Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
kızlar size doyum olmuyor ama kocişim tost yapıyor şu an ve yanına çağırıyor,2 dk içinde gitmezsem küsücekmiş:)))
hepinizi ççookk öpüyorumm yarın görüşürüz Allaha emanet olun

kekim pişiyo

iyi geceler cnmm :):) yarın sebze ler günü olsun mu ?? sebze tarifleri paylaşalım .. bu gün kekler çok iştahımı kabarttı ben evde yapıp yiyemiyorumda :):) bi yerlerim şişecek

Elossa tahinli kek tarifin var mı?? Canım çok istedi tahinli keki.Netten arasam bir sürü çıkar ama denenmiş bilinmiş bir tarif olursa yaptığım boşa çıkmaz.

ben sürekli yaparım canım çok severiz.

malzemeler :
2 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağından biraz fazla un
1/2 su barsağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı tahin pudra şekeri

yapılışı :

şekerle yumurtayı iyice çırpın.3 yemek kaşığı tahini,yoğurtu,sütü,yağı ekleyip iyice çırpın.daha sonra unu ve kabarrtma tozunu eleyin üzerine ve çırpmaya devam edin.yağlanmış kek kalıbınıza dökün ve 180 derecede kürdan temiz çıkana dek pişirin.ayrı bir kapta 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ve kalan 3 yemek kaşığı tahini ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırıp ezin.fırından çıkardığımız kekin üzerine fırça yardımı ile sürün .
afiyet olsun :)

nehirarası ne kadar çabuk yaptınnnn bana mı öyle geldiki aceba.. ne kattın içine cnm

elim hızlıdır malzemede olunca hemencik hazırladım attım fırına.
kopya çekmeden yazıyorum

3 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile karıştırdım.
üzerine 1 bardak sıvı yağ ve 1 bardak yoğurtu ilave ettim.
11 kaşık un,1 kabartma tozu,1 vanilyayıda eleyip sıvı malzemeye ekledim karıştırdım.

margarinle yağladığım kek kalıbına karışımı döktüm azıcık ayırdım onada 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyip karıştırdım kalıbın üzerine döktüm.
önceden ısıtılmış 180 dereceki fırına attım.
mozaik bir kek çıkacak herhalde

mikser kullandığım için çabuk oldu galiba.

Son düzenleme:

cnm tam ölçü verebilirmisin unu nekdar koyuyorsun? maya ne kadar ?

ay ne guzel tarıfler harıkasınız bayanlar...şiddetle takıp edıyorum sızlerı...

Peynir Köftesi

Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 kahve fincanı soğuk süt
2,5 su bardağı sıcak süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yeterince tuz

Kızartmak için:
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ

Tencereye soğuk süt, un, yumurta sarısı, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice çırpın.Ayrı bir yerde 2,5 su bardağı sütü kaynatın.Kaynar sütü karışıma azar azar ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
5 dakika sonra tencereyi kenara alıp ılınmaya bırakın.Karışım ılınınca içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.Ayrı bir kasede 2 adet yumurtayı çırpın.Karışım soğuyunca içinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.Köfteleri sırayla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
Kahvaltıda süper oluyor.Pazar günü eşime yapacağım.resim eklerim.

Son düzenleme:
cnm tam ölçü verebilirmisin unu nekdar koyuyorsun? maya ne kadar ?

canımm tam ölçü derken ununu kasdediyorsun sanırsam ama hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yarı yarıya kepek unu ve tam buğday unu ekleyip yoğuruyoruz
1 bardak ılık su
1 bardak zeytin yağı
1 bardak süt
1 tane kuru maya (miğdesi rahatsız olanlar yaş maya kullanmasın zaten )

yarım demet dere otu nu incecik kıyıp içine dökün
hamurumuzu iyice yoğuruyoruz unu azar azar ekleyip unu iyice çekmesini bekliyoruz çünki unu çekmeden dökerseniz yoğurdukça katılaşacağından çok katı olabilir hamurunuz o zamanda sıkış olur yumuşak olmaz poğaçalarımız cnm

şimdi una ne ölçü versem yalan olur çünki unum kepekti benim belki siz sade undan yaparsınız arada kulak memenizi tutup bakabilirsiniz hamurun kıvamına :):) 20 dakka kadar mayalanmasını bekliyoruz üstünü örtüp hamurumuzun..

içine de ben beyaz peynir ve zeytin ekliyorum istediğiniz herşeyi eklersiniz :):)

yuvarlayıp üstüne yumurta sarısı ve çörek otu döküp 180 derecede fırında 25 dakikada tamamdır

aa bende bunu ilk defa duydum cnm peynirler erimiyormu :):)

teşekkürler canım.. :)))

aa bende bunu ilk defa duydum cnm peynirler erimiyormu :):)

tulum ezine tarzı peynirler tabiiki eriyor canım ama şu kireç gibi peynirler varya bakkal peyniri dediğimiz yada köy peyniride olabiir gerci ben köy peynirini denemedim hiç.bayat ekmek içi yerine galeta unuda koyulabilir canım.

Peynir Köftesi

Malzemeler:
1/2 kalıp beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
maydanoz,dereotu
tuz ve karabiber

Kızlar peyniri rendeleyip içine ufaladığımız bayat ekmek içlerini yeşilliklerimiz ve baharatlarımızı ,yumurtamızı koyup yoğuruyoruz.köfte yapılıp yağda kızartıyoruz.

buda baska bir peynir köftesi ben bunu denemedim ama görümcem denemiş.ben ilk tarifi yapıyorum.her ikiside güzel oluyor hanımlar.

resim ekle canım bende merak ettim.
eşim peynire bayılır.

netten baktımda şimdi ne güzel görünüyor peynir köftesi sıcak sıcak peynir akacak içinden offf yaa canım çekti vallahi

olmuyo böyle yaa kek sonra peynir köftesi ayıp yaa gece gece

kekim pişti birazdan foto eklerim

ama peynir köftesi de istiyorum

kızlar kekimin fotosunu paylaşıyorum.

kalıptan çıkartırken fazla beklemedim tam çıkmayan yerleri vardı.
güzel bir sunum yapmak isterdim ama gece gece fazla zamanım yok idare edin artık.

eşim beğendi
elossa 1 dilim kekde senin için tarif için teşekkürler

iyi geceler cnmm :):) yarın sebze ler günü olsun mu ?? sebze tarifleri paylaşalım .. bu gün kekler çok iştahımı kabarttı ben evde yapıp yiyemiyorumda :):) bi yerlerim şişecek

olsun canım seve sevee:))

waayyy süpersin nefiss bişeye benziyor canımm

ay ne guzel tarıfler harıkasınız bayanlar...şiddetle takıp edıyorum sızlerı...

teşekkürler hayatımm biden ayrılmaaaa:)

canım ben bunu yapıcamm özendimmmm:))

canımm azmin sonu işteeeeee:))
valla süper görünüyor ellerine sağlık,benim payım içinde teşekkür ederiimm hhmmm

Kızlar günaydınnn:)
bu sabah cumartesi kahvaltımıza eşiminde benimde çok sevdiğimiz basit ama bi o kadar da lezzetli sucuklu kaşarlı menemen yaptım hemen paylaşıyorum..

4-5 kabukları soyulmuş domates
8-10 sivri biber
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
sucuk dilimleri
bikaç tutam rendelenmiş kaşar

Eklentiler

• $Fotoğraf1560.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…