Eleştiriler , cevap verememe , kavgadan korkma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mavibalon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
196
82
28
Merhaba hanımlar. Aslında birçok sorunum var ama en temeli bu duygular. Eşimle ilk evlendiğimizde anneme çok yakin oturuyordum . O zaman henüz atama olmamış , zor bela aile yardımı, eşimin ve benim calismamla geciniyorduk. İlk yıl babamı ani şekilde kaybettim sonrasında bende psikolojik olarak yıpranma vesaire oldu ee parasızlık derken biz sürekli eşimle kavga ediyoruz .
Bu arada üniversitede tanışıp severek çok mucadele ederek evlendik . Neyse bizim tartismalarimizi ben ne kadar aileme belli etmemeye çalışsam da bı belli olmasın iki belli olmasın derken ev yakın bize de yardım.ettiklerinden gördüler bildiler ve ailemin eşime dusmanligi başladı.
1.5 yıl sonra eşim öğretmen olup atandı biz uzak bı şehire geldik ama gerek telefonda gerek yüzyüze annemin sürekli yine tartışıyor musunuz diye sorması bitmedi. Evet bu ilk başlarda sahip çıkma gibi gelirken artık tatillerde gittiğimizde kardeşim ve annem eşime düşmanlık besler oldu . Bu arada erkek kardeşim 27 yaşında .
Ben aileme her gittiğimde diken üzerindeyim . Ne eşimin yüzüne bakıyorlar ne adam.hesabina alıyorlar ne dışarıdan aldığımız şeylere bı sağol diyorlar yani tamamen yük gibi davranıyorlar.
Mesela biz kardeşimin nisanina giderken arabada tartıştık ama yani tartirsma derken bağırma çağırma değil kendi aramızda anlaşamadik.bi 15 dk.sonra tekrar.gonlumu aldı devam ettik . O günden beri kardeşim yüzüme bakmıyor . Ben onun en güzel gününü.mahvetmisim de bilmem.ne . İnanın bu nisana giderken bohçasından , çikolatasına aklınıza gelecek her şeyi yaptım zaten de bu benim.gorevim kardeşim yani . Ama ben eşimle aramda tartıştım diye yüzüme bakmiyor ,eskisi gibi aramıyor. Eşimle inanın memlekete gitmeyi bile istemiyorum.
Destek vermek yerine böyle günah keçisi gibi her şeyi bize yüklemek ne kadar doğru ? Kardeşimi annemi karşıma.alip konuşayım diyorum ara ara.konusuldu karşılarında ağlamak istemiyorum. Eşim bana değer vermiyorlar diyor onlarla konuşmak istemiyor ben arada kaldım . Çok zoruma gidiyor . Her seferinde kaf vurdurmalari , benim hasta olmamı bile eşime baglamalari , bizim uzakta.olmamiza rağmen sırtlarında yük gibi davranmaları... Allah için ne yapacağım ben gerçekten çıkamıyorum bu işin içinden .
Annem ve kardeşim kaldı diye ben onları sarmalamak istedikçe onlar hep eşime dış biliyor seviyorum iyiyiz diyorum inanmıyoruz diyorlar .

Hastalığımdan dolayı süt ürünü tüketme dedi doktor . Annem yoğurt çorbası yapmış . Bı tadına bak birşey olmaz diyor..eşim de hayır yiyemez doktor yasakladı diyor . Annem bı kere yesin ne olacak.diyor . Yani zitlasma var .
Hemen annem eşime senin bu inadin bı türlü bitmedi dedi eşim de sustu yemeğini yeyip odaya gitti.
Biz orada misafirken oluyor bu . Allah için ben bişey.soyleyemiyorum insan neden bunu yapar? Ortada benim sağlığımı düşünüyor olmuyor , tartışıyoruz.olmuyor ne istiyorlar bizden ?
Siz olsanız ne tepki verirdiniz ? Kendimi o kadar aciz hissediyorum ki öğretmen oldun ama bir halta yaramiyorsun diyorum kendime

Çok haksız bulamadım ailenizi. İnsan sevmeye kıyamadığı evladını, kardeşini başkalarının hırpaladığını, incittiğini görünce dayanamıyor. En büyük öfkeyi de buna izin verene duyuyor. Ablamla eski kocası bizim evde gecenin bir yarısı kavga ettiler, ama epeyce yükseldi sesleri eniştenin. Ben 6 sene ne ablamla ne eniştemle konuştum. Sonunda ablam boşandı öyle barıştık.

bu tartismalarin icerigi ne? esiniz bagirip cagiriyor siz sessiz mi kaliyorsunuz?

ben ailenizi haksiz bulmadim. surekli tartismaya sahit olmuslar demek ki. aksine esinizin sana deger vermiyorlar demesi daha garip.
Hayır bağırıp çağırma asla olmaz biz onların önünde tartismayiz sadece suratımiz asik olur sonra barisiriz . Bu çok mu absürt birşey evlilikte anlayamıyorum. Tartışmasız evlilik var mı ? Sonuçta onların yanında bağırma vesaire asla olmadı

Oradan bakınca öyle haklısınız ben de ilk başlarda hep onlara destek verdim.hatta eşimle 3 yılda boşanmaya kadar geldik . Asla onların yanında ses yükseltme felan olmadı ya da yanlarında tartışma olmadı . Mesela tartıştık diyelim onlar moralimizin bozukluğunu gördü sonra barıştik. Yani evliliklerde bunlar normal değil mi ? Bahsettiğim vurma kırma aldatma.vesaire değil

Valla adi cikmis 9 a inmez 8 e demisler.. bu yuzden aslinda cok buyuk olmadikca kavga gurultuyu aileye yansitmamak gerek. Sen affedip devam ediyorsunda ailen affedemeyebiliyor.. ha buarada esini boyle ezdirmeye devam
Edersen bi gun patlama yasamaniz kacinilmaz..

Kardesin asiri sacma davranmis.. evliligi kolay birsey sanmis olmali..kendiside evlenince gorecek gecim yapmanin cok zor birsey oldugunu..

Buarada evliligime ne bahane bulduysa bazilari inanir
Misin bilmem ama Allah o kisilere beni vurmaya calistiklari seyleri verdi hic beddua etmemistim aslinda ama simdi kimse birsey demiyor kendi evliligi hakkinda..insanlar kendilerinde olunca nedense uzerini ortmeyi iyi basariyor. Yani demem o ki az gorus gitme gerekirse annene kardesine.. sanki bosansan mutlu olacaklar..

bilmiyorum keske bu kadar fazla haberleri olmasaydi

Bence izin vermeyin buna karı koca arasında tartışma olur diyin,benim de eşimi istemediler en başından beri ve bir iki tartışmamıza da şahit oldular aslında her şeyin sebebi ailemin evlilik sürecinde bizi ve ilişkimizi yıpratmalarıydı aynen ne desem ikna olmaz mutsuzum gözünde ama evlenmeden önce sizinle daha mutsuzdum diyorum onu kabul etmiyor kimse kendi önüne bakmıyor..ne yapsanız da boş yani eşiniz yine iyi bence tepki vermiyor..ama dolabilir yakında ,bizimkiler görüşmüyor,görüşmesinler umrumdada değil anneme ben bile tahammül edemiyorum bazen açıkçası çok zor bir insan o yüzden hiç üstelemiyorum

Ben artık kendi mutsuzluklarini eşimin üzerine attıklarını düşünüyorum. Biz tartıştık.diye neden 6 ay sonra evine gelen insanların yuzune bakılmaz anlamıyorum. Kaldı ki ben eşimle iyiyim diyorum annem inanmıyor. Kardeşim desen memlekete gidince eşimin erkek olarak yüzüne bile bakmaz. Benle tartışması oldu ama onlara asla saygısızlığı olmadı .
Bizim tartismakarimiz tek taraflı değil evliligimizin başında daha ölüm.ile sarsildik toparlanmak cok zaman aldı ..şimdi iyiyiz diyoruz ama dünyanın en kötü insanı gibi hep bı kendimizi.ispat çabası

Ben eşimle boşanmıyor evleri ayırmıyorsam ailem de sırtını dönemez ona. Karı koca tartışır da barışır da… biZim de olmuştur yolda tartışıp memlekete küs gittiğimiz. Ailelerin anladığı da olmuştur muhakkak. Ama bize normal davranırlar. sonuçta siZin de evliliğiniz devam ediyor mu ediyor… bitti yani. Ailenizi haklı bulamadım.

Ailenin tepkisi hiç garip değil. Eğer böyle tepkiler istemiyorsan insanların yanında tartışmayın, tartışmalarınızı da kimseye anlatmayın. İnsanlar tartıştığınızı görür, sizin gönlünüzü aldığını görmez sonuçta. Eşinin ailesi tartışmalarınıza şahit olsa onlar da senden nefret ederdi emin ol.

Benim çok yakın bir arkadaşımı eşi sevgiliyken ve nişanlıyken aldattı. O affetti evlendi. Ben hala adamı hiç sevmiyorum. Eşlerimizi tanıştıralım falan diyor, oralı olmuyorum. Evime sadece arkadaşımı davet ediyorum. Adamla hala muhatap olmuyorum.

Sizi uzunca bir süre üzgün, mutsuz görmeleri bile eşinize bilenmeleri için yeterli bir sebep. Size haksızsınız demiyorum, aileniz de haklı onları da anlayın diyorum. Yoksa biz de eşimle ciddi krizler yaşadık. Uzak olunca yansıtmadık. Bu durumu düzeltmek sizin elinizde. Sizi mutlu huzurlu gördükçe içleri rahat edecektir. Annenizin eşinize "senin de bu inadın" demesinde de bir sorun göremedim. Sonuçta o da evladı sayılır, eşiniz sanırım kendisine laf söylenmesine hiç tahammül edemiyor, o da biraz alttan alsın.

Siz mutluysaniz onları ilgilendiren bir durum yok diye düşünüyorum.

Dipnot: çünkü bence mesela aldatma boşanma nedeni. Bazılarına göre değil. Bir arkadaşım tam bir ay eşim beni aldatıyor diye başımın etini yedi. En saacmaladi. Sonra eşine aşkını ilan etti. Bir sure bana küstü. Şimdi benimle de barışmaya çalışıyor. Onun için kimsenin işine kimse karısmamali.

Aileniz sizin hirpalandiginizi düşünüyorsa hassas davranıyordu r.

İlk msj okuyunca ailenize hak vermiştim,insan evladını inciteni zaman geçsede kolay kolay affetmez .
Şu msj paylaşınca annenizi gereksiz bir inat içinde gördüm,nasıl arayı duzeltirsiniz bilmiyorum ama bir süre sonra ufak birşeyden birbirlerine patlama ihtimali yüksek.

Aynen kesinlikle olması gereken aile sizin aile gibi davranmaları benimkiler konu sahibinden beter o yüzden anlıyorum onu

Eşim benim yüzümden ailen böyle davraniyor bana yapsınlar ama.sana yapmasınlar diyor .yani ağzıyla kuş tutsa olmuyor gerçekten . Şimdi bu bayram gitmeyelim diyor eşim. İnanın sinir hastasi olacam artık . Ailemin mutluluğumu zerre düşündüğünü sanmıyorum.artik .
Allah için insan aylar sonra gördüğü ablasına nişana giderken arabada enistesiyle sürtüşmesinin lafını sokar.mi ? Hadi soktu ben cevap veremiyorum.arkadaslar . Sanki cevap versem ailem yıkılacak bizi daha çok istemyecekler , annem üzülecek diye ödüm kopuyor. Ama ben yılda 2 kez tatilde her gittiğimde gizli gizli ağlıyorum.
Anneme söyleyince de bı şey değişmiyor gerçekten bı çare yok mu ne yapmalı

Babanızın kaybından sonra ailenizin size daha çok kol kanat germesi,üzerinize düşmesi normal bir durum aslında.Kimse el bebek gül bebek büyüttüğü çocuğunun sürekli kavga çıkan bir evlilik birliği içerisinde olmasını istemez yalnızca 1 yıl boyunca böyleydik demişsiniz yanlış anlamadıysam ama siz eşinizi sevdiğiniz için yaşadıklarınızı unutsanız da aileniz sizi zamanında çok incitmesini yediremiyor olabilir. Bazı aileler her ailede olur kavga gürültü der umursamaz bazı ailelerde kıyamıyorlar evlatlarına.

Hah işte anlatmak istediğim bu . Ki benim anne babamın evliligi de çok sorunluydu .. yakında kardeşim de evlenecek . Yani biz her zaman yanında oluyoruz ama.hic değerimiz yok ..eşimle.ilgili bı şey desem sen onu koruyorsun derler . Allah için o kim ben kim ya kocam değil mi ? Arkadaşlar düşünmekten ben bı hal oldum . Her tatilde onlara bı şey diyemiyorum elimiz kolumuz dolu gideriz ama her gece ağlayarak uyurum evimize dönünce eşimle aramız bozulur
Ha sorsan beni çok.dusunuyor ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…