elossa canım zeytin yağını hangi mark kullanıyosun çünkü ben hiç ekmek banıp yenecek bir yağ bulamadım
yani bilemiyorum bana mı ağır geliyo bizde komili sızma alıyoruz tenekede ama anlamadım kii
Merhaba arkadaşlar♥
Arkadaşlarımın yoğun isteği üzerine bu topiği açmış bulunuyorum.Zaman buldukça kendi yaptığım veya yapmaktan zevk aldığım tüm paylaşımlarımı burada sunmak istiyorum
Sizlerde paylaşımda bulunabilirsiniz,fikir alışverişlerimizle mutfaklarımıza değişik renkler,tatlar katacağımıza inanıyorum...
Mutfak öylesine derin bir konu ki,bazen hiç ummadığımız minicik bir baharat bile yemeğin tadındaki tüm akışı değiştirebiliyor..(iyi veya kötü)
O yüzden bilgi alışverişlerimiz çok önemli...
Kısaca kendimi tanıtayım beni bilmeyenlere kimdir bu Elossa;
81 doğumluyum 4 yıllık evliyim,çocuğum yok,mutfağı yemek yapmayı değişik lezzetler türetmeyi ve sunmayı ççookk seviyorum...Özellikle yöresel yemeklere bayılıyoruz..
Eşimde tıpkı ben gibi ve olayı tamamen aşan tam bir gurme diyebilirim...
Herkese şimdiden ççookk teşekkür ediyorum,umarım eğlenceli vakitler geçiririz burada hep birlikte...
Takipte Kalın...:121:
elossa cım teşekkür ederim ilgin için cnm ..
bende aynen sızma kullanıyorum yemeklerdede komili güzel bi yağ , ayvalıktan arada bizede yağ geliyor halamın arkadaşından :):) ama yemeklerde ağır oluyor aynen dediğin gibi limon sıkıp kekikle içinede dilim zeytinle çok seviyoruz :):)
Elossacım topiğin hayırlı olsun
annemde hep 2 paket kullanır daha ii kabarıyor diyorCanım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem
ahh memleketimin zeytinyağları süperdir yolun düşerse ayvalık havran edremit hmmm :)elossa canım zeytin yağını hangi mark kullanıyosun çünkü ben hiç ekmek banıp yenecek bir yağ bulamadım
bende bu gün kepekli undan poğaça yaptım :):) hamura yoğururken dereotu doğruyorum böle şirin yeşil yeşil bi hamur oluyo .. peynirli zeytinli yuvarlak minik minik:) 1bardak ılık suyla mayayı karıştırdım
1bardak süt
1bardak zeytin yağı
bol dereotu kıydım
kepekli unla tam buğday ununu karıştırıp yoğurdum
20 dakka kadar bekledim mayası gelince yuvarlayıp 180 derecede pişirdim
pamuk pamuk yumuşacık çok güzel oldu
kahvaltılarda afiyetle yeniyor
evett hakkatten ayvalıktan yada dalyandan geliyo bize muhteşem rengi kokusu ..
bende bu gün kepekli undan poğaça yaptım :):) hamura yoğururken dereotu doğruyorum böle şirin yeşil yeşil bi hamur oluyo .. peynirli zeytinli yuvarlak minik minik:) 1bardak ılık suyla mayayı karıştırdım
1bardak süt
1bardak zeytin yağı
bol dereotu kıydım
kepekli unla tam buğday ununu karıştırıp yoğurdum
20 dakka kadar bekledim mayası gelince yuvarlayıp 180 derecede pişirdim
pamuk pamuk yumuşacık çok güzel oldu
kahvaltılarda afiyetle yeniyor
teşekkür ederim asincimm :):) gel beraber olsun sanada yapayım ankaradaysan :):)
bide kek konusunda , benim kekim çok meşhurdur puf puf sünger gibi olur, hoş ne zaman böle desem kendime nazar ediyorum olmuyo :):)
kalıba bağlı ölçüsü tabiki ama , yumurtayı bol koyarsanız keki tutar kek dağılmaz en az 2-3 yumurta kırılmalı, şekerle yumurtada böyle köpük köpük olana kadar çırpılmalı daha sorasında mikser kullanmayın tahta kaşık der halam bilmem tahta kaşıkta marifet varmı ama bende tahta kaşıkla çırpıyorum geri kalanını bide böle akışkan bi kıvamı olmalı hamurun ..
eşim hastalanmadan nasıl güzel kekler yapardım beenn afiyetle yerdi benim canım da çok severdi artık yapamıyoruz
sadece kepekli undan peynirli kek yapıyorum arada sırada
kekten konu açılmışken ben de bir teşekkür borçluyum burdaki kızlara, biraz geç de olsa tarçınlı üzümlü kekimi yaptım çarşamba günü
dediğiniz gibi üzümleri unlayıp öyle kattım, ohh mis gibi oldu kek, üzümler eşit dağıldı her tarafına
Bende kek yapmak istiyorummmmYarın bir kek daha yapacağım.İnat ettim bakalım bu sefer nasıl olacak
canım sana iyi bir tarif ayarlıyalım öyle dene olmazmııı
Olur canım bu tarif ama kabartma tozumu da bitirdim karbonat kullansam olur demi???MALZEMELER:
YAPILIŞI:
- 3 Yumurta
- 2 Su bardağı şeker
- 1Su bardağı süt
- 1Su bardağı sıvıyağ
- 1Paket vanilya
- 1 Paket kabartma tozu
- 11 Yemek kaşığı un
Yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Sıvı yağ ile sütü ekliyoruz.Diğer tarafta un ,vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ,sıvı karışıma ilave ediyoruz.Kek kalıbına döküp ,180 derece de 30 dkika pişiriyoruz.
Çokkk Kolay Ve Lezzetli Bir Kek Hanımlar
AFİYET OLSUN..(alıntıdır)
Olur canım tabi ama yarın sabah yapmam lazım keki.Yengeme gideceğim kendisi hamile mis gibi ellerimle yaptığım keki götürmek istiyorumCanım bu arada evde şuan fındık üzüm gibi şeyler yok.Ona göre tarif bakarsın.Tahinli de olabilir(canım çok istiyor),kakolu da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?