Evett yılbaşı yemekleri özellikle mezeler ve aperatifler istiyoruz.
tavuk ve iç pilav vazgeçilmezimiz zaten..(bütün tavuğu pirinç pilavı ve soslu kuru soğanla dolduruyoruz).tavuk dolması da diyebiliriz.sonra bir çorba olur mutlaka.
salata olur,onun yanında meze olarak çiğ köte,içli köfte ikisinden de yapacağız.yoğurlu bir meze düşünüyorum ayrıca ama daha karar veremedim.sonra acuka yapmıştım onu meze haline gitiririm,süslerim falan :))
bir de sarma olur muhakkak çünkü kalabalık oluyoruz,yemekler az gelebilir.
tatlıya karar vermedim.ama basit bişey olsa iyi olur.
ayrıca bunların çoğunu da annem yapacakanam sağ olsun
içli köfte, bunu yazdım kaldı 2 meze, önerilere açığım
aslında aklımda şu var;patatesli havuçlu yoğurtlu bir salata var meze de diyebiliriz belki ondan yaparım.ya da brokolili bir salata var,kırmızı biberle turşulu falan o da olabilir.
Sana salata önerileri vereyimkonserveden bişey yapmak istemiyorum pek, başka ne olabilir hanımlar, mezelerden gidelim, bi gün önce hazırlarız meze ve pastaları, o gün yorulmayız ne dersiniz
MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım su bardağı zeytinyağ
2 kuru soğan
4-5 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
4-5 yaprak marul(içine)
2 limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
pul biber
karabiber
kuru nane
tuz
YAPILIŞI
arkadaşlar mercimekleri 4 su bardağı su ile iyice pişiriyoruz ve tencerenin kapağını açık tutarak..çok az sulu haldeyken ocağın altını kapatıp içerisine 1,5 su bardağı ince bulgurumuzu ekliyoruz ve biraz karıştırıp ağzını kapatıp yaklaşık 30-40 dk bulgurun ve mercimğin şişmesini bekliyoruz..
diğer yandan zeytinyağımızı tenceremize ekleyip kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirip salçalarımızı tuzumuzu ilave ediyoruz ve karışımı soğumaya bırakıyoruz.tüm yeşilliklerimizi minik minik doğrayıp kullanacağımız tüm baharatlarımızı üzerine ekleyip hazırladığımız ve soğutuğumuz mercimekli bulgurumuzu salçalı soğanımızı,2 adet sıktığımız limonun suyunu ve nar ekşimizi iyice karıştırıp yoğuruyoruz.
köftelerimizi tabanına marul yaprakları döşediğimiz servis tabağımıza yerleştiriyoruz...
afiyetle yiyoruzz:)
Eki Görüntüle 554903 Eki Görüntüle 554908 Eki Görüntüle 554913 Eki Görüntüle 554904 Eki Görüntüle 554927 Eki Görüntüle 554928 Eki Görüntüle 554929 Eki Görüntüle 554930 Eki Görüntüle 554931 Eki Görüntüle 554933 Eki Görüntüle 554934 Eki Görüntüle 554932 Eki Görüntüle 554935 Eki Görüntüle 554938 Eki Görüntüle 554937 Eki Görüntüle 554936 Eki Görüntüle 554941 Eki Görüntüle 554939 Eki Görüntüle 554940
Sana salata önerileri vereyim
Mercimek köftesi
Makarna salatası
Rus veya Amerikan salatası
Yoğurtlu havuç salatası (kabak da olabilir)
Yoğurtlu salatalıklı patates salatası (ali haydar gibi bir ismi de var sanırım)
Haydari
Meksika fasülyesi veya börülce salatası (renkli olsun dersen)
Havuç kızartması (bu da meze sayılır)
Közlenmiş patlıcan salatası
Üşenmem diyorsan şakşuka
Patates salatası (bunu o kadar çok çeşitli sunabilirsin ki. Kırmızı lahana ve havuçla pasta gibi yapar yoğurt sos dökersin, çanak şekli verir içine garnitür doldurursun, püre yapar üstüne garnitür serpersin vb.)
Kısır
O kadar saydım şimdi de canım çekti
biz artık tavuk almıyoruz ya, onlar tavuk değil artık frankenstein olmuş sanki, kesinlikle tat almıyorum hatta yutamıyorum, tiksinmişiz herhalde ailecek
yılbaşı menüsüne gelmedmi sıra hanımlar,
tarifleriyle beraber alayım
evet evet çok iyi düşünmüşsünüz
bekliyoruz Elossa'cım
Evett yılbaşı yemekleri özellikle mezeler ve aperatifler istiyoruz.
Tamam canım çok teşekkür ederim sirke elma ya da üzüm farkeder mi peki?
ellosacım tariflerini bir gün denemek üzere not alıyorumda KIYMALI LAHANA DOLMAyı fırınlamışmıydın canım anlaayamadım:18:
elossacım yarın akşama misafirm var sultan lokumu ıslak kek peynirli börek ve makarna salatası yapayım diyorum başka ne yapabilirim pratik olarak ve menüm nasıl
ben bir et yemeği, 3 çeşit meze salata tarzı bişeyler, ve 2 çeşitte tatlı düşünüyorum, evet biraz garip ama böyle düşündüm
tiramisu, ve basit bir çikolatalı pasta oğlum için
ama et yemeği ve salata meze tarzı olanlar ne olsun karar veremedim:26:
tavuk ve iç pilav vazgeçilmezimiz zaten..(bütün tavuğu pirinç pilavı ve soslu kuru soğanla dolduruyoruz).tavuk dolması da diyebiliriz.sonra bir çorba olur mutlaka.
salata olur,onun yanında meze olarak çiğ köte,içli köfte ikisinden de yapacağız.yoğurlu bir meze düşünüyorum ayrıca ama daha karar veremedim.sonra acuka yapmıştım onu meze haline gitiririm,süslerim falan :))
bir de sarma olur muhakkak çünkü kalabalık oluyoruz,yemekler az gelebilir.
tatlıya karar vermedim.ama basit bişey olsa iyi olur.
ayrıca bunların çoğunu da annem yapacakanam sağ olsun
aslında aklımda şu var;patatesli havuçlu yoğurtlu bir salata var meze de diyebiliriz belki ondan yaparım.ya da brokolili bir salata var,kırmızı biberle turşulu falan o da olabilir.
evet, havuçlu yoğurt unutmuştum ben onu, olur tabii ya, güzle olur
konserveden bişey yapmak istemiyorum pek, başka ne olabilir hanımlar, mezelerden gidelim, bi gün önce hazırlarız meze ve pastaları, o gün yorulmayız ne dersiniz
Biz iki kişiyiz eşim ve ben çok abartmayı düşünmüyorum ancak masada keyif yapmakta istiyorum. Sanırım tavuk ama bütün değil but alıp, iç pilav yaparım ana yemek olarak. Çorba ya ezogelin ya tarhana düşünüyorum sonraa, paçanga böreği olabilir, yaprak sarmaa ama kendim sarmıcam bizim orda şarküteri de çok güzel yapıyorlar az bişi alıcam, kırmızı biber salatası olacak, şakşuka olabilir az, amerikan salatası, acuka, havuç yeşil salata karışık yapabilirim, bir de yoğurtlu bir meze vardı naneli falan da aklıma gelmioyr ya adı onu tarifine bakıcam yoğurtlu bişi de olsun diyorum fazlasıyla yeter. Ha bir de tadımlık birer içli köfte alabilirm hazır.
Sana salata önerileri vereyim
Mercimek köftesi
Makarna salatası
Rus veya Amerikan salatası
Yoğurtlu havuç salatası (kabak da olabilir)
Yoğurtlu salatalıklı patates salatası (ali haydar gibi bir ismi de var sanırım)
Haydari
Meksika fasülyesi veya börülce salatası (renkli olsun dersen)
Havuç kızartması (bu da meze sayılır)
Közlenmiş patlıcan salatası
Üşenmem diyorsan şakşuka
Patates salatası (bunu o kadar çok çeşitli sunabilirsin ki. Kırmızı lahana ve havuçla pasta gibi yapar yoğurt sos dökersin, çanak şekli verir içine garnitür doldurursun, püre yapar üstüne garnitür serpersin vb.)
Kısır
O kadar saydım şimdi de canım çekti
bu sefer olacak
biz artık tavuk almıyoruz ya, onlar tavuk değil artık frankenstein olmuş sanki, kesinlikle tat almıyorum hatta yutamıyorum, tiksinmişiz herhalde ailecek
evet öyle aslında ama tavuksuz yılbaşıda pek düşünülmüyor bilinmiş markalardan alıyorum ama işte nadir yiyoruz bizde.
Tam menü oluşmadı tam kafamda yazdığım gibi olacak ama bir iki eksik olabilir kalacak çünkü.
Benim menüm şöyle olacak sanırım;
Çorba(ezogelin ya da tarhana)
yaprak sarma(az birşey hazır alınacak)
rus salatası
kırmızı biber salatası
havuç yeşillik karışık salata aslında burada mayonezli havuç salatası tercihim yoğurtla birlikte ama eşim sevmiyor.
Tavuk but, iç pilav
paçanga böreği
patates kızartması( aslında fırında patates dilimi yapacaktım ama tavuk pişecek fırında ve işten gelip yapıcam o yüzden kızartıcam sanırım)
Bir de sultan lokumu ya da rulo pasta tarzı birşey yapmak istityorum da nete çok tarif var. Elossa bana öyle bir tarif verir misin.. Puding aldım bisküvi pastası yapıcam belki de ama tarif verirsen pazar gününden yaparım bunlardan. Pazartesi çalışıtorum bazılarını pazar gününden yapıcam.
az şakşuka yapayım dedim ama çok olur sanırım iki kişiyiz zaten bunlar bile çok içki içmiyoruz zaten eşim içmiyor yanii bende içmem çok mezeye gerek yok zaten cips, çerez tatlıya da yer kalsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?