- 8 Haziran 2010
- 2.801
- 8.288
- 158
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
73 mü? Ah nerede bizde o günler. Doğru düzgün fırın çalıştırmıyorum . Elektrikli ocağı hiç açmıyorum . Bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi gece 10dan sonra açıyorum (daha uygun diye) bu ay ne klima ne ısıtıcı açtım tam 180 lira geldi elektrik. Maalesef bazı bölgelere elektrik faturası çok acımasız tutarlarda yansıyor
Bence olması gerek onun içinde bir kampanya başlatın :) 3 haftada 140 liralık elektrik çok gerçekten.Degil işte bizim yüklememiz gerekiyor
Bir ara internet de bizdendi ama imza kampanyası yaptılar yurtta ücretsiz oldu
Evet 3 tarifeli . İlk zamanlar tarifeye göre zamanlara dikkat etmedim bu ay çok daha dikkat ediyorum tek zamanlı tarifeye mi geçelim?Tarifeniz nasıl bir tarife tek zamanlımı 3 zamanlımı eger 3 zamanlı ise en çok puant saatinde kullanmışsınızdır,tek zamanlı da aynı olur ücret ve bence tek zamanlı daha iyi.
Sterlin nedir ya hic gulecegim yoktuZaten kansızım sürekli üşüyorum artık klima fayda etmiyor 10 dk calistirip kapatıyorum. Babam ev tutabiliriz ama ev sahibi gıcık çıkar yemek temizlik vs uğraşırsın demisti. Ayrıca burada ev kiralarının sterlin üstünden hesaplandığında dair bir söylenti var (doğru olabilir de olmayabilir de ama bir çok alanda sterlin kullaniliyor) Aslında benim de kolayıma geldi çünkü okuldan servis var bazen uzun süreli boşluklar oluyor 4 saat gibi ama yurdun okula servisi var saatte bir. Dışarıda beklememe gerek kalmiyor. Evde olan arkadaşlarım ise saatlerce dışarıda kalmak zorunda. Ayrıca burada toplu taşımamız olmadığından (okul otobüsleri var arada) taksiye para ödemek de çok masraflı
Mekan ? Tabii ki Kıbrıs..
Yalnız olaya bakar mısınız
Normal insanlar allah allah bu elektrik niye böyle oldu diye konu acar
Ben oda arkadaşım kızacak ne yapacağım diye
Evet bölgenin yarısı kaçak. Kaçak bedelini ekliyorlar maalesef normal kullananlara . Gelde çıldırma . Çocuğumun rızkı heba oluyor resmen180 miii bence bu rakamlar normal degil. Kacak filan mi var ki? Yerinizde olsam bir gorevli cagirip baktirirdim. Yasadiginiz sehirde hep boyle mi gelir faturalar? Korkunc resmen.
Ama ben sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ikimiz de aynı anda odalarımızda klima açardık uzun sureler boyunca hicbir şey olmazdı. Şimdi ise ben tek kişi kaldım sonuçta iki odayı birden kullanmadım niye böyle oldu ki. Of of dilinden kurtulamayacağım yarınBence olması gerek onun içinde bir kampanya başlatın :) 3 haftada 140 liralık elektrik çok gerçekten.
Kendi oturduğum eve bile 40 lira geldi ki koskocaman ev .
Bencede geçmeli bir çok tanıdığım var geçen biz de geçtik son fatura 40 tl geldi ki bizim evde bulaşıktan çok çamaşır makinesi çalışır en çok.Kettle-çayçı kullanmıyoruz yada kahve makinesi kaldırdım onları,3 zamanlı tarifede en çok puant saatleri pahalı.Evet 3 tarifeli . İlk zamanlar tarifeye göre zamanlara dikkat etmedim bu ay çok daha dikkat ediyorum tek zamanlı tarifeye mi geçelim?
Ben özel yurttayım. Ikimiz de bu odanın yıllık parasını peşin ödedik. Değiştirme şansımız yok. Bir kere yönetime biraz durumları çıtlattım ama konuşup anlatmamı söylediler. Eski konuma bakarsanız anlarsınız.Dilekceyle oda arkadasi degisimi saglanmiyor mu?
Evet bölgenin yarısı kaçak. Güneydoğudayız suan. Kaçak bedelini ödetiyorlar maalesef normal kullananlara . Gelde çıldırma . Çocuğumun rızkı heba oluyor resmen
Acaba yurt belli bir miktar komisyon gibi bir şey alıyor olabilir mi diye düşünür oldum140TL elektirige para veriyorsunuz ve zar zor yetiyor???? Bize fatura 50TL geliyor aylik asagi yukari. Ihtiyaclarimdan da kismiyorum ustelik.
Ben özel yurttayım. Ikimiz de bu odanın yıllık parasını peşin ödedik. Değiştirme şansımız yok. Bir kere yönetime biraz durumları çıtlattım ama konuşup anlatmamı söylediler. Eski konuma bakarsanız anlarsınız.
Ha onu biliyorum fakat bizde genelde tek kisilik odada kalıyorlar. Zaten biri ciksa bile kizin gidebileceğini sanmiyorum annesi asla izin vermezBaska insanlarla degistirilir. Baska, kendi oda arkadasiyla anlasamayan birileriyle degisim saglanabilir. Burada yapiliyor çünkü. O yuzden onerdim.
Yani biliyorum ancak odamız çok soğuk. Hani artık soğuktan titriyoruz gece. Ayrıca bende kansızlık var ve sürekli üşüyorum.
Yurt elektrikten kar ediyor olabilir. Bir de arada kahve içmek istiyorum ama oda arkadaşımla kavga etmek de istemiyorum (eski konularımı okursan) yok gürültü yaptın yok ben çalışıyorum ders yapcam vs vs uğraşmamak için o buradayken sesimi kesiyorum ama gidince[/QUOT
Anladım oda arkadaşın ile kavga etmek istemiyorsun. Ama bence konu elektriğin fiyatı. Oda soğuk diyorsun ama zaten klimayı azıcık çalıştırmışsın. Zaten oda da küçüktür. Biz bir de çamaşır, bulaşık makinesi buzdolabı çalıştırıyoruz. Sayacınızda bir sorun mu var acaba?
Elektrikten faydalanmak için ailesine gitmesin miIyi de yaptiginiz seyler zorunlu ihtiyac. Ne diyebilir ki? Kalsaydi, faydalansaydi.
Bu kız bana vizelerden 1 hafta once saat akşam 8 buçukta makarna yaparken "yemek işini bu saate bırakma ders yapıyorum sınavlarım başlıyor" dedi.Elektrikten faydalanmak için ailesine gitmesin mi
Bunu kastetmedim.Elektrikten faydalanmak için ailesine gitmesin mi
Klima cok yakiyorBide buzdolabı var. Mini ama.
Bence de sayacta bir sorun olabilir. Bakin gecen gun klimayı açtık 15 dakika bir baktım 32.000 kusurden 16.000 e düşmüş. Ve en düşük ısıdaydı. 24 derece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?