Elin yemek ile samimiyeti:)

Gerçekten o köydeki şeylerin lezzeti burda yok. Bahçesinde domatesi biberi sebzeleri.. hayatımın en lezzetli domateslerini meyvelerini hep orda yedim ben.. burda pazarda aldığımız yeşillikler bile onların yanında yavan kalır..

O eldivenlerde zaten tuhaf bi koku var kimyasal mıdır nedir.. asıl eldivenli yemeği yiyemem ben heralde..

Aklıma şu anım geldi.. üni.deyken tüm günümüz okulda geçiyodu nerdeyse. Yakındaki bi lokantayla anlaşmaya gittik daha uyguna yiyebilmek için.. çok titiz bi arkadaşım vardı.. yemek yaparken eldiven kullanıyosunuz di mi hijyen çok önemli bizim için dedi. Adam önce bi saf saf baktı sonra tabi efendim tabi ki dedi.. ama o sırada arkasındaki usta kıllı ellerini köftenin içine daldırmış mıncık mıncık yoğuruyodu gülmekten ölerek çıkmıştık dışarıya :))

Bence eldiven o kıllı abilere yakışıyo yemek yaparken biz narin hanımlara değil

yanılmıyosam Açelya Akkoyunmuydu bi yemek programı vardı hep elinizi lezzetini yemeğe geçirin derdi

Ay hasbam! Sana temiz yapmıyosun demiş resmen. Valla yemek yaparken zaten elin hep suyun içinde. Sürekli bişeyler yıkıyosun. O elde kirmi kalır? Kaldıki hiçbirimiz çocuk değiliz çamurla oynamıyoruz. Ne kadar kirli olabilir elimiz suyla çıkmayacak kadar?!

konu acilmisken bir sorum olcakti arkadaslar. ben sogan dograyinca ellerim en az üc gün sanki elimde sogan tasiyormusum gibi kokar. is arkadaslarimda sasirdi olaya. koku cikmiyor. elimi iice sabunlarim. her gün banyo yaparim. hata sogan icin su demir sabunlardan denedim bi ise yaramiyor. eldivenle denedim yine asiri olmasada koku var. limonla yikadim elimi ise yaramiyor. ne yapmaliyim?

Benimki ayni gun kokar ana ole dograyinca degil sogani yogurmus olmam gerekiyo :)

Koksada dert etmiyorum bedense boke seyi.. sanirim o kokuyu seviyorum

Eldiveni bi tek tavuk balik temizliginde kullaniyorum. :) arkadasin kendi elinden tiksiniyormus beya

domates le ovalamayi duymuştum.
birde onu deneyin isterseniz.

Evde çıplak elle, iş yerinde eldivenle (gıda sektöründeyim) yapıyorum.

Sogani dogradiginiz bicakla elinizi yikayin, yani deterjan kullanmam ben o metal kismiyla bicagi yikarken eldeki koku da gider.

Bikere yemek eldivenle yapılmaz :)
Anca restoranlarda yapılabilir.
Yemeğe elin tenin değecek ki,lezzetli olsun
Çok biliyormuş o!

Sen ayaklarinla mi yapiyosun diye sormaliydiniz ))) Yemek ciplak elle yapilir tabii ki))) Eldivenle insan yaptigi yemeyi hiss edemez ki)))

Çok saçma
Eldiven elinden daha mi temizmiş

eldivenle yemek yapanları bi itin g.tüne sokmadığı kalmış bazılarının.

elimi kokutacak şeyleri ben de öyle elimle vıcık vıcık tutmam. lateks eldiven de kullanmam şeffaf poşet eldiven kullanırım mesela köfte ya da hamur vs yapıyorsam. yemek yapmayı da çok bilmem doğrudur. ama gelip de rererö yapmak anlamsız isteyen istediğini yapar.

Eldivenle yemek yapmam ya evime gelen kiside tiksinecekse hic yemesin banane:)

Sana aklı sıra pasaklı demiş
Ben de elle yapıyorum. Eyi balığı bile ellerim. Köfteyi elle yogururum. Elimde yara yok ellerim kıllı değil tırnaklarım hep kısadır. Ayrıca elimi güzelce sabunlarım. Ayrıca eldiveni kişi kendini korumak için takar daha temiz olsun kısmını cözemedim. Kullandığımız eldivenler steril değil. He cerrahi eldiven kullanıyorsa bilemem

o neymiş öyle eldivenle yemekmi yapılırmıymış ben yapamam zaten akşama kadar 1000 kere ellerimi sabunlarım kendisi öyle yapıyorsa pinpirik yada hasta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…