elektrik faturası yüzünden her ay tartışıyoruz

ya arkadaşlar çıldırıcam bende anlamıyorum termosifen sürekli kullanıyorum ama bulaşığı sudan gecirirken falanda onun dışında tv gün boyu,pc gün boyu açıktır.eşimde sürekli termosifon suyunu açık bırakıyormuşum ondan diyor.suçu bana atıyor.fırın çok çalışmaz bizde.başkada bişey bulamıyorum

Yine de o kadar olmaz canım ya

Termosifon suyunu nasıl açık bırakıyormuşsun onu anlamadım. Daha doğrusu termosifon ne, kombi mi?

Bu aralar hem cahil hem üşengecim, öğrendim kendi çabamla.

Bence kesinlikle termosifon kaynaklı değil, tabi sıcak suyu gün boyu açık tutmuyorsan.

Son düzenleme:
Termesifondan kaynaklanıyordur belkide.Süpürge fırın ve ütü çok yakıyor diye biliyorum.Tv ve pc leri düğmesinden kapatın, kırmızı ışık yandığında yine elektrik kullanıyor.Bulaşık makinasını 2 güne çıkarabilirsiniz, çamaşır makinasını az çamaşırla çalıştırmayın.Haftada 2 süpürme yapıyorum ben diğer günleri el süpürgesiyle toparlaıp paspaslıyorum. Tasarruflu lambalar kullanın. Aklıma gelenler bunlar.

her konuda belirtiyorsunuz almanya da olduğunuzu..."ben amarikadayken" adamları gibiproblem değil benim için,yurtdışında yaşamayı bir artı olarak görmüyorum aksine bikaç ay önce bi avrupa ülkesinde baya uzun kaldım, geldim ve burda avrupa avrupa diye hava atanların orda aslında ne durumda olduklarını bizzat gördüm...:)

genelde 70-80 tl fatura ödediğini yazan kişiler var...asgari ücretin 8 de 1 i 87 tl işte yakın bir rakam...bize de her ay 80 küsür gelir elektrik...
sizin bulunduğunuz yere göre ucuzdur tabi,çünkü avrupa da işsizlik maaşı bile 1000 euro lardan başlıyo...
2500 tl gibi bişey yani,o paraya göre 80 tl ucuzdur tabii...

sadece yorum belirttim,nolduki canım

lambalar tasarruflu zaten.bu arada arkadaşlar bu aylık değil iki aylık nisan 20sinden beri bugüne kadar.yine de normal değil demi?

ya gün boyu derken her işimi görüyorum bulaşığın kabasını,çay suyunu bile onunla koyuyorum

Tabiki yorumlarinizi belirtin ama konu hakkinda:)
Konuya yorum yapan insanlara catarken görüyorum sizi genelde.
Benim yurtdisinda yasamak arti bir seydir gibi bir yorumum asla olmadi bu tamamen sizin hüsnü kuruntunuz.
Icinizde ki duygulari benim üzerimden disa vurmayin rica ederim.
Sizsiniz benim gerekli gördügüm yerde " burada söyle söyledir bu durum" dememden rahatsiz olup yorum yapan.
Demek ki siz icinizde bu olaya arti eksi penceresinden bakiyorsunuz.
Ayrica insanlarin nerede yasadigi degil, nasil yasadigi önemlidir.
Tabi anlamanizi beklemiyorum bunu.
Ayrica, yurtdisinda yasayanlarin bunu belirtmesinden rahatsiz oluyorsaniz bir konu acip bu durumu yazin ve rahatlayin.
Zira konu sahibin basligi sizin hüsnü kuruntulariniz yüzünden amacindan cikiyor.

Son düzenleme:
ya gün boyu derken her işimi görüyorum bulaşığın kabasını,çay suyunu bile onunla koyuyorum

2.5 aydan bahsediyorsun, o kadar da uçuk değilmiş ama yine de fazla. Biz de sürekli kombi kullanırız, ama aylık maksimum 30-40 tl gelir, kışın ufo açar bazen annem o zaman da 80 falan geliyormuş.

Zaten sıcak su bahsettiğin şeylerde kullanılmak için var öyle bir israf göremedim ben.:44:

Sayacınızı kontrol ettirin. Termosifonada baktırın. Ve dedikleri gibi tedaşa gidin durumu bildirin onlarda elemanlarını gönderip sayaçları kontrol ettirebilir. Sayacında ilk okuma ve son okumasına dikkat edin. Eğer ki bunlarda sorun yoksa ozaman sizin kullanım hatanızdır. Farkında olmadan yaptığınız şeyler olabilir. Mesala banyo ışığının açık kalması odaların ışıklarının açık kalması gibi.

Pea lütfen böyle yapma. Alt mesaj üst mesaj derken mesajın kendisini okumayı unutuyorsun sanırım. Geçen bir kız konuda arabayla ilgili bir şey demiş, "aa arabası varmış, bize alt mesaj veriyor", bugün burada Almanya'da yaşamaktan çıkarttıkların zaten yukarıda.

Herkes burada başlıkta içeriği belirtilmiş konuları okumaya çalışıyorken yaptığın hiç hoş değil, bak senin sıkı takipçinim üzme beni olur mu

lütfen konu dışı yorum yazmayalım arkadaşlar

Konu sahibi arkadasim kendi adima üzgünüm konunuzun disina cikildigi icin.
Inanin en nefret ettigim sey konu disi, birbirine mesaj yazmak ama hep bana denk geliyor:) yilanin sevmedigi ot misali.

Konunuz hakkinda sunuda söylemek istiyorum, suclamalara cevap vermekten yazmaya firsat bulamadim.

Mikrowella, wasserkocher ( hani su kanatiyorya o, ismini getiremedim ) birde firin en cok elektirik harayan altlerdir.
Özellikle mikro ve su kaynatilan sey acayip fazla yakiyor benim bildigim.
Bunlari kullaniyorsaniz, bir süre kullanmayin bakin nasil gelecek fatura.
Birde mutlaka yetkili merciye bildirin durumu.

ama doğru söylüyorum insanların asıl söylemek istediklerini ben dışa vuruyorum böylece gizliden gizliye hava atma hayallerini suya düşürüyorum...
elektrik faturasından bahsediyoduk ben de elektriğin pahalı olduğunu söyledim...aslına bakarsan konuyla ilgiliydi,arkadaşın eropa'sı sadece bir ayrıntı benim için
bilmem mi canım sıkı takipçim olduğunu fan clup açacam zati yakında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…