- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
makarakukara aramizda pek bisey yok dogum tarihleri yakin bebislerin sen 2 hafta sonra gelicek yazmissin sezaryanmi olucan yoksa
amin neden sezaryan istiyorsun pekiEvet Canım..
Kesinlikle Sezaryen İstiyorum..
Allah Sağlıklı Sıhhatli Kucağımıza Almayı Nasip Etsin İnşallah..
amin neden sezaryan istiyorsun peki
Hastane Korkum Var Benim..
Psikolojik Olarak..
Yani Doğumla Alakalı Bir Durum Söz Konusu Değil..
Kan Alma, Birisini Ziyarete Gitme v.s.
Hastaneye Girince Fenalık Geliyor..
Bu Sebepten Bebeğimi Riske Atmak İstemiyorum..
hmm anladim ALLAH kolaylik versin bebis dogunca haber ver seninde ilk galiba cinsiyeti ne
rica ederim canım ne demekk,aynı anda online olamadığımız için sık sık denk gelemiyoruz sanırım...
ben sana aklımdakileri bi yazayım beğenicekmisin bakalım.içlrinden seçtiklerin olursa eğer yazarsın,sonrada onları kombinleriz artık:)
Galeta unlu poğaça
Baklava yufkasından ıspanaklı rulo börek
Yaprak sarması
Peynirli veya patatesli çarşaf böreği
Un kurabiyesi
Havuçlu cevizli kek
Zeytinli kurabiye
Makarna salatası
Kısır
Mercimek köftesi
Mantarlı börek
Köstebek pasta
Mercimekli kuskus salatası
Pırasalı kol böreği
Patlıcan salatası
Kıymalı muska böreği
Tramisu
Dereotlu poğaça
Süzme yoğurtlu semizotu salatası
Revani
Patates salatası
Patatesli kıymalı gül böreği
Tepsi mantısı
Börülce salatası
Damla çikolatalı kek
Havuçlu tarçınlı kek
Patlıcan böreği
Sosyete mantısı
Fırında kaşarlı mantar
Mahlepli poğaça
Kandil simidi
oy oy oyyyyy yazarken neler çektiğimi anlatamam canım yaaa,hepsinden istedim bi an:)))) ilk aklıma bunlar geldi hayatım,olmaz dersen başka düşüneyim
merhaba elossa,gizli hayranlarındanım
sık sık sayfana giriyorum,bir türlü yazmak fırsatı olmamıştı.
listene
şalgamlı pirinç salatası
etimek salatası
ağlayan pasta
eklemek istedim.bunlar benim kurtarıcılarımdır.
çok istek alır bu tarifler benden.menü isteyen arkadaşa tavsiye ederim
Bende tarif vermek istiyorumm
simdii evinizde kurutulmus taze fasülye varsa bir önerim var
MALZEMELER:
kurutulmus taze fasulye ve yumurta :))
ilk önce kurutulmus fasulyeyi guzelce hasliyoruz. haslandiktan sonra yagda kavuruyoruz. iyice kavrulduktan sonra da tuzunu atip
fasulyenin cokluguna göre yumurta kiriyoruz. ben 2 yumurta kirdim.
Hem kahvalti da gidiyo hemde aksam yemeginde.
cok pratik ve cok lezzetli biz ailecek cok seviyoruz. Afiyet olsunn
Eki Görüntüle 537116
Allah razı olsun canımm inşallah kabul olur..Buradan bas bas bağırırım artıkk çıldırırım:)
bir an önce iyileş inşallah hayatım,dualarım seninle..
borcamda gerçekten şık oluyor,ama tek porsiyonlukta hoş yani:))
yaptığında kesinlikle paylaşmalısın emiii
sağol canım güzel oldu gerçektende
midye bizimde ççookk feci tutkunu olduğumuz bişii
ve evet canım boğazımıza acaip düşkünüz öyle böyle değil....Ailelerimizin payı bunda ççookk büyük
ve şunları yazmadan geçemicimmm;epeydir yazıcam yazıcam unutuyorum araya bişey giriyor...en iyisi açayım ağzımı yumayım gözümü hesabı
özelden bikaç arkadaşım Elossa mutfağından et,kıyma,tavuk v.s. eksik olmuyor...günümüz şartlarına göre oldukça zengin içerikli mutfağın maşallah diyenler oluyor..ben hemen bişiler yazmak istiyorum bu konuda..Hanımlar bu sizin elinizde,tabiki beraberinde eşinizinde!
bizim gelirimizin hafife alınmayacak bi kısmı mutfağımıza gidiyor,sağolsun hiç bişey eksik etmez eşim...
ben zaten alışveriş manyağıyım elim boş asla eve gelmem dışardan; keza eşimde öyle taşır getirir ve biz 2 kişiyiz düşünün.
ve buradan bunları yazmamın sebebi ise şu aslında,hanımlar eşleriniz ve siz sigara içiyorsanız hem sağlığınıza hem cebinize kazancınıza yazık.
atıyorum bi sigara 6-8 tl arasında değişiyor sanırım ve bunu aya vurursak hergün 1 paket içen biri ortalama ayda 200 tl harcama yapıyor ve bu kişi başı hesap..
2 kişinin aylık sigara masrafı 400 tl..
yazık günah!
o 400 tl ile evinize et alsanız,tavuk,balık alsanız fenamı olur!
bizim mantık bu yönde başladı eşimle..sigaramız içkimiz yok o yüzden asla mutfaktan kısılmayacak yapıcaz yicez yapıcaz yediricez şeklinde sürüyor..
umarım söylediklerim işe yararda belki bikaç kişinin sigara konusundaki düşüncelerini değiştirmiş olurum...
şöyle düşünün; sağlığımız ne kadar önemli ne kadar hassasız dimi sağlık konusunda..
ama sigara kullanan arkadaşlar sağlıklarından olmak için,sağlıksız bi hayat yaşamak için bide üste para veriyorlar;
Böyle bi mantık yok,mantık ötesi saçma bişey!
TEREYAĞLI HAMSİLİ PİLAV
bugün eşim markete kadar gitmişti,balıkçının önünden geçerken çok taze iri hamsiler görünce dayanamamış:) dün geceden beridir deli gibi yağmur yağıyor bu şehirde,hiç aralıksız..eve gelene kadarda ıslanmış benim aşkım...kapıda ellerimde hamsiler kapında sırıl sıklam diye diye şarkı söylüyordu içeri girerkenbende o güzel sesine dayanamadım sana süpriz yapıcam dedim ve 1 saat mutfağa gelmemesini istedim..sonuç aşağıda
Eki Görüntüle 566423 Eki Görüntüle 566424 Eki Görüntüle 566425 Eki Görüntüle 566426 Eki Görüntüle 566427 Eki Görüntüle 566428 Eki Görüntüle 566429 Eki Görüntüle 566430 Eki Görüntüle 566431 Eki Görüntüle 566432 Eki Görüntüle 566433 Eki Görüntüle 566434 Eki Görüntüle 566436 Eki Görüntüle 566437 Eki Görüntüle 566438 Eki Görüntüle 566440 Eki Görüntüle 566444 Eki Görüntüle 566445 Eki Görüntüle 566446 Eki Görüntüle 566448 Eki Görüntüle 566447 Eki Görüntüle 566439 Eki Görüntüle 566450 Eki Görüntüle 566449 Eki Görüntüle 566441 Eki Görüntüle 566442 Eki Görüntüle 566443 Eki Görüntüle 566451 Eki Görüntüle 566452 Eki Görüntüle 566454 Eki Görüntüle 566453 Eki Görüntüle 566472 Eki Görüntüle 566456 Eki Görüntüle 566455 Eki Görüntüle 566458 Eki Görüntüle 566459 Eki Görüntüle 566461 Eki Görüntüle 566468 Eki Görüntüle 566466 Eki Görüntüle 566465 Eki Görüntüle 566471 Eki Görüntüle 566470 Eki Görüntüle 566469
midye sevenlerde vardır aramızda mutlaka,biz karı koca midye delisiyizz ve pilavım tam midyenin pilavı gibi olmuş bayıldık bayıldıkkkk...borcamın yarısı bitti bile..
hoşbuldum canımmm cidden tariflerin çok ayrıntılı ve resimli olması çok hoşma gitti:)
Salgamli pirinc salatasini ilk kez duyuyorum. Nasil bir sey?
elossa az önce naptım biliyor musun ?
geçen gün yaptığım çiçek kurabiyeler vardı ya
biraz bisküvi gibi olmuşlardı ya hani
ben her gün atıştırıyordum fakat aklıma bi fikir geldi
dedim belki eşime de yedirmiş olurum bu sayede
kurabiyeleri rondodan geçirdim
içine kakao, ceviz ve süt kattım.
yumuşacık oldu
onları yuvarlayıp hindistan cevizine buladım
sultan lokumuna rakip yaptım
şaka bi yana, harika oldular.
normalde bunu bisküviyle yaparım arada
ordan geldi aklıma
Ay cnmmmm çok sağol
Söylediklerine harfi harfine katılıyorum biz de aynı sizin gibiyiz
2 kişi ama dedemin bir lafı vardır mutfağa ve ısınmak için verilen paraya acımam doktora vermekten iyidir der.
Sigara cidden külfet elh biz de kullanmıyoruz Rabbim kullananları kurtarsın
Evlerimizden bereket ve hayırlı bol kazanç eksik olmasın.
Bu arada elossa usulü lahana dolması yapılmıştır tarafımdan ve laptopu açınca ekleyeceğim
aynen bende sana katiliyorum canim
Eşiminde Huyudur..
" Cebinde 5 Kuruş Para Kalmasada Buzdolabının Dolu Olsun Yeter " Der Hep..
" İnsanın Dönüp Dolaşıp Geleceği Yer Yuvasıdır Aç Kalmasın " Der..
Biz İkimizde Sigara İçiyorduk..
Ben Bıraktım Tabi Şimdilik..
Çok Gelirli Bir Aile de Değiliz..
Ama Her Ay Başı Mutlaka Alışverişe Çıkılır..
Bence Bu Düzen Haline Gelmeli..
Bizde Öyle..
Gece Liste Hazırlanır, Sabah Karı - Koca Markete..
Allah Herkesin Evine Bolluk Bereket Versin..
Bu Kış Günlerinde Bol Bol Portakal - Mandalina Yiyin..
C Vitaminini Bol Alın ki; Grip Olmayın..
elossam harikasın canım yaa
maşallah sübhanallahh...
sanırım içinden 7-8 çeşit seçince işim halllolucak...
üzerimden büyük bir yük kalktı... Rabbim de seni bir sıkıntından kurtarsın inşallah.... buraya yazarım gün de yapacaklarımı ve de resimlemeyi unutmazsam çeker yüklerim...tekrardan sağol canım
bilmediğim tarifler olursa senden tariflerini isterim canım... hakkını helal et
çok güzel şeyler sağol canım... ağlayan pasta benimde favorimdir...
resimlere bakmaktan canim $öyle miss gibi kabarmis limon kokulu kek çekti..hemen mutfaga kosuyorum !!
Eki Görüntüle 567048
Elossacım tarifini çok beğendim çok pratik ve lezzetli
Bazen cnm lahana sarması çekiyor her zaman yapılmıyor ama bu çok kolay
Ben diyetteyim diye pirincini koymadım sadece bulgurunu koydum
Tabakta şık bir foto çekmiştim ama telefon sorun çıkardı tabi bekler mîyiz yedik afiyetle tencere de kalanları çektim:)
Ben tencere de yaptım üşengeçliğimden fırında daha güzel olur tabi bi de öyle yaparım
İnş en yakın zamanda gebelik testinin pozitif resimlerini de burdan paylaşırsın bizimle :)))
çok haklısın cnm sigara bütçeye çok zararr evet bende fark ettim maaşallah etin tavuğun eksik olmuyorr ben onlar gibi düşünmek yerine Rabbim daha çok versin dedim bizim maddi imkanımız çok ii değil ayda 1 kere tavuk ve et alınırr maaş günlrinde eşimde bende sigara nedir bilmeyiz ama herkes bütçesine göre hareket ediyorr keza sende öyle mutfağın dolu dolu olsun RAbbim kazıncınızı 1ken 5 etsin inşşş
Laz geliniyim ben eşim ve ailesi her gün balık yese bıkmaz. Senin tariflerine çok güveniyorum bide bunu deneyip şaşırtıyım bizimkileri.
Ellerine saglık nefis gözüküyo.
dayanamadim dün gece kalktim limonlu kek yaptim, bebek emziriyorum canin çektigi seyleri ye dediler ne kadar dogru bilmem
bu da fotosu bi kismini yedim gitti öyle çekebildim ancak
Eki Görüntüle 567339
yumuşacık oldu
ordan geldi aklıma
ay ellerine sağlık canımm,ne güzel kabarmış maşallah maşallah...bi dilim kaptımmm
yumuşacık oldu
ordan geldi aklıma
canım şu bisküvi tarifini biraz daha açık tarif yazarmısın lütfen
canim aksine pek kabarmadi, yumurta ve sekeri iyi çirpmam gerekiyordu ama sabredemedim hemen yemek niyetiyle az çirptm az kabardi
tariflerin çok guzel bu arada, benimde mutfakla aram çok iyidir ama maalesef esim fazla yemiyor, asla yemek seçmez ama kek pasta börek yaparim 1 dilim yer, yemeklerden 1 tabak o da yarim sadece yaptiklarim artip kaliyorhiç gelip demez canim sundan çekti yapda yiyelim.. ne yapcm bilmiyorum
yok yok bence güzel olmuş canım ellerine sağlıkk
benim koca bebeğim iştahlıdır,canı bişi isteyince söyler çünkü damak zevkimiz aynı olduğundan hemen yapar yeriz:)
eşin neden yemiyor iştahsızmı,normaldemi böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?