hoşgeldin mutfağıma canım
mutfağı sevmen harika,tam doğru adrestesin emin ol:)
hemşomsan kesin hamaratsındır sennnnn
BURMA TATLI
3yumurta
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1.5çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1.5 kaşık sirke
1paket kabartma tozu
6 bardak un
Hamur yapılır çok sert olmayacak nekadar yumuşak olsa okadar iyi açılır...Ceviz büyüklüğünde 70-80beze alınır..Onlar 5er-6şar küçük servis tabağı kadar nişastayla açılır..üst üste konur sonra büyütülür....Üzerine ceviz serpilir..Ortadan ikiye bölünür....ikiside ayrı ayrı oklavaya sarılıp büzülür,tepsiye dizilirÜzerine 1 paket margarin,1su bardağı sıvıyağ karıştırılıp dökülür..ve 175 derecede pişirilir....üzerine 6 bardak şeker,5 bardak su 1-2 damla limon kaynatılır..ve tatlı soğuk şerbet ılkıkken üzerine dökülür...AFİYET OLSUN...
Tatlımın tarifini ekleyeyim
ben bu burma tatlıyı hazır baklava yufkasıyla yapıyorum harika oluyor..annemde senin gibi elde açıyor aman Allahım yemeye doyamıyorum..bir gün annacime yaptırıp tek tek resimlicem inşallah:)
paylaştığın için çok sağol canım,nefis görünüyor seninkide nefisss
elossacımmm tebrik ederim editör olmussun
Elossa'cım bende tebrik ederim
kesin mi ben pek emin değilim
sana bol paylaşımlar diliyorum
bızde faydalanalım
teşekkürler hayatım
Hiç denemedim canım bende birgün öyle denerim
Bekliyoruz
elenossacım tariflerine bayıldımm bir çoğunuuu kaydettim bilgisayarıma çok işime yarayacakemeğine sağlık
canım çok sağol,senden de paylaşım beklerim olurmuu:)
Elossacım yeşermişsin hayırlı olsun editörlüğün kuzum
Bu arada döktürüyosun yine maşallah becerikli hatunsun
Susam mantolu kek muhteşem görünüyo bakakaldım salyalarım aktı
Ben de bu aralar kağıtta keklere sardım
yalnız hiç kullandın mı bilmiyorum dr oetker in "gourmet vanilya" ve "gerçek parçacıklı vanilya"ları var
o kadar etkili aroma veriyo ki kekler pastane keklerinden daha güzel oluyo
yiyen herkes tarifini aldı,bidahaki yaptığımda belki eklerim ben de
olur tabiki cnm çok sevdiğim bir kurabiyem var onun tarifini ekleyeyim o zaman
öyle oldu valla hayatım,kostüm değiştirdim:)
çok sağol övgü dolu sözlerine,kendi çapımda yapıyorum bişiler işte...:)
o vanilyalardan hiç kullanmadım ama geçenlerde Migrostayken gözüme değişik bişiler çarptıda,arada kaynadı dönmedim o reyona.
belkide bahsettiğin vanilyalardı onlar,keşke baksaymışım:S
susam mantolu kek harika oluyor kesinlikle tavsiye ederim canım.senden de paylaşım beklerim ona göre:)
birde vanilyaları küçük şişelerde aktarlarda da satıyorlar onlarda inanılmaz yoğun oluyor buram buram esansları.bikaç damla yeterli oluyor kek için.
unutmazsam yarın bi bakayım aklıma takıldı şimdi
ben bunun adını küçük kurabiye koydum çünkü en fazla ceviz büyüklüğünde yapılıo cnm ...
1 paket margarin ...
1 çay bardğı sıvı yağ ...
1 yumurta ... ,1 kbartma tozu ... , 1 vanilya ....
3 yeemek kaşığı pudra şekeri ... ve aldığı kadar un ...
hafif pembeleşinceee fırını kapatın kızlar rengi beyaz givii bunun üstü hfif pembeleşcek
en sonunda da üstüne pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz ...
ayyyyy hepsi harika gorunuyorrr agzim sulandi vallahiii..yarin bircogunu yapacam gibime geliyorrr...ellerine saglik tatlim artik bende burdayim....tarif veriyormusyuz burda bende cok merakliyim tatli borek islerinde...elossa senin komsun olmak isterdim kokouyu alir almaz yaninda olurdummyardim etmek icin yanlis anlama beni
Migros carrefour falan büyük marketlerde oluyo genelde şekerim doğru görmüşsündür bidaha gidersen bi dene,muhallebilerde de güzel oluyo.
Geçen gün evde kalmamıştı kocama dedim yoğurt almaya carrefoura gidelim
sanki bakkalda yoğurt yok,sen beni vanilya almak için mi oraya götürüyon dediÇok zeki adam bu benim adam bana çekmiş
ilk yaptığımda paylaşırım canım mucks
Eki Görüntüle 602568
akşam yaptığım ıspanaklı böreğim fırından cıkar cıkmaz cekmıstımm kociş de bende cok begendik
ay çokta kolayy,ellerine sağlık canım ya paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?