Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
şimdi yaş pastam var yaprak sarması ve kuru biberde doldurcam truff düşünüyorumm sürpriz muffin düşünüyorumm katmer poaça düşünüyorum bide makarna salatası başka neler olabilr

hamarat hatun seni

ihihhi şımardımmm:)))

şimdi yaş pastam var yaprak sarması ve kuru biberde doldurcam truff düşünüyorumm sürpriz muffin düşünüyorumm katmer poaça düşünüyorum bide makarna salatası başka neler olabilr

oy oy düşündüklerinde harika canım,havuçlu toplar yapabilirsin çok güzel olur

şuan bunu yiyorum ellosacığım beyazlarını seçiyorum onları salçalayıp yicem çok kuru oluyor yoksa salçasız yemekmi olur ayol

Elossa yarın yemek günüm
Ve ben kara kara düşünüyorum ne yapsam diye
Annem patlıcanlı, kıymalı, beşamel soslu fırında yemek yapardı.
Onu yapayım diyorum da beşamel sosu nasıl yapıyorsun?

Bir de şu sultan lokumunda kaldı aklım.
Şeker oranı nasıl, yani ben pek bal gibi yiyemem de, çok tatlı oluyorsa azaltayım birazcık dedim.
ÜStümde de bir tembellik var ki nasıl yapıcam bunları bilmem.

hayatım yemek günüm derken?...anlayamadım inan..kalabalık birilerimi gelecek,annenler evde olmayacakta senmi yapacaksın..
birde sultan lokumu çok şekerli olmuyor canım orta karar bir lezzeti var..10 yemek kaşığı şeker ekleniyor yaparken.

beşamel sosu ise şöyle yapıyorum canım;

2 yemek kaşığı tereyağına 1-1,5 yemek kaşığı un ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişiriyorum..yaklaşık 3-4 dk....
ardından 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırıp 1 tatlı kaşığı tuz ekliyorum..süekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyorum ve sosumuz hazır:)

Ay afedersin canım haklısın, benim kabahatim, bekarım ben, ekmek parası için annemin dizinin dibinden ayrılıp geldim tee nerelere
Ev arkadaşım var da, nöbetleşe yapıyoruz yemekleri.
Ailemleyken yemek konusunda olmasa da pasta konusunda iyiydim, severek girerdim mutfağa.
Şimdi eskisi kadar aktif değilim mutfakta ama silkelenip kendimi geliştirmek istiyorum bu alanda
Tarif içinde çoook teşekkür ediyorum

rica ederim hayatım hiç önemli değil
mutfağı seviyorsan gerisi teferruat emin ol,yapmayacağın iyi olmayacağın şey yoktur.
istediğin tarifler olursa hiç çekinme sor lütfen,elimden geldiğince desteklerim seni

Sağ ol canım zaten başını çok ağrıtacak gibiyim
Bir de hazır yardım teklifi almışken sorayım.
Patlıcan, patates gibi sebzeleri fırına atacağın zaman önceden birazcık kızartıyor musun yağda?
Yağda kızartmanın tadı ayrıdır derler ya

Son düzenleme:

canımcım ben kızatmıyorum,sadece biraz zeytinyağı az tuz ile harmanlıyor öyle fırına sürüyorum..çokta lezzetli oluyor kuru kuru olmuyor...
mesela geçen gün evdeki tüm sebzelerimi(kabak,patlıcan,havuç,patates,sivri biber,pırasa) hepsini julyen uzun uzun doğradım hepsini aynı anda yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım tatlı kaşığı tuz ve pul biber ile harmanladım...3-4 dal dereotu ve maydanoz ekledim verdim fırına..inanılmaz güzel oldu..yanına yoğurtla üf üff üff:)))
aynı işlemi ben yağ yerine 1 paket krema ilede yapıyorum tadından yenmiyor o derece:)
üzerinede istersen kaşar rendelersin

Aaa çok iyiymiş bu da gerçekten...
Şimdi ben de alta patlıcan üste kıymalı sos, üste de beşamel sos+kaşar düşünmüştüm de ağır mı olur bilemedim...

Aaa çok iyiymiş bu da gerçekten...
Şimdi ben de alta patlıcan üste kıymalı sos, üste de beşamel sos+kaşar düşünmüştüm de ağır mı olur bilemedim...
oy oy oyyyy ağır olmaz hayatım ya,hemen yap geliyorum kocişi alıp
yanına da cozzzz diye cola,tamamdır:)

hayırlı olsun topiğiniz...yeni gördüm burayı şöyle bi baktım geçmişe gerçekten güzel şeyler var ellerinize sağlık...bende meraklıyımdır mutfağa, yedirmeye sık sık görüşürüz artık...neyse ben devam edeyim incelemeye:)

canımçok teşekkür ederim,hoşgeldin mutfağıma:)
ilk sayfada liste var arayıp bulamadığın olursa oradan bulman çok daha kolay olur canım

oy oy oyyyy ağır olmaz hayatım ya,hemen yap geliyorum kocişi alıp
yanına da cozzzz diye cola,tamamdır:)

He he... Gel canım gel ağırlarız baş göz üstüne
Yarın yaparsam yemekciğimi fotoğraf da ekleriiiimmm....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…