Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
KABAK TATLIM:)

kızlarrr gördüğünüz üzere balkabağım süslü bir kraliyet arabasına dönüşmeden hallettim saat gece 12 ye 10 var:)))
10 dk dahamı sabretseydim kiiiii
tatlım harika oldu,şiddetle tavsiye ederim..hepsini yaparım demiştim başta ama 4 dilim ayırdım onunla size haftasonu başka bişi yapıcam kısmet olursa:)
gördüğünüz üzere oldukça derin ve geniş bir borcamda pişirdim kabaklarımı..bi sıra kabak bi sıra şeker koyarak tamamladım..her dilime 1 yemek kaşığı şeker ekledim..
çubuk tarçınlar ve biraz karanfil ekleyerek fırında yaklaşık 1,5 saat pişirdim..
ılıkken tahin döküp üzerine antep fıstığı ve fındıkla servis tabağımı hazırladım..yanındaki çiçekler kocişimden bana,bademden çiçekler:))))
afiyet olsunn,sormak istediğiniz bişi varsa seve sevee

nefis süper harika ellerine sağlık hiç fırında yapmadımm ağzını kapadınmı yoksa açık mı pişti artı su ilave ettin miii ımm nasıl cnm çekti neyseki hamile değilim

Azmine hayranım. Gece vakti nasıl pişirdin o kabağı. Bende bir kabak var 3 kg kadar ama ben annem gelsin de yapsın diye bekletip duruyorum. Çubuk tarçın, karanfil ve özellikle tahin ilk kez duydum. Hiç yemedim ben böyle. Annem ocakta pişirir ve üzerine ceviz serper. Seninki çok farklı. Denesem mi diyorum ama o kabağı parçalamak bile büyüyor. Beceremezmişim gibi geliyor

aaa kabak ve tahin ayrılmaz ikili ceviz yerinede fındığı tercih etmelisinn

Ben hiç öyle yemedim. Bu kabağı elossanın tarifine göre yapalım bakalım. Kabağı da eşime doğratırım Yalnız normal borcama koysam olma mı? Bende o kadar derin borcam yok

ehehehe çatal bıçak hazır halde bekliyorum diyorsun yaniiii

nefis süper harika ellerine sağlık hiç fırında yapmadımm ağzını kapadınmı yoksa açık mı pişti artı su ilave ettin miii ımm nasıl cnm çekti neyseki hamile değilim

canım çok teşekkür ederimm,gerçektende nefiss oldu kociş bayıldı resmen:) hatta hiç adeti değildir ama yanına istedi işe giderken,bikaç samimi arkadaşımız var onlarada yediricekmiş
ben hep fırında yaparım canım su asla koymam,geceden şekerdede bekletmem...kabakları hazırlarken fırınımı açarım o iyice ısınır,sıcak fırına koyarım direk..üstünüde hiç kapatmam,folyo ile kapatınca normalde sulandığının ekstra fazlası su bırakıyor hoş olmuyor...sadece fırına koyduktan yaklaşık 35-40 dk sonra suyundan bi kaşık yardımıyla hepsinin üstünde gezdirdim yine sürdüm fırına.

sağol tatlım çok teşekkür ederim..kafaya koyduğumu sabaha karşıda olsa yapanlardanım ben
bence anneciğini hiç bekleme,hatta kocişine süpriz yap akşam için..eminim bayılacaktır..:)çubuk tarçın ve karanfilin yaydığı o koku ve lezzet asla keskin keskin damağa gelmiyor,öyle hoş oluyorki yemek denemek lazım:)
cevizde konulur damak tadına zevke bağlı..biz biraz aç gözlü olduğumuzdan herşeyi ekledik servis tabaklarına:))
yakın olsak her birinizi evime davet ederdim inanın

fındıkları ben bütün koydum ama dövüp yada irice kıyıpta eklenebilir hayatım:)

Ben hiç öyle yemedim. Bu kabağı elossanın tarifine göre yapalım bakalım. Kabağı da eşime doğratırım Yalnız normal borcama koysam olma mı? Bende o kadar derin borcam yok

canım benim hiç farketmez,istersen normal demir fırın tepsisinde yap sorun değil..ben normal davul fırındada pişiriyorum kalabalık misafirlerim geleceğinde,bendeki davul fırını jumbo boy ancak yetiyor:))

bence olur neden olmasınnn paylaşırsan ekle resim tamam

evett resim ekleyin

Ellossa' cım merhaba sanırım yanlışlıkla basmışım ankette beğenmedim seçeneğine. kkya bakarken kucağımda bebişlerimden biri oluyor genelde sanırım yanlışlıkla bastım kusura bakma. topiğini de elimden geldiğince takip ediyorum selamlar

canım benim olsun özelden yazdım sana :) diğer beğenmedimi işaretleyen yasemin arkadaşta yanlışlıkla bastım geride alamadım demişti:) olur böyle şeyler,bebişlerini benim için çok öp olurmu

canım benim olsun özelden yazdım sana :) diğer beğenmedimi işaretleyen yasemin arkadaşta yanlışlıkla bastım geride alamadım demişti:) olur böyle şeyler,bebişlerini benim için çok öp olurmu

canım evet ya valla kusura bakma benim ikizler var ablası minik ama çok yaramazlar genelde kucağımda oluyo birisi dikkatim de dağılıyo evet' e basacağıma hayır' a basmışım. bu arada valla doğum yaptım yapalı doğru düzgün yemek pişiremiyom bile tek başıma bakıyorum tüm gün ufaklıklara,senin topiğe bakınca ağzım sulanıyo valla

canım ya kıyamam,olsun canları sağolsun yeterki biraz büyüdüklerinde rahat rahat yemeğini yaparsın canım..yakın olsak gelirdim yardıma:)

canım ya kıyamam,olsun canları sağolsun yeterki biraz büyüdüklerinde rahat rahat yemeğini yaparsın canım..yakın olsak gelirdim yardıma:)

evet canım biraz büyüseler ben de rhat rahat ev işini de yemeği yapcam da şimdi 2 aylıklar daha bir de büyüme atağı devresine girdik hiç rahat durmuyolar valla şimdi de oğluşum kucağımda :) diğeri de kız ablası :) valla yakın olsan yardıma gelsen hiç hayır demezdim emin ol çok zorlanıyorum çünkü :) bi de tecrübesiz olunca napalım artık onlar da idare edecekler tecrübesiz anneleriyle

bu seçeneği geri alamıyo muyuz Elossa beğen' e tıklayamıyo muyuz yeniden ben pek anlamıyorum da forumdan :S

canım benim yaa yerim ikisinide ben,Rabbim analı babalı büyütsün inşallah,sağlıkla huzurla....
öyle deme hayatım kimse annesinin karnından tecrübeli doğmuyorki..az daha sık dişini,bu kışı atlattınmı yaza rahat edeceksin emin ol canım

bu seçeneği geri alamıyo muyuz Elossa beğen' e tıklayamıyo muyuz yeniden ben pek anlamıyorum da forumdan :S

canım aşkolsun hiç önemi yok,gönüller bir olsun yeter

aynen canım yaza doğru epey büyümüş olurlar Allah' ın izniyle. ben de bugün fırsat olursa bezelye yapayım diyorum akşama bi de bulgur pilavı bi de salata yapabilirsem eğer civcivlerimin ağlamalarına rağmen superwoman dicem kendime

bak iyikide ısrarla kabak tatlısı istededim senden fırında denememiştim hiç ama üzerinin kurumaması şaşırttı benii

ehehehe yerim ben o civcivleri amaa:)))
menün çok güzel canım salataya ek olarak cacıkta süper olur bulgur pilavıyla:)

bak iyikide ısrarla kabak tatlısı istededim senden fırında denememiştim hiç ama üzerinin kurumaması şaşırttı benii

dimii:))) fırında denemeni kesinlikle öneririm canım,üzeri kurumuyor...belkide pişirme süresinin son 20 dk sında fırının üst kısmının pişirmesini iptal etmemdende kaynaklanıyor olabilir canım..ben sürekli böyle pişiriyorum çünkü.

dimii:))) fırında denemeni kesinlikle öneririm canım,üzeri kurumuyor...belkide pişirme süresinin son 20 dk sında fırının üst kısmının pişirmesini iptal etmemdende kaynaklanıyor olabilir canım..ben sürekli böyle pişiriyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…