Elossa marifetli gacı seni ne güzel tarifler vermişsin.
Şu profiterol hamurunu pişirsem dondurucuda durur mu acaba?Ne kadar durur durursa?
inşallah canım istediğin gibi olur
şehriyeli plav çok lezzetli gözüküyo bende cuma günü için haşhaşlı irmik tatlısı yapacam tarifini yazam
4 adet yumurta ben 3 te kullanıyorum
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
üzerine
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Süslemek için toz fıstık
eline sağlık kekin tarifi çok ilginç hiç pekmezli kek yemedim
bende gecen gün aldı komşum yapıp satıyor karaüzüm pekmezi
şehriye pilavınada bayılırım ama eşim hiç sevmez bende salatsını yaparım sık sık
kahve severmisin bak buda benim tarifim biz eşimle çok seviyoruz bu kremalı kahveyi köpük köpük oluyor
http://www.kadinlarkulubu.com/icki-...e-tarifiboool-kopuklu-sutlu-turk-kahvesi.html
Türk kahvesinin içine birde çikolata koyarak deneyin çok leziz oluyor.Yalnız şeker kadar keskin olmadığı için tek çikolata koyarsanız sade yaparsınız.Yanında 1 tane de kesme şeker koyduğunuzda tam kıvamında ve değişik bir türk kahvesi oluyor
Topiğin hayırlı olsun canım.Çok güzel tariflerin var.Marifetli Türk kadını işte.Takip edeceğim büyük bir zevkle.
Elossa tahinli kek tarifin var mı?? Canım çok istedi tahinli keki.Netten arasam bir sürü çıkar ama denenmiş bilinmiş bir tarif olursa yaptığım boşa çıkmaz.
ellossa topiğin hayırlı olsun zevkle takip edeceğim.
kasap köftenin soğanlarını rendeliyormuyuz yoksa küp küp yemeklikmi doğruyoruz.?
Pekmezli keki yaptım canım tadı çok güzel oldu ama dediğim gibi seninki gibi şiş şiş durmuyor sönüyor sanki.Fırınıda açmıyorum pişirirken acaba kabartma tozunun markasıda etkili olabilir mi?
Evet yumurta sayısını 4 yaptım tarifi aynen uyguladım.Pişerken güzel kabarıyor.Fırından çıkardığım an sönmeye başlıyor ve incecik kalıyor.Bu arada kenton kullandım hamur kabartma tozu olarak.
Evet yumurta sayısını 4 yaptım tarifi aynen uyguladım.Pişerken güzel kabarıyor.Fırından çıkardığım an sönmeye başlıyor ve incecik kalıyor.Bu arada kenton kullandım hamur kabartma tozu olarak.
canım ben çoook uzun zamandır Dr Oetker'in tüm ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum...
Kenton kullanmadım ama o da iyi bir marka ve kabartma tozundan değil sanırım senin sorun,bu arada fırını 200 derecede ısıtıyormusun önceden
fırının nasıl bir fırın davul fırınmı mini fırınmı ?
kaç derecede pişriyosun
bende kek konusunda bahtsız insanlardanım hiç beceremem elimdenmidir nedir bilmem
150 dereye veriyorum fırını ağır ağır pişiriyorum ozaman güzel oluyor ve kapağı hiç açmıyorum pişene kadar
Ocaklı fırın kullanıyorum.Annemin davul fırını vardı onda da kek pişmezdi yanardı hep.Bu fırınımda da incecik oluyor haliyle de kabarmadığından dolayı sanki hamur gibi oluyor yapışıyor birbirine.
daha uzun tutsan keki fırında nasıl olur acaba evet davul fırınlar ısıyı birden verdikleir için kek pişmior o yüzden sordum bnde ocaklı fırınlarda çok güzel pişer aslında kek kullananlar hep memnundur bildiğim kadarıyla
Önceden ısıtmada yapıyorum.Sade bu kek değil bütün keklerim böyle ince çıkıyor bende anlamadım.
kızlarr ellerinize sağlık :)
ne güzel tarifler gözüme kestirdim bi kaç tanesini hemen deniceemm . benim gibi her gün mutlaka yemek yapan biriyseniz farklı tarifler çok önemlidir :)
yalnız benim eşimin şeker hastalığı var ve trigliserit i yüksek o yüzden evimizde hamur işi kızartma makarna tatlı pişmez bizim . tüketmiyoruz evimizde yok böyle şeyleri unuttuk :):)
böyle hafif sebze ve tavuk balık tarifleriniz varsa zeytin yağıyla pişiriyorum zaten onları , arada sırada kırmızı et yapıyorum :):) bu gibi çook sevinirim..
her gün ne yapacağımı şaşırıyorum yanii e bide çeşitli yemek yapıyorum tek çeşit yemekle sofra hiç kurmam ben:)
Canım keklerde 2 tane kabartma tozu kullansam nasıl olur??Tozu hamura katıyorum ama kattıktan sonra çok karıştırıyorum bundan da olabilir belki.Kek çalışmalarımda hız kesmeden denemelere devam etcem
istersen bi dene bakim ama bence kabartma tozu yerine karbonat kullan 1 tatlı kaşığı,artık onda da kabarmazsa ben kabarıcam haaa:))))
şaka bi yana ciddiyim canım kabartma tozunu unut şimdilik,karbonat(soda) al ve 1 tatlı kaşığı karbonatı direk una karıştır..ama öncesinde yumurta ve şekeri iyice çırp,hatta mikser kullanmadan kabının içinde tahta kaşıkla gelişigüzel karıştır ama çok değil,sadece boza kıvamına gelsin kek harcın ve boza kıvamını aldıktan sonra 1 su bardağı kadar un koy ve onuda iyice yedirip yağlanmış tepsine dök..biliyorsun kek hamurları katı asla olmamalı akışkan olmalı
Bir de karbonatla deniycem bakalım.Şöyle kabarık bir kek yemek istiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?