Elimde Degil

AlmanyaTreni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
2.971
2.973
133
Merhaba hanimlar nasilsiniz. Ben bu aralar cok kötüyüm. Sürekli cocuklarin üzerine titriyorum sanki birsey olacak gibi hissediyorum elimde degil. Atiyorum cocuklar biraz sakin otursa acaba birseymi var kötü birseymi var yoksa kötü bir hastalikmi var. Yada okuldan almaya gidiyorum ogretmen indiriyor asaga oglumu gorene kadar panikliyorum acaba kayipmi oldu niye arkadan geliyor birseymi oldu.Anlatamam uyuyamiyorum hic böyle olmazdim ama son zamanlarda böyle kotu haberler yok cocuk öldürmeler cocuga tacizler cocuga dayak atmalar kacirmalar beni cok etkiledi. Mesela buyuk oglum bu aralar bir huy cikardi surekli kafasini sag yada sola yatiriyor omuzuyle kulagini siliyor gibi yapiyor kulaginmi agriyor noldu birseymi var internete baksam kötü kötü seyler cikiyor karsima anne birsey yok diyor bu arada otizmli büyük oglumda. Seanslari oluyor ya diyorum normal yasayamazsa hayatini ya yetisemezsem gec kalirsam. Elimden geleni yapiyorum egitimine önem veriyorum evde destekliyorum onlarla cok gzl vakit geciriyorum. Kücügüm yemek yemese neden yemiyor cok yese ay kusarsa aklima geliyor ne yapicam ben. Biliyorumki cocuklarimiz Allaha emanet herzaman da okula krese birakirken öyle birakirim ama icim daraliyor. Ne yapicami bilemiyorum. Hakkinizi helal edin

Bu da laf mı
Esaslı bir uzmana başvurup tedavi olacaksınız
Böyle hayat geçer mi canım
Böyle bir konuyla geldiğinize göre bu konuda tedavi olmayı red ediyprsunuz demektir
Ne yapılacağını bilmeyecek kadar cahil değilsiniz
İlk önce bir sorun olduğunu ne olursa olsun bunu çözmeniz gerektiğini kendinize tekrarlayın
Bunu kabul etmeniz iyileşmenin ilk adımıdır

Doktora gidin. Önce bir kan tahlili felan yaptirin. Demir eksikligi depresyona benzer belirtilere sebep olabiliyor..ayni zamanda psikolojik destek almanizi öneririm. Bu kadar kaygili.olmak siradisi
piskolojik destek bende dusundum ama calisiyorum ve haftasonu bosum ozamanda heryer kapali haftaortasi isden sonrada oglumun seanslari oluyor zamanim yok ama demireksikligini ilk defa duyuyorum tesekkur ederim

Yurt dışındasiniz ama Türkiye'den online terapi alabilirsiniz. Eminim ihtiyatlı davranıyorsunuzdur ancak çocuklarınız bu endişe halini sezmeye başlayınca onlar da biraz kötü etkilenebilir. Çok geçmiş olsun dönem dönem hepimizde oluyor maalesef böyle şeyler.

piskolojik destek bende dusundum ama calisiyorum ve haftasonu bosum ozamanda heryer kapali haftaortasi isden sonrada oglumun seanslari oluyor zamanim yok ama demireksikligini ilk defa duyuyorum tesekkur ederim
yoooo cumartesi açık nice poliklinik var ama tabi İstanbul' da

siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum tabi

basbayağı tedavi olmanız terapi görmeniz gerekiyor farkındasınız dimi?
kusarsa ne yapacağım ne demek
bunları çocuklara da hissettiriyorsunuzdur ve onlarda etkilenir

Almanyada yasiyorum ve burda yok. Cocuklara kesinlikle belli etmiyorum bunun egitimini aldim herseyi onlara yansitmiyorum cunki ben kres ögretmeniyim bunun egitimini almam gerekiyor. Ben kendimi yipratiyorum onlar cok mutlu.

Mükemmel anne sendromunun yiprattigi bir insan daha. Ay ne kadar cok siz gibi insan. Hem kendinizi hem etrafinizi yoruyor ve mutsuz ediyorsunuz. Doktora gidin. Kendinize baska ugraslar bulun. Dunyadaki yeriniz ve görevinizin sadece annelik olmadığını hatirlayin. Kendinize zaman ayirin. Cocuklariniza daha az zaman ayirin, ozgur birakin. Biraz daha az ilgilenin mesela. Her detayi fazla dusununce insan kafayi yer

Canım benim anksiyete problemi çekiryor gibisin. Çok normal.. dönem dönem hepimiz psikolojik sorunlar yaşıyoruz. Ama çözümü aslında çok basit bir psikiyatriste git. Durumun varsa klinik psikolog daha iyi olur. Bir kaç aya hepsi geçer...

Haklisiniz. Insallah gecer bundan 2 3 sene öncede böyleydim ama sonra ise girdim gecti. Simdi calisiyorumda aslinda isdeyken düsünmüyorum ama eve geldigim an istemesemde aklima geliyor yukardaki yorumda bir arkadas almanyadan online türkiyede bir piskologla gorusebilecegimi söylemis. Mutlaka arastiricam hatta bildiginiz biri varsa cok memnun olurum. Burda haftasonu piskolog bulamiyorum ve sadece haftasonu bosum.

Malesef canım bildiğim biri yok. Benim önce gittiğim bir uzman psikolog vardı bir arkadaşımın arkadaşıydı hatta kanadaya taşındı eşi iyi bir teklif aldı. Sonra da tekrar ihtiyaç hissetmedim yani en azından henüz hissetmedim diyeyim. Her an her şey olabiliyor çünkü.

Bir arastirayim ben tesekkur ederim kimse istemez böyle seyler düsünmek ama insan beyni cok tuaf oyaliyorum kendimi el isine basladim dün evde bos oturmayayim diye. Sagolun tekrardan

Otizmli annesi olmak Cok zor, en yakın arkadaşımdan biliyorum. Size kocaman sarılmak istedim çünkü eminim ki çok güçlü bir annesiniz ama yoruldunuz . Saçma sapan yorumlara bakmayın , çekmeyen bilmez.

Konu sahibi online yardım alabilirsiniz , zaten kendi ana dilinizde derdinizi anlatmanız daha iyi gelir size. Ama öncelikle bir psikiyatra görünün , gerekirse antidepresan da verir, çünkü böyle ömür geçmez

Önce siz iyi olacaksınız ki çocuklarınıza daha iyi bakabilin.

Tesekkur ederim. En büyük endise yetememek ya eksik yaparsam ya normal büyütemezsem ya dislanirsa. Allah kimsenin basina vermesin tabiki cok sükür oglum cok büyük kocaman adimlar atti cok mutluyum. Ama galiba buda etkiliyor insani korkulari artiyor. Yasamayan bilemez dediginiz gibi Allah kimseninde basina vermesin. Evlat tirnagi kanasa insan kendini sucluyor. Ama destek alicam mutlaka Tesekkur ederim.

yorumunuzu yeni gördüm tesekkur ederim. Ama cocuklarimi özgür birakamam. Esim ve ben ilgileniyoruz baska kimse yokki cocuklarimi birakiyimda kendime zaman ayirayim. ki ben onlarla gezmeyi tercih ederim. Hicbir zaman mükemmel olmak istemedim düsünmedimde. Ama destek alicam daha güclü olmak icin. Zaten calisiyorum kurslara gidiyorum cocuk egitimiyle ilgili onlar mutsuz degil bundan eminim yansitmiyorum cunki. Kendi kendimi yiyorum ama kendime bakicam onlara daha iyi bakabilmek icin.

Kan tahlili mutlaka yaptırın, psikiyatride de zaten ilk başladığında yapıyorlar bir eksiklik varsa misal demir gibi onlar da tetikler.

Online seasnlara bakabilirsiniz belki çalışıyorsanız. En önemlisi bence kendinizin farkındasınız ve düzelmeyi kafaya koymuşsunuz. Yaparsınız inanın kendinize :)

Kendinize vakit ayirmak , biseyler katmak adina gittiginiz kurslar bile cocuk egitimi uzerine olursa bu hale gelmeniz cok normal. Neyse, anne olunca varlığının ek amacini anne olmaya indirgeyen FEDAKAR TÜRK ANALARI beni linc etmeye gelirler simdi Size gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…