Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Canim evdeki laptop esimin is yerine kalici olarak gitti bende iphone var ondanda bildigim kadariyla foto aktarilmiyoYoksa seve seve paylasirdim.
Bu arada cvp icin tesekkurler yapinca sonucu bildiririm.

Canim evdeki laptop esimin is yerine kalici olarak gitti bende iphone var ondanda bildigim kadariyla foto aktarilmiyoYoksa seve seve paylasirdim.
Bu arada cvp icin tesekkurler yapinca sonucu bildiririm.

Canim bende iphone kullaniyorum ve resimleri hep telefondan ekliyorum bir kere sorun yasadim ilk seferde degilde ikincide olmustu galiba onun haricinde hic problem olmadi iphondan yüklemek daha kolay geliyor bana...

Hayir konulan taze mantardan sulu oluyor o yüzden konserve mantar tavsiye ediyorum yika tuzla beklet öyle döse konsreveyi bak okadar sulu olmicak

bunlarda ilk yaptığım açmalarım ama tarifi evde girip eklerim altına tarifinide

Eki Görüntüle 596047 Eki Görüntüle 596048

açmamın tarifini yazamamıştım şimdi girdim mesaj düzeltmeyi bulamadım o yuzden yeniliyorum tarfi alta iliştiriyorummm

Açma Tarifi Malzemeler
Hamuru için:

• 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • 7 su bardağı un
Üzeri için:

• 1 adet yumurta
  • Susam
Hazırlanışı
Su ve sütü küçük bir tencerede ısıtın(ılık olması yeterli). Yoğurma kabınıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1′er bardak 1′er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun.

“Hamuru bolca yoğur!” Un ekleme işlemi devam ettikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. Vaktiniz müsaitse 1 – 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yağ ve un içermeyen, oldukça az malzemeli ama lezzetli bir kurabiye tarifi özelliklede çocukların çok seveceği ama bende bayılıyorum buna
Malzemeler:
- 2 yumurtanın beyazı
- 50 gram şeker
- 125 gram rendelenmiş hindistan cevizi
Yumurtaların beyazına hiç sarı karıştırmamaya dikkat edin. Köpürene kadar iyice çırpın. Köpürünce içine toz şeker ekleyip karıştırın. Ardından hindistan cevizini yavaş yavaş ekleyip, elinizle yoğurun. Küçük toplar yapıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 16 adet kurabiye çıkacak. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar (15 dakika kadar) pişirin.

afiyet olsunnnn

Canim bende iphone kullaniyorum ve resimleri hep telefondan ekliyorum bir kere sorun yasadim ilk seferde degilde ikincide olmustu galiba onun haricinde hic problem olmadi iphondan yüklemek daha kolay geliyor bana...

Nasil eklendigi tarif edermisin zahmet olmazsa ben olmuyor diyebiliyordum cok sevindim anlatirsan eklerim hemen

Nasil eklendigi tarif edermisin zahmet olmazsa ben olmuyor diyebiliyordum cok sevindim anlatirsan eklerim hemen

Banada öğretin ya sunu benimki iPat de
Olmuyo bitirler acaba her hangi bı programi yüklenecek
Anlamadim:44:

dikkkat dikkat önemli !!!!!!!!!!!!

elossacim pizza hamurunu denedim ve ha-ri-ka oldu mükemmel ötesi oldu. Hani birkac yapamayan arkadas olmustu. o yüzden söyliyim dedim. Ölcülere birebir uyun. ve de pisirirken firini cok acmazsaniz yani ben 180 derecede yavas yavas pisirdim. büyük firin tepsisinde pisirdim
ama inanilmaz harika oldu tam aradigim pizza tadi mükemmeldiiiii

herkese tavsiye ediyorum pisman olmayacaksiniz

ama elossacim cikar cikmaz hemen esimle daldik valla foto filan hak getire. bidahaki sefere artik

Ne guzel senin adina sevindim ben de yapamayanlardan biriyim. Benim hamurum bildigin kati oldu Mantarda suyunu saldi hos olmadi yani

Elossa firinda kofte patatesi senin kofte tarifinle yaptim. Pismeden ve pismis halde fotoladim. Tadı enfes oldu tesekkurler. Ekleyebilirsem eklicem fotolari da canim

Ne guzel senin adina sevindim ben de yapamayanlardan biriyim. Benim hamurum bildigin kati oldu Mantarda suyunu saldi hos olmadi yani

canim mümkün degil yaa üzüldüm valla. bence denemekten vazgecme. ya tepsin kücük geldi yada hamurun kivamindan.
yoksa benimde öle olurdu. evet hamur cok büyük oluyor. oinun icin ben firin tepsisine serdim. üstüne de salcayi cok rahat sürdüm.
üstünede sucuk sosis salam mantar misir zeytin koydum enfes oldu. mantarlarim normal pismemis mantar konserve filan degildi yani. sulanmadi hic. yillar önce kibris da okurken sürekli
yedigimiz pizzaci vardi. iki gune bir giderdik bikmazdik. bir türlü onun tadini alamiyordum baska pizzacidan.
ama bu tarifle ayni o pizza gibi oldu. o kadar iddia ediyorum yani

tekrar tesekkürlerrr elossacimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kızlar bu pizzayı normal fırın tepsisinde mi yaptınız yoksa mini mırın tepsisi falan mı benim fırınım ankestra fırınlardan yani tepsi biraz büyük şu dikdörtgen borcamlar varya ona olur mu sizce:26:

Canim önce konuya giriyorum ve son sayfaya geliyorum sonra yukarda sag kosede arti isareti var oraya basiyorum acilan sayfada yine mavi bi yuvarlak icinde arti isareti var oraya basiyorum ordan imageye basiyorum ve klasörden secip ekliyorum umarim yardimci olabilmisimdir

Banada öğretin ya sunu benimki iPat de
Olmuyo bitirler acaba her hangi bı programi yüklenecek
Anlamadim:44:

Canim iphone dan nasil yüklendigini yukarda anlattim ipadlede ayni sekildedir tahminim ipadine kadinlarkulübü programini yüklüyorsun ordan takip ediyorsun ipadle hic denemedim bi bakayim...

Canim konuya cvp verde yok + isareti normal sayfada da yok sen anlattin da ben goremedim imageShack sayfasina girmeden direkt firumdan mi gonderiyon

hamur cok bereketli bir hamur. Benim firinimda ankastre yani davul firinim falan yok. Elossa yuvarlak tepside yapmisti ama bende yuvarlak
o büyük aluminyum tepsilerden olmadigi icin dikdörtgen büyük siyah firin tepsisinde yagli kagit sererek yaptim.
cok bereketli bir hamur. ve üst malzemeler o kadar agir olmasina ragmen yinede kabardi hamurum tam istedigim gibi oldu.

burda yani almanyada hazir pizza hamurlari var daha önce hep onlardan yapiyordum ama cok ince kaliyordu hamur. yani malzemesini biraz bol koyunca hic kabarmiyordu ipince kaliyordu hamur ama yinede idare ediyorduk.

ama artik bundan sonra hep bu hamuru kullanacagim. ( tesekkürler elossacim )

umutege standart dikdörtgen borcamlarda olmaz bence. dedigim gibi hamurun fazla gelir. Sonra pismez buraya yazarsan pismedi diye :))))))))))))

Benim firinimda ankastre ben de kare tepsime yagli kagit serip pisereyim birdahaki sefere bari iyi oldu bunu soyledigin canim saol

Canim konuya cvp verde yok + isareti normal sayfada da yok sen anlattin da ben goremedim imageShack sayfasina girmeden direkt firumdan mi gonderiyon

canim konuya cevap ver secenegi yok zaten sen telefonundan kk ya giriyorsun ordan forumu seciyorsun sonra yemek tariflerine ordanda elossanin mutfagina giriyorsun en sonuncu sayfaya geliyorsun yukarda sayfa numaralari var ordan sonra yukarda kösede bi arti isareti olmasi lazim bende var o isarete basiyorsun ve bi sayfa aciliyor yazman icin yazacagin yerde bi arti isareti daha var oraya basinca image ve video secenegi cikiyor imageyi seciyorsun ve resimlerin oldugu klasörü seciyorsun ve istedigin resmi secip ekliyorsun

Canim vakit ayirip acikladin saol zahmet oldu ama + isareti bende cikmiyor ya sen telefon modundan giriyon ya da kknin iphone uygulamasi var bir fark var yani ben de bi program buldum ondan da yukleniyomus bir ordan deniycem ins. Olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…