- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.685
- 158
- 41
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Bunu okurken Kıbrıs dedim zaten Kıbrıs'a elektrik normal o kadar gelmesi size kızacak bişey yok bizim akrabalar ayda 700 fatura ödüyor ev tutarsan sana daha çok masraf ev kiraları uçuyor orda ama başka yurt bakabilirsin ev sana fazla gelir hayat pahalı ordaZaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflı
Mekan ? Tabii ki Kıbrıs..
Sana bir tavsiye daha vereyim mi klima çalıştırma bence gidin bir tüplü soba alın tüp çok ucuz orda herkes evlerde tüplü soba yakarAma ben sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ikimiz de aynı anda odalarımızda klima açardık uzun sureler boyunca hicbir şey olmazdı. Şimdi ise ben tek kişi kaldım sonuçta iki odayı birden kullanmadım niye böyle oldu ki. Of of dilinden kurtulamayacağım yarın
Canım kibrista öyle yaaa kışın 400 den aşağıya gelmez yazın sıcakta klima çalışıyor diye 700 hatta 800 kuzen çalışıyor 5 gibi geliyor eve sadece 2 gün var evde yemek yapmaz hamurisi yapmaz sadece lamba tv buzdolabı klima 600 geliyor kibrista orda çok pahalı elektrik suBu kadarcık şeye 140 liralık elektirik nasıl gider ki Allah aşkına. 10 dk klima ile tv izlemeyle o kadar elektrik gitmez tv zaten çok elektrik yakmaz bir kahve için kettle kullandıysanız o da öyle çok gitmez ben koca eve herşeyi kullanıyorum eşimin benim her hafta iki kere ütüler, sürekli özellikle akşam işten gelince yemek suyu ısıtıyorum, çay suyu, fırın çalışıyor, tüm akşam tv açık, haftada bir dip bucak tüm ev elektrik süpürgesi vs... ancak 70 en fazla 80 geliyor ne yaptınız öyle.
Haklı ama ne demek 140 TL elektrik kansızlık varsa gidip ilaç kullanın birde belli saatleri bar uygun olan gece 10 sabah 6 o saatlerde kullanın klimayı filan .Yalnız olaya bakar mısınız
Normal insanlar allah allah bu elektrik niye böyle oldu diye konu acar
Ben oda arkadaşım kızacak ne yapacağım diye
Yok yok klima var bizde.Ülkemden elektrik faturası manzaraları.. Valla iyiymiş 100'den aşağı gelenlere imrendim şimdi ama sanırm sizlerde klima yok. Bizde de klima var ve faturaya hatrı sayılır bir mebla yardımı dokunuyor.
Kendisi sabaha kadar şofbeni açık bıraktı ben ona bir şey demedim. Klimayı açık bırakıp okula gitmiş en az yarim saat ben ona bir şey demedim. Gelip bana cirlayacak ha ? Gebertirim.Haklı ama ne demek 140 TL elektrik kansızlık varsa gidip ilaç kullanın birde belli saatleri bar uygun olan gece 10 sabah 6 o saatlerde kullanın klimayı filan .
Oda öğrenci sonuçta bende olsam kızardım.
Eski konularımı okursanız sorunun sadece elektrik olmadığını anlarsınız10-20 tl fazladan yüklet neden bukadar dert ediyorsun ki? Hasta olsan daha fazla masrafın çıkar.
Biraz sesini çıkar sende niye susuyorsun ki ayrıca kibrista o fiyat normal hatta az evde kalanlar 400 ödüyor kışınEski konularımı okursanız sorunun sadece elektrik olmadığını anlarsınız
Şimdi gittim konuştum görevlilerleBiraz sesini çıkar sende niye susuyorsun ki ayrıca kibrista o fiyat normal hatta az evde kalanlar 400 ödüyor kışın
Canım tüplü soba kabul ediyorlar mi yurda orda evlerde herkes tüplü soba kullaniyorŞimdi gittim konuştum görevlilerle
Baktılar bir sorun olmadığını söylediler. Şofben klima kettle çok yakar ama dediler.
30 tl yükledim. Oda arkadaşım gelince onunla da konuşacağım.
Etseler bile fiyatı ne kadardır bu da önemli. Çünkü burası pahalı bir yer ve her şeyin fiyatı 3 katı.Canım tüplü soba kabul ediyorlar mi yurda orda evlerde herkes tüplü soba kullaniyor
Ama tüp çok ucuz orda biliyomusun bizde 84 lira galiba orda 35 falandır büyük ihtimal en çok 40 oda küçükse birde bile çalışsa baya dayanıyorEtseler bile fiyatı ne kadardır bu da önemli. Çünkü burası pahalı bir yer ve her şeyin fiyatı 3 katı.
Çünkü mesela şarjlı el süpürgesi alacağım diye baktım 300 den aşağı yok. Tr de nasıl bilmem ama.Ama tüp çok ucuz orda biliyomusun bizde 84 lira galiba orda 35 falandır büyük ihtimal en çok 40 oda küçükse birde bile çalışsa baya dayanıyor
Biliyorum geldim ben kibrisa fiyatları az çok belli elektronik aletler pahalı yiyecek pahalı sadece çay şeker tüp benzin ucuz orda geri kalan herşey çok pahalı ama en azından hakkını verirsin ısınırsın yani birde eğer rahatsız sa gitsin yatak odasında o yatsın yok canım arkadaş türkiye şartlarında dedi bence Kıbrıs olduğunu görmemiş olabilir bizim kuzenler var orda 400 lira elektrik ödüyor kışınÇünkü mesela şarjlı el süpürgesi alacağım diye baktım 300 den aşağı yok. Tr de nasıl bilmem ama.
Yukarıda bir arkadaş da onu haklı bulmuş yoksa KK ye mı katıldı eyvah
100 tl den aşağı geliyor demişler ya konuya yorum yapanlar. ben onlara dedim klima yok galiba diyeYok yok klima var bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?