Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
çok sağolasın elossacım darısı sana ve tüm isteyenlere olsun inş(amin)ye bakalım teyzesi pek tatlıdır akşama kadar ben yiyorum birazda sen ye bari:)

Amin inşallah canımm

Allahım nazarlardan korusun bahtı güzel olsun inşallah yüzü gibi..
benim için öp olurmu yakışıklımı

beğenmez olurmuyuz eşim gıdıp gelip yiyor bitirdi sağolsun
oğlum sultan lokumunu çok sevdi ki henüz iki yaşında tam ona göre
eline emeğine sağlık
yen tarıfelrı heyecanla bekliyoruz ailecek

canım ellerine sağlıkk,sıkı sıkı sarıl takip et beniiiii:)))
süper görünüyor her biri ya valla ben bu resimleri gördüm bu gece rahat duramam:)
nasıl beğendinmi bakimm lezzetleriini:)[/QUOTE]

Son düzenleme:
elossa izninle bu aksam ki menuyu paylasiyorum canim )

yogurtlu sehriye çorbasi

zeytinyagli bakla yemegi

etli mantar sote

salata

muzlu piramit pasta

selam ellosa:)))
ben mutfakta bişeler yapmaya bayılıorum yeni şeyler tatmaya yapmaya,yaptıklarımın beğenilmesine (her hatun gibi)
sanırım sende mutfağa aşık bi kadınsın burası tamda benim ardığım gibi bi yer
özellikle ilk sayfana bayıldım herşey tertipli hangi tarif hangi sayfada çok güzel olmuş eline sağlık
bayadır duyyodum ellosanın mutfağı falan diye:)))
sevdim burayı tarfilerinden ve bilginden yararlanmak istiorum:))
denediklerimi paylaşırım burda yada farklı buldugum lezzetleri:)))

Bizim evde misafire her zaman bir tabak bulunur. Istediginiz zaman buyrun soframiza

Hepiniz döktürmüşsünüz hatunlar, ellerinize sağlık.
Gece gece çok fena canım çekti

Hele buna bayıldım resmen....
Çok güzel görünüyor...Malzemeleri nasıl koydunuz,üst üste gibi durmuyor. :26:
Yaaa nasıl da canım çekti:84:

valla hepsi birbirinden güzel görünüyor, yiyenler çok şanslı,:13::13: çorbayı nasıl yaptın canım, yayla çorbası gibi mi

tesekkür ederim canim, sadece esim ve ben yedik kizim daha 4 aylik henüz :107:
çorba; evet yayla gibi sadece pirinç yerine sehriye koyuyorsun (arpa, yildiz, alfabe hangisi varsa)

ellossaaa kızzz
sen içli köfte yaptın mı hiç tarifi var mı hiç denemedim ben evde yapmayı kolay yapılan bişi var mı elinde
birde fırında biber dolması yaptın mı hiç yaptıysan yap da eklesene bir aqra ve tarifini ver guğzum

tesekkür ederim canim, sadece esim ve ben yedik kizim daha 4 aylik henüz :107:
çorba; evet yayla gibi sadece pirinç yerine sehriye koyuyorsun (arpa, yildiz, alfabe hangisi varsa)

Bende yayla çorbasını genelde şehriye ile yapıyorum daha güzel oluyor benceEllerinize sağlık

sultan lokumunu denedim bugün,
çok güzel oldu, tarif için teşekkürler elossa...

Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim.Malzemeleri sırayla ilk önce boşlukları dolduracak şekilde koyuyorum herkesin yapış şekli farklı gerçi ama ben kendi sıralamamı koyayım sonunda bu şekili alıyo canım.İlk sırada rendelediğimiz kaşarın bi miktarını onun üzerine salamı,sucuğu,sosisi,domatesi,biberi,zeytini(evde varsa mantarı,mısırı)en üstede ortaya gelecek şekilde kaşarı koyuyorum.Tarifide ekleyeyim;
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya

İÇ HARCI İÇİN;

istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates ,mantar,biber,mısır,zeytin)

SOSU İÇİN;

yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI;

3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .

beğenmez olurmuyuz eşim gıdıp gelip yiyor bitirdi sağolsun
oğlum sultan lokumunu çok sevdi ki henüz iki yaşında tam ona göre
eline emeğine sağlık
yen tarıfelrı heyecanla bekliyoruz ailecek

ehehehe:)) afiyet bal şeker olsun hayatım çok sevindim beğenmenize

wowww fenasın sen hatun:)
ellerine sağlık ne güzel görünüyorrr

canım bana neden haber vermedin sen bakiimm,akşam yemeğine gelirdikkk:)))
şaka bi yana her biri ayrı ayrı nefis görünüyor canım ellerine sağlık paylaştığın içinde ayrıca teşekkür ederim,devamını bekliyorum

selam canımm hoşgeldin mutfağıma
demeki meşhur olmuşum haberim yok ha:)
çok teşekkür ederim yakın ilgine,senden de kesinlikle paylaşımlar bekliyorum canımm

Bizim evde misafire her zaman bir tabak bulunur. Istediginiz zaman buyrun soframiza

sağol canımm geliriz bak bi günn:)

canımcım üst üste konuyor malzemeler

yaptım tabi hayatımm,helee evlendikten sonra çok sık yapıyorum eşim Adanalı,gerisini sen düşün:)))
ilk sayfada tariflerimin bulunduğu sayfa numaraları yazılı bi bak istersen canım oraya

sultan lokumunu denedim bugün,
çok güzel oldu, tarif için teşekkürler elossa...

beğenmene çok sevindim canım,afiyet bal şeker olsun..
paylaşsaydın keşkeeee gözümüz gönlümüz açılsaydıı

ellerine sağlık canım,tarif içinde ayrıca teşekkürler

işte buldum tarifiiii
vayy ya ne beceriklisin ama ben o şekili yapamam ki
bir de haşlamadan kızartarak yapsak olmaz mı bunu hani kimleri kızartma oluyor ya öyle?

fırında biber dolması yaptın mı peki bebik?

çççookk:)))
ama buraya ekledimmi bi an hatırlamadım bakim bi,eğer yoksa Derin arkadaşımın topiğinde vardı sanırım.

işte buldum tarifiiii
vayy ya ne beceriklisin ama ben o şekili yapamam ki
bir de haşlamadan kızartarak yapsak olmaz mı bunu hani kimleri kızartma oluyor ya öyle?

sağol canım:) kızartabilirsin tabiki ama çok bol yağda kızartmalısın,üstünü kapatacak kadar yağ içinde kızarmalı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…