yeni resimler miiiiiiii
oleeeeyyyy
fazla uğraştırmamıştı beni yine yaparım yada yeni tarifleri denerim.
hamurişi fazla yapmıyorum yoksa üçümüzde kilo alıyoruz.
bu arada eşim benim böreğime bayılır hazır yufkadan.
kek kurabiyede arada yapıyorum ayda 1 bazen 2 ayda 1 falan,hergün yapsam yenir ama o zamanda 100 kilo oluruz herhalde
normaldede evde hafif yemekler yapmaya çalışıyorum çorba salata ağırlıklı,aradada pilav makarna.
1 haftadır yine yemek yapmaya başladım inşallah fazla kilo almayız
bu topiğede fena sardım Allah sonumuzu hayır etsin
sultan lokumuna netten baktımda yapımı basit gibi görünüyor,helvaya benzediğini yazıyor un helvasınada bayılırım
tarifi bekliyorum
reglime daha 10 gün var ama iştahım çok acık ne olacak bu halim bilmiyorum
sultan lokumu mu, sanırım en çok sevineceğim tarif bu olucak. eşim de ben de çok seviyoruz, burda bi vakıf var, her yıl kermes düzenliyor, oraya bu tatlı sürekli geliyor, yiyebilmek için her yıl kermesi bekliyoruz yaniben evde denedim, pek güzel olmadı, çoğu çöpe gitti yazık, o kadar malzeme ve emek de ziyan oldu
harıkaaa tarıfler cok becerıklısıız massallh
süper konu.. resimli olması ayrı bi güzel.. emeğine sağlık elossa ben de takipteyim bundan sonra seni
bezelyeye hasretim yaa, eşim sevmiyor, yapmıyorum o yüzden, hatta geçen gün anneme dedim ki, pişir birlikte yiyelim, çok özledim yaa, belki bir yıldan fazladır yemedim, belki de daha fazla süredir.
koşa koşa canımm :))
kızlar ben şimdi mutfağa gidiyorum kocişime söz verdim sultan lokumu yapıcam o ççokk severde,tabisi bendeee:))
bi yandan da yarın için yemeğimi yapmıştım onu kontrol edeyim gelicem işlerimi bitirip,yeni resimlerleee
canım buyur gel bize,kapım açık sonuna kadar inann...
benim eşim hiç bişey ayırt etmez bi tek pırasadan nefret ediyor ağzına koymuyor:)
ama o sevmiyor diye pişirmemezlik asla etmiyorum valla,ben çok severim çünkü..
pırasa yaptığımda başka bir yemek yada eşimin en sevdiği bikaç bişi yapıyorum bende afiyetle yiyorum :)
pırasayı bi tek böreğini yaparken arada kaynatıyorum anlamıyor şükür:))))
bol soğan ve bol pırasayı az yağda iyice soteleyip böreğini yapıyorum parmaklarını yiyor:))
ama senin kociş için yapacak bişey yok sanırım bezelyeyi başka bir kılığa sokup saklayamayız dimi
canım senden en kısa zamanda börek bekliyorum haberin ola ben anlamazzzz:)))
sultan lokumu harika olur biz çok severiz paylaşıcam bu akşam kısmetse:)
bezelyeye hasretim yaa, eşim sevmiyor, yapmıyorum o yüzden, hatta geçen gün anneme dedim ki, pişir birlikte yiyelim, çok özledim yaa, belki bir yıldan fazladır yemedim, belki de daha fazla süredir.
canım buyur gel bize,kapım açık sonuna kadar inann...
benim eşim hiç bişey ayırt etmez bi tek pırasadan nefret ediyor ağzına koymuyor:)
ama o sevmiyor diye pişirmemezlik asla etmiyorum valla,ben çok severim çünkü..
pırasa yaptığımda başka bir yemek yada eşimin en sevdiği bikaç bişi yapıyorum bende afiyetle yiyorum :)
pırasayı bi tek böreğini yaparken arada kaynatıyorum anlamıyor şükür:))))
bol soğan ve bol pırasayı az yağda iyice soteleyip böreğini yapıyorum parmaklarını yiyor:))
ama senin kociş için yapacak bişey yok sanırım bezelyeyi başka bir kılığa sokup saklayamayız dimi
merhabaaaaaaaa..
canım topiğin çok güzel
resimli olması da çok cezbedici..
takipçinim ama pek yazmıyorum bende
yemek yapmayı çok seviyorum sadece tatlılarda biraz beceriksizim
onu da senin sayende öğrenirim inşallah..yaptğn tatlıları da koyarsan çok sevinirim canmm..özellikle kekli olanları..günüm varda bi kaç zaman sonra şöyle 10-12 kişiye yetecek güzel bir tarif arıyorum
bayılyorum yemeklerineeee...
sultan lokumunun resmini sabırsızlıkla bekliyorum
çok teşekkür ederim canım hoşgeldin mutfağıma,sefalar getirdinnpaylaşımlarınız için çok teşekkürler...
ben de aslında bazen kendime yapıyorum onun sevmediği şeyleri ama, bezelye buraya pek gelmiyor taze olarak, rağbet yok daha doğrusu, genellikle konservesi alınır. onu alsam hepsini yiyemem tek başıma, kavanozu açtıktan sonra nasıl muhafaza edebilirim geriye kalanı? sanırım buzluğa atmak gerekiyor. galiba biraz da üşendiğim için hasret kaldım.
ha bir de şu var, okuldan gelip biraz yatıyorum, anca dinleniyorum yani, sonra kalkıp eşim gelene kadar yemek yapıyorum, ee o kadar sürede de hiç değilse özellikle eşimin yiyebileceği şeyler yapmaya çalışıyorum.
canımsın çok teşekkür ederim evet basit ve lezzetli bişi besbelliii,bende yapcam banane:)))canım çok basit.
tepsidede yapıyorum ama çoğunlukta kalın sigara böreği gibi,paçanga böreği genişliğinde sarıyorum.
içine peynir maydonoz koyuyorum.
tek fark herkes sütlü karışım sürüyor yufkaya ben sıvı yağ sürüyorum.
sonrada üzerine susam ve çörek otu serpip kızartıyorum
eşim bayılıyor çıtır çıtır senin böreğinin üzerine börek tanımam der
canım sebze çorbasının içine atabilirsin püre yapınca eşin hiç anlamaz bile.
bizimkilerde kereviz yemiyor mercimek çorbasına küçük bir parça atıyorum püre olunca kimse anlamıyor
bende pırasa mevsimi acıcam inşallahçarşamba günü pazardan aldım dolapta duruyor bayılırım yarın yapmam lazım şöyle bol limonlu sıcak sıcak 2 tabak yerim herhalde
topiğini yeni gördüm, hızlıca resimlerine bakarken, hemen kendime bir tabak yemek doldurdum ve yerken inceledim. yani benim açımdan pek hoş olmadı. yine de hayırlı olsun.
bazı tarifleri denemeyi düşünüyorum.
ancak keşke ilk sayfada şöyle olsaydı.
kıymalı bezelye yemeği 35. sayfada
pırasa yemeği x sayfada
pasta y sayfada diye.
böylece tek tek aramak zorunda kalmazdık. sadece öneri .
ayrıca tarif paylaşan arkadaslarım lütfen fotograflı paylaşın ki daha can alıcı oluyor ve yapmak için istek uyanıyor.
seni onure etmişsem ne mutlu bana
elimde bir kaç resim var hemen eklim
şeker hamurlu yaş pastam
1 adet hazır pandispanya
1 adet dr otker çikolatalı sos
damla çikolata
2 adet muz
hazırlanışı,
önce pandispanyamızı ikiye ayırıyoruz
ilk katını sütle ıslatıp çikolata sosu sürüyoruz,muzları ince ince kesip sırayla üstüne diziyoruz sonra damla çikolataları serpiştiriyoruz.Diğer pandispanya katını ekleyip kalan çikolata sosunu ekliyoruz.soğuduktan sonra şeker hamuru ile kaplayıp süslüyoruz.şeker hamuru hazır alınabilir.ben kendim yaptım bunu çok zahmetli oldu
Eki Görüntüle 532966
canım teşekkür ederimm hoşgeldin mutfağımaa
takipte kal :)
kızlar lokumu hazırladım ama soğuması için dolaba koydum,biraz toparlanıyor aynı zamanda dolapta iyice soğuyunca şekil verme işlemine geçeceğim..
o yüzden Mola zamanııııı!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?