- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
oncelikle merakimi giderdigin icin saolcanim tum kalbimle dua edicem sana dogum yaparken insallah tez zamanda bebisin olur
anemm eşlerimizin huru aynı sanırım,pırasa gördüğü gülüyor yine yemicem diyor:)ama ben ççokkk seviyorum,üzerine bol limonla üff üfff:)Canim ben internette bir video izledim tavada yapmistilar kuruydu bayagi esimde diyor ki benim is yerinde yedigim sulu oluyor o yuzden nasil yapsam bilemedim. Bu arada pirasa karistiriis patates boregi fikri hosuma gitti o sekilde bende yedireblirim belki cunku benim esimde yemek secmez cok sukur pirasa haric : ))
ne dmek hayatımm her zaman cevaplarım:)))
Allah razı olsun bin kez,bi avazda kucağını doldursun Rabbim sağlıkla inşallah canım..Darısı bana olsun artık Evlat nimetiyle rızıklanmak istiyoruz dualarını esirgeme emii
anemm eşlerimizin huru aynı sanırım,pırasa gördüğü gülüyor yine yemicem diyor:)ama ben ççokkk seviyorum,üzerine bol limonla üff üfff:)
valla ben eşim yemiyor diye yapmamazlık etmiyorum,kendime yapıyorum 3-4 dal pırasadan,afiyetle götürüyorum
sen mantarı sulumu yapmak istiyorsun cnm
hay allah razı olsun bacım ellerin dert görmesin e mii
fotoları da hallettiğime göre gelelim '' ASLINDAN DAHA GÜZEL OLAN ÇAKMA KUMPİRİME''
malzemelerde ölçü vermiyorum, kafanıza göre istediğinizi ekleyip çıkarabilirsiniz
*patates
*tereyağ
*kaşar
patatesleri alüminyum folyoya sarıp 1,5 saat fırında 200 derece civarında bekletiyoruz, tepsiye dizebilirsiniz
patatesler olduktan sonra, zaten kokusu tüm mutfağı saracaktır; folyodan çıkarıp kabuğunu soyup (ben çoğu yerini yedim kabukları da piştiği için:) çatalla eziyoruz
çok patates varsa eğer patatesleri bölüm bölüm yapın, çünkü patateslerin sıcağı ile tereyağ ve kaşarın erimesi lazım.
tüm patatesleri tereyağ ve kaşarla ezdikten sonra içine istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz, tuz eklemeyi unutmayın tabi:)
yalnız şunu söyleyim kumpirin olmazsa olmazı mısır ve kornişon
mısır ve kornişon koyun da ne koyarsanız koyun
*bezelye
*sosis
*havuç (tabi haşlanmış)
*zeytin
.
.
malzeme çoğaltılabilir
hatta dilerseniz servis yapacağınız zaman tabağın ortasına küçük bi oyuk yapıp kısır da koyabilirsiniz..
ben mısır,kornişon ve sosis koydum
sosisleri doğramadan önce haşladım..
en son da zaten ketçap ve mayonezle buluşunca insanın çatlayana kadar yiyesi geliyo bu mereti
borcamda karıştırın, 3-5 gün idare edebilir kendisini
ben hemen tüketemediğim için, yiyeceğim zaman koyuyorum ketçap ve mayonezini..
kocam çok sever bu ciğeri
ben de tam tersi hiç sevmem ciğer
bi gün yapsam dünyalar onun olur heralde
Ya bende cok seviyorum canim ama pazardan alinca da iki uc tane alamiyorum cok geliyor bi sefer yaptim yine 3 gun yedim daha da yapmadim cok duruncada yenmiyor yemek
Iste bilmiyorum aslen nasil yapilmasi gerek sulu mu kati mi? : )
elossacım bu ciğer hemen pişiyo mu?
bunu sadece kızarttın galiba
ne kadar pişti ortalama
bi gün yapıyım kocama da sevinsin ya garibim
benim yüzümden hep sebze yemeği yemeye mahkum kaldı
ehehehehe ben kesinlikle yapiciimmm,ben mayonez severim ama ketçapta kumpirin vazgeçilmezi yani:)büyük patareslerle daha güzel olur canım
valla ketçap-mayonezi kolay kolay yemem ama bunlarsız kumpirin tadı hiiiç mi hiç çıkmıyo yaa. ben de delisiyim resmen
eheheh:)
canım bol yağda 3-4 dk da pişiyor fazla bekletmemek gerekiyor yanar çünkü..arada karıştırarak dışı hafif dert gibi ama içi yumuşacık olması lazım
yaptığında paylaş emii:)
ehehehehe ben kesinlikle yapiciimmm,ben mayonez severim ama ketçapta kumpirin vazgeçilmezi yani:)
şimdi hiç yapmadım ya
sert kalırsa diye çekiniyorum biraz
elime yüzüme bulaştırmayım
yok tatlım çok kolay,3-4 dk saat tut anlıcaksın zaten piştiklerini:)
EDİRNE TAVA CİĞERİ......
yarım kg dana ciğeri
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
sıvı yağ
arkadaşlar Edirnenin meşhur tava ciğerini yaptım ve sizlerle paylaşıyorumm:)
çok güzel oldu çok lezzetli ve ççookkta kolay.
Kocişim Niyazi ustayı geçtin dediii
Edirneli meşhur Niyazi ustanın yanınamı gitsem çırak olarak acabaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?