aminnn, cümlemize inşallahhhsağolasınn
evet evet şu an pek iyi olmuyor..yemek için bile.biraz nefis çekerse alınır ama onun dışında yazın e güzeli.
bizim bahçedee de biberler oluyor.yeşil sivri biber ama tatlılar.onlardan da yapılabilir bu yöntemle..
epeydir mutfağa uzağım canım beniş güç derken.ilk 11 yaşımdaydım adım attığımda.ondan sonra merakım hiç azalmadı
ne olduysa yaptım, çok şükür yeterim diyorum kendime ama senin yaptıklarını, arkadaşların burada paylaşımlarını gördükçe
oooo ben ne biliyorum ki diyorum.meğer ucundan kıyısındanmış benimki..
ellerine, kollarına sağlık.
sen yaptıkça bizi daha çok meraklarda bırakırsın sen
KAKAOLU ŞEKERPARELERİM...:)
MALZEMELER;
1 paket oda sıcaklığında margarin veya kase margarin (ben yeni çıkan zeytinyağlı Birma margarini denemek için kullandım ve sonuç harika)
4 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kakao
aldığı kadar un
ŞERBETİ;
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
YAPILIŞI;
ilk önce şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz arkadaşlar.
daha sonra tüm malzemelerimizi kabımıza alıp ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içimizde yuvarlıyoruz ve yağlı kağıdımızı serdiğimiz tepsimize bikaç cm aralıkla yerleştiriyoruz.
üzerine isteğe göre fındık,ceviz eklenebilir..
170 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat üserleri kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz şerbetini ekliyoruz.
şekerpareler çok sıcak,şerbetimiz soğuğa yakın ılık olmalıdır.
bu malzemeler ile epeyce şekerpare çıktığından ben tek parçadan pişirmek için davul fırınımı kullandım tepsisi büyük olduğu için..
küçük mini fırın kullanırsak 2-2,5 tepsi yeterli oluyor arkadaşlar.
kakao sevmeyenler aynen bu ölçü ile kakaosuzda şekerparelerini gönül rahatlığı ile yapabilirler,harika bir lezzet..
afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 603205 Eki Görüntüle 603184 Eki Görüntüle 603185 Eki Görüntüle 603186 Eki Görüntüle 603187 Eki Görüntüle 603188 Eki Görüntüle 603189 Eki Görüntüle 603192 Eki Görüntüle 603191 Eki Görüntüle 603190 Eki Görüntüle 603196 Eki Görüntüle 603197 Eki Görüntüle 603198 Eki Görüntüle 603195 Eki Görüntüle 603193 Eki Görüntüle 603194
off süper ben yaptım şeker bayramının arifesinde annemler dayımlar gelmişti şehir dışından iftara kakaolu değildi ama nornal şekerpare ama fırında daha pişmesi gereyordu sanırım şerbeti dökünce çok faz yumuşadılar ama tat harikaydı un ve irmik dcaha fazlaydı benim tarifte sanki birde az bir daha büyük yapmıştım bunu da denicemm..
offf offf çok güzel görünüyor o şekeyleyyyyyyy
ellerine sağlıkkk,en kısa sürede deneyebilirim inşallahhh
sağol canımm,bu tarifi yap bir daha dışardan asla şekerpare yemeyeceksin
Canim öncelikle ellerine sağlık bize mutfağını açtığın icin teşekkür ederim
Su konserve ısını anlamam aman severimyazin Zamanı geldigi zaman bize resimli anlatirmisiniz
Özellikle su patlicanli olanı annenizin ellerine saglık gercekten güzel görünüyor
canım çok teşekkür ederim hoşgeldin mutfağıma
tabiki seve seve resimlerim,zevkle
sağol canımm,bu tarifi yap bir daha dışardan asla şekerpare yemeyeceksin
aaa yeter bayilazzaaaamm
resimleri gördüm $öyle bi yutkundum :))) tarifleri basindan beri takip ediyorum elossa bizim gibi mutfakla hasir nesir olanlar için bazen fikirde oluyor
farkli degisik yeni tariflerini bekliyorum
burayı takip edicem kesinlikle.
Elossa canım ellerine sağlıkçok marifetlisin maaşallah
tariflerimizi de paylaşabiliyoruz sanırım :44:
ama senin tarifler gerçekten güzel görünüyor
Teskur ederimYazı iple çekiyorum
kesinlikle denicemm eşimde çok sever sağoll
ANNEMİN PATLICANLARI:)
DEREOTLU MAYDANOZLU PATLICAN SALATA (BOSTAN PATLICANI & KONSERVE)
MALZEMELER;
1kg kavanozda hazırlanmış domatesli bostan patlıcan konserve
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
yarım limonun suyu
tuz
YAPILIŞI;
arkadaşlar annem senelerdir kışlık hazırlıklarında yapar bu patlıcanı,evlendikten sonra tabiki banada her yıl yapıyor epeyce ve severek tüketiyoruz..katkısız doğal bir konserve oluyor çünkü annecim kendi yetiştiriyor bu tombul patlıcanları.:)
soğanlı salçalı kıymalı harc ile anında patlıcan yemeğine dönüşen bu nefis konservelerim,bazende işte böyleee enfes bir salataya dönüşüveriyor:)
bazende sarmısaklı yoğurtla karıştırıp üzerine tereyağda kırmızı biber döküyorum,yemede yanında yat misali:)
bu salatam ise çok basit vede çok lezzetli.
bir tencereye çok az yağ ekleyip patlıcanlarımızı ilave ediyoruz.ve zaten neredeyse pişmiş halde olan patlıcanlarımıza yaklaşık 7-8 dk pişiyormuş gibi rol yaptırıyoruz
tuzunu ekleyip soğumaya alıyoruz..
biraz ılıdıktan sonra üzerine maydanoz ve dereotlarımızı kıyıp,limonumuzu sıkıp eğer istenirsede çok az zeytinyağımızı ekliyoruz ve harmanlıyoruz..
patlıcan salatamız servise hazır,afiyet olsunn:))
Eki Görüntüle 603081 Eki Görüntüle 603084 Eki Görüntüle 603085 Eki Görüntüle 603087 Eki Görüntüle 603089 Eki Görüntüle 603091 Eki Görüntüle 603090 Eki Görüntüle 603092 Eki Görüntüle 603093 Eki Görüntüle 603095 Eki Görüntüle 603094 Eki Görüntüle 603096 Eki Görüntüle 603097
bende konservesi yok ama kayınvalidecim közletip buzluga atmış bostan patlıcanını onlada yapsam olurmu bi farklılık olmaz umarım tadında nefis görünüyo .bende bezerini közlenmiş biber konservesi ile yapıyorum sarımsak limon zeytin yagı ve maydonozla kahvaltıda bile yeniyoellerine saglık şekerpareni denicem mutlaka
canım olur tabi çok güzel olur...közlenmiş biberlede harika oluyor evet..ben bazen yoğurtlayarakta kullanıyorum tadından yenmiyor o derece güzel oluyor.
dediğin gibi kahvaltıdada güzel oluyor,bende bugün kahvaltıya çıkarayım biraz kalmıştı:)
şekerparemi kesinlikle tavsiye ederim canım,yaptığında paylaşırsan sevinirim
en kısa zamanda denicem inşaallah şekerpareni
ellosacım kakao kaç gr lık bi paketti yazarmısın sana zahmet
canım dr oetker 2 li paketler varya 25 gr lık..onun 1 paketini kullandım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?