Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
Elossaaa hep takip ediyorum ama bir kere kaçtı mı tarifleri bulmak çok zor buna nasıl çare buluncak Fellah köftesini yaparken bulgurlar irmiği aynı kapta mı yarım saat suda bekletiyoruz anlamadım ben

eveeetttt elosanınn mercimek köftesi tarifiyle yaptığımm mercimek köftemm

budaaa minik kurabiyelerimmmm

merhabalar topiğinizi yeni gördüm ya da şimdi çekti dikkatimi gerçekten çok güzel tarifler fotolar arada susam kaplı kek okudum aradım aradım bulamadım tarifi hangi sayfada:18::18::18:

Merhaba profiterolünüzü yaptım dışı pişti ama içi çiğ kaldı napabilirim

merhaba canım çok yüksek ısıdamı fırınladın

ehehehhee:)))))
hoşgeldin mutfağıma anım ne güzel geldin öylee:)))
ahh o yat-geber ekmeği:)))))
senden de paylaşım beklerim ona göreeee

Editörlüğün hayırlı olsun Elossacımm.
Bugun pizzanı yapıyorum öğlene arkadadasım gelicekk.

sağol canımm çok teşekkürler,pizzanı merakla bekliyorum:)

elossa editör olmuşsun
hayırlı uğurlu olsun

sağol canım teşekkür edrim,çiçekler miss misssss

Elossaaa hep takip ediyorum ama bir kere kaçtı mı tarifleri bulmak çok zor buna nasıl çare buluncak Fellah köftesini yaparken bulgurlar irmiği aynı kapta mı yarım saat suda bekletiyoruz anlamadım ben

canım hoşgeldin mutfağıma,ilk sayfada tüm tariflerin sayfa numaraları var canım ve her ikisini aynı anda suda bekletiyoruz

eveeetttt elosanınn mercimek köftesi tarifiyle yaptığımm mercimek köftemm

Eki Görüntüle 602939

budaaa minik kurabiyelerimmmm

Eki Görüntüle 602946 Eki Görüntüle 602947

way way wayyyy hatun döktürmüşsünn ellerine sağlık canımm,her biri nefis nefisss...
paylaştığın içinde ayrıca teşekkür derim,nasıl beğendinmi köfteyi bakimmmm:)

merhabalar topiğinizi yeni gördüm ya da şimdi çekti dikkatimi gerçekten çok güzel tarifler fotolar arada susam kaplı kek okudum aradım aradım bulamadım tarifi hangi sayfada:18::18::18:

canım merhaba hoşgeldin mutfağıma
ilk sayfada tüm tariflerimin sayfa numaraları ve isimleri mevcut,rahatlıkla her aradığını bulabilirsin canım...
susam mantolu kekim ise 331. sayfada

canım ilk sayfada tarifler ve hangi sayfada oldukları yazıyor ilk sayfaya bak istersen

Eki Görüntüle 602962 Eki Görüntüle 602963 Eki Görüntüle 602964

şimdi yaptığım kurabiyelerim taze taze sıcak sıcakkkkkkkkk

wowwww ne güzeller onlar öyleeee
ellerine sağlık canımm,paylaşımın içinde çok teşekkür ederim bide tarif alsak:)

MANTAR SOTE.....:)

MALZEMELER;

istenildiği kadar mantar
kokteyl domates
yeşil biber
arpacık soğan
sarımsak
domates salçası
yağ

YAPILIŞI;

arkadaşlar ilk önce salça,biber,arpacık soğanlar,sarımsaklar bir miktar yağ ile 2-3 dk salçanın kokusu çıkana kadar sotelenir..ardından temizleyip yıkayıp dilimlediğimiz mantarlar soğanlarımızın üzerine eklenir ve 5-6 dk yoğun ateşte harmanlanır pişirilir..en üste kokteyl domateslerimiz ilave edilerek,kullanmak istediğimiz miktarda tuzumuzda eklenir ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek çok kısık ateşte mantarlar suyunu bırakıp çekinceye kadar karıştırılmadan pişirilir.
mantar sotemiz hazır,afiyet olsun:)

tarifine sağlık canım eşimde bende çok beğendikk

wowwww ne güzeller onlar öyleeee
ellerine sağlık canımm,paylaşımın içinde çok teşekkür ederim bide tarif alsak:)

merhaba elossacım bunu ilk defa yapıyorum
uydurdum hani vardır ya temel kurabiye malzemeleri
yumurta ,yağ ( sıvı ya da margarin ) şeker ya da tuz ,yoğurt, kabartma tozu, vanilya (tatlı olacaksa eğer)ve de un

işte ben de bunu

1 yumurta sarısı içerisine akı dışına
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 portakalın suyu
1 sb yoğurt
1sb şeker( isteyen 1.5 yapabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

yuvarladığım hamur parçalarını yumurta akına buladım

kimisinin üzerine çay şekeri kimisine ceviz kimine de hindistan cevizi serpiştirdim

önce 200 derecede 5-10 dk sonra 160 derece kızarana kadar pişirdim

ANNEMİN PATLICANLARI:)

DEREOTLU MAYDANOZLU PATLICAN SALATA (BOSTAN PATLICANI & KONSERVE)

MALZEMELER;

1kg kavanozda hazırlanmış domatesli bostan patlıcan konserve
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
yarım limonun suyu
tuz

YAPILIŞI;

arkadaşlar annem senelerdir kışlık hazırlıklarında yapar bu patlıcanı,evlendikten sonra tabiki banada her yıl yapıyor epeyce ve severek tüketiyoruz..katkısız doğal bir konserve oluyor çünkü annecim kendi yetiştiriyor bu tombul patlıcanları.:)
soğanlı salçalı kıymalı harc ile anında patlıcan yemeğine dönüşen bu nefis konservelerim,bazende işte böyleee enfes bir salataya dönüşüveriyor:)
bazende sarmısaklı yoğurtla karıştırıp üzerine tereyağda kırmızı biber döküyorum,yemede yanında yat misali:)
bu salatam ise çok basit vede çok lezzetli.
bir tencereye çok az yağ ekleyip patlıcanlarımızı ilave ediyoruz.ve zaten neredeyse pişmiş halde olan patlıcanlarımıza yaklaşık 7-8 dk pişiyormuş gibi rol yaptırıyoruz
tuzunu ekleyip soğumaya alıyoruz..
biraz ılıdıktan sonra üzerine maydanoz ve dereotlarımızı kıyıp,limonumuzu sıkıp eğer istenirsede çok az zeytinyağımızı ekliyoruz ve harmanlıyoruz..
patlıcan salatamız servise hazır,afiyet olsunn:))

tarifine sağlık canım eşimde bende çok beğendikk

afiyet bal şeker olsun hayatım,çok sevindim beğenmenizee

canım ya süpersinn,uydurmuşsun ama gerçektende uymuşş:)
ellerin kolların dert görmesin harika görünüyorlar gerçektende.
tarif içinde çok teşekkürler canımm

mantarı çok seven biri olarak arpacık soğanla daha da bir güzel olacağının şimdi sen yaptıktan sonra kanaatine vardım elossacığım..
ellerine sağlık bunun dışında patlıcan da çooook güzel görünüyor..hemen hemen her türlü haline bayılan ben, ana malzemenin nasıl yapıldığını sorsam annem de kış için hazırlık yapıyor ama patlıcanın bu halini yapmıyoruz biz.bir arkadaşımın annesi de yine bu şekilde
kırmızı biber konservesi yapmıştı..bunun hakkında bilgi verebilir misin kısaca rica etsem.

benim minik kurabişler nasıl görünüyor teyzesiii

çok teşekkürler canım

ben mutfak işlerini gerçekten çok seviyorum
farklı şeyler denemeyi
mantık çercevesinde de uydurma şeyler yapmaya bayılıyorum

evet canım arpacık soğanla daha bi hoş oluyor bende mantar çok severim hemde her türlüsünü:)
biz çok fazla çeşit yaparız canım,mesela karnıyarıklık patlıcan,közlenmiş patlıcan,bu gördüğün patlıcanlar,küp küp doğranıp kızartılarak bol domates rendeli hazırlanan kahvaltılık patlıcan v.s..v.s.. bu böyyle sürer gider:)
kırmızı biber konservemiz ise şöyle oluyor canım,sen yazınca hemen çektim resmini:)
dolu olan kavanozda o kırmızı etli tombul biberler var,yarım olan kavanozuda henüz bugün açmıştım:) onu ise annem julyen kesipte sarımsaklayıp öyle kavanozlara dolduruyor.çok lezzetli oluyor.
yapılışı ise yarım yamalak aklımda ama yarın sabah ilk işim annemden detayları ile öğrenmek olucak sana söz:)

benim minik kurabişler nasıl görünüyor teyzesiii

ay canım bnim sorucaktım arada kaynadı iyiki hatırlattın:)
harikalar tam yemelikkkkkk
ellerine sağlık canım tarif vermicenmiii:))

çok teşekkürler canım

ben mutfak işlerini gerçekten çok seviyorum
farklı şeyler denemeyi
mantık çercevesinde de uydurma şeyler yapmaya bayılıyorum

valla bence mutfakta harikalar yaratıyorsundur sen canım,bu her halinden belli..ellerine kollarına sağlık

çoook teşekkür ederimmm
henüz mevsimi değil yapmak için ama tezcanlılığım tuttu.
yazın ben de yapmak istiyorum nasip olurda evlenince bir bir açar seni anımsarım.

annem daha çok domates kullanıyor.melemen gibi yapıp kapaklarını da kaynatıp sıcak sıcak kapatıyor.
tekrar şişeleri kaynatmıyor.bir de biber ve patlıcanları kızartıp dondurucuya atıyor daha çok..böylesini geçen de yemiştim işte
çook hoşuma gitti,sanki hazır gibi..bu yazın bu anlamda çok çalışmak istiyorum,bakalım nasip olur mu.

tekrar ellerine sağlık çook teşekkürler...

rica ederim canımm
evet şu an mevsimi değil,pazarlarda var ama yazın olduğuki gibi lezzetli değiller canım.
domateste yapıyoruz biz,rendelenmiş domates ve doğranmış domates olarak bikaç çeşit oluyor.
dediğin gibi menemen v.s. harika oluyor.
Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin,sen bu merakla eminim harika şeyler yapacaksın evlendiğinde canım...
ben iyice öğreneyim tarifi yazayım hemen sana

aminnn, cümlemize inşallahhhsağolasınn
evet evet şu an pek iyi olmuyor..yemek için bile.biraz nefis çekerse alınır ama onun dışında yazın e güzeli.
bizim bahçedee de biberler oluyor.yeşil sivri biber ama tatlılar.onlardan da yapılabilir bu yöntemle..

epeydir mutfağa uzağım canım ben iş güç derken.ilk 11 yaşımdaydım adım attığımda.ondan sonra merakım hiç azalmadı
ne olduysa yaptım, çok şükür yeterim diyorum kendime ama senin yaptıklarını, arkadaşların burada paylaşımlarını gördükçe
oooo ben ne biliyorum ki diyorum. meğer ucundan kıyısındanmış benimki..

ellerine, kollarına sağlık.
sen yaptıkça bizi daha çok meraklarda bırakırsın sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…