Bayılırım tatlım ne demek, ellerine sağlık seninle beraber çok keyifle yemek yapıyorum tariflerinin çoğunu denedim. Amma velakin eşim tırtıklamadan fotoğraf çekmeyi başaramıyorum pek. Tatlıyı da soğuyacak bahanesiyle çekebildim
aaa evet canım ev yapımı salçalar diğerlerine nazaran az tuzlu oluyorlar çabuk bozulmasın diye.Burada bir kaç arkadaşın yorumunu okumuştum hamurun cıvık olduğuna dair. Korktum açıkçası öyle olur diye, sürekli kontrol ettim. Kek pişirir gibi tepesinde durdum
Kayınvalidemin salçasını kullanmıştım. Salçanın bayağı tuzlu olduğunu unutarak sosa tuz ekledim, biraz tuzlu oldu onun dışında çok güzeldi. Bundan sonraki denememde ona dikkat edeceğim inş.
Bu arada sosisler süper görünüyor. Ellerine sağlık. Çocukluğumda babam çok yapardı özellikle sahurlarda :) Baba baba hani salçalı sosisim diye adamın başında biterdim
Bak canım çekti şimdi
aaa evet canım ev yapımı salçalar diğerlerine nazaran az tuzlu oluyorlar çabuk bozulmasın diye.
ama beğenmene çok sevindim..hamur azıcık cıvık,elastik bi halde oluyor tepsiye dökünce ellerimi ıslatarak yayıyorum tepsiye...kıvamı öyle yani...:)
bizde çok severiz bu sosisleri,dışarıdaki sosisli sandviçlerin kıvamında oluyor ben bi tek fazladan 2 diş sarımsak ekliyorum nefis oluyor böyle..ve buzdolabında 4-5 gün kalabilir o yüzden ben fazla fazla yapıyorum atıyorum dolaba:)
babacığında eminim nefis yapıyordur,ben bazen 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayarak yapıyorum...
Ben hamuru hiç ellemeden yaydım tepsiye :) Hatta tepsiyi yağlamayı unutmuşum, eşime dedim ki eyvah yağlamadıkOna rağmen yapışmamış tepsiye, kestikten sonra spatulayla kolayca çıkardık.
Evet ya anne babanın yaptığı yemekler yiyecekler bir başka oluyor gerçekten
Bir dahaki sefere sarımsaklı deneyeyim. Sağol canım.
slm canım bende topiğini yeni takip etmeye başladım çok güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık hepinizin
bende meg den almıştım pizza tarifini ama benim hamur biraz cıvık oldu diye yine un koymuştum
bir daha denemek istiyorum bende şimdi ama sanki bana inci fırında yapmış gibi geldi ben tavada denemiştim kısık ateşte 15 dk falan pişirdimmm
ben yerim tüm anne babalarıı..Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin her birine inşallah canımm....
valla bayıldım yağlamadan yapışmamış olması mucize...afiyet bal şeker olsun canım..
Canım evet ben fırında yaptım. Hamur hafif akışkandı, tarifte yazdığı gibi ne çok katı ne çok sıvı. Bir gün fırında dene mutlaka çok seveceksin eminim.
Amin canım amin...
Tarif denemelerine devam inşaallah :)
slm canım bende topiğini yeni takip etmeye başladım çok güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık hepinizin
bende meg den almıştım pizza tarifini ama benim hamur biraz cıvık oldu diye yine un koymuştum
bir daha denemek istiyorum bende şimdi ama sanki bana inci fırında yapmış gibi geldi ben tavada denemiştim kısık ateşte 15 dk falan pişirdimmm
Amin canım amin...
Tarif denemelerine devam inşaallah :)
Eki Görüntüle 594962 Eki Görüntüle 594961 Eki Görüntüle 594962 Eki Görüntüle 594961
Kızlar Günaydın,
Ellossa bunlar senin için teşekkür ederm nefisti.
günaydın hayatımm,süpersin yaa çok teşekkürler ne şirin olmuş,eminim lezzetide süperdir..
ellerine kollarına sağlık canım paylaşımın içinde ççokkk teşekkür ederiimm
canım benim sakın dökme pişmiştironun içi..sen şimdi keserek pişirmeye alışık olduğundan sana çiğ gibi geliyordur..istesen dilim dilim kesip teflon tavada alt üst çevirebilir gözleme gibi pişirebilirsin..o zaman daha çok içine sinecektir.
canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
benim tarifim fırında canım,tarifim 241. sayfamda bi bak istersen.
denersen eğer paylaşımını merakla beklerim canım
KAHVALTILIK SOSİSLER:)
MALZEMELER;
istenilen kadar sosis
tuz
karabiber
domates salçası
2 diş sarımsak
sıvı yağ
YAPILIŞI;
yağımızı tencereye ekleyip salçamız ve 2 diş sarımsağımızı minik minik doğrayıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.ardından tuz ve karabiberimizide ekleyip sosislerimizi tenceremize ilave ediyoruz..(sosisleri istediğiniz şekilde doğrayabilir veya benim yaptığım gibi üzerlerine bikaç kesik atabilirsiniz)birkaç kez çevirip üzerini geçecek kadar sıcak su döküyoruz..ağzı kapalı halde ve kısık ateşte yaklaşık 8-10 dk pişirip servis tabağımıza alıyoruz..
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 594934 Eki Görüntüle 594935 Eki Görüntüle 594936 Eki Görüntüle 594937 Eki Görüntüle 594938 Eki Görüntüle 594939 Eki Görüntüle 594940 Eki Görüntüle 594941 Eki Görüntüle 594942 Eki Görüntüle 594943 Eki Görüntüle 594946 Eki Görüntüle 594945 Eki Görüntüle 594944 Eki Görüntüle 594947
wowwww nefis nefisss..ellerine sağlık canım ne güzelde görünüyorlar yaaa...hiç denememiştim eminim çok lezzetlidir çok özendimmmmmm:)
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım ben bunu denemeliyimmm:))
rica ederim canım.seninkide olur güzel canım inşaallah.şöyle söyleyeyim bu turşu tarifini eşimin yengesinden öğrendim.onun turşusu dillere destan.ben de onun çırağı olarak başladım iyiye doğru gidiyorum gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?