ablamm tiramisu yapasım var ilk defa yapıcam kedi dili bisküviyle yapmayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusun
2 paket kedi dili bisküviyle yapıcam birde 1kutu sütle kreması bol olsun diye
kedi dillerini ıslatmak için 1su bardağı süt düşündüm ne kadar nescafe koysam
birde kremaya ne kadar un ne kadar labne 1 kutu labne az gelir sanki
bir yardımediver banaaaa
1su bardağına 1 tatlı kaşığı yeterli gelirr ben bir litre süte 4kaşık un 1 kaşıkta nişasta koyarımm 1 kutu labne yeterli kolay gelsin akşam yap ertesi gün ye daha lezzetli oluyo bi gün bekleyince
canım kısmetse yapıp ekleyeceğim böreğimi:)
Edirnenin ciğerinin üstüne tanımam ben,oy oy oyyy aslında yerinde yemek lazım Edirnede...ben Edirne Uzunköprü doğumluyum,göbeğinde yetiştim büyüdüm.
Edirne tava ciğerinin yanına kırmızı acı biberi,soğanı ve ayranı olmazsa olmaz..!
kısmetse birazdan yapacağım,kocişi bekliyorum saat 5 te geliyor çünkü..dipfrizimde ciğer var ama çözünmesini bekleyene kadar sabah olur,sabahtan söyleseydi çıkartırdım dışarı ama napalım beklicezzz kedinin ciğeri beklediği gibi:)
kızlar bişi dicem
ben düdüklümde buharda brokoli haşlarken meğer suyunu koymayı unutmuşum
brokolilerim yukarıda kaldığı için dibine yapışmadı
ama düdüklümün görüntüsü çok kötü oldu
10-15 dakika falan ateşte yandı
bunları nasıl giderebilirim
cifledim olmadı
fotoları biraz büyük koyuyorum ki iyice görün diye
valla sormayın kızlar çok fena oldu mis gibi düdüklüm gitti
por çöz döküyüm diye düşünmüştüm bende.
olmadı ikisini birlikte mi döksem ne
sıcak suyla kaynattım ama malesef bi değişiklik olmadı
ohh süper gözüküyor ellerine sağlık olsada yesek yaEDİRNE TAVA CİĞERİ......
yarım kg dana ciğeri
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
sıvı yağ
arkadaşlar Edirnenin meşhur tava ciğerini yaptım ve sizlerle paylaşıyorumm:)
çok güzel oldu çok lezzetli ve ççookkta kolay.
Kocişim Niyazi ustayı geçtin dediii
Edirneli meşhur Niyazi ustanın yanınamı gitsem çırak olarak acabaaa
Eki Görüntüle 569481 Eki Görüntüle 569459 Eki Görüntüle 569460 Eki Görüntüle 569461 Eki Görüntüle 569462 Eki Görüntüle 569463 Eki Görüntüle 569457 Eki Görüntüle 569458 Eki Görüntüle 569464 Eki Görüntüle 569465 Eki Görüntüle 569467 Eki Görüntüle 569466 Eki Görüntüle 569482 Eki Görüntüle 569456 Eki Görüntüle 569483 Eki Görüntüle 569468 Eki Görüntüle 569470 Eki Görüntüle 569471 Eki Görüntüle 569472 Eki Görüntüle 569473 Eki Görüntüle 569474 Eki Görüntüle 569475 Eki Görüntüle 569469 Eki Görüntüle 569479 Eki Görüntüle 569477 Eki Görüntüle 569478 Eki Görüntüle 569480
bi de amwayin fırın temizleyicisi var adını unuttum şimdi o benim tencerimin alttı kararmıştı baya çıkardı beklettim sonra telle ovdum istersen onu dene
kızlar bişi dicem
cifledim olmadı
Tencereye su dökün içine karbonat atıp bekletin...Dibi tutmuş tencerelerde işe yarıyor....Denemekten zarar gelmez, inşallah çıkar
tamam o zaman bi gün yapıyım da şaşırtıyım herifimi
elossam yine döktürmüşün alıntı yapmadım sayfayı kaplarım diye
bebişm bi dogsun bende yapıp resimlerini koyacagım
sen naptınnnn yaaaaa, ben ciğere bayılırım sırf bu nedenle İst.dan kalkıp Edirne ye ciğer yemeye gitmişliğimiz var :) yalnız benim bildiğim dana ciğeri sert olur annem öyle der hep biz evde yapacağımız da kuzu ciğeri alırız. hatta kurbanda dana ciğeri ayırdık gerçekten istediğimiz yumuşaklıkta olmamıştı.
komşu mutfak xxDerinxx mutfağından aldığım tarif tavada pizza
Elossa ellerine sağlık ciğeri ben sevmem ama sen çok güzel yapmışsın.
elossa ciğerle pek aram yoktur normalde
en son, kurban bayramından sonra yapmıştı annem
çok hoşuma gitti o zaman
şimdi burda görünce nasıl canım çekti anlatamam
ellerine sağlık
kızlar hepinizin ellerine sağlık sizler ne yaptınız ya off off ne o tarifler öyle
ben kumpiree bayılırımmm evde hiç denemedim ama denesem iyi olur
ciğeri de çok güzel olmuş elossa bende çok güzel yaparım ciğeri ama ben patates ve biber de kızartıp yanına soğanları sumakla harmanlayıp hepsini arıştırıyorum mmmmm nefiss oluyor bak canım çektiii
canım ciğer tarifin benim arnavut ciğeri diye bildiğim tarif.. bayılırım ben yaa.. çoktaaandır canımız istiyo eşimle, bi alamadık..kırmızı soğanım da var evde.. kırmızı lahana turşusu da kurdum sanki yanında çok güzel gider gibi.. oh süper.. canım çekti sabah sabah
kızlar bişi dicem
cifledim olmadı
Bende sultan lokumu tarifini denedim harika oldu. Çok teşekkür ederim. Aşama aşama resimler yayınlaman da harika!:104:
ohh süper gözüküyor ellerine sağlık olsada yesek ya
elossacıgım ahh ben bir diyette olmasamkedinin ciğere baktıgı gibi bakıyorum konuna yinede vazgeçemiyorum seni takip etmekten her tarifin ayrı güzel.ellerine kollarına sağlık
hem yemek yapıp hemde her adımı fotograflamak çok zor.emeğin için ayrıca teşekkür etmek istiyorum
canım benim çok teşekkür ederim,gerçektende çok zor oluyor ama olsun,olumlu tepkiler aldığımda daha bi şevkleniyorum...
aslında çok keyif alıyorum,çokta yardımcı olduğumu düşünüyorum hemcinslerime:)
ben mesela nette tarif ararken mutlaka birilerinin yapmış denemiş olmasını,hatta resimleri olmasını göz önünde bulunduruyorum..
o zaman daha güvenli oluyor:)
öpüyorum canımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?