Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
hay allah razı olsun bacım ellerin dert görmesin e mii

fotoları da hallettiğime göre gelelim '' ASLINDAN DAHA GÜZEL OLAN ÇAKMA KUMPİRİME''

malzemelerde ölçü vermiyorum, kafanıza göre istediğinizi ekleyip çıkarabilirsiniz

*patates
*tereyağ
*kaşar

patatesleri alüminyum folyoya sarıp 1,5 saat fırında 200 derece civarında bekletiyoruz, tepsiye dizebilirsiniz

patatesler olduktan sonra, zaten kokusu tüm mutfağı saracaktır; folyodan çıkarıp kabuğunu soyup (ben çoğu yerini yedim kabukları da piştiği için:) çatalla eziyoruz

çok patates varsa eğer patatesleri bölüm bölüm yapın, çünkü patateslerin sıcağı ile tereyağ ve kaşarın erimesi lazım.

tüm patatesleri tereyağ ve kaşarla ezdikten sonra içine istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz, tuz eklemeyi unutmayın tabi:)

yalnız şunu söyleyim kumpirin olmazsa olmazı mısır ve kornişon

mısır ve kornişon koyun da ne koyarsanız koyun

*bezelye
*sosis
*havuç (tabi haşlanmış)
*zeytin
.
.
malzeme çoğaltılabilir

hatta dilerseniz servis yapacağınız zaman tabağın ortasına küçük bi oyuk yapıp kısır da koyabilirsiniz..

ben mısır,kornişon ve sosis koydum
sosisleri doğramadan önce haşladım..

en son da zaten ketçap ve mayonezle buluşunca insanın çatlayana kadar yiyesi geliyo bu mereti

borcamda karıştırın, 3-5 gün idare edebilir kendisini
ben hemen tüketemediğim için, yiyeceğim zaman koyuyorum ketçap ve mayonezini..

oncelikle merakimi giderdigin icin saolcanim tum kalbimle dua edicem sana dogum yaparken insallah tez zamanda bebisin olur

ne dmek hayatımm her zaman cevaplarım:)))
Allah razı olsun bin kez,bi avazda kucağını doldursun Rabbim sağlıkla inşallah canım..Darısı bana olsun artık Evlat nimetiyle rızıklanmak istiyoruz dualarını esirgeme emii

anemm eşlerimizin huru aynı sanırım,pırasa gördüğü gülüyor yine yemicem diyor:)ama ben ççokkk seviyorum,üzerine bol limonla üff üfff:)
valla ben eşim yemiyor diye yapmamazlık etmiyorum,kendime yapıyorum 3-4 dal pırasadan,afiyetle götürüyorum
sen mantarı sulumu yapmak istiyorsun cnm

kocam çok sever bu ciğeri
ben de tam tersi hiç sevmem ciğer

bi gün yapsam dünyalar onun olur heralde

Ya bende cok seviyorum canim ama pazardan alinca da iki uc tane alamiyorum cok geliyor bi sefer yaptim yine 3 gun yedim daha da yapmadim cok duruncada yenmiyor yemek

Iste bilmiyorum aslen nasil yapilmasi gerek sulu mu kati mi? : )

Allahımmmm nasıl bişi buu,ekrana yapıştım resmennn,ellerine sağlık canım tarif içinde çok teşekkür ederim kesinlikle yapıcam bak görr:))
biz kumpir delisiyiz karı koca...evde devasa patateslerle de yapabilirim ben oy oy oyyyyy bi serviste bana açsan:)

kocam çok sever bu ciğeri
ben de tam tersi hiç sevmem ciğer

bi gün yapsam dünyalar onun olur heralde

o zaman kesinlikle yapmalı ve paylaşmalısın hayatımm:)

Ya bende cok seviyorum canim ama pazardan alinca da iki uc tane alamiyorum cok geliyor bi sefer yaptim yine 3 gun yedim daha da yapmadim cok duruncada yenmiyor yemek

Iste bilmiyorum aslen nasil yapilmasi gerek sulu mu kati mi? : )

canım ben 1 demet alıyorum yarısını yemek yapıyorum yarısınıda börek:)
bu arada çok sulu yapma bence,çokta katı olmasın..orta karar yani:)

elossacım bu ciğer hemen pişiyo mu?
bunu sadece kızarttın galiba
ne kadar pişti ortalama

bi gün yapıyım kocama da sevinsin ya garibim
benim yüzümden hep sebze yemeği yemeye mahkum kaldı

büyük patareslerle daha güzel olur canım
valla ketçap-mayonezi kolay kolay yemem ama bunlarsız kumpirin tadı hiiiç mi hiç çıkmıyo yaa. ben de delisiyim resmen

elossacım bu ciğer hemen pişiyo mu?
bunu sadece kızarttın galiba
ne kadar pişti ortalama

bi gün yapıyım kocama da sevinsin ya garibim
benim yüzümden hep sebze yemeği yemeye mahkum kaldı

eheheh:)
canım bol yağda 3-4 dk da pişiyor fazla bekletmemek gerekiyor yanar çünkü..arada karıştırarak dışı hafif sert gibi ama içi yumuşacık olması lazım
yaptığında paylaş emii:)

büyük patareslerle daha güzel olur canım
valla ketçap-mayonezi kolay kolay yemem ama bunlarsız kumpirin tadı hiiiç mi hiç çıkmıyo yaa. ben de delisiyim resmen
ehehehehe ben kesinlikle yapiciimmm,ben mayonez severim ama ketçapta kumpirin vazgeçilmezi yani:)

Son düzenleme:

şimdi hiç yapmadım ya
sert kalırsa diye çekiniyorum biraz
elime yüzüme bulaştırmayım

kızlar ben şimdilik kaçar kocişim çayı demledi,Hürroşumu izlicezz:))
arada açarım pc yi,şimdi Hürroş zamanı

elossam yine döktürmüşün alıntı yapmadım sayfayı kaplarım diye
bebişm bi dogsun bende yapıp resimlerini koyacagım

sen naptınnnn yaaaaa, ben ciğere bayılırım sırf bu nedenle İst.dan kalkıp Edirne ye ciğer yemeye gitmişliğimiz var :) yalnız benim bildiğim dana ciğeri sert olur annem öyle der hep biz evde yapacağımız da kuzu ciğeri alırız. hatta kurbanda dana ciğeri ayırdık gerçekten istediğimiz yumuşaklıkta olmamıştı.

elossa ciğerle pek aram yoktur normalde
en son, kurban bayramından sonra yapmıştı annem
çok hoşuma gitti o zaman
şimdi burda görünce nasıl canım çekti anlatamam
ellerine sağlık

kızlar hepinizin ellerine sağlık sizler ne yaptınız ya off off ne o tarifler öyle
ben kumpiree bayılırımmm evde hiç denemedim ama denesem iyi olur
ciğeri de çok güzel olmuş elossa bende çok güzel yaparım ciğeri ama ben patates ve biber de kızartıp yanına soğanları sumakla harmanlayıp hepsini arıştırıyorum mmmmm nefiss oluyor bak canım çektiii

ablamm tiramisu yapasım var ilk defa yapıcam kedi dili bisküviyle yapmayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusun

2 paket kedi dili bisküviyle yapıcam birde 1kutu sütle kreması bol olsun diye

kedi dillerini ıslatmak için 1su bardağı süt düşündüm ne kadar nescafe koysam

birde kremaya ne kadar un ne kadar labne 1 kutu labne az gelir sanki

bir yardımediver banaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…