Eleştiriler , cevap verememe , kavgadan korkma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu fazla hassazlık durumuna çözüm bulmalı bence,üzülmesinler kırılmasınlar diyorsunuz sma bi bakıyorsunuz kendiniz paramparçasınız bundan sonra üzülen üzülsün kırılan kırılsın

Yaw iyide sen tepki gostermezsen zaten devam edecek hep mutsuz olacaksin.. 3 gunluk dunya kirginliklar olmasa iyide oluyor iste..

Hem isteyecegin sey zaten basit.. bi daha sorma bi sorun olursa ben soylerim diyeceksin bitti.. haricinde cok gidip geliyorsaniz gitmeyin

Babam öldüğü için ve maddiyatsizlik çok zedeledi . Hiç onlara kızmadım destekleri hep mutlu etti . Ama geldiğimiz noktada asla.memnun olmayan , suçlayıcı , affetme duygusunu kaybetmiş insanlar var . Sevmeseler de saygı duymak bu kadar zor olmamalı ya

Valla eşim de böyle diyor artık . Ben hiç sorun olmasın böyle hep mutlu olalım biz gidince gezelim , yiyelim içelim istiyorum..hep surat asık bi tavırlar.
Senede 2 kez gidiyoruz. Bu bayramda gitmesek annem yalnız (kardeşim başka yere atandı) bu sefer de gönül koyarsa diyorum içim elvermiyor eee.gidince de burnumuzdan geliyor

Bence gitmeyinn.. oncesinde telde uyarini yap devam ederse gitmeyin.. yani cidden coZum odakli goremedim
Ben seni.. yani ne coZum
Sunsak
O
Olmaz bu olmaz diyorsun.. ee o zaman uzulmeye dewamke

Valla billa o kadar çok çabalıyorum ki .
Kaldı ki bizi görmüyorlar bile uzaktayiz ama yaptığımız hiçbir şey görülmeyip iki dk moralimiz bozuldu diye 2 yıldır böyle.muamele görüyoruz. Tartışma yok , nişan esnasında da değil , gidilen kız evinde de hiçbir problem yok ama.isleri bitince hooop siz şöyle yaptiniz günümü mahvettiniz . Üzerinden 2 yıl geçmiş hâlâ aynı muhabbet. Kendisi evlenince bal kaymak olacak sanki . Yani sevdiklerin görevi çiftlere destek olmak değil midir . Ben onlar evime gelse tartissa bile arayı bulmak isterim . Evimde tartistiniz diye bı 2 yılda ben mi kuseyim anlamıyorum.bu kolaya kaçmak bence

Bence gitmeyinn.. oncesinde telde uyarini yap devam ederse gitmeyin.. yani cidden coZum odakli goremedim
Ben seni.. yani ne coZum
Sunsak
O
Olmaz bu olmaz diyorsun.. ee o zaman uzulmeye dewamke
Haklısın çünkü resmen sindirdiler beni . Ben sorun çıkmasın diye eşim sindi . Geldiğimiz noktada başlıktaki gibi ben kimseye cevap veremeyen , yeri gelince kullanılan kocası hep kötü kız olarak kaldım . Bayramda gitmiyoruz , laf gelince de çekinmeden söylemeye çalışacağım

Aferin kararli ol, sen ezdirirsen kendini devam edecekler.. cizgiyi asmasin kimse.. anne baba olmalari istediklerini soyleme hakkini vermez kimseye.. ayrica aman kimse darilmasin kirilmasin diye diye paspas oluyoruz.. yine en kotu biz oluyoruz emin ol. Biraz kendini cekersen kiymete binersin.. gel buraya yaz bayramdan sonra

Ergenler gibi heryerde kavga/tartisma artik adı her neyse cikarmak zorunda misiniz çift olarak?

Evet anlasamadigimiz ve konusmamiz gereken konular olabilir ama bunu yalnizken basarabiliriz.

Nişana giderken bile huzursuzluk cikiyor, evet bir durum var ve cozemiyorsunuz o an ama bana cok cocukca geliyor bu durum. Baktiniz çözülmüyor uzatmanin ve insanlari huzursuz etmenin manasi nedir?

misal yogurt corbasi olayi, esinize kalmadan siz kesin bir dille annenize soyleseniz zaten israr etmez kadin, ama siz mizmiz miymiy konuşuyorsaniz, esiniz size destek verme amacli laf soylemek zorunda hissediyor.

İnşallah artık çok sıkıldım bu durumdan . Kimseye saygıda kusur etmiyoruz , elimizden geldiğince yanlarında oluyoruz ama suçumuz hep o geçmişteki tartışma ve bu bir bahane .
Teşekkür ederim yorumlarınız için

Şahsen ben tartısan, kavga eden çiftlere karışmıyorum. Karışmamaya özen gösteriyorum. Sorunları neyse kendileri hallederler zaten çocuk değiller neticede karşımdaki insanlar. Hele evliyseler banane. Ailenizde bunu uyguluyor. Her tartısmada, kavgada neden sizi barıştırsınlar, aranızı bulsunlar? Bunların evliliği oturmamış, bunlar evcilik sanmış derler bu defada.
İki yetiştin, olgun insan problemlerini konuşarak çözerler. Sizde bu şekilde ilerleyin.

Evet kardesinizin de olacak sorunları elbet. Belki onlar sizin gibi yansıtmayacaklar belki gelin hanım sizin gibi yüzünü asmayacak bilemezsiniz.

Yanlış yorumladiniz . Bizim tartismamizi inan görmediler bile . Biz arka koltukta sessizce yolculuk yaptık ilk mola yerine el ele inip birlikte yemek yedik .
Çorba meselesinde annemin eşimin ılımlı şekilde anne yememesi lazım dediği halde annemin diş bileyip cikismasina şok oldum çünkü benim tanıdığım annem bu olamaz yani . Ortada bı şey yokken resmen eşime içindekini hemen çıkardı . Orada ben yememem lazım anne dediğim.halde ne var yesen inat ediyor kocam felan dedi . Kesinlikle korumacı tavirin ötesinde nefret ediyorlar eşimden

Bizden çok çok uzakta oturacaklar zaten tartissalar da biz görmeyeceğiz. Maddi imkansızlıklar yerine en güzel eşyaları alıp evlenecekler. Bizimle o kadar farklı ki gelinin durumu. Eminim daha mutlu olurlar. Olsunlar da . Ama bahane bunların hepsi . Ablasının mutluluğuni isteyen yanındaki kocasına azıcık saygı duyar ama hata bende . Sesimi cikaramiyorum

Hata evet sizde. Biraz düşüncelerinizde, fikirlerinizde, davranışlarınızda değişiklik yaparsanız herkes haddini huddunu bilerek adım atar. Herkes birbirine saygı duymak zorunda.

Ki bu durum ailelerin çoğunda olmasa bile genelinde var. Ailelerin yanında uzak olsun yakın olsun farketmeksizin çiftler davranıslarına dikkat etmeli. Yıllar sonra bile bir şekilde unutmuyorlar. Bunun bilinciyle yaşayın.

Ama siz de aylar sonra gördüğünüz ve nişanı olan kardeşinizin yanında niye tartışıyorsunuz ki. Tabii ilişkilerde tartışmalar olur ama böyle bir günde boşanmaya gidecek büyüklükte bi olay yoksa insan geçiştirir tartışmaz. Resmen kardeşinizin modunu düşürmüşsünüz hem ablası mutsuz ediliyor diye hem de kendi gününü toksiklediğiniz için. Benim anladığım siz karı koca çevredekiler ne hisseder diye pek düşünmeden tartışıyorsunuz sonra da insanlar sizden daha fazla etkilenince rahatsız oluyorsunuz.

Iste bu yuzden ailelere tartismalari yansitmamak gerek bence. Cunku bu ufak anlasmazliklari esler birbirine sarilip unutuyo. Ama aileler asla unutmayip bileniyolar. Asil hata herkesin yaninda tartistiginiz icin cift olarak sizde. Artk napsaniz duzelmez.

Aileniz aşırı abartmamış mı tartışmanın yaşanmadığı evlilik nerede var ki, üzülmüş olabilirler anlarım da bu kadar damada yüklenmek de saçmalık ötesi. Ben mesela net bir insanımdır böyle bir durumda alır karşıma konuşurum, o saatten sonra da eşime yapılan iğneleyici bir sözü geri iade ederim, eşimi de durdurmam saygı çerçevesinde içinden nasıl geliyorsa öyle davranmasını isterim. Bazen ters etki yaratmak iyidir, eşiniz hakkında konuşulduğu zaman müsade etmeyin, siz eşinize değer vereceksiniz ki etrafınızdaki insanlar da eşinize değer versin. Yazın memlekete gittiğimizde 1 ay kalırız eşim hakkında olumsuz konuşulmasına müsade etmem hiç, ailem o yüzden kocasını çok seviyor buuu deyip dalgaya alırlar beni, oğlum oğlum el üstünde tutarlar, hakikaten severler de ama onu sayıyor oluşum hoşlarına gider. Siz de bu kadar ezilmeyin ailenizin lafları altında

Annen yıllarca çektiği ..napıyım çocuklarım için mecburum ..kendimi onlar için feda ediyorum diyerek kendisini avuttuğu ve babanın yaşarken oturduğu "hayırsız koca" tahtına senin kocanı oturtmuş bu çok net.Artık sizi sürekli görmese de birşeye şahit olmasa da kafasında kurup "sizi düşündüğü için" tansiyonu çıkıyordur.Sizin yapacağınız şey ziyarrrlerinizin süresini kontrol altında tutmak,yani gittiğinizde sayılı gün kalmak ve tatsız anlarınıza insanları çok şahit etmemek .Eşle fikir ayrılıklarınız elbette olur ama aile yanında birbirinizle "ben haklıyım" havasına gireceğiniz tartışmalara olmasına gerek de yok diye düşünüyorum.Sizin gözünüzde küçük şeylerdir bu tartışmalarınız ama ortamın enerjisini sürekli emiyorsunuzdur belki de.Çorba olayında sağlık sorununuz o çorbayı yemenize mani olacak kadar sıkıntılıysa siz annenize "hayır yemeyeceğim sonra acısını ben çekiyorum" demelisiniz.

Yanımda bir çiftin didişmesinden nefret ederim, birbirlerine gülerek laf sokmalarından bile nefret ederim, direk soğurum
Siz bunu kardeşinizin nişan günü onun yanında yapıyorsunuz birde, yalnızken yiyin birbirinizi başkalarının yanında usturuplu durun
Ben de evlendiğimden beri ailemle dip dibe yaşıyorum, zaman geldi hergün görüştük, 11yıldır birkez bile tartıştığımızı bilmediler, ben paylaşmazsam nasıl bilecekler

Anne ye diyor, doktor yeme diyor, koca yiyemez diyor, yiyecek olan kim?siz. Ağzınız diliniz iradeniz yok mu milleti didiştireceğinize yiyecem yada yemeyecem niye demiyorsunuz
Öyle bakıyor musunuz ananızla eşiniz didişirken
E pes daha kendi yiyeceğinize karar veremezken neden evlendiniz
Olayda da kocanız haklı ama iş ona gelmeden siz annenize gereken cevabı vermeliydiniz
Sorun tamamen sizde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…