Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Rica ederim canım sen sağol, böyle pratik tarifleri ben de çok seviyorum.
Eşim öğlen okuldan eve yemeğe geliyo her gün farklı bi şey yapmaya çalışıyorum ben de elimden geldiğince.
Bu arada aramızda kalsın yetiştirebilirsem zeytinyağlı yaprak sarma yapıcam bugün

Banada yardimci olun lutfen ya.dun cok sevdigim kunufeyi yapmak istedim.elime yuzume bulastirdim.pastane yapimi kunefe bilen yazarsa bebnden cok dua alir

Elossa kar yağdıııııı Mangal ve hamsiler hazır mı bacım

Banada yardimci olun lutfen ya.dun cok sevdigim kunufeyi yapmak istedim.elime yuzume bulastirdim.pastane yapimi kunefe bilen yazarsa bebnden cok dua alir

Ben pek sevmem ama eşim çok seviyor. Evet bir hayır sahibi aranıyor tarifi olsa cidden süper olur

Ben evde künefe yapıyorum gayet güzel oluyor.Ama ölçü veremem göz kararı herşey bende.Yarım kilo normal boyutta bir tava için yeterli olur.Yani 5-6 kişi yiyebilir.Kadayıfı küçük küçük ufalıyorum veya ufalanmışı da oluyor kadayıfçılarda.Erittiğim tereyağıyla harmanlıyorum.Sonra teflon tavaya çok kalın olmayacak şekilde yayıyorum.Üzerine peynirini serpiyorum.Ben çerkez peyniri kullanmıştım.Pazarlarda oluyor.Bir kat daha kadayıf serpip iyice bastırıyorum elimle.Teflonu hafif yağla istersen ben gerek görmüyorum içinde yağ olduğu için.Sonra altlı üstü kızartıp,şerbetini döküyorum.Kadayıf sıcak,şerbet soğuğa yakın ılık olacak. Şerbet 3 bardak şeker,üç bardak su olabilir.15-20 dakika kaynatıp indirmeye yakın bir kaç damla limon sıkın.

Ölçü veremem dedim ama vermişim galiba.:)))

Son düzenleme:
elossa gecen gun kuru biber aldim dolmalik nasil yapicami bilmiodum bi baktim ki eklemissin bacim Allah razi olsun...

en kisa zamanda yapayim fotografimi paylasirim insaallah..

saol kuzu

ay ay ayyy ben size geliyorummm,saramadım gitti şu sarmaları

paylaşiiimmm..... bitti bilee...balığın üstüne çok iyi oldu...

Eki Görüntüle 598025

canım benim süper olmuş ellerine sağlık,benim tarifmi bu,beğendinizmi peki...biz çok seviyoruz çok keyifli bir kek:)
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim canım
Elossa kar yağdıııııı Mangal ve hamsiler hazır mı bacım

hayatım burda yağmadı kii:)))
Ben pek sevmem ama eşim çok seviyor. Evet bir hayır sahibi aranıyor tarifi olsa cidden süper olur

canım bende böyle yapıyorum,dediğin gibi göz kararı oluyor..ama bi gün ölçülü halde yapmak lazım,bizde künefe delisiyiz,kociş Adanalı olunca künefe vazgeçilmezimiz:)

bu akşam ilk defa patates püresi yapıcam bana tarif ver elossa

canım 3-4 adet patatesi haşlıyoruz,ardından soyup rendeliyoruz..bir tencerede 2-3 yemek kaşığı tereyağı eritip ardından patateslerimizi ilave ediyoruz..hepsini soteleyip 1 su bardağı süt ilave edip sürekli karıştırıyoruz..kıvamının sıvı olmasını istiyorsan sütü arttırabilirsin,katı kıvamda istiyorsan 3-4 patatese 1 su bardağı süt tam geliyor..pürenin kıvamı gelmeye başlayınca tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz ve blendırdan geçiriyoruz..bu kadar:)

elossa gecen gun kuru biber aldim dolmalik nasil yapicami bilmiodum bi baktim ki eklemissin bacim Allah razi olsun...

en kisa zamanda yapayim fotografimi paylasirim insaallah..

saol kuzu

canım benim ya:)
senden de Allah razı olsun canımm,paylaşımını merakla bekliyorum

Elosa topiğini tkip ediyorum çok güzel paylaşımlar var doğumdan sonra deniyicem tariflerinizi.

Kızlar pizzanın pratik olmasını isteyenler hazır hamurlada yapabilir.Ben fırından bir ekmek hamuru alıyorum unlayıp tepsi büyüklüğünde açıp üzerinide kafama göre dolduruyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim.Ama tepsisi küçük olanlar bir hamurla iki tepside yapabilir incecik açın kabarıyor zaten ve dominosun hamuru gibi oluyor.

Aaaa hadi ya:) yağmadı mı kar orda istanbula a yağınca ben ne bileyim

Künefeye ne tür peynir koyuyorsun cnm?

canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma..sağlıklı doğumlar olsun inşallah,darısı başıma:)
evet canım ekmek hamuruylada yapılıyor hem kolay olur..ama benim tarifimdeki hamuru kesinlikle tavsiye ederim

Aaaa hadi ya:) yağmadı mı kar orda istanbula a yağınca ben ne bileyim

Künefeye ne tür peynir koyuyorsun cnm?

yağmadı hayatım,öğlen saat 12 civarı bi hızla yağıyor gibi oldu ama hoopp güneş açtı gitti kar..çok sevinmiştim ama inşallah yağar haftasonu:)
bu arada künefeye tuzsuz dil peyniri veya bazen mozzarella peyniri koyuyorum harika oluyor.Mozzarella peyniri artık Bimlerde bile satılıyor..denemek için aldım çok beğendim..tavsiye ederim canım.ben yapacağım künefe tabağının dibine 1 yemek kaşığı pekmez sürüyorum harika oluyor...

ay canım benim ne yaptın sen yaaa:))))))
çok sağol canımmm valla nefis nefisss..ellerin kolların dert görmesin,ay çok canım çekti

Ay canım çok sağol darısı aşına diyeyim bari ben de üşenir gibi olmuştum akşama doğru ama çok şükür yaptım.
Eşim de beğendi az önce hüplettik Ondan önce siz gördünüz valla dolmaları..
Yakın olsaydın getirirdim hemen bi tabak

Künefe tabağı derken canım nasıl bir tabak kullanıyorsun
Senden tam bir tarif alsam eşime yapmak istiyorum da

ohh afiyet bal şeker olsun hayatımm,hüpletilmezmi yaa nefisler valla maşallah sana
çok sağol canım getirmiş kadar oldunn (kendimi kandırayım) :)

Künefe tabağı derken canım nasıl bir tabak kullanıyorsun
Senden tam bir tarif alsam eşime yapmak istiyorum da

canım demir tabak oluyor o,heryerde satılıyor pazarlarda bile var...
tarifim şöyle, ilk başta şerbetini hazırlıyorum 2 su bardağı şekere 2 su bardağı su ile..o soğuyor yada çok çok ılık oluyor künefe olana kadar
yarım kg tel kadayıfa 250 gr tereyağ kullanıyorum. tereyağını eritip tel kadayıflarla iyice harmanlıyorum..tabağın yoksa teflon tavadada harika oluyor..tavanın dibine 1-1,5 yeek kaşığı üzüm pekmezi sürüyorum..onun üstüne tereyağı ile harmanladığım tel kadayıfların yarısını sıkıştıra sıkıştıra,bastıra bastıra yayıyorum..onun üzerine dil peynirini veya mozerella peynirini yerleştirip kalan tel kadayıflarıda iyice bastırarak koyuyorum.bikaç saat buzdolabında bekletiyorum.sonra çıkarıp kısık ateşte önce altını sonra üstünü ters yüz ederek kızarana kadar pişirip sıcakken şerbetini döküyorum..üstünede kaymak üf üf üfffffffff:)

En kısa zamanda deniyeceğim eşim çok mutlu olacak
Yapınca paylaşırım. Süper anlattın cnm yapmak için sabırsızlandım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…