Elektrik

İyi de yarın öbür gün siz de ailenizin yanına gitmeyecek misiniz? O zaman da o yalnız kalacak. Siz de mi itiraz edeceksiniz geldiğiniz zaman kullanılan elektriğe... hem oda arkadaşınız kaç gün yoktu? Bu elektriği ne kadar zaman tek başınıza kullandınız? Belki de korktuğunuz gibi olmaz. Bir şey demez.

5 gün yalnızdım. Oda arkadaşım sürekli olarak ders çalışıyor bu yüzden televizyon açılmaz fazla. Bu arada kendisi salonda kalıyor ben yatak odasında tv orada. Ben de normal olarak o varken televizyon izleyemiyordum o yokken izledim. Belki bu da yakmis olabilir.

İyi de 5 gün yalnızmışsın ne kadarını kullanmış olabilirsin ki? Belki o varken azalmıştı. Yaptıklarını okudumda günde 1 defa kettle ile ve tv izlemek ile bitmez o elektrik. İki oda da Klima çalıştırıyoruz yazmışsın. Bence o gitmeden zaten azalmış sizin elektrik. Amannn ne kafana takıyorsun bitti yüklememiz lazım de geç. Zaten eski başlıklarını da okudum yok yemek yapma yok dolaba bişey koyma. Bence arkadaşın fazla ukala. Ne demek sesten rahatsız oluyorum kahve yapma. Ben olsam inadına yapardım. O zaman salonda kalmayacak... sen de o da aynı parayı ödüyorsunuz. Neden o kaymağını yiyor odanın da sen eziyetini çekiyorsun ki. Annen baban eziyet çek diye göndermedi seni oraya. Tavrını koy mutlaka.

Sterlin nedir ya hic gulecegim yoktu
Dolari Euroyu biliyorduk da ingiliz sömürgesi mi ora. Kibrista hayat pahali derlerdi de inanmazdim inandim simdi elektrik faturasindan belli.
Sıkı giyin bari hasta olma
Evet burası Ingiltere Türkiye karışımı resmen. Hatta internette kampanya başlattılar ev kiraları sterlin olmasın resmen ev kirasına çalışıyoruz diye. Buradaki bazi yurtlar da sterlinle çalışıyor.

Konularina bir goz gezdirdim tam tahmin ettigim gibi dusuncelerini ifade edemiyorsun.
Yaaa oda arkadasina acayip sinir oldum bulmus sessiz kizi sanki kendi evi gibi kurallari o belirlemis.
Neden sen ona surekli ayak uydurmak zorundasin ki? Aksam 8 bucukta yemek yiyebilrsin hesapmi vereceksin?
O arkadasini cagriyosa sende aynisini yap ya da ders calisiyorm arkdasin gelmesin diyebilirsin
Onun anlayacagi dil bu bence hatta bana yapsa
Sen boyle devam edersen ohoo kendini yiyip bitiriyosun napcam napcam diye kardesime yapilmis kadar uyuz oldum

Açıkçası aynı evde yabancı gibi yaşamak beni rahatsız ediyor. Hatta hiç anlayamam kocasıyla/karısıyla aynı evde küs yasayanlari.
Bir kac gün tuvaletin lambasını açık unuttu mesela. Ben ilkinde ses etmedim bir kaçıncı seferde aramızda şu diyalog geçti
Ben: canim tuvalete en son sen mı girdin?
O: evet
Ben: ışık açık kalmıştı da..
O: hııı (eee yani sadede gel tonunda)
Ben: çok yakmıyordur değil mi ben de paranoyak oldum defalarca kontrol ediyorum vs
O:insanlık hali
dedi ve dışarı çıktı. Ben yapsam insanlik hali falan dinlemez sertce uyarır. Arkadaşı çok tatlı bi insan zaten o da artık fazla gelemiyor onun bölümü de çok ağır. Keşke gelse diyorum
Bilmiyorum ki ben her konuda böyle korkak bir insan olmuşum. Annem diyor ki elin cahili yüzünden bu kadar kendini parcaliyorsun sinir oluyorum ama laftan anlayacak gibi değil ki.

Kesinlikle bende oyleyim ki gergin ortami sevmem. Bende ozel yurt ortamini biliyorum ve ben kendim kalabalk odalari secmistm cok eglenceliydi.
Evet herkes mukemmel degil bizde degiliz ufak tefek seyler tabi ki oluyo ama saygi duymak ve birazda gormezden gelmek bukadar zor olmamali.
Ama senin oda arkadasin berbat bir tip ben okadar insan gordum oylesine denk gelmedim gelseydimde haddini bildirirdim. Yani teselli etmek isterdim ama o kiz laftan anlamiyo belli istedigi dilden konus kendini ezdirme.

Canım bende yurtlarda 6 senedir kalıyorum. Seni çok iyi anlıyorum. Ama odanız soğukmuş ve artık havalar iyice soğudu. O ailesinin yanına gitti diye sen soğuktamı kalacaksın emin ol sen gitseydin o gayet açıp kullanırdı klimayı. Biraz bencil gibi geldi bana arkadaşın eski konulardan. iki kişi olsaydınız daha cabuk bitecekti elektrik. tartışmak istemiyorsanda ufak bi mevla kadar elektrik yüklet istersen

Hayır benim anlamadığım sey şu. O varken daha önce yani daha düşük meblağ yüklediğimiz zaman daha çok gitmişti. Niye böyle oldu anlamadım.
Ben yarın yönetime gidip sayaca bakmalarını isteyeyim. Çünkü ben yükleme yapsam bile bir sonrakinde de böyle olacak.

Bencede gidip sormanda fayda var canım neden böyle oldu diye Allah sabır versin valla anlayışsız bencil oda arkadşlarından çok çektim bende sen gibi aman kırılmasın aman bişi demiyim deyip hep kendi kendimi yedim ama keşke böyle yapmasaydım şimdi hiç biriyle görüşmüyorum gereksiz insanlar sende diyeceğini de çekinme ilerde hiç biri olmayacak çünkü

Şimdi ben bencil değil de cahil oldgunu düşünüyorum. Annem de diyor ki onun yerine düşünen birisi var ve bu onun işine geliyor o yüzden böyle ama sen ona bu kadar müsamaha gösterme. Niye beceremiyorum ki böyle şeyleri.

Yokyok isine geleni yapiyo bence.
Gercekten uzuldum. Usumussun zorluk cekiyosum ve onun ne diyecegini dusunuyosun... Becerirsin becerirsin insanlar cok guzel ogretiyor

Tv çok elektrik yakmaz diye biliyorum, ama kettle, klima bu gibi aletler yakar. Klimaya alternatif ne bulursunuz bilemem ama su ısıtmak için kettle kullanmanıza gerek yok, bir cezve halleder işinizi.

Kettle o bu deilde klimadandir.annemlerinde komsusu dogal gaz dururken kişa girerken daha az yakar diye bi odada klima yakmisti.kendisine sorsan sadece aksamlari biraz aciyormus.ama o ay 380 tl fatura gelmisti elektrik.kendisi kiraciydibide annemlere şarlamisti elektrigi yanlismi baglattnz diye.gittiler baktrdilar fln sorun yok.klimadanmis

aıleyız bır aylık faturam ortalama 100 tl ama hergun aamsır makınesı bulasık makınesı calısır yemek yaparken kettle kullanırım yanıhergun o da calısır utu ona keza, dus mus saymıyorum tv desen nerdeyse 24 saat açık hemde ıkı tane tv szın sayac bozuk bence...
sızde ekstra elektrık yakacak tek sey klıma o da 10 dk lık calıstırma ıle cok yakmaz yalnız sızın ısıtma sıstemı yok mu yurdunuz da?

bence yurt sizi kazıklıyor ya da bunda bi yanlışlık var. 3 hatfada 140 tl çok çok fazla.. önce yurt yönetimi ile bir konuş

Klima yemiştir hayatım.Körolası birde kapattığın anda yine buz gibi olur.Bir işe de yaramaz.

Mağarada gibi yaşayacak halin yok kuzum.Arkadaşın anlayışlı olsun bir zahmet.

Sen de sıkı giyin.Tasarruf yapıcam diye hasta olacaksın yazık canına.Üzüldüm yahu.

20 Günde 140 tl fatura nedir yahu ? tamam çalışıyoruz gündüz bizler elektirik gündüz çok harcanmıyor kombi buzdolabı çalışmış oluyor sadece ama haftada 2 kez süpürge, en az 1 kez ütü, çamaşır makinası haftalık 3-4 kez ,bulaşık makinası hergün ,tv akşamları devamlı açık lambalarda öyle fırını da çalıştırıyorum , pratik olması için mikrodalga neredeyse her akşam çalışıyor üzerine bazen misafirimiz geliyor çaycı vs çalışmış oluyor ona rağmen 70 tl geldi bu ay.. Bu konuyu görüşün yurt yönetimi dikkate almazsa eğer doldurduğunuz belgeyle gidin sorun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…