elektrik faturası

Bizim de termosifondan dolayi cok geldi galiba bu ay kapattim bakalim onceden surekli acikti banyo yapsakta yapmasakta simdi bu ay kapattim bakalim ne kadar gelecek pc falanda yok evde camasir ayda 5 defa ancak açıyorum bulasik iki gunde bir gerci buradakilere bakinca bizim az gibi geliyor ama bilmem yinede cok gibi gelmisti bana.

Bigun dogalgaz fatirasi 432 tl gelince elektrik faturasinin 172 tl gelmis olmasi anlam kazandi gozumde kombi cok calismis demek

bence bu kadar artmaaz mümkün değil...
kaç kere çamaşır ya da bulaşık yıkamak için makine çalıştıryorsunuz bi bakın?
hafta 2 çamaşır 3 bulaşık en fazla doğalgaz full açık ama kapatıp açınca daha çok efor sarfeder diyorlar diye kapatmadan çıkıyoruz

semt olarak öyle bir şey konduramıyorum ama insanoğlu bellide olmaz bu ay iyi dikkat ediyorum bakalım yine düşmedi ona göre araştıracağım
Biz daha önce klimayla ısınıyorduk 140 filan geliyordu bayada çamaşır,bulasik makinasi çalışıyordu...doğal gazlı şimdi ev ilk ay 130 tl geldi , doğal gaz hep acik ondan kaynaklı mı bu kadar fazla
doğal gaz 10 lira etkiler hadi taş çatlasın 20 diye yazıyor başka forumlarda ama bilemiyorum :S
bu ayda 29 tl gelmiş yeni. Bir suru sey etkıleyebılır
ay ne güzel ya maşallah darısı bizede olsun :) siz hiç birşey çalıştırmıyormusunuz ya da nasıl kaç kere kullanıyorsunuz

aslında çok da değ,lmiş tüketiminiz...

nedeni ne ki...bilemedimmm

evde ki beyaz eşyalar a sınıfı buzdolabı var klasik hep çalışan çamaşır mak. var genelde 22:00'den sonra açarım, bulaşık mak. yok mutfağım ufak zaten onun haricinde ev baya sıcak kombiyi şu an sadece sıcak su kullancağım zaman açıyorum. (hemde hamileyim sıcak basıyor :) ) tv var her evde olan şeyler aslında ve laptop var genelde o da açık oluyor film falan izliyoruz tvye bağlayıp ama eşimde bende çalışıyoruz akşamları açık oluyor ama eşim bazen gündüzde evde oluyor. Prizde hiç bişey bırakmam dikkat ederim gereksiz ışık da yakmam bu konuda eşimin üstüne yok her yer açık olur ben arkasından kapatırım :) ona uysak uçar valla elektrik makaraya da alıyorum bazen dolaplar mı korkuyor ondan mı açık bırakıyorsun diye ama yine unutuyor :)

mesala anneme bu ay 60 tl gelmiş derin dondurucu var extra çalışan ve kardeşim gece gündüz pc açık bırakır ve evde şu an sürekli biri var tv hep açık

Çamaşır makinası geldiği zaman çok çalışmadi ama bebek var yinede haftada iki kere kıyafetleri yıkanır ama daha once de önünü arkasıni düşünmeden klimayla ısınırken şuanda böyle saçma birsey bakalım daha gelmedi bu ay ve üzerinden iki hafta geçti fatura artacak

valla bizde ben hemen yemekden sonra açardım makineleri yatana kadar hallolsun diye .. ama şimdi akıllı sayacı akıllı kullanma vakti bu ay çok dikkat ediyorum :)

bi sıkıntı var bize de yüsde yüz zamlı geldi bu ay

Ben de korktum şimdi. Acaba ne kadar gelecek? Bu arada kaçak tüketim bedelleri geri alınabiliyor diye bir haber izlemiştim sanki. Bilgisi olan var mı?bu nasıl düzen ya. Kaçak kullananın buna engel olmayanın hatasını neden biz telafi ediyoruz

valla bizde ben hemen yemekden sonra açardım makineleri yatana kadar hallolsun diye .. ama şimdi akıllı sayacı akıllı kullanma vakti bu ay çok dikkat ediyorum :)

bakalım bu ay kaç gelecek o zaman :) kettle falan kullanıyorsanda kullanma ve kullanmadığın fişleri çek prizden.

Kombi ayari eski eve gore daha yuksek aciliyorsa isinmak ici bu elektrik faturasinda fark yaratir.

evet millet 5-6 kişi yaşıyor 90 lira geliyormuş en fazla biz 2 kişiyiz 140 geliyor muhitten muhite fark ediyor diye düşünmeye başladım artık
adana demek güneş güneş olunca zaten güneş enerjiyle banyo olursun sıcak suyun olur ve saat 5 klima açılır ısınmak için en azından benim için böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…