Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
benimle aynı derdi paylaşanlar var mı aranızda..
Sizce de annemin söylediği doğrumu
kesinlikle öyleymiş canım..hemde çok doğru dertleşmek tabiki eşinle dertleşirsin de ailen tarafından laf verebileceğin konuları açma sakın ille de dertleşiceksen annenle dertleş erkekle olmuyor malesef hele bazıları o kadar dedikoducu ki inanamazsın.. erkeğin ağzına asla laf vermeyeceksin bunu bilir bunu söylerim
Anneniz haklı. Eşinizinde sizinde her şeyi bilmenize gerek yok. O an kötü şeyler yaşamış eşinize o kişiyi kötü anlatmışsınızdır. Ama aslında çok sevdiğiniz değer verdiğiniz biridir. Ama eşiniz asla öyle düşünmez sevmediğinizi sizi üzdüğünü düşünür ömür boyu. Ve eşinizde o kişiye ısınamaz belki görüşmenizi bile istemez. Ben sevgilimle yaşadım bu durumu . Eşi olunca durum daha ciddi tabi. Bence anlatmadan önce 2 kez düşünün. Her şeyi anlatmak zorunda değilsiniz.
Haklısınız ben böyle düşünemedim. Yorum için teşekkür ederim..Kesinlikle dogru ne kadar iyi mukemmel bir insan olsun tartisma aninda o laflar sana tekrar gelir ben asla ailemin acigini esime anlatmam esimde anlatmaz anlatmasinda zaten ne gerek var .
Bilmem...
Adamına göre değişiyor bence.
Biz kocamla çok dertleşiriz her konuda aile de dahil.
O da anlatır,ben de.
Ben daha sertim çevreye karşı o çok yumuşak,üzülmesin diye uyaran taraf ben oluyorum yani.
Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
Evlenmeden önceler annem hep "el oğluna güven olmaz kızım, sakın bizim iç meselelerimizi gidip kocanla konuşma " derdi . Ama ben dinlemez anlatırdım, güvendiğim için.. Fakat evlenince yaptığımın çok doğru olmadığını gördüm.. Örneğin benim abimin eşiyle aram limoni biraz kocama da bir olay yaşayınca direk anlatıyordum, dertleşmek için.. Ama mesela bir olay oluyor iyi ama x sana böyle yaptı falan diyor . Bazen de kendi yengesiyle bizim gelini kıyaslıyor.(ki yengesi inanın çok daha kötü)
Şimdi annemin dedğine gelmiş oldum ciddi anlamda bir şey anlatmak istemiyorum daha doğrusu ailevi meselelerimi. Ama o zamanda aramızda gizli saklı varmış gibi hissediyorum. Bu arada eşim bana her şeyi anlatır abisini falan yani o kendisi olumsuz yorum yapabilir ama ben yapınca niye öyle diyorsun falan diye tepki gösterir..
kesinlikle öyleymiş canım..
Benim eşim kızınca falan arada söylüyor sonra öyle demek istemedim diyor..
O dedikoducu tiplerden değil ama genede temkinli olmak lazım..
Evet evlenince inan insan daha çok kırılıyor.. Bundan sonra temkinli yakşalacağım..
teşekkür ederim yorumunuz için..
Haklısınız ben böyle düşünemedim. Yorum için teşekkür ederim..
Oda bana sırf beni korumak için hatırlatma yaptığını söylüyor ama ne bileyim insan kırılıyor..
Eşim elin oğlu değil,hayat arkadaşımdır.Birbirimizden birşey gizlemeyiz ama söylenecek şey var söylenmeyecek şey var.Ailemin kendi iç meselesi eğer beni etkiliyorsa eşime anlatırım.Ama abimin eşiyle olan problemleri de erkeğe yansıtmak ne kadar doğru bilemem.Yarın biz barışırız,unuturuz ama eşim unutmayabilir.Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
işte şu işaretlediğim sözleri işitmemek adına eşime anlattıklarımı süzgeçten geçiririm.Öncelikle herkese hayırlı cumalar...
bende şuan o şekil oldum. Bir kavgamız esnasında o seni çekemiyor diyince dank etti..AnlatırDIM.ama bir kere sinirle bana anlattıklarımı yüzüme vurunca gözüm açıldı.Anlatmıyorum.Hiçte bişey saklamış gibi hissetmiyorum valla.
Bence adamina gore degisir. Yani kendimi düşünüyorum. Her seyimi istisnasiz anlatirim. Anlatmazsam derdimi onla paylasmazsam icim rahat etmez zaten. O da ayni sekilde. Yani evlilik biraz da bu degil mi? Her derdimi sıkıntımı paylasmaliyim kocamla.
Ama sizin esiniz gibi yapsaydi ben de anlatmazdim sanırım.
Ewet annen hakli bencede tecrubeyle sabit erkekler cok acimasiz bu konuda biz daha duygusal harekt ediyorz hemen bi kiyaslama bemen senin annende soyle babanda boyle
inanmıyorum sizi nereden vurmuş.. bu erkekler çok salakça davranıyorlar cidden..( halam dedemle yaşıyodu bi yemeği 2-3 gün yediriyodu adama, kendisi çok yoğun çalışıyo aslında yemek yapması bile mucize )
Bende anlatırdım ta kii bigün eski konulardan kavga çıkarınca "halan gibi ısıtıp ısıtıp önüme sunuyosun" diyene
kadar.
Artık hiçbişey anlatmıyorum alakasız yerden patlak verebiliyo.
Annenin söylediği noktası virgülüne kadar doğru ..
Ben de aynen sen gibi düşünüyordum evlenmeden ama evlendikten sonra gördüm ki anlatmak yanlışmış ..
Benim eşimde anlatır genelde ve ben yorum yapınca savunmaya geçer ama kendi her yorumu da yapar ..
Aynı durumdayız ve ben çok sinir oluyorum eşimin bu huylarına ..
Her erkek böyle değil çünkü ..
Eşim hep direk söyler yüzüme vurur misali ama babam annemle hiç böyle değildi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?