Eksikmişim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin adınıza çok üzüldüm. Çok kırıcı bir durum. Ben de böyle bir tepki alsam ikilemde kalırdım. Yalnız burada bir hata var. Hata sevgilinizin. Ailem saygı duyar demesi tamamen sizi kaybetmek istememesinden kaynaklı bir durumdu bence. Çünkü ailesinin kabul etmeyeceğini biliyordu. Sen de yanımda ara deyince işi oldu bittiye getirmeye çalıştı. Ama annesi tepki verdi. Sizinle görüşmeye başladı mı taaa en başta şöyle diyecekti. Anne görüştüğüm biri var. Kendisi daha önce evlilik yapmış. Boşanma sebebi şu. Ben onunla görüşüyorum demesi gerekirdi. Annesinin durumu başta sindirmesini sağlardı. Siz de üzülmemiş olurdunuz. Ama yaptığı durum durumun ciddiyetinin farkında olmadığını gösteriyor. Bu saatten sonra durumu nasıl toparlar. Anne mi kazanır yoksa sizin için mücadele eder mi bilemiyorum. Sessiz kalıp durumu gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Annemin arkadasinin kızı evlendi çok da kısa sürede boşandı sonra biriyle tanıştı o biliyordu evlenip boşandığıni ama cocuk ailesine hiç söylemedi
Cocuklari falan oldu hatta hala evliler
İnsanlar evlenip bosanabilir bence normal ama belki direkt duyunca şok olmustur

Peki siz olsanız bu tepkilerden sonra o insanın annesinin yani. Dediklerine inancınız olur muydu
Evet olurdu. Sizinen başta ön yargılı olup, sonradan sevdiğiniz hiç kimse olmadı mı? Yani benim oldu, o yüzden insanlara birbirinizi tanımak için şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yani ilk konuşmalar hep ön yargıyla, aileden/çevreden öğrendiklerin ile şekillenir ama eğer değişime açık bir insansanız, o zaman fikirleriniz zaman içinde farklılaşabilir. Tabi farklılaşmayadabilir Karşınızdaki insan tamamen kapalı da olabilir.

Ben sadece, eğer sevgilinize gerçekten güveniyorsanız, hemen kesip atmak yerine, biraz uzaktan bakıp, gözlemleyin diyorum.

Bana da olayin gidişatı cok garip geldi.
Bir de beklentiniz cok yüksek.

Boyu boyuma, huyu huyuma, eğitimi egitimime... Vs vs, her yonden denk birini götürdüm dedim ben evlenecem, annem onu da begenmedi
Annelerin kendi evlatlarina baskasini hemen layık görmelerini beklememek lazim diye düşünürüm hep tabi ki biz de prenses degiliz de annelerin gözü ayri görüyor malum.

Ama sizin duymaniz kotu olmus, ne gerek vardi k

Erkek arkadaşınız çok büyük bir hata yapmış. Sizin yanınızda bu konuşmayı yapmaması, sizin de bunları duymamanız gerekirdi. Yanınızda araması için de sizin manipüle etmeniz sizin hatanız. Annesi ilk etapta öyle yaklaşmış ama sonrasında salim kafa ile farklı düşünecek olabilir. Siz ikisinin arasında bu kadar müdahil olmaya çalışmayın.

Yalnız kalmak istediğimi söyledim. Gözlerim dolmuştu ağlamak istemedim.
Neden bu kadar üzülüyorsun insanız sonuçta herkesin başına gelebilir erkek yada kadın fark edermi hemen kötüye yorma ilk duyduğunun verdiği şaşkınlık vardır bu senin annen de olsa ayni tepkiyi verirdi. Benim eşim de 3 ay bir evlilik sureci geçirmiş benim annem de ilk duyduğun da Neden boşanmış sebep neymiş gibi sorular sordu bana ilk başta tepkiliydi ama esimi gördü tanıdı bütün korkulari endiseleri biranda bitti hemen karar verme iyice anla dinle öyle karar ver hakkında ne hayırlısı ise o olsun

Sizde amma ketummussunz haaa.nasil söylemeden dayandıniz.herkes sizin gibi degil

Ben de 6 ay bir evlilik yasadim, suan nisanliyim, nisanlim ailesine soylemedi benim daha once evlendigimi, soylemeyi de dusunmuyor. Ailesi bizim yasadigimiz sehirden cok uzakta oturuyor, duyma ihtimalleri de yok. Ben de kabul ettim, sen bilirsin dedim.

Böyle bir şeyi telefon ile anlatması bence doğru olmamış, hele ki sizin yanınızda söylemesi..
Siz direkt " Olsun ne olacak" gibi bir olumlama beklemişsiniz ama emin olun kim olursa olsun, önce sorgular. Neden ayrılmış merak eder. Erkek arkadaşınız da kestirip atmış "Sen ne yapacaksın neden ayrıldığını" gibisinden konuşarak. Kadın bence beklemediği bir an da böyle bir şey duyduğu için tepki vermiş. Erkek arkadaşınız da üstüne üstüne napacaksın falan diyince tedirgin olmuş olabilir.

Şu aşamada erkek arkadaşınız ile ayrılmanızı gerektiren bir durum yok bence. Sürece bakın derim.

Benim çevremde daha önce evlilik yapıp boşanmış, sonrasında hiç evlilik yapmamış erkekle evlenmiş olan 3 kadın var. Bu üçünün de kayınvalidesi başta pek olumlu yaklaşmadı , biliyorum. Ancak çocukları için ses etmediler, sonrasında ise hiç sorun olmadı. Dört duvar arasını bilemeyiz elbet ama 2 kadın arkadaşım ile yakınız. Bir sorun olsaydı anlatırlardı diye düşünüyorum. Zaten düğünleri olduğunda, bebekleri olduğunda vs kayınvalideleri ile olan yakınlıklarını gördüm.
İnsan illa ki anlar.
Aksi örneklerde mutlaka vardır ama ben çevremde böyle olumlu örnekler gördüğüm için yazmak istedim. Hemen kötü düşünmeyin. İnşallah güzelce olur her şey. Önemli olan sizin erkek arkadaşınız ile anlaşmanız.

Bu aileye "sevgilimle tatile gidiyorum" diyemediği için sevgilinize "çakal feyzo" demiştiniz. Şimdi anladınız mı neden gizlediğini?

Konu sahibinin eski konularina bakinca konu sahibini hatirladim. Anne ogulun birbirini sevmesini bile dert ediyordu. Sevgilisi evin tek ogluymus. Bu iste planli ilerledigini ve anne ogulu bilerek karsi karsiya getirdigini dusunuyorum.

Kadının verdiği tepkiler klasik Türk annelerinin ilk anda vereceği tepkiler. Buna sizin anneniz de dahil.

Ama sizin kadının oğluyla özel olması gereken konuşmaları gizlice dinlemeniz... Üstelik bunu oğluyla ortak bir şekilde yapmanız. İşte bu herkesin yapamayacağı sinsice bir hareket.

Konu sahibinin eski konularina bakinca konu sahibini hatirladim. Anne ogulun birbirini sevmesini bile dert ediyordu. Sevgilisi evin tek ogluymus. Bu iste planli ilerledigini ve anne ogulu bilerek karsi karsiya getirdigini dusunuyorum.
Günahına girmek istemem. Ama gayet olabilir bir ihtimal. Ben iyi huylu sevgilisini, ondan nefret edercesine çakal feyzo diye aşağılamasından hoşlanmamıştım. Bir de bu son aldatma konusundaki kahramanlık şovundan hazzetmedim. Genel olarak garip biri.

Bende hatırladım üyeyi, annenin ne tepki vereceğini kendisi de bal gibi biliyordu. Ya sevgilisinden ayrılmak için ya da annen beni başından beri istemedi,bana neler dedi onu istemiyorum hayatımda demek için ısrar edip arattı. Başka türlü bir açıklaması yok bence.

1. Boyle şeyler telefonda olmaz
2. Kim olsa şaşırıp tepki verir bu zamana kadar konusu olmamış insan afallar tabi.
3.Sevgilinizin sizin yanında araması hoş degil yarından sonra iyi olsanız bile kayinvalide adayi ile bu sozler icinizde bir nebzede olsa kalacak tutumunuz degisecek.
Erkek arkadasiniz arkanızda birbirinizi seviyor iseniz ayrılmayın derim sonucta aynı eve gelin gitmeyeceksiniz kim ne derse desin umrumda olmazdı şahsen kimse kimsenin ekmeginede suyunada muhtac degil sukur kalbinizin sesini dinleyin

Yanimda ara diye israr eden kendisi, sonrasinda yalniz kalmak isteyen yine kendisi cunku gozleri dolmus, aglamak istemis, gayet planli ilerlemis.

Sevgilisi evin tek oglu dugun istemiyorum, onu istemem, bunu istemem diyordu. Daha sevgiliyken adamin annesine para gondermesini bile dert yapmisti. Yurt disinda nikah planlari varmis. Kadin tek oglunun evlendigini bile gormesin. Kendi bilir valla o sevgili bir gun gozunu acarsa yine kendi uzulur. Kimse agac kovugunda yetismedi. O plan programi bir gun patlar. Ya da dediginiz gibi ayrilmak icin yapilan bir plandi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…