evet canım 1 su bardağı yoğurt
valla benimde canım istedi hemde ççokk,daha bikaç gün önce yapmıştım pekmezli kek ama şimdi olmasa da yarın yapıcam kısmetse..bugün inanılmaz yorgunum çünkü:))
siz yapın banada 1 dilim uzatıverirsiniz nolcaakk
kekim pişiyo
Elossa tahinli kek tarifin var mı?? Canım çok istedi tahinli keki.Netten arasam bir sürü çıkar ama denenmiş bilinmiş bir tarif olursa yaptığım boşa çıkmaz.
nehirarası ne kadar çabuk yaptınnnn bana mı öyle geldiki aceba.. ne kattın içine cnm
bende bu gün kepekli undan poğaça yaptım :):) hamura yoğururken dereotu doğruyorum böle şirin yeşil yeşil bi hamur oluyo .. peynirli zeytinli yuvarlak minik minik:) 1bardak ılık suyla mayayı karıştırdım
1bardak süt
1bardak zeytin yağı
bol dereotu kıydım
kepekli unla tam buğday ununu karıştırıp yoğurdum
20 dakka kadar bekledim mayası gelince yuvarlayıp 180 derecede pişirdim
pamuk pamuk yumuşacık çok güzel oldu
kahvaltılarda afiyetle yeniyor
cnm tam ölçü verebilirmisin unu nekdar koyuyorsun? maya ne kadar ?
Peynir Köftesi
Malzemeler:
1/2 kalıp beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
maydanoz,dereotu
tuz ve karabiber
Kızlar peyniri rendeleyip içine ufaladığımız bayat ekmek içlerini yeşilliklerimiz ve baharatlarımızı ,yumurtamızı koyup yoğuruyoruz.köfte yapılıp yağda kızartıyoruz.
Kahvaltıda süper oluyor.Pazar günü eşime yapacağım.resim eklerim.
canımm tam ölçü derken ununu kasdediyorsun sanırsam ama hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yarı yarıya kepek unu ve tam buğday unu ekleyip yoğuruyoruz
1 bardak ılık su
1 bardak zeytin yağı
1 bardak süt
1 tane kuru maya (miğdesi rahatsız olanlar yaş maya kullanmasın zaten )
yarım demet dere otu nu incecik kıyıp içine dökün
hamurumuzu iyice yoğuruyoruz unu azar azar ekleyip unu iyice çekmesini bekliyoruz çünki unu çekmeden dökerseniz yoğurdukça katılaşacağından çok katı olabilir hamurunuz o zamanda sıkış olur yumuşak olmaz poğaçalarımız cnm
şimdi una ne ölçü versem yalan olur çünki unum kepekti benim belki siz sade undan yaparsınız arada kulak memenizi tutup bakabilirsiniz hamurun kıvamına :):) 20 dakka kadar mayalanmasını bekliyoruz üstünü örtüp hamurumuzun..
içine de ben beyaz peynir ve zeytin ekliyorum istediğiniz herşeyi eklersiniz :):)
yuvarlayıp üstüne yumurta sarısı ve çörek otu döküp 180 derecede fırında 25 dakikada tamamdır
aa bende bunu ilk defa duydum cnm peynirler erimiyormu :):)
Peynir Köftesi
Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 kahve fincanı soğuk süt
2,5 su bardağı sıcak süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yeterince tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Tencereye soğuk süt, un, yumurta sarısı, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice çırpın.Ayrı bir yerde 2,5 su bardağı sütü kaynatın.Kaynar sütü karışıma azar azar ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
5 dakika sonra tencereyi kenara alıp ılınmaya bırakın.Karışım ılınınca içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.Ayrı bir kasede 2 adet yumurtayı çırpın.Karışım soğuyunca içinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.Köfteleri sırayla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
iyi geceler cnmm :):) yarın sebze ler günü olsun mu ?? sebze tarifleri paylaşalım .. bu gün kekler çok iştahımı kabarttı ben evde yapıp yiyemiyorumda :):) bi yerlerim şişecek
ben sürekli yaparım canım çok severiz.
malzemeler :
2 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağından biraz fazla un
1/2 su barsağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı tahin pudra şekeri
yapılışı :
şekerle yumurtayı iyice çırpın.3 yemek kaşığı tahini,yoğurtu,sütü,yağı ekleyip iyice çırpın.daha sonra unu ve kabarrtma tozunu eleyin üzerine ve çırpmaya devam edin.yağlanmış kek kalıbınıza dökün ve 180 derecede kürdan temiz çıkana dek pişirin.ayrı bir kapta 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ve kalan 3 yemek kaşığı tahini ve 1 tatlı kaşığı suyu karıştırıp ezin.fırından çıkardığımız kekin üzerine fırça yardımı ile sürün .
afiyet olsun :)
ay ne guzel tarıfler harıkasınız bayanlar...şiddetle takıp edıyorum sızlerı...
Peynir Köftesi
Malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı un
1 kahve fincanı soğuk süt
2,5 su bardağı sıcak süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yeterince tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Tencereye soğuk süt, un, yumurta sarısı, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice çırpın.Ayrı bir yerde 2,5 su bardağı sütü kaynatın.Kaynar sütü karışıma azar azar ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
5 dakika sonra tencereyi kenara alıp ılınmaya bırakın.Karışım ılınınca içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.Ayrı bir kasede 2 adet yumurtayı çırpın.Karışım soğuyunca içinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.Köfteleri sırayla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.
kızlar kekimin fotosunu paylaşıyorum.
kalıptan çıkartırken fazla beklemedim tam çıkmayan yerleri vardı.
güzel bir sunum yapmak isterdim ama gece gece fazla zamanım yok idare edin artık.
eşim beğendi
elossa 1 dilim kekde senin için tarif için teşekkürler
Eki Görüntüle 532120 Eki Görüntüle 532117
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?