Elossa' ım merhaba karnıbahar tarifini gördüm de ben de çok seviyorum o yemeği ayıptır söylemesi ben de güzel yapıyorum. yalnız havuçları ben kıymayla beraber kavurmuyorum ayrı olarak kızartıyorum. bol da limon sıkıp yediğim zaman dünyalar benim oluyo :) valla heveslendim yarın ben de yapıcam karnıbahar ellerine sağlık bu arada
ay yok bi daha yapmam onu
yapamadığım şeyi bi daha yapmak içimden gelmiyo
ama bugün kumpir yapacam, onun fotolarını atarım
canım benim merhaba:)
karnıbaharın ben delisiyim,hatta tüm sebzelerin delisiyim çiğ çiğ yiyebilirim:)))
havucun beraberinde küp küp 1 patateste ekliyorum ben bazen,çok lezzetli oluyor denersen paylaşımını beklerim canım
inşallah canım yarın bebişlerimin aşı gnü eğer ateşlenmezlerse aşıdan sonrra yarın yapmaya niyetliyim. fotoğraflarım mutlaka. bir de karnıbaharı şey yapıyolar haşlayıp ya da çiğden önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp kızartıp üzerine de sarımsaklı yoğurtla servis ediyolar ben onu hiç denemedim yemedim de. ama güzel olur gibime geliyor sen yaptın mı öyle hiç ?
canım inşallah ateşlenmezler
yapmammıı bayılırız bizzz,yanına sarmısaklı yoğurt yada mayoneze batırarak yiyoruz oy oy oyyyyyyy aklıma düşürdün bak onuda yapim bi ara :))
kızlar bana şimdilik müsade:)
biliyorsunuz kurstayım ve geliştirme hocamız çocuğu rahatsız diye tahlillerini yaptırmaya gitmişti ve gelmiş:)
bugün iyi kaynattık valla en kötü günümüz böyle olsunn
saat 4 te çıkıyoruz ve dooğğruu eve,bu akşam Edirne tava ciğer yapacağım..
kocişin özel isteği üzerine:)
mesaj attı az önce ciğerler benden pişirmesi senden hatunum diye
eee banada yapmak düşer ve sonrasında paylaşmakk:)
Sevgiyle kalın Allaha emanet olun evden naklen bağlanırım
ekleyim canım ama şöyle bi sıkıntı varkumpirin paylaşımını bekliyoreeeee
inşallah canım sağol. valla ben hiç yememiştim öyle güzel oluyosa ben de deneyeyim bi. damak zevklerimiz benziyo seninle hatta öyle daha kolay belki yarın kızartmasını yaparım ben de ama yanına da bişey yapmam lazım yine yemek olarak bilemedim şimdi ne yapsam yanına gider sence ?
oy oy ciğer çokkkk seviyorumm yaaa helede soğanlaa ımm
ekleyim canım ama şöyle bi sıkıntı var
benim makina prof.
çektiğim fotonun kalitesi çok yüksek 5 mb aşağı değil
onu nasıl indirebilirim bileniniz var mı
yüklemiyo çünkü fotoyu siteler
elossacığım, şöyle anlatıyım
fotoğraf yüklediğimiz siteler var ya ''imageshack'' gibi, onların belirli bir kotası oluyor. 2 mb fazlasını kabul etmiyorlar
benim fotoların mb ları da yüksek oluyor hep, küçültemiyorum.
6 mb lık foto oluyo, painte girip dediğini yapıyorum en fazla 4 mb ya da 5mb oluyor.
yani daha da küçültebilir miyim onu sormuştum
ben bilmiyorum çünkü başka bi yöntem:44:
Paintte düzenlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz?
Ben fotoğraf makinasıyla çekilen fotoları hep orada düzenler, boyutunu küçültürüm
hem de görüntü kalitesini kaybetmeden
şöyle yapıyorum canım:
fotoğrafa tıklayıp paintte açıyorum, görünümden boyunu %50 küçültüp farklı kaydet yapıyorum
ama beceremiyorum galiba
Iyi aksamlar elossa mutfagini cok hos buldum gercekten : )
Malesef hep az yapayim diyorum yine cok oluyor. En basiti salatayi bile cok yapiyorum : /
Cok iyi olur canim gercekten.
Mesela yarin tavuklu mantar sote pilav ve salata yapmayi dusunuyorum. Sen nasil yapiyorsun mantar soteyi? Internette baktim ama birde sana sorayim : )
Bu arada facebookta sayfani nasil bulabiliriz? Elossanin mutfagi diye mi geciyor?
elossacığım, şöyle anlatıyım
fotoğraf yüklediğimiz siteler var ya ''imageshack'' gibi, onların belirli bir kotası oluyor. 2 mb fazlasını kabul etmiyorlar
benim fotoların mb ları da yüksek oluyor hep, küçültemiyorum.
6 mb lık foto oluyo, painte girip dediğini yapıyorum en fazla 4 mb ya da 5mb oluyor.
yani daha da küçültebilir miyim onu sormuştum
ben bilmiyorum çünkü başka bi yöntem:44:
Paintte düzenlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz?
Ben fotoğraf makinasıyla çekilen fotoları hep orada düzenler, boyutunu küçültürüm
hem de görüntü kalitesini kaybetmeden
şöyle yapıyorum canım:
fotoğrafa tıklayıp paintte açıyorum, görünümden boyunu %50 küçültüp farklı kaydet yapıyorum
ama beceremiyorum galiba
Tamam doğru yoldasın :)
Paintte açtıktan sonra ctrl+w ile yatay dikey olan kısımları 50 yap
tamam dedikten sonra kaydetmeden önce 1-2 kez daha aynı işlemi tekrarla
(çünkü fotoğraflarının boyutu oldukça büyük)
normal bir ebata düşmesi için anca bu şekilde olur.
Ardından farklı kaydet.
bir tane dene istersen şimdi
elossa sen ne kursuna gidiyorsun ben orayi kacireim galiba
ehehehe:))
canım ben Okul Öncesi Öğretmeniyim ama devlette hiç çalışmadım sözleşmeli olarak özel kolej kreşinde çalıştım şimdiye dek.
bu sene sözleşmemi yenilemedim çocuk çok istiyoruz relax olayım stressiz olayım diye:)
bu aradada MEB in yardımıyla burada Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi mezunlarının katılabileceği çocuk ve yaşlı bakım evi açmak için kurs açıldı bende meraktan kayıt oldum birazda eşimin gazıyla:)
öyle bir bakımevi açmam ama yinede elimde belgem olsun değerlendireyim istedim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?