- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
canim cok guzel gorunuyor ellerine saglik ..
tarif icinde cok tesekkur ederim canim ya ben bu pastayi pastanede gorsem alirim yani o kadar seviyorum bi kendim ugrasip da yapmadim. deneyim barii
Bana sormamışsın ama yine de cevap vermek istedim. Ben 1 yumurta ekliyorumelossacım yoğurt çorbasına yumurta katıyor musun?:44:
Eki Görüntüle 593804 Eki Görüntüle 593805
Tüm arkadaşların yeniyılını kutluyorum. Dilerim geçmiş yılları aratmayan güzel bir yıl geçirirsiniz.
Elossa verdiğin tariflerden yaptım. Tekrar teşekkür ederim tariflerin ve emeğin için.
Çok beğenildi yaptıklarım. Kremalı patatesi de yapmıştım ama onun resmini çekmemişiz.
not: İlk defa fotoğraf ekliyorum. Dilerim gönderebilmişimdir
elossa yine kayıplardaa :44:
Günaydın hanımlar
Nihayet resim ekleyebiliyorum
Portakal soslu kek
Eki Görüntüle 593476
Pırasalı gül börek, peynirli börek ve portakal soslu kek
Eki Görüntüle 593477
Un kurabiyesi
Eki Görüntüle 593478
Tüm arkadaşların yeniyılını kutluyorum. Dilerim geçmiş yılları aratmayan güzel bir yıl geçirirsiniz.
Elossa verdiğin tariflerden yaptım. Tekrar teşekkür ederim tariflerin ve emeğin için.
Çok beğenildi yaptıklarım. Kremalı patatesi de yapmıştım ama onun resmini çekmemişiz.
sağol canım gelebilsne keşke başımın üstünde yerin var. bu arada sultan lokumu ya da şöyle muzlu falan rulo pasta tarifin var mı..
Canım ya ben bugün aktar bulamadım haliyle mahlep alamadım onu yapamıcam o yüzden. Küçük bi yerde yaşıyorum aktar yokmuş sanırım yeni taşındık zaten pek bilmiyorum. Neyse Derinx in salçalı tuzlu kurabiyesini gördüm onu yapıyım diyorum canım çok sağol valla her sorumu cevapladın çok teşekkür ederim.
makarna salatası yerine mercimekli köfteye karar verdim canım
gunaydın kıslarrrr ohhhh sabah sabah ıcımı actınız ıstahımı actınız vallaaaaaaaaaaaaaa
elossam senden ogrenecek çok sey varrr nerden baslasam bılemıyorum tek tek okumaya calışyorum
Tariflerin yanında aralarda verdiğiniz bilgilerde çok iyi oldu benim için.
Çünkü henüz 4 aydır mutfakla haşır neşirim.
Çok hızlı ilerlemiş topik hangisi not alacağımı şaşırdım maşallah
Dua alıyorsunuz benim gibi tecrübesizlerden
Elinize,emeğinize sağlık.
Pizzayi firina verdimmmmm,mercimegide verseydim keske
Simdi icinde pisiyorlar ve ben onlari yiycem biraz sonra
elossa geldin mi şekerim evine
elossa hayranınım şekerim bende senden vişneli cheesecake tarifi istiyorum burçak bisküviyle yapılandan
canımm tebrık ederım yılın üyesi olmussun ayrıca en paylasımcı uye de olmussun tebrıklerrr
Tatlı olarak muzlu rulo pasta yapıcamm menüm tamamdırr..
işte peynirli böreğim mercimekli köftem ve ıslak kekim resimleri
sultan lokumunu yapamadım elossacım çünkü rahatsızdım ancak bunları yaptım ama yanına sütlü kadayıf ve hazır kurabiyelerdende aldım
Eki Görüntüle 591556 Eki Görüntüle 591558 Eki Görüntüle 591557
elossa sayende mutfağının abonesi oldum bakmadan geçemiyorum ellerine sağlık.resimli olmasıda müthiş bişey bu kadar uğraştığına inanamıyorum süpersin canım.yeni yılda da tüm iyilikler güzellikler seninle ve ailenle olması dileğiyle.
Günaydınn.. Ben dünden baya bişey hazırladım akşam az birşey kaldı. Tarhana yaptım, paçanga sardım, tavuğu haşladım, rulo pasta yaptım muzlu, sarma ve rus salatası hazır aldım vaktim yoktu. Eve gidince de tavuğu soslucam fırına atıcam, iç pilav, patates ve paçanga böreğinin kızarması, yeşillik ve kırmızı biber salatası, çorbanın ısınması falan var o kadar.
musmutlu bir sene olsun hepimizi için inşlhhh
elossam hamsili pilavı yaptım tarifi biraz kendi çapımda değiştirdim ama enfes oldu
bugünde sultan lokumunu yaptım
hemen resimleri ekliyorum
elossa yine kayıplardaa :44:
şu sultan lokumunun tarifi kaçıncı sayfada ya da bilenler bana yazabilir mi. Ben muzlu rulo pasta yaptım kremşantili ama tarifte kremşantiliydi ancak pasta kreması ile yapsam daha mı güzel olurdu burada tarifi var mıydı bilmiyorum başka yerden aldım tarifi bir dahakine pasta kreması yapıp denicem tatmadım daha akşam tadıcam nasıl oldu acaba.
kızlar lahana turşusu yapmak istiyorum
böyle kıtır kıtır
yarım kilodan az lahanam var
zaten 2 kişiyiz anca yeriz
daha önce hiç lahana turşusu yapmadım, daha doğrusu turşu yapmadım :)
turşuda usta olanların yardımlarını bekliyorum
üzüm sirkesi, elma sirkesi, limon tuzu, ne ararsanız var şu an elimdesarımsak bilmem ne
hatta biraz havuç da katsam mı diye düşünmüyo değilim
cam bidonda yapmayı düşünüyorum
merhaba elossa
yemek tarifleri ararken buldum sizi cok begendim ve uzun zamandır takipteyim
kadınlar kulübünü senelerdir bilirim takip ederim ama hiç üye olmak geçmemişti aklımdan
sizin sayenizde üye oldum ve sayfanızda artık bende varım
bizim gibi mutfakla haşır neşir olan ev hanımlarına cok faydanız oluyor
sevgiler
Tarif Elossa'ya aittir. Resimler de bana
Malzemeler:
* 2 su bardağı iri boy irmik
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı çok pekmez az su karışımı
Üzeri İçin:
* 1 kase soyulmuş yer fıstığı(badem, fındık)
Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 paket vanilya
Yapılışı: İrmik, vanilya, kabartma tozu ve şekeri iyice kuru olarak karıştırın, sonra yoğurdu ekleyin iyice karıştırın, borcamın dibini pekmez su karışımı ile iyice ıslayın, malzemenin tamamını dökün elinizi pekmezli su ile ıslayarak güzelce düzleyin, üzerine biraz daha pekmezli su sürün bıcakla dilimlere ayırın,180 derecede ıstılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırını kapatın..Soğuk şerbeti üzerine dökün kapattığınız fırına tekrar koyun ve 10 dk.fırında bekletin, soğuduktan sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
Eki Görüntüle 592862 Eki Görüntüle 592863
Tarifler süper artık bende takipteyim hatunlar
Elossacim sana ve burdaki tüm arkadaslara saglikli huzurlu güzel bir yil diliyorum. Buda dün yaptigim yilbasi pastam...
Eki Görüntüle 593151 Eki Görüntüle 593153 Eki Görüntüle 593154 Eki Görüntüle 593155
bugünkü yaptığım pizza ve haşhaşlı cevizli revani
ben artık turşu ustası oldum diyebilirim her sene 50 kilo fasulye 50 kilo da karışık turşu kuruyorum.sana şöyle diyebilirim 5 kiloluk cam kavanoz için lahanaları sıcak su ile şöyle bir karıştır.sonra soğusunlar.sarımsakları soy bütün kalsınlar.turşuluk tuz kullan canım o iyi oluyor.sonra kavanoza biraz lahana,üstüne 6 sarmısak bütün halinde biraz tuz serp böyle 5 kat yaparak kavanozun yukarısına çıkmış olursun.en son suyuna 1 çay bardağı sirke.bir tatlı kaşığı şeker ekle en üste tuzunu ekle umarım anlabilmişimdir ben böyle yapıyorum çok güzel oluyor canım hazır turşudan bile güzel oluyor.Bu arada içine havuç katmanı tavsiye ederim harika oluyor.Eki Görüntüle 593281 bu benim yaptığım turşum
harika olmuş hazır gibi ellerinize sağlık
Günaydın hanımlar
Nihayet resim ekleyebiliyorum
Portakal soslu kek
Eki Görüntüle 593476
Pırasalı gül börek, peynirli börek ve portakal soslu kek
Eki Görüntüle 593477
Un kurabiyesi
Eki Görüntüle 593478
elossacım yoğurt çorbasına yumurta katıyor musun?:44:
Bana sormamışsın ama yine de cevap vermek istedim. Ben 1 yumurta ekliyorum
Ayy çok mutlu oldum. Fotoğrafları eklemişim
Ben de onu farkettim. En yakın zaman da birşeyler yazda iyi olduğunu bilelim Elossa
Ben de bugüüün kısır yaptım...
Baya da çok yapmışım hadi gelin
eline sağlık canım, çok güzel görünüyorlar, kivili pasta güzelmiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?