Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Bu var ya şuan burda olsa bi dünya yiyebilirim ama yapımı o kadar zahmetliki hiç cesaret edemem yapmaya en güzeli hazır almak sanırımÇok canım çekti çok fena görünüyorlar

Evet sen paylaş bizde yapalım.Annemin yaptığı kavurmayı özledim,o tadı bulamıyorum hiçbir pişirmemde.

Bu var ya şuan burda olsa bi dünya yiyebilirim ama yapımı o kadar zahmetliki hiç cesaret edemem yapmaya en güzeli hazır almak sanırımÇok canım çekti çok fena görünüyorlar

ehehhe :)) zahmetli ama inan buna değer..dışarıdakilerden çok çok çookk lezzetli bu tarif..ben sık sık yapıyorum ve o gün tükeniyor,ilaç için kalmıyor bi parça:)))

Evet sen paylaş bizde yapalım.Annemin yaptığı kavurmayı özledim,o tadı bulamıyorum hiçbir pişirmemde.

tamam canım kısmetse paylaşırım ilk kavurma yaptığımızda..benim anacımda güzel yapar,özellkle babamda eşim gibi etle uğraşmayı sever o da yumuşacık yapar..sanırım konuşuyorlar bunlar etlerle:)))

inşalah canım büyütürsün bebişini benimki bakıcıda ben çalışıyorum, ama yinede akşam eve gidince yemek yapmama engel değil hele şu kremalı olanı deneyecem bayıldım

inşalah canım büyütürsün bebişini benimki bakıcıda ben çalışıyorum, ama yinede akşam eve gidince yemek yapmama engel değil hele şu kremalı olanı deneyecem bayıldım

inşlh canımm..2 yaşına kadar ben büyütücem sonra zaten benle gider gelir okula bebişim:))
kremalı olan gerçekten de harikaa,iaslında totomu kaldırsam bende kremalı patates yapmak istiyorum şu an,ama kurstan geldiğim gibi zeytinyağlı şehriye pilavı yaptım dinlenmesini bekliyorum paylaşıciimmm:))

Pekmezli,Zeytinyağlı,Fındıklı Kekim:)

arkadaşlar bu kekte asla şeker yok sadece pekmezle yapıyorum ben ve çççookk seviyoruz...yanında sıcacık bir fincan çay harika giderrr...
tüm aşamaları telaşla çekmemişim,bi yandan da birazdan paylaşacağım şehriye pilavını yapıyordum çünkü..

malzemeler;
4 yumurta,1 kabartma tozu,1 vanilya,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı pekmez,1 çay bardağı sıvı yağ,yarım çay bardağı zeytinyağ,2 su bardağı un,1 kase kadar fındık..
yapımı ise çok basit..
4 yumurtaya yoğurt,pekmez,sıvı yağ ve zeytinyağ eklenir..iyice karıştırılır ve ben kek yaparken pek mikser kullanmam tahta kaşıkla karıştırırım..
sonra ardından bu karışıma 2 su bardağı un eklenir ve unun üzerine kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır..en son 1 kase dövülmemiş halde fındıklar eklenir ve yine tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılır..kek kalıbı çok hafif yağlanır ve karışım kalıba boşaltılır..200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk da kekimiz hazırrr..
Afiyet olsunn:)

Eklentiler

• $Fotoğraf1476.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 77
  • $Fotoğraf1478.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 64
  • $Fotoğraf1479.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 75
  • $Fotoğraf1480.webp
    65,2 KB · Görüntüleme: 76
  • $Fotoğraf1481.webp
    74 KB · Görüntüleme: 72
  • $Fotoğraf1482.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 63
  • $Fotoğraf1483.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 74
  • $Fotoğraf1485.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 73
  • $Fotoğraf1487.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 68
  • $Fotoğraf1489.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 81
  • $Fotoğraf1490.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 72

ellerine sağlık elossacım.:) çok güzel duruyor..

Zeytinyağlı Şehriye Pilavı

Arkadaşlar hepinizin bildiği yaptığı bir lezzettir mutlaka,bizde çok severiz.
hemen yapılışına geçmek istiyorum.

malzemeler;
1 kase arpa şehriye,yine küçük bir kase arpa şehriye,1 fincan zeytinyağ,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket bulyon

yapılışı;
zeytinyağ tencereye konur,çok az ısındıktan sonra küçük kasedeki arpa şehriyelerimiz eklenir ve rengi dönene kadar bir güzel kavrulur..ardından büyük kasedeki şehriyelerimiz eklenir ve birlikte 5-6 dk kavrulur..1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket bulyon eklenir..üstünü geçecek kadar soğuk su da eklenerek çok hafif ateşte pilavımızın demlenmesi sağlanır..
pişen pilavımız dinlenerek çok daha lezzetli oluyor bilginize:)
Afiyet olsunn

Eklentiler

• $Fotoğraf1493.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 83
  • $Fotoğraf1494.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 60
  • $Fotoğraf1495.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 72
  • $Fotoğraf1496.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 69
  • $Fotoğraf1497.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 63
  • $Fotoğraf1498.webp
    18 KB · Görüntüleme: 80
  • $Fotoğraf1499.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 73
  • $Fotoğraf1501.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 74
  • $Fotoğraf1502.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 57
  • $Fotoğraf1506.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 78
  • $Fotoğraf1507.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 70
  • $Fotoğraf1509.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 70
  • $Fotoğraf1510.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 55
  • $Fotoğraf1512.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 73
  • $Fotoğraf1516.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 76
  • $Fotoğraf1521.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 73
  • $Fotoğraf1523.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 67
  • $Fotoğraf1528.webp
    17 KB · Görüntüleme: 66
  • $Fotoğraf1530.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 73
  • $Fotoğraf1532.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 62
Kek harika görünüyor yaa.İnanılmaz canım istedi. Bende andız pekmezi var olur mu ondan?? Birde dut pekmezim var farkeder mi ne pekmezi olduğu??Birde zeytinyağı ben kullanmıyorum ayçiçek kullansam tadı değişir mi??

canım teşekkür ederim buyur gel yarısı duruyor:))
pekmezin ne olduğu hiç önemli değil canım,sıvı yağda kullanabilirsin..benim eşimde bende zeytinyağ tereyağ çok sevdiğimizden öyle kullanıyorum zaman zaman..ama normal ayçiçek yağıylada yapıyorum..

denemek isterim canım ama evde üzüm pekmezi yok keçiboynuzu pekmezi var..
sen hangisiyle yapıyorsun? keçiboynuzu pekmeziyle olurmu acaba..?:44:

canım olur hiç farketmez..ben annemin yaptığı üzüm pekmeziyle yaptım ama keçi boynuzu pekmezide kullandım daha önce..bir ara eşim için keçi boynuzunun ne kadar ürünü varsa eve basmıştımda ondan:)))

Yarın ilk fırsatta bu keki yapacağım.Benim yaptığım keklerde böyle dolu dolu olmuyordu bakalım bu bayağı kabarık gözüküyor içim gitti valla :))

Yalnız birşey soracağım.4 yumurta var içinde ya sen mikserle karıştırmadığını söylemişsin.Köpürmesi falan gerekmiyor mu?Yumurta iyice çırpılmazsa kokmaz mı?

Yarın ilk fırsatta bu keki yapacağım.Benim yaptığım keklerde böyle dolu dolu olmuyordu bakalım bu bayağı kabarık gözüküyor içim gitti valla :))

canım tamam yapınca imkanın varsa paylaşırsn çok mutlu olurum...
malzemeleri birebir aynı kullanırsan eminim seninde böyle olur canım.kullandığım kek kalıbım orta boy bu arada belirteyim:)
ve fındık yerine ceviz,üzüm,incir,kayısı da kullanabilirsiniz ben canım fındık istediği için fındık koydum:)

Yalnız birşey soracağım.4 yumurta var içinde ya sen mikserle karıştırmadığını söylemişsin.Köpürmesi falan gerekmiyor mu?Yumurta iyice çırpılmazsa kokmaz mı?

hayır canım asla kokmuyor,köpürmeside gerekmiyor dene bak görüceksin

Elossa marifetli gacı seni ne güzel tarifler vermişsin.

Şu profiterol hamurunu pişirsem dondurucuda durur mu acaba?Ne kadar durur durursa?

inşallah canım istediğin gibi olur
şehriyeli plav çok lezzetli gözüküyo bende cuma günü için haşhaşlı irmik tatlısı yapacam tarifini yazam

4 adet yumurta ben 3 te kullanıyorum
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

üzerine

Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Süslemek için toz fıstık

eline sağlık kekin tarifi çok ilginç hiç pekmezli kek yemedim
bende gecen gün aldı komşum yapıp satıyor karaüzüm pekmezi
şehriye pilavınada bayılırım ama eşim hiç sevmez bende salatsını yaparım sık sık
kahve severmisin bak buda benim tarifim biz eşimle çok seviyoruz bu kremalı kahveyi köpük köpük oluyor
http://www.kadinlarkulubu.com/icki-...e-tarifiboool-kopuklu-sutlu-turk-kahvesi.html

Eklentiler

• $DSCF5358.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 76
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…