Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elossa canım zeytin yağını hangi mark kullanıyosun çünkü ben hiç ekmek banıp yenecek bir yağ bulamadım

canım Komili Ege Sızmasını kullanıyorum ben banıpta yemek için,aynı zamanda salatalarda da kullanıyorum inanılmaz lezzetli.
yemeklere ise 5 kg lık Komili sızma zeytinyağı alıyorum..
bazende eşimin bir arkadaşı var Muğlada yaşıyor,zeytinlikleri var ve zeytinyağı üretiyorlar..o arkadaşı senede 1-2 kez 10 kg lık gönderiyor sağolsun..tamamen organik ve insan yemeye hem kıyamıyor hem doyamıyor...

yani bilemiyorum bana mı ağır geliyo bizde komili sızma alıyoruz tenekede ama anlamadım kii

yani bilemiyorum bana mı ağır geliyo bizde komili sızma alıyoruz tenekede ama anlamadım kii

ben 5 kg lık aldığım sızmayı yemeklerde kullanıyorum,Ege Sızmasını normal limonlayıp kekikleyip soğuk yemek için alıyorum.

elossa cım teşekkür ederim ilgin için cnm ..
bende aynen sızma kullanıyorum yemeklerdede komili güzel bi yağ , ayvalıktan arada bizede yağ geliyor halamın arkadaşından :):) ama yemeklerde ağır oluyor aynen dediğin gibi limon sıkıp kekikle içinede dilim zeytinle çok seviyoruz :):)

Elossacım topiğin hayırlı olsun

Rica ederim canımm ne demekk:))
evet Komili oldukça kaliteli ve kullanmaktan zevk aldığım bir yağ,Egedn gelen yağlar ne harika dimii,inanılmaz güzel kokusu bile mest ediyor bizi tamamen organik katkısız işlem görmemiş..zeytin dilimlerini bende yapıyorum zaman zaman ama biz sadece yağ limon kekik olayına adapte olmuş durumdayız:))

Elossacım topiğin hayırlı olsun

Canımm teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma

bende bu gün kepekli undan poğaça yaptım :):) hamura yoğururken dereotu doğruyorum böle şirin yeşil yeşil bi hamur oluyo .. peynirli zeytinli yuvarlak minik minik:) 1bardak ılık suyla mayayı karıştırdım
1bardak süt
1bardak zeytin yağı
bol dereotu kıydım
kepekli unla tam buğday ununu karıştırıp yoğurdum

20 dakka kadar bekledim mayası gelince yuvarlayıp 180 derecede pişirdim
pamuk pamuk yumuşacık çok güzel oldu

kahvaltılarda afiyetle yeniyor

Canım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem
annemde hep 2 paket kullanır daha ii kabarıyor diyor
kek yaparken
yumurta süt vb mmalzemeler oda sıcaklığında olmalı
un ve kabartma tozu elenerek eklenmeli şeker ve yumurta bol ca çırpılmalı derler hep ama birazda şans işi olduğuna innaıyorum ben ziraa kek özürlüyüm canım bazen kabarır bazende fossss söner
elossa canım zeytin yağını hangi mark kullanıyosun çünkü ben hiç ekmek banıp yenecek bir yağ bulamadım
ahh memleketimin zeytinyağları süperdir yolun düşerse ayvalık havran edremit hmmm :)

ohh ellerine sağlık afiyet olsun bayılrım dereotuna

evett hakkatten ayvalıktan yada dalyandan geliyo bize muhteşem rengi kokusu ..

canım ellerine sağlıkk,keşke resimleseydin ne güzel olurdu
teşekkür ederim tarif içinn:))

teşekkür ederim asincimm :):) gel beraber olsun sanada yapayım ankaradaysan :):)

bide kek konusunda , benim kekim çok meşhurdur puf puf sünger gibi olur, hoş ne zaman böle desem kendime nazar ediyorum olmuyo :):)
kalıba bağlı ölçüsü tabiki ama , yumurtayı bol koyarsanız keki tutar kek dağılmaz en az 2-3 yumurta kırılmalı, şekerle yumurtada böyle köpük köpük olana kadar çırpılmalı daha sorasında mikser kullanmayın tahta kaşık der halam bilmem tahta kaşıkta marifet varmı ama bende tahta kaşıkla çırpıyorum geri kalanını bide böle akışkan bi kıvamı olmalı hamurun ..
eşim hastalanmadan nasıl güzel kekler yapardım beenn afiyetle yerdi benim canım da çok severdi artık yapamıyoruz
sadece kepekli undan peynirli kek yapıyorum arada sırada

canım yumurta konusunda da kesinlikle sana katılıyorum kek yaparken yumurta ne kadar çoksa o kadar lezzetli oluyor..

kekten konu açılmışken ben de bir teşekkür borçluyum burdaki kızlara, biraz geç de olsa tarçınlı üzümlü kekimi yaptım çarşamba günü
dediğiniz gibi üzümleri unlayıp öyle kattım, ohh mis gibi oldu kek, üzümler eşit dağıldı her tarafına

aaa süperr ellerine sağlık canımm

Bende kek yapmak istiyorummmm Yarın bir kek daha yapacağım.İnat ettim bakalım bu sefer nasıl olacak

MALZEMELER:

• 3 Yumurta
  • 2 Su bardağı şeker
  • 1Su bardağı süt
  • 1Su bardağı sıvıyağ
  • 1Paket vanilya
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 11 Yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Sıvı yağ ile sütü ekliyoruz.Diğer tarafta un ,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ,sıvı karışıma ilave ediyoruz.Kek kalıbına döküp ,180 derece de 30 dkika pişiriyoruz.
Çokkk Kolay Ve Lezzetli Bir Kek Hanımlar
AFİYET OLSUN..(alıntıdır)

Eklentiler

• $DSC01601.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
canım sana iyi bir tarif ayarlıyalım öyle dene olmazmııı

Olur canım tabi ama yarın sabah yapmam lazım keki.Yengeme gideceğim kendisi hamile mis gibi ellerimle yaptığım keki götürmek istiyorum Canım bu arada evde şuan fındık üzüm gibi şeyler yok.Ona göre tarif bakarsın.Tahinli de olabilir(canım çok istiyor),kakolu da olabilir.

Olur canım bu tarif ama kabartma tozumu da bitirdim karbonat kullansam olur demi???

canım bak bu paylaştığım keki ben sürekli yapıyorum,kendi resmim elimde olmadığından alıntı yaptım ..tarifim bibebir aynı,ben bu malzemelere 1 paket kakaoda ekliyorum veya tüm bu malzemelere limon kabuğu ekliyorum limonlu kek oluveriyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…