bende iyi canım ne olsun ufak bi mekan değişikliği yaptık şark çıkmayınca
ohhhh hamarat seni bende isteremmm:125::125::125::125:
aman Allahımmm bayılazzaaammm
Sağol canım seninde ellerine sağlık
Sen onu sevgin,saygınla ,güzelliğinle yaptın kimbilir nasıl güzel olmuştur
gece gece bu topiğe girmemem gerektiğini unutmuşum sanırım
baklavalar börekler allem yareppimmm
Öyle mi nasıl memnun musunuz
Sağol canım
Tatlı yapamama gibi bir hünere sahibim ben biliyo muydun:26:
Ne güzel insansın sen be
Böreğimde el açma internetten aldım tarifi şahane oldu
PATATESLİ BÜKME KOL BÖREĞİ
Hamuru için malzemeler
1 Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru instant maya
4 su bardağı kepeksiz un
1 su bardağı kepekli un
Hamura sürmek için
2 yemek kaşığı dolusu katı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
İç Harcı için
Haşlanıp ezilmiş 7-8 adet patates
2 orta boy doğranmış soğan
1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı
yarım çay bardağı fındık veya zeytinyağı
tuz ,pulbiber
YAPILIŞI
İç harcı için yağ eritilir doğranmış soğanlar kavrulur.Sonra ezilmiş patates eklenip kavurmaya devam edilir.Tuz ve pul biber de eklenerek soğumaya bırakılır.Diğer bir yanda açacağımız yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilip altı kapatılır.
Hamur için un ve maya hariç diğer malzemeler karıştırılır.Maya una katılarak unda eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmayacak sadece 10 dk dinlendirilecek.Dinlenen hamur 10 yumağa ayrılır.5 yumak 1 tepsi için yeterlidir. Diğer 5 yumak da 2. tepsiye hazırlanır.
Önce ilk tepsi için 5 yumaktan birincisiyle açılmaya başlanır.Yumakların tek tek açılması lazım.Yufkalar unlanarak açılır.Her oklavaya dolanışta azar azar un serpilir.Açılan yufkanın 56-60 cm çapında olması lazım.Baklava yufkasının inceliğine yakın oluyor.Açılan yufkaya erittiğimiz yağdan 2.5 yemek kaşığı sürülür.ve ortadan ikiye enlemesine kesilir.Her yarım yufkanın geniş tarafına patatesli harçtan incecik rulo halinde yerleştirilir.Hamuru sıkmadan rulo yapılır.Elde edilen rulo hafifçe bükerek gül böreği şeklinde tepsinin ortasına yerleştirilir.Yufkanın diğer yarısıda rulo yapılarak tepside onun etrafına dolanır.Böylece 5 yumak tek tek açılır,2 ye kesilir yağlanır ,harcı konup rulo yapılır,tepsiye hafif bükülerek ,dolana dolana yerleştirilir.Diğer 5 yumak da 2. tepsiye aynı şekilde yapılır.Üzerlerine 2 tepsi için 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı fındık yağı (parlak olması için) sürülüp, 170 derecede ağır ağır kızartarak pişirilir.
dediğim gibi ufak bi mekan(bu sözü inan hiç bu kadar doğru kullanmamıştım)lojmana geçtik baktık bunların bizi yolluycağı yok biraz masraf ettik taşındık işte
bu senede çıkarsa biz dondurcaz
offf tüm bunlar sanal olmasa,ekrana elimi uzattığımda bikaç bişey alıp yiyebilsem keşke(
gece gece bu topiğe girmemem gerektiğini unutmuşum sanırım
baklavalar börekler allem yareppimmm
Çok haklısın
elossacım bi fikir sunmak istiyorum bilemiyorum ne kadar doğru olur :26:
şimdi burda bizde yaptığımız şeyleri sunuyoruz senin tariflerinden olmasa bile
mesela ilk sayfaya ayrıyetten diğer arkadaşların eklediklerinide yazsan sayfalarıyla nasıl olurki bayadır sölemek istiyodum ama senin topiğin diye çekindim
ehehehe:))
canım benim neden çekinesin kii,aşkolsunn.şurda hatun hatuna fikir alışverişi yapıyoruz mutfakla alakalı herşeyi konuşabilir tartışabiliriz bile:)
söylediğin çok mantıklı geldi,ama onun için oturup tek tek bakmam lazım sayfalara..
ilerleyen günlerde bunu gündme getireyim en iyisi,çok teşekkür ederim harikasın
istersen bizlerde yardımcı oluruz ne bileyim 50 sayfaya ben bakarım 50 sayfaya başkası bakar not eder senin işinde kolaylaşır
istersen bizlerde yardımcı oluruz ne bileyim 50 sayfaya ben bakarım 50 sayfaya başkası bakar not eder senin işinde kolaylaşır
canımm çok tatlısınn
neden olmasın yardımlaşırız bi yandan da:)
Bende yardımcı olurum isterseniz
canımsın ya çok sağol,başlayacağım zaman burdan yazarım toparlarız inşallah hepsini:)
ama sizleride yormak istemem,belki bi bakmışsınız bir gece oturup hepsini eklemişim:)
elossaaaa bende takipçinim
genelde tarıflerı sesszce yapıyorm tutmazsa kocama göstermeden hallediyorm
cok meraklıyım her tarifi denerim
bu arada gecmişte okurken gördüm hemşerimsin
ama ben senin gibi becerikli değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?