oyy oyyy Elossa ne yaptın sen yaa..KAKAOLU ŞEKERPARELERİM...:)
MALZEMELER;
1 paket oda sıcaklığında margarin veya kase margarin (ben yeni çıkan zeytinyağlı Birma margarini denemek için kullandım ve sonuç harika)
4 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
aldığı kadar un
ŞERBETİ;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
YAPILIŞI;
ilk önce şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz arkadaşlar.
daha sonra tüm malzemelerimizi kabımıza alıp ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıdımızı serdiğimiz tepsimize bikaç cm aralıkla yerleştiriyoruz.
üzerine isteğe göre fındık,ceviz eklenebilir..
170 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat üserleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz şerbetini ekliyoruz.
şekerpareler çok sıcak,şerbetimiz soğuğa yakın ılık olmalıdır.
bu malzemeler ile epeyce şekerpare çıktığından ben tek parçadan pişirmek için davul fırınımı kullandım tepsisi büyük olduğu için..
küçük mini fırın kullanırsak 2-2,5 tepsi yeterli oluyor arkadaşlar.
kakao sevmeyenler aynen bu ölçü ile kakaosuzda şekerparelerini gönül rahatlığı ile yapabilirler,harika bir lezzet..
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 603205 Eki Görüntüle 603184 Eki Görüntüle 603185 Eki Görüntüle 603186 Eki Görüntüle 603187 Eki Görüntüle 603188 Eki Görüntüle 603189 Eki Görüntüle 603192 Eki Görüntüle 603191 Eki Görüntüle 603190 Eki Görüntüle 603196 Eki Görüntüle 603197 Eki Görüntüle 603198 Eki Görüntüle 603195 Eki Görüntüle 603193 Eki Görüntüle 603194
oyy oyyy Elossa ne yaptın sen yaa.."Ye beni" diye bağırıyor bu şekerpareler. . Ellerine sağlık canım..
Bende senden aldığım un kurabiyesi tarifini yaptımama üzerine karanfil koymadım eşim öyle şeyleri pek sevmiyor bende mantar kurabiye şeklinde yaptım işte resimler..
Eki Görüntüle 603983 Eki Görüntüle 603984 Eki Görüntüle 603985 Eki Görüntüle 603986
iyi akşamlar hanımlar bu akşamki menümüz pizzaydı bi tepsiyi eşim ,ben ve oğlum bitirmişizfotolarını eklemek istedim
Eki Görüntüle 603779 Eki Görüntüle 603775 Eki Görüntüle 603776 Eki Görüntüle 603777 Eki Görüntüle 603778 Eki Görüntüle 603780 Eki Görüntüle 603782
iyi akşamlar hanımlar bu akşamki menümüz pizzaydı bi tepsiyi eşim ,ben ve oğlum bitirmişizfotolarını eklemek istedim
Eki Görüntüle 603779 Eki Görüntüle 603775 Eki Görüntüle 603776 Eki Görüntüle 603777 Eki Görüntüle 603778 Eki Görüntüle 603780 Eki Görüntüle 603782
bu da benim ıslak kekim. bu kez sosuna çikolata koydum 1 paket. gayet leziz odu
Eki Görüntüle 603800
Ayy gokte ararken yerde buldum burayi kiz Elossa ellerine saglik ne marifetlisin sen oyle masallah masallah
Bende zaman zaman bende bazi tarifler paylasirim eger boyle guzel bisiycikler yapabilirsem
GünaydınnnnnnnElossa bak neler yaptımmmm sayendee Ekliyorum şimdi fotoları
Buu sebzeli mercimek çorbam , çok güzel oldu
oyy oyyy Elossa ne yaptın sen yaa.."Ye beni" diye bağırıyor bu şekerpareler. . Ellerine sağlık canım..
Bende senden aldığım un kurabiyesi tarifini yaptımama üzerine karanfil koymadım eşim öyle şeyleri pek sevmiyor bende mantar kurabiye şeklinde yaptım işte resimler..
Eki Görüntüle 603983 Eki Görüntüle 603984 Eki Görüntüle 603985 Eki Görüntüle 603986
Elossa tebrik ederim,editör olmuşsun
editörlüğün hayırlı olsun elossa
Ellerinize sağlık hepinizin. Çok güzel şeyler çıkmış ortaya
Ben de birkaç resim paylaşayım
Eki Görüntüle 604082 Eki Görüntüle 604084 Eki Görüntüle 604083 Eki Görüntüle 604080 Eki Görüntüle 604081
Sütlü sebze çorbası (brokolinin B'sinden bile nefret eden eşime brokoli yedirdim)
Sucuklu kuru fasülye
Bulgur pilavı
Portakallı irmik tatlısı
Kestaneli bisküvi pastası
Eki Görüntüle 604308 Eki Görüntüle 604314 Eki Görüntüle 604316
elosaaa çok pis sıkı takipçin oldum
1-havuç toplarım
2-sultan lokumu :)
3- ıspanaklı böreğim
yine dokturmusszz hatunlarrrrrr...aman yarabbimmm az once yemek yedimmm yine aciktim ben bunlardan istiyorummmmmmmm:84::84::84::84:
offfff diyorum başkada bişi demiyorumm:)
ellerine sağlık canım nefis olmuş,benim tarifmi kendi tarifinmi merak ettim.hiç kalmadımı 1 dilimdemi amanınn:)))
way wayy ellerine sağlık canımm süper görünüyor
eheheh:))
mutfağıma hoşgeldin canım çok teşekkür ederim:)
sendende paylaşımlar bekliyorum öyle ise:)
ooy oy oyy maşallah canım sen neler yapmışsın öyleeee
vallahi bayıldım ellerine kollarına sağlık süper görünüyorlar..beğendinizmi bakiiimm:)
sağol canımm,senin kurabiyeler asıl konuşuyorlar valla ye beni Elossa ye beni Elossa diyee:))
ellerine kollarına sağlık canım harika görünüyorlar
sağol canımm teşekkür ederiimm
teşekkür ederim hayatımm
ah ah ahhhhhh canım sende döktürmşsnn,topiğimdeki tüm arkadaşlarım felaket hamaratsınız maşallah
ay hepsinden canım çekti hepsinden istiyorum kaldımı peki:)
ellerine sağlık canımm paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim
canım ellerine sağlıkk,sıkı sıkı sarıl takip et beniiiii:)))
süper görünüyor her biri ya valla ben bu resimleri gördüm bu gece rahat duramam:)
nasıl beğendinmi bakimm lezzetleriini:)
çok sağol elossacım senin kadar olamasakta yaptık bişeyler tarif kendi tarifim .Hiç sorma elossacım ya 3,5 dilim ben, 3,5 dilim eşim 1 dilimde oğluşum yediEki Görüntüle 604408 buda oğluşumun fotosu
:84::84::84::84::84:
elosanın mutfagına girdim cıkamıyorumcok yakında yayındayım
kızlar elinize saglık hepsi çok güzeller ayy nasıl canım çektimm
oy maşallahhh yavrum ya ne kadar yakışıklı ne kadar tatlı bişi bu böyleee
valla hiç kusura bakma kuzum,senin yakışıklıyı görünce pizzadan vazgeçtim ben,oğluşunu yicemmm
hayatım nolduu:))
ehehehe hoşgeldin canımm,sendende beklerim paylaşımlar ona göre:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?