Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
elosacığımm ve yemek dostu hanımlar herkese merhaba mısafıre hazırlık yaparken tatlı repertuarım geniş ama tuzluda tıkanıp kalıyorumm tatlıyı cok sevdıgımden olsa gerek bana yardımcı olurmusunuzzz??

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
ne gibi tuzlular istiyorsun mesela canım

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
ne gibi tuzlular istiyorsun mesela canım

hosbulduk canım zaten takipçisiyim mutfağınınnn süper paylasımlar ellerıne yuregıne saglık hıc farketmez secenek olsun yeter mısafır gelecegı zaman strese gırmeyeyımm mesela bı mısafır geldıgınde ornek menu olarak: tıramısu kurabıye bı cesıt salata yapıyorumm bazen pogaca mılfoyden cıcek borek falan oluyo ama evde mılfoy ve yufkam olmuyo bazen o zaman sımıt yapıyorum sırkelı , baska ne olabılr??

sağol canım beğenmene sevindim,elimden geldiğince yapıyorum bişiler:)
mayalı poğaçalar severmisin

o zaman mayalardan gireyim ben :)))))

tamam olurrr sureklı yaptıgım mayalı pogacadan kurtulmus olurum bende 1.5 yıllık evlıyım cok mısafırım oluyor farklı gruplarda aynı menuler sıkıntı degılde aynı kısılere sureklı aynı seylerde yapmak ıstemıyorummm

canım Allah mutlu mesud etsin inşallah bende 4 yıllık evliyim
ben sana nette araştırıp deneyip yaptığım sonucundan çok memnun kaldıklarımı verim şimdilik canım,birebir ekliyorum buraya bende başka mutfakların sayfalarından beğenip denemiştim,halada yaparım,ama resimleri yok ilk fırsatta yapıp ekliim bari şart oldu:))

mayalı poğaça

Malzemeler

1su bardağı, sıvıyağı
1 su bardağı, ılık, su
1 su bardağı, ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
Bir paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
200 gram, beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Mayalı Poğaça Tarifi
Karıştırma kabına, önce yaş mayayı alalım üzerine, ılık su ve ılık sütü dökelim, elimizle mayayı eritelim. Mayayı 5 dakika, mayalanmaya bırakalım, süre sonunda, şekeri, tuzu, sıvıyağı ilave edelim elimizle güzelce karıştıralım. Son olarak unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim on dakika mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada maydanozu ayıklayalım, iyice yıkayıp süzgece alalım suyunun iyice gittiğine emin olduğumuzda, kesme tahtasında ince kıyalım. Geniş bir kaba alalım üzerine peyniri ilave edip karıştıralım bir kenara alalım.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım 25-30 cm çapında sigara böreği sarar gibi saralım, yağlanmış tepsiye dizelim, 40 dakika kabarması için dinlendirelim. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürelim, 160 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

mayalı poğaça

Malzemeler

3 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 küçük paketmaya (10 gr)
1 su bardağı su veya süt (ılık)
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
susam

Yapılışı
Şeker ılık suya katılarak eritilir yoğurma kabına boşaltılır maya bu suyun yüzeyine serpilir 10 dakika kadar beklenir maya kabarınca sıvı yağ ,tuz, un katılarak iyice yoğrulur 15_20 dakika hamurun kabarması beklenir kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır yuvarlatılarak yağlı tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülür susam serpilir 200 derecede pişirilir .isterseniz içine dilediğiniz malzemeden koyabilirsiniz peynir,zeytin,patates,kıyma v.s

Malzemeler;

Yarım kahve fincanı maya
Yarım kahve fincanın tozşeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın akı( sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçine; Peynir

Üzerine; yumurta sarısı

Hazırlanışı

1-Maya ve tozşekeri karıştırıp üzerine ılık suyu ekleyin ve 5 dakika mayanın kabarmasını bekleyin.
2-Sütü küçük bir kaba alın ve içine tereyağını koyun .Tereyağı eriyene kadar ocakta tutun.Bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
3-Maya ve şekerli karışımın içine sıvıyağ, yumurtanın akı ve ılık hale gelmiş olan tereyağlı sütü katın(süt sıcak olmasın) ve alabildiği kadar unu ekleyip yoğurun ve 30 dakika hamurun kabarması için bekletin.
4-Hamurdan küçük parçalar alarak elinizde açın ve içine peynir koyup kapatın.Üzerine yumurta sürün.200 C fırında pişirin.

Son düzenleme:

amin canım benim cok tesekkur ederim allah hepimizi mutlu etsin huzurumuzu bozmasın ınsallah

tarifleri hemen eklicem deftere yalnız ben hep instant maya kullanıyorum benım pogaca sutle yapılıyo ılık sute seker ve mayayı ılave edıp sonra dıger malzemelerı eklıyordum. fakat burda sekerlı su yada sute maya eklendıkten sonra bıraz beklenmelı yazıyorr dogrusu bu mudur???

bu arada kesınlıkle bu tarıflerı yapıp paylasmalısınnnn :))

Son düzenleme:

Aminn canımm cümlemizi inşallah
canım senin yaptığında doğru,benim eklediklerimde..yani farklı yöntemlerle aynı sonuç çıkıyor ortaya gibi düşün.
bu benim verdiklerim pamuk gibi oluyor:)
birde bu sitede eşimin nöbet poğaçaları diye bir poğaça var,aman Allahımm benim eşim bayılıyor ona tabiki bende..defalarca yaptım inanılmaz güzel oluyor..
dur istersen o arkadaşın linkini bulup paylaşim:)

onu bende yapıyorum canım benımmm

kesinlikleee bi o bide baska bi tarifim varrr 2sını yapıyorum sureklıı sımdı yenılerıde eklendı bende deneyıp becerebılırsem foto eklıcemm canım

merakla bekliyorum hayatım,resim ekleme konusunda yardımcı olurum çok basit..:)
poğaçalar senden resimler benden:))

Elossa gene dokturmussun kekler borekler dolmalarYarin kasap kofteni yapmayi dusunuyorum tarifteki gibi yapip patatesle firina versem nasil olur sence sen denedin mi hic?

Elossa gene dokturmussun kekler borekler dolmalarYarin kasap kofteni yapmayi dusunuyorum tarifteki gibi yapip patatesle firina versem nasil olur sence sen denedin mi hic?

evet valla haftasonu döktürüyorum genelde:)))
canım olur çokta güzel olur hem:)
ama paylaşmazsan güzel olmaz:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…