Elin yemek ile samimiyeti:)

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Kızlar bir konuda gene fikirlerinizi yaptıklarınızı merak ediyorum
Mutfakta eldiven kullanırmısınız?
Yemek konusunda konuşuyoruz bir arkadaşla
Yemek yapmayı sevdiğimi bu konuda pratik olduğumu söyledim
Arkadaşım
Ama sen yemekleri ellerinle yapıyorsun!
Bende
Sen neyle yapıyorsun bir alet falan çıktıda haberim mi yok
Arkadaşım eldivenle çalıştığını o yüzden daha yavaş ama daha temiz yemekler hazırladığını söyledi
Nasıl yani bu kadın bana kirli mi dedi?

Eldiveni sagliksiz buluyorum, temizlik yaparken tek kullanimliklardan kullanip, atarim.
Ayrica sogan dograrken eldivende nesi?
Tirnaklar kisa&temiz, ellerin ustunde kil&tuy yoksa gayette yapilir.
Hamur yogurma, kofte yapma vs yoksa eldiveni ne icin kullaniyor,cunku bunlarda her daim yapilmiyor.

Eldivenle yapılınca yıkamıyomuymus ellerini.sonuçta ellede yapsan eldivenlede yapsan yıkanır da eldivenin sırrını cozemedim ne yonden iyi oluyomuş.

Ben ellerimle yaparim ama yaparken bin defada yikarim :) o plastik eldivenleri kullandiktan sonra temiz muhafaza etmese yer daha baktarili yemekleri :)

ben de bazi yemekleri eldivenle yaparim ete tavuga sarimsaga dokunacagim zaman eldiven kullanirim .

Şu eldivenle yemek yapanlar da iyi moda oldu ha!
Önce bir herkes umumi tuvaletleri kullanmayı öğrensin de sonra sıra eldiven kullanarak yemek yapmaya gelsin! (Alakasız hatta mide bulandırıcı oldu belki ama temizlik kumkumalarını görünce hep kadınların neden bu kadar pis olduğunu ve çoğu şeyi göstermelik yaptıklarını düşünürüm.)

Yemekteyiz vb gibi programlarda eldivenle çalışanlar oluyor hatta bilemiyorum eldiven kullanan aşçılar da olabilir ama evinde herkesin eldiven kullandığını zannetmiyorum. Bazıları mesela eldivenle el lezzetinin yemeklere geçmeyeceğini düşünüyor.

Arkadaşınız bir yerden vurmaya çalışmış aklıyla.

Bu arkadaşınız hiç ama hiç hazır gıda tüketmiyorsa, dışarıda yemek yemiyorsa, başkasının evinde yemek yemiyorsa falan yazık, gereksiz titiz der geçerim.

Yok bunları pis olduğunu düşündüğü halde afiyetle yiyip kendi evinde eldiven kullanıyorsa kafaya bak der çok gülerim.

Arkadaşınız ya hasta, ya işgüzar bence.

Bırakın yemeği yapmayı, bazı yemekleri yerken bile ellerimi tercih ediyorum, daha lezzetli geliyor.

Tırnaklarım her zaman kısadır, ellerimi de gün içinde zaten gereğinden fazla yıkarım. Yemek yaparken de daha fazla dikkat ederim. Salataya bile tuzu atarken tuz parmaklarımdan geçmeli kaşıkla hem ölçü tutturamam hem de elim değmeli. Bu zaten bilimsel olarak açıklanmış bi şey diye biliyorum el lezzetinin geçmesi için böyle olması gerekiyo. :)

O eldivenin kokusu bile berbat ellerle daha hijyenik oluyor bence sonuçta yıkıyoruz dimi

O eldiven kaç kişinin eline değiyor, fabrikalarda kimyasal ortamlarda üretiliyor. Ben temizlik yaptığımda eldiven takarım.
Yemeklerimi asla eldivenle yapmam. Elimizi temiz yıkadıktan sonra sorun nedir?

Tırnaklarınız uzun ve ojeli değilse en temiz işi siz yapıyorsunuz.
O eldivenle ki plastik yemeğe geçer ııyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…