Eksikmişim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.585
1.478
83
Erkek arkadaşımla 1.5 yıllık ilişkimizin sonunda evlenmeye karar verdik. Yani evlenme teklifi etti güzel bir organizasyonla.

Benim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.

Erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi anlaştık Allah var nazik anlayışlı saygılı biri. Çok iyi anlaşıyoruz. Günlerce yan yana olsak sıkılmadan eğlenebiliyoruz. Gülüyoruz. 1.5 yıldır en fazla 3-5 gün iş için ayrı kalmışızdır.

Kısa keseyim.. zaten hep bu boşanma durumumu anlatma taraftarıydım. Annesi ile tanıştırmak istedi hep. Ben de işler ciddiye binmeden bir karar almadan tanışmayı düşünmediğim için hep hayır derdim.
Evlenme kararı alınca tanışmadan önce annenlerle paylaş başkasından duymasınlar senden duysunlar gizli saklı tutulacak bişi değil. Ayıp değil günah değil sonuçta dedim. Bu hafta yaşadığımız şehire gelecekler erkek ark. Ziyarete benle de tanışmak istiyorlar dedim konuş.

İçime doğdu ya benim yanımda ara dedim aradı.

Neden beni seçmiş
Ne eksiği varmış onun
Evlenme teklif etmesi nişan demek değilmiş.
Ailelerin de rızası olması gerekirmiş
Anne babanın rızası olmadan olmazmış
İçine doğmuş bi sıkıntı varmış..

Bunun gibi cümleler. Öyle üzüldüm ki anlatamam anlatacak kelime bulamıyorum üzgünlüğümü

Ekleme:Benim erkek arkadaşımı kandırdığımı sandı hatta. Sana söyledi mi dedi. Evet söyledi en başından deyince şaşırdı. Neden ayrılmış dedi. “Sen napıcan neden ayrıldığını” deyince neden paylaşmıyor seninle dedi.
Ben biliyorum sebebini deyince de şaşırdı. Gelince konuşuruz dedi kapattı.

Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm

Devam edemem kafamda bu cümlelerle ama çok üzgünüm eksik demesi. Başka kız mı yoktu anlamında konuşması ..
Ne yapmayı düşünüyorsunuz devam mı? Ben olsam yapamazdım sanırım ama neden hayır dediklerini de anlamıyorum erkek yapsa sorun yok ama kadın evlenip boşanınca....
.

Erkek yapınca aslannn oğlum olur ama kadın Allahın emri ile de evlense kusurlu çok sürmez emin olun yarim kalırsınız ailelerin istemediği bir evlilik sürmüyor erkekler de sonradan da olsa aile sözü dinliyor

Durun bakalım bir, kadın bir anda çat diye telefondan aranmış, adam hemen konuya dalmış boşanmış biriyle evleneceğim diye, zaten bir anne için çocuğunun ilk defa evlilik muhabbeti yapması falan hassas bir konu çünkü herkes çocuğu mutlu olsun ister. Bir anlık şokla kadın yanlış tepkiler vermiş olabilir, sevgiliniz annesinin yanına gidip bir de öyle konuşsun, hemen kestirip atmayın ayrılacağım diye. Birbirinize zaman tanıyın, aile işleri iyice sarpa sararsa o zaman yolları ayırırsınız. Zaten sevgiliniz yanınızda durmuyorsa boşverin öylesi adamı.

Ylefonda onuşulacak mevzu mu allah askına. Insan yuzyüzeyken anlatir bir. Sizin yaninızda konusmasi da saçma. Insanlar ilk bu tepkiyi verebilir sinra duşnüp ılımlı olur . Es adayinız o kadar kötü yönetmişki süreci tebrik ediyorum.

Bu konuşma sizin yanınızda üstelik telefonda geçmek zorunda mıydı? Anasının karşısına çıkmaya cesaret edememiş mi? Daha işin başında içiniz bulanmış, kaynana adayı ile ne kadar normal bir ilişkiniz olabilir ki artık? Kendi halletmeliydi bu işi, size duyurmadan. Sevgilinizin beceriksizliği ondan çok sizin başınızı ağrıtacak.

Sizin benim yanımda ara demeniz bana biraz gereksiz geldi. Hani bi tepki istiyormuşsunuz da aradığınızı almışsınız gibi hissettim. Bir konuşun olmayacağını düşünüyorsanız karar sizin.

Tamda aklımdan geçenler…

Herkese zaman tanımak lazım, kadın bir anda pat diye telefonda öğrenmiş, ben olsam bende bi afallardım, biraz empati yapın konu sahibi.

Hepimiz bu konularda ailemizin ne dusundugunu az cok biliriz, herkes ailesini tanir. Erkek arkadasiniz bu konuda annesinin ne dusundugunu ilk defa duyuyor olamaz. Size annem hos karsilamaz belki ama onemli olan benim ne istedigim bu konuda seni kirmalarina musade etmem diyebilirdi. Evlilik teklifi edilmis, sizin yaninizda anne ile konusulmus. Bu adam beni bundan sonra kirmaz diyebiliyor musunuz? Bunu iyice dusunun derim. Zira sizin kirilmaniza musade etmeyecek adam bunu en basinda ailesi ile konusmaliydi. Annesinin dusuncesini bile bile sizin yaninizda konusmasi cok dusundurucu. Siz zorlamis olsaniz bile bunu yapmamaliydi.

Canım benimde bi rahatsızlığım vardı.Ben hazır olunca ailene söylerim dedim ve nişanlım doktor..Çok sonralar öğrendiler rahatsızlığımı(ki rahatsızlığım öyle ahım şahım bi şey değil yani çok şükür diş ağrısı gibi birşey) ve o gün bu gündür oğlumuzu kandırdı diyip duruyorlar.Baştan söylemen çok iyi olmuş.Çünkü sürekli şekilde “hastasın, kandırdın oğlumuzu, boşanacaksınız, biz böyle birşey istemiyoruz vb” cümleler duymak insanı ciddi yoruyor.Allah yardımcın olsun.

Yanlış yapmıssınız, telefonda, sizin yanınızda konuşulacak konu değil bu. Sevgiliniz de aramamaliydi annesini. İkinizde hatalısınız.
Bir sorun çıksın istiyormuşsunuz alın size sorun.
Kadın erkek farketmez, aileler hiç evlilik yapmamış çocuklarının evlenip boşanmış biriyle evliliğine sıcak bakmayabilir ilk etapta. Çok anormal gelmiyor bu durum bana. Sevgiliniz annesiyle yüz yüze konuşup, evlenme isteğinde kararlı olursa annesinin fikri değişebilirdi. Değişmezse o zaman bakardınız.

Eşimi babama ilk anlattığımda bir sürü olumsuz şey söylemişti yıllar geçti bilmez hiçbirini.

Nereden baksam yanlış yaptığınız. E ayrılırsinız artık herhalde.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…