Popüler Konu Elma Diyeti Deneyimlerimiz

bende koycam foto...
107 kiloykene geçen sene çekilmiş bi fotom var diyetisyene gidiodum ozaman (tee ozamanlardan şişkoyum yani) o çekmişti şimdi bide ben çekecem 80'e düşüncek.. ama 80'e ne zaman düşerim orası muamma .. şaka şaka bu diyetnen bi kaç haftaya düşerim :D
kızlar bişe sorcam ben bugun bedenimi ölçim diomda göğüs bel basen nerden ölçecem bilgi verirmisiniz hani göbek delinin tam üstümü altımı neresi bilemiyorum da :kedi:

Son düzenleme:
kızlar diyetin ilk sayfalarında işte elmadan vitamin alamazsınız .. haklı olarak tek elma yerseniz hasta olursunuz kaygılarını sunan arkadaşlar vardı.. ben elmanın yararlarını araştırırken bulduğum bilgilerden ortaya bi karışık sunayım bilenler biliyodur ama yine okunsun taş atcanızda kolunuz mu yorulcak.. buyrunnnnnnnnn
Vitamin deposudur!
Elmanın sağladığı vitaminlerin en önemlisi C vitaminidir: en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur.

Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir.

100 gr. elmada

B9 0,012
A 0,070
C Antioksidan. Organizmanın savunmasını güçlendirir. 5
B1 Kas ve sinir sistemi için mutlaka gereklidir. 0,03
B2 Hücrelerin iyi çalışması ve dokular için gereklidir 0,02
PP Hücre enerjisi, ergenlik ve genel fonksiyonlar için gereklidir 0,3
B5 Yağ ve şekerlerin kullanımında önemlidir; saç, deri ve kas sağlığı içingereklidir 0,1
B6 Yaşamsal mekanizmaların anahtar vitaminidir. Amino asit ve protein metabolizması için gereklidir.0,05
E Antioksidan. Cilt yaşlanmasına karşı koruyucudur. 0,6

Oligo-element ve vitamin zenginidir!
Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 g’da 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 g’da 10 mg’dan az) ötürü dinlendirici olmasıdır. Bu kombinasyon ve %85 oranındaki su, elmaya idrar söktürücü özelliği de verir. Ayrıca potasyum içeriği yüksek tansiyona karşı savaşta önemlidir.

Elmanın diğer içerikleri fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, selenyum, manganez de hücre metabolizmasında çok önemli rol oynar.

100 gr. elmada

Magnezyum 4

Fosfor 9

Potasyum 145

Kalsiyum 4

Çinko 0,09

Demir 0,2

Manganez 0,03

Muhteşem lif kombinasyonu!
180 g’da 5 g gibi yüksek bir lif zenginliğiyle sindirim sisteminde büyük rol oynar.
Elmada bulunan Suda çözünen lifler ve Suda çözünmeyen lifler kombinasyonu bağırsak hareketlerini tetikler ve hızlandırır. Kabızlığa karşı elmayı kabuğuyla yemek önerilir çünkü lif kabuğunda daha yoğundur.

yaaa işte böyle kızlar..
Anam ben size bişe diyim mi zayıflamaklan kalmıycaz kaymahk gibi olcaz kaymahk gibi zaten benim yüz bi güzelleşti bi canlandı bi parladı maşallah ..
kızlar kısaca diğer faydalarıda şöyleymiş:
Böbreklerin temizlenmesine yarar,
Baş ağrısına iyi gelir,
Kolesterolü düşürür,
Yüksek tansiyonu düşürür,
Kan şekerini kontrol altında tutar,
Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
Uykusuzluğa iyi gelir,
Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir

günaydınnn elmacı güzellerimmmm kocaman mcx lar sizeeee. bilmeyenlere harika bi haberim var. geçen hafta bi arkadaşımla konuşurken ameliyat olucam kilo verince dedim. sarkıklardan kurtulmak için. delimisin sen dedi bana. fındık yağı kullan dedi. iki gündür kullanıyorum ama diyettenmi yağın etkisimi bilmem pantolon giyince düğmelerin üstüne yatan göbüşümün katları azaldı. üstelik 2 kullanımda. bi süre devam edicem sonuçları yazarım gene arada. düşünsenize elma+yeşil çay+ fondık yağı estetik ameliyatlara bedel olurmuşş :))

kızlar diyetin ilk sayfalarında işte elmadan vitamin alamazsınız .. haklı olarak tek elma yerseniz hasta olursunuz kaygılarını sunan arkadaşlar vardı.. ben elmanın yararlarını araştırırken bulduğum bilgilerden ortaya bi karışık sunayım bilenler biliyodur ama yine okunsun taş atcanızda kolunuz mu yorulcak.. buyrunnnnnnnnn
Vitamin deposudur!
Elmanın sağladığı vitaminlerin en önemlisi C vitaminidir: en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur.

Elmanın içerdiği diğer vitaminler ise B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitaminidir.

100 gr. elmada

B9 0,012
A 0,070
C Antioksidan. Organizmanın savunmasını güçlendirir. 5
B1 Kas ve sinir sistemi için mutlaka gereklidir. 0,03
B2 Hücrelerin iyi çalışması ve dokular için gereklidir 0,02
PP Hücre enerjisi, ergenlik ve genel fonksiyonlar için gereklidir 0,3
B5 Yağ ve şekerlerin kullanımında önemlidir; saç, deri ve kas sağlığı içingereklidir 0,1
B6 Yaşamsal mekanizmaların anahtar vitaminidir. Amino asit ve protein metabolizması için gereklidir.0,05
E Antioksidan. Cilt yaşlanmasına karşı koruyucudur. 0,6

Oligo-element ve vitamin zenginidir!
Elmanın faydalarından ilginç bir tanesi de içerdiği potasyum (100 g’da 120-200 mg) zenginliği ve az sodyumdan (100 g’da 10 mg’dan az) ötürü dinlendirici olmasıdır. Bu kombinasyon ve %85 oranındaki su, elmaya idrar söktürücü özelliği de verir. Ayrıca potasyum içeriği yüksek tansiyona karşı savaşta önemlidir.

Elmanın diğer içerikleri fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, selenyum, manganez de hücre metabolizmasında çok önemli rol oynar.

100 gr. elmada

Magnezyum 4

Fosfor 9

Potasyum 145

Kalsiyum 4

Çinko 0,09

Demir 0,2

Manganez 0,03

Muhteşem lif kombinasyonu!
180 g’da 5 g gibi yüksek bir lif zenginliğiyle sindirim sisteminde büyük rol oynar.
Elmada bulunan Suda çözünen lifler ve Suda çözünmeyen lifler kombinasyonu bağırsak hareketlerini tetikler ve hızlandırır. Kabızlığa karşı elmayı kabuğuyla yemek önerilir çünkü lif kabuğunda daha yoğundur.

yaaa işte böyle kızlar..
Anam ben size bişe diyim mi zayıflamaklan kalmıycaz kaymahk gibi olcaz kaymahk gibi zaten benim yüz bi güzelleşti bi canlandı bi parladı maşallah ..
kızlar kısaca diğer faydalarıda şöyleymiş:
Böbreklerin temizlenmesine yarar,
Baş ağrısına iyi gelir,
Kolesterolü düşürür,
Yüksek tansiyonu düşürür,
Kan şekerini kontrol altında tutar,
Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
Uykusuzluğa iyi gelir,
Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir

:teytey: vay vay vayy bizim elma neymiş böyleee. boşuna dememişler bi elma sizi doktordan uzak tutar diye. valla kızlar benim kaynanam hergün 1 2 elma yer. taş gibi hatun maşallah. hiçbi sağlık sorunuda yok. ne kolestrol ne tansiyon. demekki sebebi buymuş. elmayaaa tam gaz devammm :lepi:

Günaydin kizlar
topiginizi birkac gündür okuyorum ve bende katilmaya karar verdim.(umarim iyi etmisimdir)
Kahvaltiyi yaptim yesil cayimida simdi iciyorum,iki saat sonrada elmaya baslicam insallah.
Resim eklemek istiyordum aslinda ama makinam bozuk neyse tamirden gelince artik.

Buarada 1.61 boyum ve iki senedir kene gibi yapisipta birtürlü yakami birakmayan 69 kilom var. Ve ben bunun 19 kilosunu bu topikte birakmak istiyorum.

Allah hepimizin yardimcisi olsun...

günaydınnn elmacı güzellerimmmm kocaman mcx lar sizeeee. bilmeyenlere harika bi haberim var. geçen hafta bi arkadaşımla konuşurken ameliyat olucam kilo verince dedim. sarkıklardan kurtulmak için. delimisin sen dedi bana. fındık yağı kullan dedi. iki gündür kullanıyorum ama diyettenmi yağın etkisimi bilmem pantolon giyince düğmelerin üstüne yatan göbüşümün katları azaldı. üstelik 2 kullanımda. bi süre devam edicem sonuçları yazarım gene arada. düşünsenize elma+yeşil çay+ fondık yağı estetik ameliyatlara bedel olurmuşş :))

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gercekden miiiiß??

süper bisiiiiii burada bulabilirmiyim bilmiyorum ama tr ye geliyrm 19 unda ilk isim findik yagi almak olacakk:lepi:

Günaydin kizlar
topiginizi birkac gündür okuyorum ve bende katilmaya karar verdim.(umarim iyi etmisimdir)
Kahvaltiyi yaptim yesil cayimida simdi iciyorum,iki saat sonrada elmaya baslicam insallah.
Resim eklemek istiyordum aslinda ama makinam bozuk neyse tamirden gelince artik.

Buarada 1.61 boyum ve iki senedir kene gibi yapisipta birtürlü yakami birakmayan 69 kilom var. Ve ben bunun 19 kilosunu bu topikte birakmak istiyorum.

hosgeldin cnmmm
ne demek iyimi yaptimm tabikide cokkkkk iyi yaptinnn ...elbirligiyle kurtulcaz bu kilolardan sen hic canini sikmaaŞeniz

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gercekden miiiiß??

süper bisiiiiii burada bulabilirmiyim bilmiyorum ama tr ye geliyrm 19 unda ilk isim findik yagi almak olacakk:lepi:

4 tl ye aldım ben. 50 ml lilk şişelerde var. burda eczane ve aktarlarda satılıyo ay ayy inşallah düzelcezz bakalımm:1rolleyes:

Günaydin kizlar

hoşgeldin güzelim sende aramıza.vereliniortak hep beraber bırakacas topikte kilolarımızı merak etme

Günaydınlar yeşil elmacı hatunlar hepinize bol azimli sağlıklı iyi neşeli günlerr formu takipdeyim her zaman giremiyorum diyetime devam ediyorum ama ramazanda spor yapamıyorum ben yaa basım dönüyo hemen tansiyonum düşüyo fena oluıyorum ev işi yaparken bile agır iş yapamıyorum 2 gün kaldı bu arada cumaya heyecanlıyız kızlar ya bakalım ne olmus kilocuklara 1 kilo elmayı mümkün deil tüketemiyorum ben bu ramazanda migdem bulanıyo cok geliyo içim almıyo yesil cay iciyorum sekersiz sahurda iftarda cok az kacamak oluyo davetlerde ama tatlı filan asla yemiyorum bakalım bilmem ne olcak belkide ramazan die metabolizmalar durabilir cok kilo verimi olmaz ne olursa olsun yılmak yok başarcaz cıtır olcaz başka yolu yok kaydirigubbakcemile2 sılacım hamiscim nabersiniz şekerler sexcim ve diger kızlara selamlar sevgiler bol şans cumaya tartılarda bulusmak üzere

güünaydddııınnlaaar efeem =) kahvaltım birazcık geç oldu ama az yedim. 1 tatlı kaşığı bulgur pilavı,3-4 çatal peynir,1 zeytin. 1 tane de küçük elma. hem sarı hem kırmızı ikisi bir arada :) ekşi değildi ama ii oldu.yoksa btün gün tatlı krizine griyorum. o hariç hepsi yemyeşil epekşi elma =) nyse güzeller kaçtım bn.grşrz

tatlım geldim geldimm

ramazan dolasıyla çok sık giremiyom bebiş.

sen nasılsın nasıl gidiyor diyet..
iyi sayılır canım bende çok giremiyorum girdiğim zaman da kimse olmuyo. senin nasıl gidiyo diyet tatlımmkaydirigubbakcemile2
Ayseciğim sağol canım.Bakalım perşembe günü doktora gidicem inşallah problem olmazsa aranıza dönücem.Beklemedeyim şu anda evhamlıyım biraz .....
Maşallahınız var ben gelene kadar sexsi beni solladı geçtim bu hafta ne diyecek çokkkkkkkkkkkk merak ediyorum.Hepinizi çok çok öpüyorum.

gel tabi canım ya umarım kötü bişey yoktur opuyorumnanaktan

Günaydınlar yeşil elmacı hatunlar hepinize bol azimli sağlıklı iyi neşeli günlerr formu takipdeyim her zaman giremiyorum diyetime devam ediyorum ama ramazanda spor yapamıyorum ben yaa basım dönüyo hemen tansiyonum düşüyo fena oluıyorum ev işi yaparken bile agır iş yapamıyorum 2 gün kaldı bu arada cumaya heyecanlıyız kızlar ya bakalım ne olmus kilocuklara 1 kilo elmayı mümkün deil tüketemiyorum ben bu ramazanda migdem bulanıyo cok geliyo içim almıyo yesil cay iciyorum sekersiz sahurda iftarda cok az kacamak oluyo davetlerde ama tatlı filan asla yemiyorum bakalım bilmem ne olcak belkide ramazan die metabolizmalar durabilir cok kilo verimi olmaz ne olursa olsun yılmak yok başarcaz cıtır olcaz başka yolu yok kaydirigubbakcemile2 sılacım hamiscim nabersiniz şekerler sexcim ve diger kızlara selamlar sevgiler bol şans cumaya tartılarda bulusmak üzere

hosgeldin cnmm

sende fazla yorma kendini spor konusunda ramazndn sonra yaparsn spor cnmm

Back
X