Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Türk kahvesinin içine birde çikolata koyarak deneyin çok leziz oluyor.Yalnız şeker kadar keskin olmadığı için tek çikolata koyarsanız sade yaparsınız.Yanında 1 tane de kesme şeker koyduğunuzda tam kıvamında ve değişik bir türk kahvesi oluyor

Topiğin hayırlı olsun canım.Çok güzel tariflerin var.Marifetli Türk kadını işte.Takip edeceğim büyük bir zevkle.

Elossa tahinli kek tarifin var mı?? Canım çok istedi tahinli keki.Netten arasam bir sürü çıkar ama denenmiş bilinmiş bir tarif olursa yaptığım boşa çıkmaz.

ellossa topiğin hayırlı olsun zevkle takip edeceğim.
kasap köftenin soğanlarını rendeliyormuyuz yoksa küp küp yemeklikmi doğruyoruz.?

Pekmezli keki yaptım canım tadı çok güzel oldu ama dediğim gibi seninki gibi şiş şiş durmuyor sönüyor sanki.Fırınıda açmıyorum pişirirken acaba kabartma tozunun markasıda etkili olabilir mi?

Elossa marifetli gacı seni ne güzel tarifler vermişsin.

Şu profiterol hamurunu pişirsem dondurucuda durur mu acaba?Ne kadar durur durursa?

sağol canımm hoşgeldin mutfağımaaaa:)) valla durur desem bi türlü demesem bi türlü hiç dondurucuya atmamıştım..

canım inşallah aminnn,çok teşekkür ederim tarifte harika görünüyor yapınca paylaş emi merak ettim bende istiyom:))

canım sağolasın,Türk kahvesi keyfimiz hergün var eşimle,o hiç içmezdi Türk kahvesini ama son 2 senedir müptelası oldu:) senin taifte harika kesinlikle deneyeceğim canım çok teşekkür ederim.

evet canım ben öylede denedim çok güzel oluyor,biz biraz orta şeker severiz bol köpüklü üff üffff canım istedi bak şimdi:))

Topiğin hayırlı olsun canım.Çok güzel tariflerin var.Marifetli Türk kadını işte.Takip edeceğim büyük bir zevkle.

canım hoşgeldin teşekkür ederimm şımardım amaaa:)))

Elossa tahinli kek tarifin var mı?? Canım çok istedi tahinli keki.Netten arasam bir sürü çıkar ama denenmiş bilinmiş bir tarif olursa yaptığım boşa çıkmaz.

canım tahinli kek yapmadım hiç ama tahinli çörek çok yaparım ben,annecim küçüklüğümüzden beri sık sık yapar ççookk lezzetli oluyor mayalı bir hamur..
ellossa topiğin hayırlı olsun zevkle takip edeceğim.
kasap köftenin soğanlarını rendeliyormuyuz yoksa küp küp yemeklikmi doğruyoruz.?

canım teşekkür ederim hoşgeldinnn:) soğanları rendeleyebilirsinde yada yemekik değilde daha minik doğrayabilirsin canım.

Pekmezli keki yaptım canım tadı çok güzel oldu ama dediğim gibi seninki gibi şiş şiş durmuyor sönüyor sanki.Fırınıda açmıyorum pişirirken acaba kabartma tozunun markasıda etkili olabilir mi?

canım afiyet olsunn...peki pişerken takip ettinmi hemenmi sönüyor yoksa kabardıktan sonramı... gerçekten de tadı çok güzel bu kekimin,çayın yanında da soğuk içeceklerlede keyifle yenebilir..sen hangi marka kullanıyorsun kabartma tozunu ve yumurta sayısı 4 adet kullandın dimi canım..

Evet yumurta sayısını 4 yaptım tarifi aynen uyguladım.Pişerken güzel kabarıyor.Fırından çıkardığım an sönmeye başlıyor ve incecik kalıyor.Bu arada kenton kullandım hamur kabartma tozu olarak.

canım ben çoook uzun zamandır Dr Oetker'in tüm ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum...
Kenton kullanmadım ama o da iyi bir marka ve kabartma tozundan değil sanırım senin sorun,bu arada fırını 200 derecede ısıtıyormusun önceden

fırının nasıl bir fırın davul fırınmı mini fırınmı ?
kaç derecede pişriyosun

bende kek konusunda bahtsız insanlardanım hiç beceremem elimdenmidir nedir bilmem
150 dereye veriyorum fırını ağır ağır pişiriyorum ozaman güzel oluyor ve kapağı hiç açmıyorum pişene kadar

Önceden ısıtmada yapıyorum.Sade bu kek değil bütün keklerim böyle ince çıkıyor bende anlamadım.

Ocaklı fırın kullanıyorum.Annemin davul fırını vardı onda da kek pişmezdi yanardı hep.Bu fırınımda da incecik oluyor haliyle de kabarmadığından dolayı sanki hamur gibi oluyor yapışıyor birbirine.

Son düzenleme:
kızlarr ellerinize sağlık :)
ne güzel tarifler gözüme kestirdim bi kaç tanesini hemen deniceemm . benim gibi her gün mutlaka yemek yapan biriyseniz farklı tarifler çok önemlidir :)

yalnız benim eşimin şeker hastalığı var ve trigliserit i yüksek o yüzden evimizde hamur işi kızartma makarna tatlı pişmez bizim . tüketmiyoruz evimizde yok böyle şeyleri unuttuk :):)
böyle hafif sebze ve tavuk balık tarifleriniz varsa zeytin yağıyla pişiriyorum zaten onları , arada sırada kırmızı et yapıyorum :):) bu gibi çook sevinirim..
her gün ne yapacağımı şaşırıyorum yanii e bide çeşitli yemek yapıyorum tek çeşit yemekle sofra hiç kurmam ben :)

daha uzun tutsan keki fırında nasıl olur acaba evet davul fırınlar ısıyı birden verdikleir için kek pişmior o yüzden sordum bnde ocaklı fırınlarda çok güzel pişer aslında kek kullananlar hep memnundur bildiğim kadarıyla

Canım uzun tuttuğumda da yanmaya başlıyor bu sefer.

Önceden ısıtmada yapıyorum.Sade bu kek değil bütün keklerim böyle ince çıkıyor bende anlamadım.

canım valla anlamadım neden söndüğünü,birde şu geldi aklıma kabartma tozunu unla karıştırıpta ekliyorsun dimi,bu çok önemli çünkü!
bende börekçi fırında var,jumbo davul fırında..yani her ikisinide kullanıyorum ama genelde börekçiyi kullanıyorum,jumbo davul fırını kalabalık misafir geleceği zaman devreye sokuyorum çünkü senelerin vermiş olduğu bir alışkanlıktır davul fırın bende ve hamur işlerimi,tepsi kebaplarımızı davul fırında pişiriyorum...

canım teşekkürler hoşgeldinnn:)) dene tabisii ben şimdi mutfağa koşucam zaten kurstan henüz geldim bi bakim dedim topiğe:)
eşin için geçmiş olsun canım dikkatli beslenmesi şart...zeytinyağı bizimde vazgeçilmezimiz,bir kase doldurup içine bolca limon sıkıp biraz kekik ekleyip ekmek batırıp yemeye bayılıyoruz hiç eksik etmem sofralarımdan,eşim müptela zeytinyağına bıraksam içicek bardak bardak:)
sanıyorum yarın sebze yapıcam mutlaka paylaşacağım canım takipte kal emi:))

Canım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem

Canım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem

istersen bi dene bakim ama bence kabartma tozu yerine karbonat kullan 1 tatlı kaşığı,artık onda da kabarmazsa ben kabarıcam haaa:))))
şaka bi yana ciddiyim canım kabartma tozunu unut şimdilik,karbonat(soda) al ve 1 tatlı kaşığı karbonatı direk una karıştır..ama öncesinde yumurta ve şekeri iyice çırp,hatta mikser kullanmadan kabının içinde tahta kaşıkla gelişigüzel karıştır ama çok değil,sadece boza kıvamına gelsin kek harcın ve boza kıvamını aldıktan sonra 1 su bardağı kadar un koy ve onuda iyice yedirip yağlanmış tepsine dök..biliyorsun kek hamurları katı asla olmamalı akışkan olmalı

Bir de karbonatla deniycem bakalım.Şöyle kabarık bir kek yemek istiyorum :)

elossa canım zeytin yağını hangi mark kullanıyosun çünkü ben hiç ekmek banıp yenecek bir yağ bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…