El oğlu...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.251
398
Öncelikle herkese hayırlı cumalar...

Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu

hemde çok doğru dertleşmek tabiki eşinle dertleşirsin de ailen tarafından laf verebileceğin konuları açma sakın ille de dertleşiceksen annenle dertleş erkekle olmuyor malesef hele bazıları o kadar dedikoducu ki inanamazsın.. erkeğin ağzına asla laf vermeyeceksin bunu bilir bunu söylerim

Anneniz haklı. Eşinizinde sizinde her şeyi bilmenize gerek yok. O an kötü şeyler yaşamış eşinize o kişiyi kötü anlatmışsınızdır. Ama aslında çok sevdiğiniz değer verdiğiniz biridir. Ama eşiniz asla öyle düşünmez sevmediğinizi sizi üzdüğünü düşünür ömür boyu. Ve eşinizde o kişiye ısınamaz belki görüşmenizi bile istemez. Ben sevgilimle yaşadım bu durumu . Eşi olunca durum daha ciddi tabi. Bence anlatmadan önce 2 kez düşünün. Her şeyi anlatmak zorunda değilsiniz.

Kesinlikle dogru ne kadar iyi mukemmel bir insan olsun tartisma aninda o laflar sana tekrar gelir ben asla ailemin acigini esime anlatmam esimde anlatmaz anlatmasinda zaten ne gerek var .

Annen haklı yani herseyi ayrıntısına kadar anlatmaya lüzum yok bence. Ama el oğlu olduğu konusunda hem fikur değilim. O adam senin ailen. Evet herseyi anlatmamalisin ama el oğlu olduğu için değil erkek olduğu için. Yani ben eşimle oturup dedikodu yapmayı doğru bulmam açıkçası. Derdin varsa anlatirsin ama laf olsun diye boyle kadınsı muhabbetlere girmek gereksiz bence.

Bence adamina gore degisir. Yani kendimi düşünüyorum. Her seyimi istisnasiz anlatirim. Anlatmazsam derdimi onla paylasmazsam icim rahat etmez zaten. O da ayni sekilde. Yani evlilik biraz da bu degil mi? Her derdimi sıkıntımı paylasmaliyim kocamla.

Ama sizin esiniz gibi yapsaydi ben de anlatmazdim sanırım.

bende açıkçası anlatma taraftarı değilim.başlarda bende anlatıyordum ama şimdilerde yavaş yavaş bu huyumdan vazgeçmeye başladım.çünkü anlattıklarımızın nezaman karşımıza çıkacağı belli olmaz.sizde onun kıyaslama yapacağı yada yaşadığınızı olumsuzlukları yüzünüze vuracağı konuları anlatmamaya çalışın.bu eşinden birşey gizlemek değil ki..

Ewet annen hakli bencede tecrubeyle sabit erkekler cok acimasiz bu konuda biz daha duygusal harekt ediyorz hemen bi kiyaslama bemen senin annende soyle babanda boyle

( halam dedemle yaşıyodu bi yemeği 2-3 gün yediriyodu adama, kendisi çok yoğun çalışıyo aslında yemek yapması bile mucize )
Bende anlatırdım ta kii bigün eski konulardan kavga çıkarınca "halan gibi ısıtıp ısıtıp önüme sunuyosun" diyene kadar.
Artık hiçbişey anlatmıyorum alakasız yerden patlak verebiliyo.

kesinlikle öyleymiş canım..
Benim eşim kızınca falan arada söylüyor sonra öyle demek istemedim diyor..
O dedikoducu tiplerden değil ama genede temkinli olmak lazım..

Evet evlenince inan insan daha çok kırılıyor.. Bundan sonra temkinli yakşalacağım..
teşekkür ederim yorumunuz için..
Kesinlikle dogru ne kadar iyi mukemmel bir insan olsun tartisma aninda o laflar sana tekrar gelir ben asla ailemin acigini esime anlatmam esimde anlatmaz anlatmasinda zaten ne gerek var .
Haklısınız ben böyle düşünemedim. Yorum için teşekkür ederim..

Bilmem...
Adamına göre değişiyor bence.
Biz kocamla çok dertleşiriz her konuda aile de dahil.
O da anlatır,ben de.
Ben daha sertim çevreye karşı o çok yumuşak,üzülmesin diye uyaran taraf ben oluyorum yani.

Oda bana sırf beni korumak için hatırlatma yaptığını söylüyor ama ne bileyim insan kırılıyor..

Hem doğru, hem değil, her şey anlatılmaz ama anlatılması gerekenler de saklanmamalı. Öteki türlü ilişkiler iyiye gitmez.
Politik cevap gibi oldu böyle ama demek istediğim; mesela eşimin dayısını benim kötülemem yakışık almaz, o bana öyle bir benimki hakkında bir şey derse de ben sinirlenirim. Fakat genel konuşma olarak karakterine dair önceden benden birşeyler bilmesi daha iyi. O zaman bir olay olduğunda neden öyle davrandı acaba diye aklında bir soru işareti oluşmaz, gereksiz alınganlıkların önüne ancak böyle geçilebiliyor. Kendi tarafımın aile içi sorunlarını bilmemesini yeğlerim, o anlatırsa da asla taraf olmam. Bilmem kimin yıllardır süren husumetini vs. zaten bilip de ne olacak?

Annenin söylediği noktası virgülüne kadar doğru ..
Ben de aynen sen gibi düşünüyordum evlenmeden ama evlendikten sonra gördüm ki anlatmak yanlışmış ..
Benim eşimde anlatır genelde ve ben yorum yapınca savunmaya geçer ama kendi her yorumu da yapar ..
Aynı durumdayız ve ben çok sinir oluyorum eşimin bu huylarına ..
Her erkek böyle değil çünkü ..
Eşim hep direk söyler yüzüme vurur misali ama babam annemle hiç böyle değildi ..

klasik erkek canım hepsi günü geldiğinde yüzüne vuruyor insanın bak çoğu arkadaş da aynı şeyi demiş demekki hepsi böyle köküne kibrit suyu

Eşim elin oğlu değil,hayat arkadaşımdır.Birbirimizden birşey gizlemeyiz ama söylenecek şey var söylenmeyecek şey var.Ailemin kendi iç meselesi eğer beni etkiliyorsa eşime anlatırım.Ama abimin eşiyle olan problemleri de erkeğe yansıtmak ne kadar doğru bilemem.Yarın biz barışırız,unuturuz ama eşim unutmayabilir.

işte şu işaretlediğim sözleri işitmemek adına eşime anlattıklarımı süzgeçten geçiririm.
pek gizli bişeyimiz de kalmadı gerçi yıllar içinde:))
ama çok derin ve dışarıdan birinin anlayamayacağı mevzuları eşimle paylaşmıyorum.
çünkü düz mantık yorum yapıyor.
sonra o anlattıklarım bende küllenip gitse de eşim ummadığım bir anda hatırlayıveriyor.
dil bu durmuyor işte.
insan da ailesi hakkında yaralayıcı mevzuları işitmekten rahatsız oluyor.
hani aile içinde sineye çekiliyor ama dile düştüğünde incitici oluyor.
pek sakladığım bişey yok ama aktarış biçimimi kontrol ederim.
kinlenmesine sebep olacak şekilde anlatımlar yapıp ta doldurmam pek.
annenin uyarısı bu çeçevede doğru bir uyarı.

AnlatırDIM.ama bir kere sinirle bana anlattıklarımı yüzüme vurunca gözüm açıldı.Anlatmıyorum.Hiçte bişey saklamış gibi hissetmiyorum valla.
bende şuan o şekil oldum. Bir kavgamız esnasında o seni çekemiyor diyince dank etti..

Biz 1.5 yıllık eliyiz ilk kez geçen gün böyle bir şey yaptı ben şok oldum..

Ewet annen hakli bencede tecrubeyle sabit erkekler cok acimasiz bu konuda biz daha duygusal harekt ediyorz hemen bi kiyaslama bemen senin annende soyle babanda boyle

evet maalesef..
Çok gaddarlar bizde pek çok şeyi düşünüyoruz ama onlar gibi dile getirmiyoruz..

inanmıyorum sizi nereden vurmuş.. bu erkekler çok salakça davranıyorlar cidden..

Canım noktasına virgülüne seninle aynı durumdayız
benim eşimde ailesinden kimseye laf etmeme müsade etmez , zaten bende öonu vuracak kelimeler konuşmam
Hayatta en nefret ettiğim şey senin ailen benim ailem durumudur ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…