kızlar lahana turşusu yapmak istiyorum
böyle kıtır kıtır
yarım kilodan az lahanam var
zaten 2 kişiyiz anca yeriz
daha önce hiç lahana turşusu yapmadım, daha doğrusu turşu yapmadım :)
turşuda usta olanların yardımlarını bekliyorum
üzüm sirkesi, elma sirkesi, limon tuzu, ne ararsanız var şu an elimdesarımsak bilmem ne
hatta biraz havuç da katsam mı diye düşünmüyo değilim
cam bidonda yapmayı düşünüyorum
kızlar lahana turşusu yapmak istiyorum
böyle kıtır kıtır
üzüm sirkesi, elma sirkesi, limon tuzu, ne ararsanız var şu an elimdesarımsak bilmem ne
canım ben sana tam ölçü veremicem ama sirkeyi mümkün olduğunca az koy sonra yerken hep sirke kokuyo ben yaptım iki kez tadı güzel oldu ikisinde de ama 2.sinde sirkeyi azaltmama rağmen eşim tadı güzel ama sirkesi çok kokuyor dedi benden tavsiye sadece
Ahhhh yakın olsakkkk ben yaptım bu sene karışık ama cama kurdum
plastiğe kurma kuzum sana tarif ederimmözelden mesaj atıom
zaten tan ölçü beklemiyorum da, neyi nasıl koyacağımı da bilmiyorum
teşekkürler petekcim:)
oyy tontişim yerim ben seni
bekliyom
tontişim yaa bende kaya tuzu yok
limon tuzu olmaz mı:44:
tontişim yaa bende kaya tuzu yok
limon tuzu olmaz mı:44:
kız limon tuzu baska sey, kaya tuzu yani tuz bambaska seyaman haaa ,ikisindende konuluyor ama baska seylşer
iri tuz yokmu canımmm
evet canım pasta kremasıyla daha güze oldurdu
Günaydınn.. Ben dünden baya bişey hazırladım akşam az birşey kaldı. Tarhana yaptım, paçanga sardım, tavuğu haşladım, rulo pasta yaptım muzlu, sarma ve rus salatası hazır aldım vaktim yoktu. Eve gidince de tavuğu soslucam fırına atıcam, iç pilav, patates ve paçanga böreğinin kızarması, yeşillik ve kırmızı biber salatası, çorbanın ısınması falan var o kadar.
Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...
Eki Görüntüle 593151 Eki Görüntüle 593153 Eki Görüntüle 593154 Eki Görüntüle 593155
yy süper aşık oldumm bu pastayaa..bende ilk defa muzlu rulo pasta yaptımm ama keki fazla pişirmişim ilk başta pişmedi gibi geldi falan ama güzel olmuştu.
bugünkü yaptığım pizza ve haşhaşlı cevizli revani
dejavu naber
ya bu muzlu rulo pastayi nasil yapiosunuz bana da ogretssenize
ben artık turşu ustası oldum diyebilirim her sene 50 kilo fasulye 50 kilo da karışık turşu kuruyorum.sana şöyle diyebilirim 5 kiloluk cam kavanoz için lahanaları sıcak su ile şöyle bir karıştır.sonra soğusunlar.sarımsakları soy bütün kalsınlar.turşuluk tuz kullan canım o iyi oluyor.sonra kavanoza biraz lahana,üstüne 6 sarmısak bütün halinde biraz tuz serp böyle 5 kat yaparak kavanozun yukarısına çıkmış olursun.en son suyuna 1 çay bardağı sirke.bir tatlı kaşığı şeker ekle en üste tuzunu ekle umarım anlabilmişimdir ben böyle yapıyorum çok güzel oluyor canım hazır turşudan bile güzel oluyor.Bu arada içine havuç katmanı tavsiye ederim harika oluyor.kızlar lahana turşusu yapmak istiyorum
böyle kıtır kıtır
Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?