Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
KAKAOLU ŞEKERPARELERİM...:)

MALZEMELER;

1 paket oda sıcaklığında margarin veya kase margarin (ben yeni çıkan zeytinyağlı Birma margarini denemek için kullandım ve sonuç harika)
4 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
aldığı kadar un

ŞERBETİ;

4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su

YAPILIŞI;

ilk önce şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz arkadaşlar.
daha sonra tüm malzemelerimizi kabımıza alıp ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıdımızı serdiğimiz tepsimize bikaç cm aralıkla yerleştiriyoruz.
üzerine isteğe göre fındık,ceviz eklenebilir..
170 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat üserleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz şerbetini ekliyoruz.
şekerpareler çok sıcak,şerbetimiz soğuğa yakın ılık olmalıdır.
bu malzemeler ile epeyce şekerpare çıktığından ben tek parçadan pişirmek için davul fırınımı kullandım tepsisi büyük olduğu için..
küçük mini fırın kullanırsak 2-2,5 tepsi yeterli oluyor arkadaşlar.
kakao sevmeyenler aynen bu ölçü ile kakaosuzda şekerparelerini gönül rahatlığı ile yapabilirler,harika bir lezzet..
afiyet olsun:)

inşallah canım amiinnn
estağfrullah canım ben kendi çapımda pastayım bişiler yapıyorum işte :)
sen hele bi evlen bi mutfağa giriş yap eminim buralarda süper rüzgarlar estireceksin,kocişine hazırlıklar yapıp:)

ehehehe çatal bıçak hazır,ne alırdınız efem:)))

off süper ben yaptım şeker bayramının arifesinde annemler dayımlar gelmişti şehir dışından iftara kakaolu değildi ama nornal şekerpare ama fırında daha pişmesi gereyordu sanırım şerbeti dökünce çok faz yumuşadılar ama tat harikaydı un ve irmik dcaha fazlaydı benim tarifte sanki birde az bir daha büyük yapmıştım bunu da denicemm..

offf offf çok güzel görünüyor o şekeyleyyyyyyy
ellerine sağlıkkk,en kısa sürede deneyebilirim inşallahhh

sağol canımm,bu tarifi yap bir daha dışardan asla şekerpare yemeyeceksin

offf offf çok güzel görünüyor o şekeyleyyyyyyy
ellerine sağlıkkk,en kısa sürede deneyebilirim inşallahhh

sağol canımm
gerçekten de çok şekerler adı gibi:)))
denemeni kesinlikle tavsiye ederim canım,basit ve bi o kadar lezzetli

sağol canımm,bu tarifi yap bir daha dışardan asla şekerpare yemeyeceksin

Canim öncelikle ellerine sağlık bize mutfağını açtığın icin teşekkür ederim
Su konserve ısını anlamam aman severim yazin Zamanı geldigi zaman bize resimli anlatirmisiniz
Özellikle su patlicanli olanı annenizin ellerine saglık gercekten güzel görünüyor

canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma
tabiki seve seve resimlerim,zevkle

aaa yeter bayilazzaaaamm

resimleri gördüm $öyle bi yutkundum :))) tarifleri basindan beri takip ediyorum elossa bizim gibi mutfakla hasir nesir olanlar için bazen fikirde oluyor
farkli degisik yeni tariflerini bekliyorum

Son düzenleme:
burayı takip edicem kesinlikle.
Elossa canım ellerine sağlık çok marifetlisin maaşallah

tariflerimizi de paylaşabiliyoruz sanırım :44:
ama senin tarifler gerçekten güzel görünüyor

aaa yeter bayilazzaaaamm

resimleri gördüm $öyle bi yutkundum :))) tarifleri basindan beri takip ediyorum elossa bizim gibi mutfakla hasir nesir olanlar için bazen fikirde oluyor
farkli degisik yeni tariflerini bekliyorum

ehehehe:)))
bayılma hayatım,bende senden paylaşım bekliyorum ona göre:)

burayı takip edicem kesinlikle.
Elossa canım ellerine sağlık çok marifetlisin maaşallah

tariflerimizi de paylaşabiliyoruz sanırım :44:
ama senin tarifler gerçekten güzel görünüyor

canım hoşgeldin mutfağıma,çok teşekkür ederimm
evet tüm arkadaşlarım tariflerini paylaşabiliyor,yaptıklarını resimliyor ve ben buna bayılıyorumm:)
senden de paylaşımlar bekliyorum canım

Teskur ederimYazı iple çekiyorum

bende ahh bende:)

kesinlikle denicemm eşimde çok sever sağoll

tamam canım denediğinde paylaşımını beklerim

bende konservesi yok ama kayınvalidecim közletip buzluga atmış bostan patlıcanını onlada yapsam olurmu bi farklılık olmaz umarım tadında nefis görünüyo .bende bezerini közlenmiş biber konservesi ile yapıyorum sarımsak limon zeytin yagı ve maydonozla kahvaltıda bile yeniyo ellerine saglık şekerpareni denicem mutlaka

canım olur tabi çok güzel olur...közlenmiş biberlede harika oluyor evet..ben bazen yoğurtlayarakta kullanıyorum tadından yenmiyor o derece güzel oluyor.
dediğin gibi kahvaltıdada güzel oluyor,bende bugün kahvaltıya çıkarayım biraz kalmıştı:)
şekerparemi kesinlikle tavsiye ederim canım,yaptığında paylaşırsan sevinirim

en kısa zamanda denicem inşaallah şekerpareni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…