Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

canım ben sana tam ölçü veremicem ama sirkeyi mümkün olduğunca az koy sonra yerken hep sirke kokuyo ben yaptım iki kez tadı güzel oldu ikisinde de ama 2.sinde sirkeyi azaltmama rağmen eşim tadı güzel ama sirkesi çok kokuyor dedi benden tavsiye sadece

Ahhhh yakın olsakkkk ben yaptım bu sene karışık ama cama kurdum

plastiğe kurma kuzum sana tarif ederimm özelden mesaj atıom

zaten tan ölçü beklemiyorum da, neyi nasıl koyacağımı da bilmiyorum
teşekkürler petekcim:)

Ahhhh yakın olsakkkk ben yaptım bu sene karışık ama cama kurdum

plastiğe kurma kuzum sana tarif ederimm özelden mesaj atıom

oyy tontişim yerim ben seni
bekliyom

merhaba elossa
yemek tarifleri ararken buldum sizi cok begendim ve uzun zamandır takipteyim
kadınlar kulübünü senelerdir bilirim takip ederim ama hiç üye olmak geçmemişti aklımdan
sizin sayenizde üye oldum ve sayfanızda artık bende varım
bizim gibi mutfakla haşır neşir olan ev hanımlarına cok faydanız oluyor
sevgiler

Tarif Elossa'ya aittir. Resimler de bana

Malzemeler:
* 2 su bardağı iri boy irmik
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı çok pekmez az su karışımı

Üzeri İçin:
* 1 kase soyulmuş yer fıstığı(badem, fındık)

Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 paket vanilya
Yapılışı: İrmik, vanilya, kabartma tozu ve şekeri iyice kuru olarak karıştırın, sonra yoğurdu ekleyin iyice karıştırın, borcamın dibini pekmez su karışımı ile iyice ıslayın, malzemenin tamamını dökün elinizi pekmezli su ile ıslayarak güzelce düzleyin, üzerine biraz daha pekmezli su sürün bıcakla dilimlere ayırın,180 derecede ıstılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırını kapatın..Soğuk şerbeti üzerine dökün kapattığınız fırına tekrar koyun ve 10 dk.fırında bekletin, soğuduktan sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...

Eklentiler

• $image.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 54

bugünkü yaptığım pizza ve haşhaşlı cevizli revani

dejavu naber

ya bu muzlu rulo pastayi nasil yapiosunuz bana da ogretssenize

Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...

ellerine sağlık süperr bende yılbaşı soframı paylaşayım barii.

dejavu naber

ya bu muzlu rulo pastayi nasil yapiosunuz bana da ogretssenize

iyiyim ztarım canımm sen nasılsınn ben sana tarif yazayım canım hemen ama krem şanti ile verilmişti tarif benim yaptığım bence pasta kreması ile yapılırsa daha güzel olur gibi.

Malzemeler

4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 paket krem şanti
1 su barsağı süt
2,5 tane muz

Yapılışı

Öncelikle 2 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt ile 3-4 dk mikser ile çırpılır kıvamını alınca dolaba koyulur, 4 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Sarıları geniş bir kaba alınır ve 4 yemek kaşığı şeker ile çırpılır. Sonra yumurtanın beyazları köpürene kadar çırpılır ve şekerli yumurta sarılarına karıştırılır biraz daha çırpılır. Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır. Yumurtalara katılır ve karıştırılır sıvı bir karışım elde ediir. Büyük dikdörtgen fırın tepsisine yağl kağıt serilir karışım kağıda dökülür tahta kaşıkla tepsinin formunda dağıtılır. 170 derecelik fırında pişirilir karşışım göz göz olunca biraz daha tutulur bıçak batırılır eğer temiz çıkuıyorsa fırında alınır ince bir hamur olduğundna pişmesi çok çabuk oluyor. Sıcakken rulo yapşır burada ben sıcak fırın tepsisinden başka bir kayık tabağa aldım çok sıcak olduğundan el yanıyor, orada sıcakken yağlı kağıdın yardımıyla rulo yapılır üzerine ıslak bir elbezi konur o şekilde bir müddet soğutulur 15 dk kadar yeterli sonra açılır v yağlı kağıttanda kolayca sıyrılır zaten rulo formunu sarılı kaldığı için almış oluyor. Açtıktan ve yağlı kağıttan sıyırdıktan sonra hazırlanan krem şanti içine bolca sürülür ortasına ikiye bölünmüş ve ortadan kesilmiş muzlar bir ters bir düz dizilir böylece yerken ağıza muz gelir sürekli. Tekrar rulo yapılır yağlı kağıda artık gerek olmuyor kolayca rulo oluyor burada püf noktası kekin çok pişmemesi ve sertleşmemesi. Üzerine de krem şanti sürülür 1 saat buzlukta 2-3 saat buzdolabunda tutulur üzeri muz ile süslenir dilimlenerek servis yapılır.

Bu daa benim yılbaşı sofram mütevazı bir sofra.

ben artık turşu ustası oldum diyebilirim her sene 50 kilo fasulye 50 kilo da karışık turşu kuruyorum.sana şöyle diyebilirim 5 kiloluk cam kavanoz için lahanaları sıcak su ile şöyle bir karıştır.sonra soğusunlar.sarımsakları soy bütün kalsınlar.turşuluk tuz kullan canım o iyi oluyor.sonra kavanoza biraz lahana,üstüne 6 sarmısak bütün halinde biraz tuz serp böyle 5 kat yaparak kavanozun yukarısına çıkmış olursun.en son suyuna 1 çay bardağı sirke.bir tatlı kaşığı şeker ekle en üste tuzunu ekle umarım anlabilmişimdir ben böyle yapıyorum çok güzel oluyor canım hazır turşudan bile güzel oluyor.Bu arada içine havuç katmanı tavsiye ederim harika oluyor. bu benim yaptığım turşum

harika olmuş hazır gibi ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…