Merhaba,
Aslında bugün 5. günüm diyetimde. Hayatım boyunca iri bir bayan oldum. Ancak son doğumumdan sonra biraz iri ötesi :) olunca ve bir yerden sonra da kilolarımı veremeyince geçtiğimiz cuma diyetisyene gittim.
O günkü kilom 106.9
Boyum: 170
Diyetisyenim ayda 5-6 kg civarında verebileceğimi söyledi. Bu ilk başlarda tabii daha sonra ise normal olarak kilo verme azalır dedi.
O günden beri bazı ara öğünlerin yerini değiştirsem de harfiyen uydum verdiği listeye. 7 Martta kontrolüm var. Bakalım o zamana kadar nasıl bir seyir izleyecek diyetim :)
Bugünkü menümle başlayayım: Çalıştığım için öğünlerin vakitleri zaman zaman değişebiliyor çalışma saatlerime göre
Sabah 7:00
3 ince dilim tam tahıllı ekmek (Yuvarlak tam buğday ekmeğinden 1.5 dilim yiyiyorum)
2 kibrit kutusu kadar peynir
Bol yeşillik
5 zeytin
adaçayı (bebeğimi sütten kestim, sütün azalması için)
Ara 11:50
1 kuru incir
yarım paket diyet bisküvi
Sabah ve öğle arasında çok boşluk kalıyor ancak okulda yemek yemek istemiyorum o yüzden gelince yiyiyorum.
Öğle: 13:00
Sınırsız salata
4 yemek kaşığı kuru bakliyat (haşlanmış salatanın içine katıyorum)
2 köfte kadar et
yarım su bardağı az yağlı yoğurt
1 dilim tam tahıllı ekmek
Ara
1 tane yeşil elma
yeşil çay
Akşam menü de şöyle olacak
4 yemek kaşığı ıspanak yemeği
4 yemek kaşığı haşlanmış bakliyat
Sınırsız salata
Yarım su bardağı yoğurt
2 tane köfte
1 dilim ekmek
Daha hiç acıkmadım desem yeridir bu menüyle... Bana biraz da fazlaymış gibi geliyor aslında. 1800 kalorilik bir listeymiş bu. Gerçi kendimi iyi ve hafif hissediyorum, umarım sağlıkla dengeli bir şekilde zayıflarım.
Aslında bugün 5. günüm diyetimde. Hayatım boyunca iri bir bayan oldum. Ancak son doğumumdan sonra biraz iri ötesi :) olunca ve bir yerden sonra da kilolarımı veremeyince geçtiğimiz cuma diyetisyene gittim.
O günkü kilom 106.9
Boyum: 170
Diyetisyenim ayda 5-6 kg civarında verebileceğimi söyledi. Bu ilk başlarda tabii daha sonra ise normal olarak kilo verme azalır dedi.
O günden beri bazı ara öğünlerin yerini değiştirsem de harfiyen uydum verdiği listeye. 7 Martta kontrolüm var. Bakalım o zamana kadar nasıl bir seyir izleyecek diyetim :)
Bugünkü menümle başlayayım: Çalıştığım için öğünlerin vakitleri zaman zaman değişebiliyor çalışma saatlerime göre
Sabah 7:00
3 ince dilim tam tahıllı ekmek (Yuvarlak tam buğday ekmeğinden 1.5 dilim yiyiyorum)
2 kibrit kutusu kadar peynir
Bol yeşillik
5 zeytin
adaçayı (bebeğimi sütten kestim, sütün azalması için)
Ara 11:50
1 kuru incir
yarım paket diyet bisküvi
Sabah ve öğle arasında çok boşluk kalıyor ancak okulda yemek yemek istemiyorum o yüzden gelince yiyiyorum.
Öğle: 13:00
Sınırsız salata
4 yemek kaşığı kuru bakliyat (haşlanmış salatanın içine katıyorum)
2 köfte kadar et
yarım su bardağı az yağlı yoğurt
1 dilim tam tahıllı ekmek
Ara
1 tane yeşil elma
yeşil çay
Akşam menü de şöyle olacak
4 yemek kaşığı ıspanak yemeği
4 yemek kaşığı haşlanmış bakliyat
Sınırsız salata
Yarım su bardağı yoğurt
2 tane köfte
1 dilim ekmek
Daha hiç acıkmadım desem yeridir bu menüyle... Bana biraz da fazlaymış gibi geliyor aslında. 1800 kalorilik bir listeymiş bu. Gerçi kendimi iyi ve hafif hissediyorum, umarım sağlıkla dengeli bir şekilde zayıflarım.