- 7 Haziran 2017
- 2.940
- 3.312
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
O fazla ders calistigi icin tv yi cok acmiyor. Halbuki o da klimayi cok uzun sure acik birakiyor.Kızacak bişey yok
Sen gittiğinde o yalnız kaldığında anlayacak durumu ya da kendiniz yükleyin söz işitmek istemiyorsanız
Kaç gündür sırf elektrik bitmesin diye soğuk odada oturuyorum dün gece öksürüyordum hattaIyi de yaptiginiz seyler zorunlu ihtiyac. Ne diyebilir ki? Kalsaydi, faydalansaydi.
Kettle çok elektrik çeker,ayrıca fırın ve ocakda ikiside yine çok çeker elektriği özellikle kettle,mecbur kullandım deyin ocağınızda elektrikliymiş kettle kullanmayın mesela cezvede su ısıtın yada çaydanlıkta,ayrıca siz ailenizin yanına gitseydiniz o yurtta kalsaydı oda kullanacaktı elektriği.Evet yine ben :)
Bizim yurt odasında elektrik ve su önceden yükleniyor kartla. Yaklaşık 3 hafta önce arkadaşımla 70-70 paylaşıp elektrik yükledik.
Fakat bugün baktığımda elektrik ancak bir kaç gün bize yeter. Odamiz cok soguk güneş almadigindan klima açmamız lazım. Bir de oda arkadaşım günlerdir ailesinin yanında olduğundan TV falan seyrettim. Kettle kullandım kahve yapmak için. Ama klimayı 10 dakikadan daha uzun bir süre calistirmadim. Onun dışında elektrikli ocağı mikrodalgayı vs normal şekilde kullandım.
Şimdi geldiği zaman haklı olarak bana kızacak ama bunun nasıl olduğu konusunda mantıklı bir açıklamam yok. Sizce ne desem?
Evet ama şöyle bir durum var. Odada kettle var ve ben o ders çalışırken rahatsız olmasın ve muhattap olmayayım diye çok kullanmıyorum. Şimdi 5 gündür yok ve günde bir fincan kahve (bardağın 1/4 ü kahve yani suyu da az tutuyorum) içmenin çok olağanüstü bir güce mal olduğuna inanamıyorum.Kettle çok elektrik çeker,ayrıca fırın ve ocakda ikiside yine çok çeker elektriği özellikle kettle,mecbur kullandım deyin ocağınızda elektrikliymiş kettle kullanmayın mesela cezvede su ısıtın yada çaydanlıkta,ayrıca siz ailenizin yanına gitseydiniz o yurtta kalsaydı oda kullanacaktı elektriği.
Hasta olacaksin yaKaç gündür sırf elektrik bitmesin diye soğuk odada oturuyorum dün gece öksürüyordum hattaBiraz kendi acımdan da düşünüyorum benim de maddi durumum iyi değil şu aralar. Bir de ondan laf yemek istemiyorum.
Kendisi biraz garip. Eski konularıma bakarsanız anlarsınız.
Yani biliyorum ancak odamız çok soğuk. Hani artık soğuktan titriyoruz gece. Ayrıca bende kansızlık var ve sürekli üşüyorum.3 haftada 1 oda için 140 tl çok fazla. Yurt elektrikten kar mı ediyor? 4 kişilik aileler 3 oda salon evlerinde 100 tl harcamıyorlar. Bizim fatura 70i geçmez. Sürekli çay yaparız. Işıklar da en az 2 odada açık.
kantınden veya yemekhaneden yada bır cafeden kaynar su alsan termosa koysan 1 gun boyunca sıcak suyun olmus olur kettle calıstırmazsın aslındaYani biliyorum ancak odamız çok soğuk. Hani artık soğuktan titriyoruz gece. Ayrıca bende kansızlık var ve sürekli üşüyorum.
Yurt elektrikten kar ediyor olabilir. Bir de arada kahve içmek istiyorum ama oda arkadaşımla kavga etmek de istemiyorum (eski konularımı okursan) yok gürültü yaptın yok ben çalışıyorum ders yapcam vs vs uğraşmamak için o buradayken sesimi kesiyorum ama gidince
Zaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflıHasta olacaksin ya
Evler daha uygun degil mi ya da baska alternatif yok mu?
Bu anlattiklarinla tabii ki 140 liralık elektrik yakilmaz. Benim ocagim da elektrikli ve her gun mutlaka hem kahvalti hem de aksam yemegi yaparim, kettle da gunde sayisiz calisir, her gun kesin bulasik makinesi calistiririm ve bu ay 73 lira geldi. Ki bu bile cok. 60 kusur gelir genelde. Sizin acaba teknik bir sorun mu var? 3 haftada 140 harcanir mi
Tarifeniz nasıl bir tarife tek zamanlımı 3 zamanlımı eger 3 zamanlı ise en çok puant saatinde kullanmışsınızdır,tek zamanlı da aynı olur ücret ve bence tek zamanlı daha iyi.73 mü? Ah nerede bizde o günler. Doğru düzgün fırın çalıştırmıyorum . Elektrikli ocağı hiç açmıyorum . Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gece 10dan sonra açıyorum (daha uygun diye) bu ay ne klima ne ısıtıcı açtım tam 180 lira geldi elektrik. Maalesef bazı bölgelere elektrik faturası çok acımasız tutarlarda yansıyor
Elektrik-su parası yurt parasının içinde olmuyor mu?Zaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflı
Mekan ? Tabii ki Kıbrıs..
Degil işte bizim yüklememiz gerekiyorElektrik-su parası yurt parasının içinde olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?