• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksileriyle artılarıyla degerlendirir mısınız?

Sanki cimri değil de, çocuk gibi geldi bana...o canı isteyince size de annesine de kendi içinde istediği gibi masraf, jestler yapıyor, ama biri bişey almalıyız derse, "aaa borcum vardı benim yaa" diye hatırlıyor. Her özelinizi annesine yetiştirmesi de olgun olmayışından.

Part-time bile bir işe girseniz aslında sizin için iyi olurdu sanki.

Değerlendirmeyi sen yapacaksın, bir de sonucu ne olacak değerlendirdim adam iyi veya kötü mü diyelim,için hepten soğumaz mı

Günlük o kadar abur cubur alinir mi ya. Sebze meyve alsin. Abur cubura verecegi para kiyafete gitsin cok daha iyi. Annesine mangal yapiyo demissin de sen yemiyor musun o mangaldan? Kadinin yiyecegi ne kadar ki. Bunu düşünmen bana ayip geldi biraz. Herbiseyi annesine anlatmasi da sacmalik. Hele bi de akil alip uyguluyorsa eyvah..

Abur cubura harcayıp kıyafeti masraf olarak görmek cimrilikle değil zihniyetle ilgili birşey.Ben aç gezip üstüne başına borçlananı da gördüm, mutfağı bolluk olup eskilerle gezeni de..
Annem der ki : çocuğun yediği helal , giydiği haram :-)

Hani kimileri kıyafeti çul çaput olarak görür..

Abur cubura o kadar para vereceğine sağlıklı şeyler yesin en azından yararı olur , çalışacağınızı söylemişsiniz dikkat edin hesap kartını almasın siz çekin paranızı vermeniz gerekeni verin.

Siz ise baslayinca olay cozulur. Cimri degil ama hala sizinle borcun yukunu paylastigi gibi elde kalan parayi paylasmasi gerektigini bilmiyor..

Ben biraz "parayı ben kazanıyorum, ben ne istersem o olur." havası sezdim:110: inşallah yaniliyorumdur.

size yaptığını görevi değil de lütuf gibi görüyor sanırım.
bir de erkekler de kadınların aldığı şeyleri gereksiz görme eğilimi var. medyanın etkiside var bence bunda kadınları sürekli alışveriş manyağı gibi göstermeye çalışıyorlar.
eşinin yaptıkları gıcık ama boşanma sebebi değil.
kendin çalışınca en baştan postayı koy verme maaşını ya da miktar belirle..

Eşimle görücü usülu evlendik. O beni ilk gördüğü andan itibaren sevdi ama ben zaman geçtikçe onu tanıdıkça sevdim.

Bir senedir evliyiz ama ben sanki on yıldır evliymişim gibi yorgun hissediyorum kendimi.

Daha önce ki konularımı okuyanlar bilirler. Eşimin babası vefat etti. Annesi yalnız kaldı. Bu sebeple anneye aşırı düşkün oldu ve her adımını özelimizi dahi anlatır oldu. Özünde kötü bi insan olduğunu söyleyemem fakat bazen sinirlendiginde gözü hiç bişey görmüyor ve beni boşanmakla tehdit ediyor. Sonra sinirleri yatışınca pişman olup özür diliyor gönlümü yapıyor.

İçkisi sigarası zararlı alışkanlığı yok. İşinde gücünde, evine bağlı sorumluluk sahibi bi adam.. Hastalandigim zaman başımdan ayrılmaz. Benden daha fazla panik olur. Acillere götürür. İlgili alakalıdır.

Gel gelelim diger kotu huylarına; Kredi borcumuz var maaşının yarisı oraya gidiyor. Geri kalanı evin masraflarina yetiyor. Allaha şükür açıkta kalmiyoruz ama bazen giyim alışverişi yapmak istediğim zaman olay çıkarıyor beni hiç dusunmuyosun ne şartlarda çalışıyorum falan diye. Benim hiç bi zaman lüks merakim olmadı. Şöyle bi hesap kitap yapıyorum kendimce diyorum ki örneğin; 20 30 liralik sırf abur cubur aliyor günlük. Bende diyorumki bir gun almayiver 30 liralik bi gömlek beğendim onu alalım. Adam başlıyor fakir edebiyatı yapmaya. Benim şuan lükse harciycak param yok borç harç içindeyim diye olay çıkıyor..

Tamam borcumuz var ama sonuçta yine gereksiz harcama yapılıyor. Dışarda yemek yiyoruz mesela ona verdiği paraya acımıyo ama ben aynı fiyata bişey almak istediğim zaman kıyamet kopuyor..

Ayrıca annesine mangal falan yakarken de baya harcıyor onları gözü görmüyor. Ama para ver annemle bişeyler yapcam desem bana vermez..

Böyle üçün beşin hesabını bu kadar yapması normal mi sizce? Hemen hemen hergün böyle ufak tefek paralar için tartisiyoruz sizce haklı mı?
Canım demek ki yetmiyor para.bence kendine bir iş bul çalış.kendi paranın hakimi ol.nereke kadar koca eline bakacaksın hem kafanda dağılır

Eşimle görücü usülu evlendik. O beni ilk gördüğü andan itibaren sevdi ama ben zaman geçtikçe onu tanıdıkça sevdim.

Bir senedir evliyiz ama ben sanki on yıldır evliymişim gibi yorgun hissediyorum kendimi.

Daha önce ki konularımı okuyanlar bilirler. Eşimin babası vefat etti. Annesi yalnız kaldı. Bu sebeple anneye aşırı düşkün oldu ve her adımını özelimizi dahi anlatır oldu. Özünde kötü bi insan olduğunu söyleyemem fakat bazen sinirlendiginde gözü hiç bişey görmüyor ve beni boşanmakla tehdit ediyor. Sonra sinirleri yatışınca pişman olup özür diliyor gönlümü yapıyor.

İçkisi sigarası zararlı alışkanlığı yok. İşinde gücünde, evine bağlı sorumluluk sahibi bi adam.. Hastalandigim zaman başımdan ayrılmaz. Benden daha fazla panik olur. Acillere götürür. İlgili alakalıdır.

Gel gelelim diger kotu huylarına; Kredi borcumuz var maaşının yarisı oraya gidiyor. Geri kalanı evin masraflarina yetiyor. Allaha şükür açıkta kalmiyoruz ama bazen giyim alışverişi yapmak istediğim zaman olay çıkarıyor beni hiç dusunmuyosun ne şartlarda çalışıyorum falan diye. Benim hiç bi zaman lüks merakim olmadı. Şöyle bi hesap kitap yapıyorum kendimce diyorum ki örneğin; 20 30 liralik sırf abur cubur aliyor günlük. Bende diyorumki bir gun almayiver 30 liralik bi gömlek beğendim onu alalım. Adam başlıyor fakir edebiyatı yapmaya. Benim şuan lükse harciycak param yok borç harç içindeyim diye olay çıkıyor..

Tamam borcumuz var ama sonuçta yine gereksiz harcama yapılıyor. Dışarda yemek yiyoruz mesela ona verdiği paraya acımıyo ama ben aynı fiyata bişey almak istediğim zaman kıyamet kopuyor..

Ayrıca annesine mangal falan yakarken de baya harcıyor onları gözü görmüyor. Ama para ver annemle bişeyler yapcam desem bana vermez..

Böyle üçün beşin hesabını bu kadar yapması normal mi sizce? Hemen hemen hergün böyle ufak tefek paralar için tartisiyoruz sizce haklı mı?

sen çalışmayı düşünür müsün?
kadının gücü kendi ayakları üstünde durabilmesiyle çok ilişkili bence.

eşin anladığım kadarıyla senin için para harcamayı çok da istemiyor.
çalışma durumun da yoksa ev ve kişisel ihtiyaçların için maaşından bir kısmını sana bıraksın

Aylık 200 lira falan veriyor.onuda beyfendiden habersiz harciyamiyorum zaten
200 tl yi aylık mı veriyor yahuu neye yeter o bee bide hesap mı soruyor nereye harcadın diye... bence siz çalışsanız paranızın hesabınıda eşiniz yapar el koyar gibi geldi.

Eşin borçlarından dolayı kaygılı olabilir. Bence de normaldir. Ama sende çalışmak, kendi paranı kazanmak gibi arayışlara girebilirsin. Hem kafa dağıtırsın, hem aile bütçesine katkı, hemde onun parasına muhtaç olmamış olursun. Allah hakkında ne hayırlıysa onu versin canım. :KK69:

Bir senelik evlisiniz ama bir sürü sıkıntı yaşamışsınız belli ki, açtığınız konulara göz gezdirdim biraz. Sorunlar da genelde maddiyatla ilgili. Bence işe girmeniz gerekiyor. Bazı insanlar boğazından kısmaz. Biz de öyleyiz fakat sizin kişisel ihtiyaçlarınızı karşılaması gerekir eşinizin. Ama maaşın yarısı krediye giderken lüks kıyafet harcaması yapmak da olmaz. İhtiyaç olur, eskir alınır, kemer sıkmak gerekir böyle durumlarda. Elbette bir kadın alışverişten keyif alır, beğendiğini almak ister. İşte bu nedenle çalışmalısınız. Dilerim gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Ama sizin farklı problemleriniz de var. İntihara kalkıştım demişsiniz bir konunuzda, eşim beni boşanmakla tehdit ediyor demişsiniz. Çalışıp kendinize yetiyor olsanız bunları çeker miydim diye düşünün öncelikle.

bence siz çalışmaya başladıktan sonra sorun olmaz. özünde kötü biri diil diyorsunuz, kendisini sınırlamayıp sizden kısması hoş degil. ama kendi paranızı kazandıgınız zaman siz, para icin de yüz göz olmazsınız

size 200 tl lik ayakkabı aldığına göre siz diyince yapmıyor demek ki
değişikmiş eşiniz bide inatçı sanırım

yerinizde olsam çalışmaya başladığımda eve para vermem
ya kendime harcarım ya da biriktiririm

Siz neden çalışmıyor sunuz?Bebek mi var?

Anneye duskun olmakla ozelinizi annesine anlatmayi nasil bagdastiriyor acaba? Sev, say, gorus, ihtiyaclarini gider. Ozelini anlatmayinca yakin olmus olmuyor mu?

Harcama konusuda, annesine harcama uapmasi cok normak. İstedigi kadar yapabilir. Sizden kismadigi surece. Sizi ikinci plana atarsa her durumda tabikide tartisma cikar.

Back
X