çok sağolasın elossacım darısı sana ve tüm isteyenlere olsun inş(amin)ye bakalım teyzesi pek tatlıdır akşama kadar ben yiyorum birazda sen ye bari:)
aciktimmmmmm hamile kadin ayapilirmi buuuu elosssaaaaaaaaaaaaaaaaa:84::84:84::84::84:
Amin inşallah canımm
Allahım nazarlardan korusun bahtı güzel olsun inşallah yüzü gibi..
benim için öp olurmu yakışıklımı
Amin canım öptüm teyzesi senin için
iyi akşamlar hanımlar bu akşamki menümüz pizzaydı bi tepsiyi eşim ,ben ve oğlum bitirmişizfotolarını eklemek istedim
Eki Görüntüle 603779 Eki Görüntüle 603775 Eki Görüntüle 603776 Eki Görüntüle 603777 Eki Görüntüle 603778 Eki Görüntüle 603780 Eki Görüntüle 603782
elossa izninle bu aksam ki menuyu paylasiyorum canim)
Eki Görüntüle 604454 yogurtlu sehriye çorbasi
Eki Görüntüle 604456 zeytinyagli bakla yemegi
Eki Görüntüle 604457 etli mantar sote
Eki Görüntüle 604458 salata
Eki Görüntüle 604459 muzlu piramit pasta
valla hepsi birbirinden güzel görünüyor, yiyenler çok şanslı,:13::13: çorbayı nasıl yaptın canım, yayla çorbası gibi mi
tesekkür ederim canim, sadece esim ve ben yedikkizim daha 4 aylik henüz :107:
çorba; evet yayla gibi sadece pirinç yerine sehriye koyuyorsun (arpa, yildiz, alfabe hangisi varsa)
Hepiniz döktürmüşsünüz hatunlar, ellerinize sağlık.
Gece gece çok fena canım çekti
Hele buna bayıldım resmen....
Çok güzel görünüyor...Malzemeleri nasıl koydunuz,üst üste gibi durmuyor. :26:
Yaaa nasıl da canım çekti:84:
beğenmez olurmuyuz eşim gıdıp gelip yiyor bitirdi sağolsun
oğlum sultan lokumunu çok sevdi ki henüz iki yaşında tam ona göre
eline emeğine sağlık
yen tarıfelrı heyecanla bekliyoruz ailecek
elossa izninle bu aksam ki menuyu paylasiyorum canim)
Eki Görüntüle 604454 yogurtlu sehriye çorbasi
Eki Görüntüle 604456 zeytinyagli bakla yemegi
Eki Görüntüle 604457 etli mantar sote
Eki Görüntüle 604458 salata
Eki Görüntüle 604459 muzlu piramit pasta
selam ellosa:)))
ben mutfakta bişeler yapmaya bayılıorum yeni şeyler tatmaya yapmaya,yaptıklarımın beğenilmesine (her hatun gibi)
sanırım sende mutfağa aşık bi kadınsın burası tamda benim ardığım gibi bi yer
özellikle ilk sayfana bayıldım herşey tertipli hangi tarif hangi sayfada çok güzel olmuş eline sağlık
bayadır duyyodum ellosanın mutfağı falan diye:)))
sevdim burayı tarfilerinden ve bilginden yararlanmak istiorum:))
denediklerimi paylaşırım burda yada farklı buldugum lezzetleri:)))
Bizim evde misafire her zaman bir tabak bulunur. Istediginiz zaman buyrun soframiza
Hepiniz döktürmüşsünüz hatunlar, ellerinize sağlık.
Gece gece çok fena canım çekti
Hele buna bayıldım resmen....
Çok güzel görünüyor...Malzemeleri nasıl koydunuz,üst üste gibi durmuyor. :26:
Yaaa nasıl da canım çekti:84:
ellossaaa kızzz
sen içli köfte yaptın mı hiç tarifi var mı hiç denemedim ben evde yapmayı kolay yapılan bişi var mı elinde
birde fırında biber dolması yaptın mı hiç yaptıysan yap da eklesene bir aqra ve tarifini ver guğzum
sultan lokumunu denedim bugün,
çok güzel oldu, tarif için teşekkürler elossa...
Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim.Malzemeleri sırayla ilk önce boşlukları dolduracak şekilde koyuyorum herkesin yapış şekli farklı gerçi ama ben kendi sıralamamı koyayım sonunda bu şekili alıyo canım.İlk sırada rendelediğimiz kaşarın bi miktarını onun üzerine salamı,sucuğu,sosisi,domatesi,biberi,zeytini(evde varsa mantarı,mısırı)en üstede ortaya gelecek şekilde kaşarı koyuyorum.Tarifide ekleyeyim;
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya
İÇ HARCI İÇİN;
istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates ,mantar,biber,mısır,zeytin)
SOSU İÇİN;
yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI;
3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .
İçli Köfteeemmm:)
Hemen tarifine geçeyim
yarım kg ince köftelik bulguru ve 2 yemek kaşığı irmiği karıştırıp üstüne su çıkıncaya kadar kaynar su döküp kapalı halde bekletiyoruz 30-35 dk kadar..bulgurlar iyice şişince ve yumuşayıp soğuyunca içerisine 100-150gr kadar kıyma ekliyoruz..
2 yumurta,tuz,1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası,2 yemek kaşığı beyaz un da ekleyip 1 çay bardağı soğuk su ilave edip 20 dk kadar iyice ovuyoruz yoğuruyoruz krem haline getiriyoruz bu harcı..
iç harcı içinse 3-4 orta boy kuru soğan,2 adet yeşil biber ve yarım kg kıymayı bir tencerede kıyma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,arar ara karıştırarak..kıyma ve soğanlar piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip harmanlıyoruz..baharat miktarını arttırıp azaltabilirsin,ben orta karar seviyorum o yüzden ölçüm hep 1 tatlı kaşığıdır.
iç harc tamamen soğumadan köfte yapımına başlanmamalıdır bu arada.
herşey bittikten sonra ilk önce hazırladığımız bulgurlu harctan köftelerin büyüklüğü miktarda avucumuza alıp mümkün olduğunca ince halde daireler çizip ince çukurdan duvar hazırlıyoruz ve içine kıymalı harcımızdan ekleyip elimizi ıslata ıslata köftelerin ağzını kapatıp aynı zamanda da şekillendiriyoruz..
köftelerin hazırlık aşaması bittikten sonrada bir tencerede yarısına kadar kaynamakta olan suya dağılmamaları için 2 yemek kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp köftelerimizden 3 er 4 er tane atıp yaklaşık 5-6 dk pişmelerini sağlıyoruz..zaten pişenler su yüzeyine çıkıyorlar anlıyorsun...delikli bir kepçe ile onları servis tabağına alıyorsun ve bu esnada üst üste ve bitişik koymamaya dikkat etmelisin yapışırlar.
bu arada köfteleri suda pişirmek yerine kızartabilirsinde bilginiz olsun birde afiyet olsunn:))..
Eki Görüntüle 523568 Eki Görüntüle 523569 Eki Görüntüle 523575 Eki Görüntüle 523570 Eki Görüntüle 523571 Eki Görüntüle 523572 Eki Görüntüle 523573 Eki Görüntüle 523574 Eki Görüntüle 523577 Eki Görüntüle 523576
fırında biber dolması yaptın mı peki bebik?
işte buldum tarifiiii
vayy ya ne beceriklisin ama ben o şekili yapamam ki
bir de haşlamadan kızartarak yapsak olmaz mı bunu hani kimleri kızartma oluyor ya öyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?