Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
merhaba elossa

bir zamanlar kipadan 3 lü kek kalıbı almıştım

tart kalıbı
kelepçeli kek kalıbı
bir de kelepçelinin içerisine yerleştirilecek dilimli kek yapmaya yarayan aparatı

ama kelepçeli kalıptan kek hamuru sızdırma yaptı tabi ben de kulanmadım evden attım o kalıbı

bir de dilimli kek kalıbım vardı içi teflondu yıllar içerisinde içi eski kalitesini yitirince keki düzgün çıkarmak da zorlaştı onu da gönderdim

şimdi borcamda kek yapıyorum ama kek kalıbı istiyorum dilimli kek yapacak
bir de yaş pasta keki hazırlamak için kaliteli sızdırmaz kelepçeli kalıp bulursam çok iyi olacak

fiyatı önemli değil yeterki adam gibi uzun yıllar dayanacak birşey olsun

hepsiburada com sitesinde var kaiser

http://www.hepsiburada.com/liste/ProductDetails.aspx?productId=mtyil621364&categoryId=232420

fiyat da iyi 50 tl

bir de cemin

http://www.hepsiburada.com/liste/de...0_232420%7d%2fbrand%3d%7bcem%7d&fh_eds=%c3%9f

cemden de dilimli ve küvet olan var

ben her iki markanın ürünlerini almayı düşünüyorum
kaiser marka kullanan var mı özellikle kelepçeli kalıpta ?

şimdi sizlerden fikirler bekliyorum
kelepçeli kek kalıbı kullanıp da sızdırmayan var mı bu konuda hangi markayı önerirsiniz ?

Son düzenleme:
eloosa cnm amonyaklı pastayı biliyomusun hiç denedin mi çok merak ediyorumda ondan yapıp paylaşabilirmisinn:44:

veririm tabi canım seve seve

yarım paket margarin (oda sıcaklıgında)
yarım su bardagı sıvıyağ
yarım su bardağı şeker
2 yumurta
500 gr nişasta
un
kabartma tozu
malzemeler karıstırılıp kulak memesı kıvamında hamur elde edilir. küçük, yuvarlak şekil verilir 180 derece pişirilir

sosu için
1-2 tatlı kasıgı sarelle,cokokrem ,nutella (evde ne varsa)
biraz sıvıyag
yagda nutella eritilir kurabiyenin uzerine once sos sonra ,isteğe göre hındıstan cevızı, ceviz, mısır gevreği ne bulanır afiyet olsun
ben kurabıyelerın hepsını soslamıyorum tuketecegım kadarını hazırlıyorum kalan kurabıyelerı saklama kabına koyuyorum canım ıstedıkce yada anıden bırı geldıgınde hemen hazırlıyorumm

canım sızdırmayanı yoktur sanmıyorum ama bu düşündüklerin iyi gibi görünüyor.sızmayı önlemek için içerisine yağlı kağıtla şerit kesip koyabilirsin:)

eloosa cnm amonyaklı pastayı biliyomusun hiç denedin mi çok merak ediyorumda ondan yapıp paylaşabilirmisinn:44:

canım hiç yapmadım ama çok ydim...çocukluğumun pastasıdır annecim ççookk yapardı çocukken..bi gün yapimm bende iyi ki hatırlattın

canımm çok teşekkür ederim uğraştırdım seni...ellerine kollarına sağlıkkk

Eki Görüntüle 603667

muzlu pudingli tart

2 yumurta
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
2 kahve ficanı şeker
2 kahve fincanı un
1pk vanilya

kabartma tozu yok
un fazla geldi sanırım eeee sıkıntı yok yarım çaybardağı süt ekleyiverdim oldu da bitti maşaallah akılınzda bulunsun canlar
sonrası malum pişene kadar fırında

önce 200 derecede 10 dk
sonrası 160-170 derecede pişene kadar
kürdan batırın piştiğini anlarsınız hamurun gelmemesinden

sonra kenarlarından bıçaklayuvarlak çizip içte kalan kısmı çıkardım çukur oluşturdum hazırladığım muzlu pudingi soğuyunca tartın ortasına döktüm
üzerine dünden kalan çekilmiş ceviz vardı onu serpiştirdim

wowww ellerine sağlık canımm paylaşımın için teşekkürler.
ay bi dilim istiyorum bende sana şekerpare gönderirimmmmmm

kızlar bugün hava çok güzeldi,biraz soğuktu tabii ama güneşin ısısı ve parlaklığıda acaip cezbediyordu bizi evde:)
kardeşimde bizdeydi ve hepberaber kendimizi yollara attık,direk Gölbaşı'na gittik..kahvaltımızı yapıp çıktığımız için karnımız toktu ama Gölbaşı'na her gittiğimizde bişiler atıştırmamız gerek gibi bi his uyanıyor içimizde bizde meyve suyu ve cipslerimizi alıp gittik..
oradan bikaç resim paylaşmak istiyorum harika bir yer,piknik alanıda var..yazın full kalabalık oluyor çardaklarda oturmaya yer bulmak imkansız gibi neredeyse...:)
yazın sabah evden çıkıyoruz,kahvaltımızı ve öğleden sonra mangalımızı yapıp akşam öyle dönüyoruz eve.
keşke sizleride götürebilsem,eminim bayılacaksınız havası bile mükemmel.
heryer yemyeşil,trafikten uzak,gölde bir sürü ördekler kazlar,kuş sesleri ağaçlardaki yaprakların sesleriyle karışmış nefis bi yer...biz eşimle orada acaip huzur buluyoruz ve sabırsızlıkla kar yağmasını bekliyoruz kar üzerinde mangalda hamsi pişirmek için:)
kesinlikle resimleyeceğim o anlarıda,dua edin benim için lütfen kar yağsıınnnnn:)

wowww ellerine sağlık canımm paylaşımın için teşekkürler.
ay bi dilim istiyorum bende sana şekerpare gönderirimmmmmm

ne demek bitanem
bu muzlu pudingli tartı senin editör olmanın şerefine sana armağan etsem kabul eder misin ?

ya şu pclerin karşı tarafa ulaştırıverme düğmesi olsa bir de ne güzel olacak

ahhh ahha keşke canım yaaa:))
sen böyle diyince eşimle sabahki konuşmamız geldi aklıma:)
kahvaltı hazırlıyorum eşimdende çıkan bulaşıkları makineye koymasını söyledim..
o da bana yardım ederken söyleniyor,bulaşık makinesini icad eden adamın nasıl olurda aklına gelmez tezgahtan alıp içine yerleştirecek bi aparatıda beraberinde icad etmesi,aklım almıyor diyor gülerek
bizimkide o hesap,keşke ekrandan mamalarımızı alsak versek ay ay ayy:)))

iyi akşamlar hanımlar bu akşamki menümüz pizzaydı bi tepsiyi eşim ,ben ve oğlum bitirmişizfotolarını eklemek istedim

Ayy gokte ararken yerde buldum burayi kiz Elossa ellerine saglik ne marifetlisin sen oyle masallah masallah

Bende zaman zaman bende bazi tarifler paylasirim eger boyle guzel bisiycikler yapabilirsem

Günaydınnnnnnn Elossa bak neler yaptımmmm sayendee Ekliyorum şimdi fotoları

Buu sebzeli mercimek çorbam , çok güzel oldu

Eklentiler

• $Fotoğraf0281.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 60
  • $Fotoğraf0283.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 67
  • $Fotoğraf0284.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 71
  • $Fotoğraf0287.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 71
  • $Fotoğraf0296.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 63
  • $Fotoğraf0300.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…