeyince elimize bu ay 470 lira para kaliyor yol paramiz yok bu para bir ay hem mutfak hem bize yeter mi ? Borcun tamami 6865 lira 5000 birikmis paradan vericez geriye kalanini maasimizdan vericez...bidahaki aylarda elimize 1600 lira civari kalacak benim dusuncem bu paradan 1200 unu biriktirmek. Peki tecrubeli bayanlar 400 lira hem mutfak hem harclik yetermi sizce???

Çok zor vala. Bizizm sadece aylık mutfak masrafımız 400 tl, Et ve haftada 2 defa balığı saymıyorum bile:)

Ben ekonomi yapmak icin bulasik makinemi hep ekonomik ayarda calistiririm. Bulasik makinesinde yikamayacagim bulasiklari elde yikarim once onlarin suyunu bir kaba akitip bulasik makinesine dizecegim bulasiklari o suyla yikarim. Camasir makinemi dusuk devirde acarim. Gunluk yemek yaparim (bu ekonomik bir sey degil aslinda ama yemekler israf olmuyor) bizim santiye suyu ve elektrigi ama normal evlerde gece 10dan sonra acilabilir bulasik makinesi. Rahatsiz olacak komsulariniz yoksa camasir makinesi de.
Harcamalarimi takip edebilmek icin fislerimi atmiyorum. Biriktirip 12ye bolecegim. Aylik masrafim ne kadar diye.
Belli marketlerde belli seyler ucuz oluyor. Kimi marketin deterjani, kiminin cayi vs. Bunlari takip ederim. Indirimden almaya calisirim
Kışın gunesli havalarda perdeyi acip enerjiden faydalanirim.
Ev-is arasi en kisa mesafeyi bulup yurumeyi tercih ederim.
Beslenmemi evden gotururum. Hem saglikli hem ekonomik.
Tek eksigim esimin egitimi. Ben bir damla suyun hesabini yaparken sagolsun paralari saga sola saciyor. Bu yukarida saydiklarim hicbir ise yaramiyor.

Son düzenleme:
Hanimlar size bisey danisicam benim suan 2600 lira param var bu ay 1400 daha biriktirebilicem ayni zamanda borcumuz var dugun borcu yaklasik 4 aylik evliyim ben :) 2900 kredi kartina var ama aylik taksitte ve her ay oduyorum sknti olmuyor bide mobilyaya var onu da her ay taksitini oduyorum yani onlarin bana bi zarari yok aslinda zaten 8.ayda bitecek borclari. Sadece esimin kredi borcu kalacak aylik 1640 lira. Simdi ben elimdeki parayi borca mi vereyim yoksa biriktireyim mi ??? Borcu da hicsevmiyorum rahatsiz oluyorum amakarar da veremedim. Bu arada dugunden kalan parayla esimin kredi kartini 7000 lira ve eksi hesabi 5000 lira hepsini odedik.

Toplu para bulmak zor cidden, borclariniz bir sekilde.ödeniyorsa bence toplu parani kenara koy acil birsey olsa.kimse kimseye toplu para vermiyor...

Back
X