ayy harikalar yaa abla senden her eve lazım
ellerine sağlık nazar değdircez korkuyorum maşallah sana
canım ilk kez un kurabiyesi yaptım sayende bide aşkım çok mutlu oldu gelince onada yapacam evlilik hazırlığındayım bir yandan öğrenmem gerekiyordu o yüzden seni takipteyim
köfteyi ve lokumu cumartesi evde durabilirsem yapacağım daha önce bulgur köftesi yapardım yoğurtlayıp servis ederdim suda dağılmıyor fellah kızartmada haşlamada oluyormuş sanırsam deniycem yengem yazın gelmişti içli köfte ve fellah köfte yapmıştı bana hep içli köfte kolay gelmiştir ne hikmetse denemeye cesaret edemiyorum
inşallah birgün içli köfte tarifinide denerim o bana göre uzay gibi bişiy
yaptıklarımın fotolarını paylaşırım şu anda konunu okuyup başlık başlık not alıyorum canım sağolasın el cağızlarına sağlık benim bu tarifleri öğrenmem lazım sevgilim boğa burcu ve 6 yıldır gizzz hade bişiler yap hade kımılda diyor evlendiğimzde beklicek bişiler hakkıda yani öğrencilik makarna pilavdı onun için o başka tatlar istiyor artık :)
Elossa merhaba yardımına ihtiyacım var.
Cumartesi akşam çaya misafirim gelecek. Sence neler yapabilirim?
Çok abartmıyım diyorum ama hem tatlı hem de tuzlu bi şeyler olsun diyorum.
Şöyle benim becerebileceğim güzel tarifler önerebilir misin?
Bu arada un kurabiyen çok güzel gözüküyo
ehehehe:)))
çok sevindim beğenmene canım,eee erkek milleti kalbine giden yolda kesinlikle boğaz var:)))
bencede bilmiyorsan öğrenmelisin hayatım,mutfakta aktif olmayınca erkekler bi süre sonra tuhaflaşıyorlar sanırım,gerçi başıma gelmedi hiç ama çevreden gördüklerim bunlar...
senden de kesinlikle paylaşımlar bekliyorum hayatım:)
canım çok sağol çok kolay ve çokta lezzetli..bak mesela kurabiyemi tavsiye ederim:)
susamlı çörekotlu çubuklar yapabilirsin
kolay poğaça olabilir
kivili pastamı görmüşsündür o da çok kolay
damla çikolatalı kek
ıslak kek
peynirli poğaça
paçanga böreği
bunlar olmaz dersen başka düşünelim hayatım
Eki Görüntüle 589921 Eki Görüntüle 589922 Eki Görüntüle 589923 Eki Görüntüle 589924 Eki Görüntüle 589925
Selam kızlar bunlar benim gül böreklerim
anam anam anmmm:))
ellerine sağlık canım ne güzel olmuşlarrrr,paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim..
ay yumuşucuklar :)
ben çayı demleyip geliyorum hemen:)))))))
benimki boğa burcu bide aşırı yemek düşkünü ben kek pasta börek küçüklüğümden beri yapıyordum yemek bilmezdim öğrendim haftasonarı dneye deneye ana yemekleri halletim artık bezelye fasuye nohtu felan oluyor yani
alengirli yemekler öğrenmeliyim ben canım
bide köstebekli pastada çok istiyorum yapmak tarifini bulamadım ilk 40 sayfayı anca okuyup not aldımda
senin bu topikin benim gibi beceriksiz birine ilaç oldu resmen yani börek tarifin bile o yufakyı çekmen benim şeklini kavramam açısından süper oluyor detay detay en seviğim şey ve benim çok işime yarayacak senin yaptıkların sağolasın ben hep burdayım artık
Olmaz olur mu canım ama seçmek lazım şimdi. Un kurabiyesi benim de aklıma takıldıSusamlı çörekotlu çubuk da olur. Sultan lokumu olur mu peki çayla gitmez mi yoksa? Ben her türlü yiyorum gerçi ama Bi tuzlu daha olmalı sanırım yumuşak poğaça tarifin var mı garantili ama en beceriksiz insanın da yapabileceği ben çok poğaça denemişimdir başta yumuşak olan sonra sertleşiveriyor da ondan soruyorum Yoksa kek mi yapsam? Senin kek tarifinle birkaç kek yapmışlığım var güzel de olmuştu. Bu arada 3 kişi gelecekler karı koca ve bir de küçük kızları yani kalabalık değil.
ayy hemen ayıp ettin hayatımmm:))))
ben çok severim gül böreğini,yemesi bile zevkli..
offffffffff valla yakınsan söyle geliim:))
çaylarrrrrrrrrrrrrrrrr:)))
Eki Görüntüle 589928
canım sultan lokumuda harika gider seveceklerine eminim..hatta cuma gününden yap koy dolaba çok daha güzel oluyor...
poğaça tarifim var canım bir sürü:)
ama başka bişi dersen eğer çayın yanında sigara böreğide harika olur..bence
sigara böreği(patatesli,peynirli)
sultan lokumu
un kurabiyesi
ıslak kek
susamlı çörek otlu çubuk
ıspanaklı börek güzel olur sanki...
kalabalıkta değillermiş hem
Evet canım öyle
Yok canım ya uzağız
Sağol ellerine sağlık
Evet sultan lokumu bekleyince daha bi güzel oluyo. Onu yarın yaparım. O zaman sultan lokumu, sigara böreği, un kurabiyesi, ıslak kek ve susamlı çörek otlu çubuk diyelim anlaşalımÇok teşekkür ederim. Peki senden ıslak kek ve susamlı çubuk için tarif istesem çok olur muyum? :26:
canım süpersin çokta güzel oldu bak menün:)
aşkolsun neden çok olasın ki bunun için buradayız canım yardımlaşmak için..
ben yardım isteyince eminim sizlerde bana yardım edeceksiniz:)
susamlı çubuk;
Yarım Paket Yumuşak Margarin
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta(Sarısı İçine, Beyazı Üzerine)
2 Kaşık Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Mahlep
1 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
Hazırlanışı:
Susam hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yoğurulup biraz dinlendirilir.Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp parmak kalınlığında şekli verilir,önce yumurta akına sonra susama bulanan çubuklar tepsiye dizip fırınlanır.
ıslak kek;
Malzemeler
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
kabatma tozu
vanilya
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
afiyet olsun canımm:) böreklerden benim için ye olurmu:)
Kağıt kalem elimde bekliyordum çok teşekkür ederim. İnşallah bi gün ben de sana yardım ederim çıkmaz ayın son çarşambasında olur belkiİnşallah güzel olur yaptıklarım çok çok sağol Elossa
Tamam
Elossa canım bugün açık bulgur aldığım bir yer var..Orda nohut,mercimek,un vs herşey var...Gözüme kurabiye unu ilişti Bu ne dedim irmik ve un karışık çok ince çekilmiş hali un kurabiyesi yapılıyor dedi:44:Bende aldım ama vita yağıyla yapacaksın dedi:44:Bende o yağı hiç kullanmıyorum sen un kurabiyani hangi yağla yapıyorsun:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?