- 19 Mayıs 2020
- 47.358
- 212.735
- 598
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Ataerkinin çilesini doldurmuş, tam kaymağını yiyeceği sıra laf mı bu dediğin?Türk annelerinin %99'u, oğlunu boşanmış bir kadina layık görmez; oğlu boşanmış bile olsa.
Tuhaf ya bunlar, yemin ederim bu duzeni sürdüren de kadinlar.
Katılıyorum önyargıyla bakıyorlar nedense?!Türk annelerinin %99'u, oğlunu boşanmış bir kadina layık görmez; oğlu boşanmış bile olsa.
Tuhaf ya bunlar, yemin ederim bu duzeni sürdüren de kadinlar.
Yanlış yapmıssınız, telefonda, sizin yanınızda konuşulacak konu değil bu. Sevgiliniz de aramamaliydi annesini. İkinizde hatalısınız.
Bir sorun çıksın istiyormuşsunuz alın size sorun.
Kadın erkek farketmez, aileler hiç evlilik yapmamış çocuklarının evlenip boşanmış biriyle evliliğine sıcak bakmayabilir ilk etapta. Çok anormal gelmiyor bu durum bana. Sevgiliniz annesiyle yüz yüze konuşup, evlenme isteğinde kararlı olursa annesinin fikri değişebilirdi. Değişmezse o zaman bakardınız.
Eşimi babama söylediğimde bir sürü olumsuz şey söylemişti yıllar geçti bilmez hiçbirini.
Nereden baksam yanlış yaptığınız. E ayrılırsinız artık herhalde.
Hemen kestirip atmayın derim kadın şaşırmış olabilir o yüzden böyle tepki vermiş olabilir sonuçta evlilik konulari telefonda konusulmaz ki yüzyüze konuşulması gerek belkide telefonda çok şaşırdı ne konuşacağını bilemedi kadın.
Simdi düşünüyorum da telefonda anneme yada babama evlenecegimi söylesem onlarda şaşırıp belki tepki verebilirlerdi çünkü telefonla konuşulacak bir konu değil.
Hepimiz bu konularda ailemizin ne dusundugunu az cok biliriz, herkes ailesini tanir. Erkek arkadasiniz bu konuda annesinin ne dusundugunu ilk defa duyuyor olamaz. Size annem hos karsilamaz belki ama onemli olan benim ne istedigim bu konuda seni kirmalarina musade etmem diyebilirdi. Evlilik teklifi edilmis, sizin yaninizda anne ile konusulmus. Bu adam beni bundan sonra kirmaz diyebiliyor musunuz? Bunu iyice dusunun derim. Zira sizin kirilmaniza musade etmeyecek adam bunu en basinda ailesi ile konusmaliydi. Annesinin dusuncesini bile bile sizin yaninizda konusmasi cok dusundurucu. Siz zorlamis olsaniz bile bunu yapmamaliydi.
Layık görmedi oğluna ses tonundaki imadan bile belliydi.
Bir de bu oğlumu kandırdın saçmalığı var, eşşek kadar 40lık adam için bile oğlumu kandırdı diyorlar. Erkekler gerizekalı, zavallı yaratıklar mı ki kansın?
Valla ben olsam açarım telefonu evet senin oğlun gerizekalı ben kandırdım ama sen daha gerizekalısın hanım teyze al oğlunu başına çal topluca cehennem olun derdim. Bu noktada yapılacak tek şey var, böyle cahil ve iğrenç insanlara iyi bir ders vermek... başka erkekler de var memlekette konu sahibesi, bu kadar saygısız ve dangalak insanlar sürüsüyle ben olsam uğraşmazdım.
Ben duymak istedim. Çünkü duymasam . Sorun değil hayatım bişi demedi diyecekti. Psikoloğumla da konuştum bu konuyu. Sorunların üzeri örtülmüş, söylenen bir sürü olumsuZluk gizlenmiş bi evlilik eninde sonunda sorun çıkarırdı
Sizin anneniz ilk evliliğinizi evlenip ayrılmış biriyle yapmak isteseniz, ilk duyduğunda aman kızım herkesin başına gelen bir durum bu mu derdi? Kendi annemi düşünüyorum kesin başta karşı çıkar, altında bir sorun arardı. Annemin yalnız olmadığını da düşünüyorum bu konuda. Haklı bir düşünce demiyorum ama genel bir önyargı var bu konuda malesef aileler için.9 10 saatlik uzaklıkta oturuyorlar gelince söylese emrivaki olacaktı. Ve ben duyamayacaktım.
Anne çok önemli bi kriter. O kadar dilim yandı ki zamanında.
“Aman oğlum herkesin başına gelen bir durum” da diyebilirdi ben bakış acısını görmek istedim. Gördümde.
Layık görmedi oğluna ses tonundaki imadan bile belliydi.
Eğer erkek arkadaşınızın ailesi görece muhafazakar ise bence sindirmeleri için biraz zaman verebilirsiniz. Belli olmaz bu işler, kadının ilk tepkisine göre hareket etmek ne kadar doğru bilemedim.
Iğlımı kındırdı ığlımı kındırdı hay senin oğluna. Sidikli oğullarını kendi tepelerine çıkardıkları yetmiyor, elin kızının başına da bela edecekler.Bir de bu oğlumu kandırdın saçmalığı var, eşşek kadar 40lık adam için bile oğlumu kandırdı diyorlar. Erkekler gerizekalı, zavallı yaratıklar mı ki kansın?
Valla ben olsam açarım telefonu evet senin oğlun gerizekalı ben kandırdım ama sen daha gerizekalısın hanım teyze al oğlunu başına çal topluca cehennem olun derdim. Bu noktada yapılacak tek şey var, böyle cahil ve iğrenç insanlara iyi bir ders vermek... başka erkekler de var memlekette konu sahibesi, bu kadar saygısız ve dangalak insanlar sürüsüyle ben olsam uğraşmazdım.
Sizin anneniz ilk evliliğinizi evlenip ayrılmış biriyle yapmış olsanız ilk duyduğunda aman kızım herkesin başına gelen bir durum bu derdi? Kendi annemi düşünüyorum kesin il başta karşı çıkar, altında bir sorun arardı. Annemin yalnız olmadığını da düşünüyorum bu konuda. Haklı bir düşünce demiyorum ama genel bir önyargı var bu konuda malesef aileler için.
Sizde daha önce kötü bir tecrübe yaşadığınız herşeyden emin olmak istiyorsunuz, haklısınız kendi açısınızdan.
Ben zorladım evet. Ama bana hep dedi ki benim düşünceme saygı duyarlar dedi. Hatta yurtdışı nikahı hayalimiz var.
Ya kendi ailesini tanımıyor yada öylesine konuştu.
Bu sözlerden sonra sevgilinizin tutumunu merak ettim
Bence bir sakin olun,hızlı karar vermeyin ,sakince düşünün ,ilk etapta vazgecmek tamamen doğru gelmedi bana ki ,telefonla aramak sizin yanınızda aranmış olması vs hatalı tavırlar, oğlan anneleri genelde tuhaftır ,benim arkadaşımda evlendi boşandı ikinci esininde ikinci evliligydi ama gelin görün ki damat beyin annesi ilk etapta olmaz dedi ogluda ayrılmış olmasına ramen ,şimdi 5 senelik evli muhabbetleri muhteşem olmasa da saygı sevgi içerisinde kv ile ,biraz bekleyin olurmu hatta mümkünse tanışın yüzyüze ,sizi tanımalarına fırsat verin sizde onları tanımaya çalışın izleniminiz yine iğreti edici olursa uzaklasirsinizErkek arkadaşımla 1.5 yıllık ilişkimizin sonunda evlenmeye karar verdik. Yani evlenme teklifi etti güzel bir organizasyonla.
Benim daha önce 2 aylık kısa bir evliliğim oldu şiddet gördüğüm için hemen bitirdim. Taşındım ev kurdum. Çalışıyorum memurum.
Erkek arkadaşımla tanıştık çok iyi anlaştık Allah var nazik anlayışlı saygılı biri. Çok iyi anlaşıyoruz. Günlerce yan yana olsak sıkılmadan eğlenebiliyoruz. Gülüyoruz. 1.5 yıldır en fazla 3-5 gün iş için ayrı kalmışızdır.
Kısa keseyim.. zaten hep bu boşanma durumumu anlatma taraftarıydım. Annesi ile tanıştırmak istedi hep. Ben de işler ciddiye binmeden bir karar almadan tanışmayı düşünmediğim için hep hayır derdim.
Evlenme kararı alınca tanışmadan önce annenlerle paylaş başkasından duymasınlar senden duysunlar gizli saklı tutulacak bişi değil. Ayıp değil günah değil sonuçta dedim. Bu hafta yaşadığımız şehire gelecekler erkek ark. Ziyarete benle de tanışmak istiyorlar dedim konuş.
İçime doğdu ya benim yanımda ara dedim aradı.
Neden beni seçmiş
Ne eksiği varmış onun
Evlenme teklif etmesi nişan demek değilmiş.
Ailelerin de rızası olması gerekirmiş
Anne babanın rızası olmadan olmazmış
İçine doğmuş bi sıkıntı varmış..
Bunun gibi cümleler. Öyle üzüldüm ki anlatamam anlatacak kelime bulamıyorum üzgünlüğümü
Ekleme:Benim erkek arkadaşımı kandırdığımı sandı hatta. Sana söyledi mi dedi. Evet söyledi en başından deyince şaşırdı. Neden ayrılmış dedi. “Sen napıcan neden ayrıldığını” deyince neden paylaşmıyor seninle dedi.
Ben biliyorum sebebini deyince de şaşırdı. Gelince konuşuruz dedi kapattı.
Yapacağım şey belli ama paylaşmaya geldim çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?