umutege standart dikdörtgen borcamlarda olmaz bence. Dedigim gibi hamurun fazla gelir. Sonra pismez buraya yazarsan pismedi diye :))))))))))))
Eki Görüntüle 599237
bunlar da benden
elossa ben sulu, tencerede pişiriyorum senin tarifle yapmadım
ama aklıma düşürdüğün için teşekkürler
Canim sen telefondanmi yaziyorsun bilgisayardanmi? Ben bu mesaji telefondan yaziyorum simdi mesajimi yazdim tamam diyorum yazimin sonunda bi arti isareti cikiyor ordan resim yada video yükleyebiliyorum yada bisey eklemeden mesajimi yolluyorum. Bi anlam veremedim valla insallah yükleyebilirsin resimlerini canim
Eki Görüntüle 599237
bunlar da benden
Canim evdeki laptop esimin is yerine kalici olarak gitti bende iphone var ondanda bildigim kadariyla foto aktarilmiyoYoksa seve seve paylasirdim.
Bu arada cvp icin tesekkurler yapinca sonucu bildiririm.
açmamın tarifini yazamamıştım şimdi girdim mesaj düzeltmeyi bulamadım o yuzden yeniliyorum tarfi alta iliştiriyorummm
Açma Tarifi Malzemeler
Hamuru için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- 7 su bardağı un
Hazırlanışı
- 1 adet yumurta
- Susam
Su ve sütü küçük bir tencerede ısıtın(ılık olması yeterli). Yoğurma kabınıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1′er bardak 1′er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun.
Hamuru bolca yoğur! Un ekleme işlemi devam ettikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. Vaktiniz müsaitse 1 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 598699
Yağ ve un içermeyen, oldukça az malzemeli ama lezzetli bir kurabiye tarifi özelliklede çocukların çok seveceği ama bende bayılıyorum buna
Malzemeler:
- 2 yumurtanın beyazı
- 50 gram şeker
- 125 gram rendelenmiş hindistan cevizi
Yumurtaların beyazına hiç sarı karıştırmamaya dikkat edin. Köpürene kadar iyice çırpın. Köpürünce içine toz şeker ekleyip karıştırın. Ardından hindistan cevizini yavaş yavaş ekleyip, elinizle yoğurun. Küçük toplar yapıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Yaklaşık 16 adet kurabiye çıkacak. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar (15 dakika kadar) pişirin.
afiyet olsunnnn
dikkkat dikkat önemli !!!!!!!!!!!!
elossacim pizza hamurunu denedim ve ha-ri-ka oldu mükemmel ötesi oldu. Hani birkac yapamayan arkadas olmustu. o yüzden söyliyim dedim. Ölcülere birebir uyun. ve de pisirirken firini cok acmazsaniz yani ben 180 derecede yavas yavas pisirdim. büyük firin tepsisinde pisirdim
ama inanilmaz harika oldu tam aradigim pizza tadi mükemmeldiiiii
herkese tavsiye ediyorum pisman olmayacaksiniz
ama elossacim cikar cikmaz hemen esimle daldik valla foto filan hak getire. bidahaki sefere artik
Ne guzel senin adina sevindimben de yapamayanlardan biriyim. Benim hamurum bildigin kati oldu Mantarda suyunu saldi hos olmadi yani
Elossa firinda kofte patatesi senin kofte tarifinle yaptim. Pismeden ve pismis halde fotoladim. Tadı enfes oldu tesekkurler. Ekleyebilirsem eklicem fotolari da canim
canim mümkün degil yaa üzüldüm valla. bence denemekten vazgecme. ya tepsin kücük geldi yada hamurun kivamindan.
yoksa benimde öle olurdu. evet hamur cok büyük oluyor. oinun icin ben firin tepsisine serdim. üstüne de salcayi cok rahat sürdüm.
üstünede sucuk sosis salam mantar misir zeytin koydum enfes oldu. mantarlarim normal pismemis mantar konserve filan degildi yani. sulanmadi hic. yillar önce kibris da okurken sürekli
yedigimiz pizzaci vardi. iki gune bir giderdik bikmazdik. bir türlü onun tadini alamiyordum baska pizzacidan.
ama bu tarifle ayni o pizza gibi oldu. o kadar iddia ediyorum yani
tekrar tesekkürlerrr elossacimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kızlar bu pizzayı normal fırın tepsisinde mi yaptınız yoksa mini mırın tepsisi falan mı benim fırınım ankestra fırınlardan yani tepsi biraz büyük şu dikdörtgen borcamlar varya ona olur mu sizce:26:
hamur cok bereketli bir hamur. Benim firinimda ankastre yani davul firinim falan yok. Elossa yuvarlak tepside yapmisti ama bende yuvarlak
o büyük aluminyum tepsilerden olmadigi icin dikdörtgen büyük siyah firin tepsisinde yagli kagit sererek yaptim.
cok bereketli bir hamur. ve üst malzemeler o kadar agir olmasina ragmen yinede kabardi hamurum tam istedigim gibi oldu.
burda yani almanyada hazir pizza hamurlari var daha önce hep onlardan yapiyordum ama cok ince kaliyordu hamur. yani malzemesini biraz bol koyunca hic kabarmiyordu ipince kaliyordu hamur ama yinede idare ediyorduk.
ama artik bundan sonra hep bu hamuru kullanacagim. ( tesekkürler elossacim )
Eki Görüntüle 599237
bunlar da benden
alttaki resim niye silinmedi ki:44:
oh ohh merakla bekliyorum canımm,eminim harika olacakelossacım susam mantolu keki yaptım şu an fırında pişiyor fotoyu eklerim çekince.
kek yaptım kalıptan cıkarken parcalandı sınır oldum gıttı o kadar emekben o keki nasıl degerlendırebılırım???? kullandıgınız kek kalıbı markaları neler yardımcı olurmusunuzz?
elossa cım eline sağlık.tariflerini çok beğeniyorum
Evde pc laptop yok canim tlfondan yaziyorum bak ne farkettim ikimizinde msjlari altalta senin msjinin sol altinda apple isareti var bende yok apple tikladim appstore acildi turkiye magazamizda yok istediginiz uygulama dedi benden yuklemmiyo yani
elosaaaa süpersin yaaa hemennnn yapıyorummmmmmtamam canım benim
canım ççookk teşekkürler valla zahmet oldu,ellerine kollarına sağlıkk
ay ne kadar kolay bişi bu,ben hiç yapmamıştım kesinlikle deneyeceğim bakimmm,çok sağol canım nefis görünüyor ellerine sağlıkk
canım benim memnun kalmana beğenmenize çok sevindim inan,afiyet bal şeker olsun...bi dahakine kesinlikle foto isterim ona göreee:)
((
ellerine sağlık canımm,afiyet olsun beğenmene çok sevindim..fotoları merakla bekliyorum öyleyse:)
rica ederim hayatımm,nasıl mutlu oldum anlatamam..birebir malzeme miktarı kullanıldığında kesinlikle iyi sonuç veriyor..gerçektende hazır pizza hamuru gibi oluyor..ama bazı arkadaşlarımızın sanıyorum malzemelerinin sulanmasından hamur ıslak ıslak olmuş pişmemiş
canım ben davul fırınımda yaptım..çünkü bu malzemeler çok olduğundan mini fırınımda yapmak istemedim,2 hatta 3 tepsi ile uğraşmam gerekti mini fırınımla..bendeki davul fırın en büyük boy jumbolardan...onun tepsisi ile pişiriyorum ben pizza ve börek çöreği.borcamda yapmadım hiç inan,şimdi ne desem bilemedim
canım benim hazırlar halt etsin:))
bende çok iddialıyım bu pizzamla,o yüzden dediğin gibi hem çok bereketli hemde lezzeti harika oluyor
ay ay ay nefis nefisss,ellerine kollarına sağlık canımm süper olmuş valla...tenceredede yapıyorum ben ama bu defa fırında oldu,kafam nasıl eserse misali:)
paylaştığın içinde çok teşekkür ederim canım,valla yine yapasım geldi sayende,çok severiz biz ayyy:)
oh ohh merakla bekliyorum canımm,eminim harika olacak
canım ben kek kalıplarımı Tekzen den aldım ve çok memnunum..epey oldu bunları alalı,üstüne baktım şimdi marka felan yazmıyor...ama beni hiç mahcup etmediler o yüzden memnunum yani
bu arada o kekleri parçalayıp ufalayıp genişte bir borcama ser veya kaselere paylaştır..bitter çikolatalı puding yapıp üstlerine doldur at dolaba:)
bikaç saat sonra nefis bişi olduklarını göreceksin:)
elosaaaa süpersin yaaa hemennnn yapıyorummmmmmtekzene bakayım bende kalıbaaa tesekkurlerr
canım benimm afiyet bal şeker olsunn
tekzende bayağı kek kalıbı çeşitleri var ben ordan alıp alıp stoklamıştım bi ara:))
oraya bakmak aklıma gelmemıstı haftasonu bakayım bendeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?