Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
yeni resimler miiiiiiii

oleeeeyyyy

ivitttt

canım senden en kısa zamanda börek bekliyorum haberin ola ben anlamazzzz:)))
sultan lokumu harika olur biz çok severiz paylaşıcam bu akşam kısmetse:)

canım benim olayım çok kolay ve lezzetli görüceksin bak,kermesi beklemene gerek kalmıcak :)

harıkaaa tarıfler cok becerıklısıız massallh

çok teşekkür ederim canımm,hoşgeldin mutfağımaa:)

kızlar biliyorsunuz dün kendimi mutfağa gömmüştüm:)))
aşurelik buğdayla yaptığım çorbadan 2-3 kase kadar kaldı
patatesli kıymalı böreğim bu sabah saatlerinde tükendi:)
zeytinyağlı kıymalı pırasa yemeğimden de ancak 1 tabak kaldı o da dolapta,çok acıkırsam yerim artık,çünkü bugün akşamüzeri kocişimle pizza yemeye çıktık evde yemek yemedik ve hala tokuz,sadece dört gözle benden lokum bekliyor benim koca bebeğim:)))
ben bu arada yarın için kıymalı bezelye yaptım hemen ekliyorum..yemeğim şu saat itibariyle pişti ve dolaba koymak için soğumasını bekliyorum

KIYMALI BEZELYE

MALZEMELER;
yarım kg bezelye (dondurucumdan)
150-200 gr kadar kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 küçük patates
3 küçük soğan
3 orta boy havuç
2-3 diş sarmısak
1 fincan sıvı yağ

YAPILIŞI;

kızlar soğan,patates,havuç ve sarmısağı soyup küp küp doğradım,hepsini beraber sıvıyağ eklediğim tencereme koydum ve üzerine kıymamıda ilave ettim..yüksek ateşte yavaşça karıştırarak yarı pişmelerini sağladım.sonra salçalarımı ve tuzumu ilave edip 2-3 dk daha kavurdum ve hemen bezelyelerimi ekledim..bezelyeler dipfrizden çıktığı için yarı donmuş haldeler ve üzerlerinde çok fazla su barındırdıkları için bezelyeleri tencereme eklediğimde de yaklaşık 15 dakika fazla suyunu bırakıp çekene kadar kavurdum..
bezelye yemeğini yaparken su eklenmeden önce bezelyeler ne kadar pişirilirse o kadar lezzetli olur çünkü..sonra üzerini 2-3 parmak su geçecek kadar su ilave ettim ve ara sıra kontrol ederek çok kısık ateşte yemeğimi pişirdim...
Afiyet olsun

süper konu.. resimli olması ayrı bi güzel.. emeğine sağlık elossa ben de takipteyim bundan sonra seni

süper konu.. resimli olması ayrı bi güzel.. emeğine sağlık elossa ben de takipteyim bundan sonra seni

canım teşekkür ederimm hoşgeldin mutfağımaa
takipte kal :)

kızlar lokumu hazırladım ama soğuması için dolaba koydum,biraz toparlanıyor aynı zamanda dolapta iyice soğuyunca şekil verme işlemine geçeceğim..
o yüzden Mola zamanııııı!

bezelyeye hasretim yaa, eşim sevmiyor, yapmıyorum o yüzden, hatta geçen gün anneme dedim ki, pişir birlikte yiyelim, çok özledim yaa, belki bir yıldan fazladır yemedim, belki de daha fazla süredir.

bezelyeye hasretim yaa, eşim sevmiyor, yapmıyorum o yüzden, hatta geçen gün anneme dedim ki, pişir birlikte yiyelim, çok özledim yaa, belki bir yıldan fazladır yemedim, belki de daha fazla süredir.

canım buyur gel bize,kapım açık sonuna kadar inann...
benim eşim hiç bişey ayırt etmez bi tek pırasadan nefret ediyor ağzına koymuyor:)
ama o sevmiyor diye pişirmemezlik asla etmiyorum valla,ben çok severim çünkü..
pırasa yaptığımda başka bir yemek yada eşimin en sevdiği bikaç bişi yapıyorum bende afiyetle yiyorum :)
pırasayı bi tek böreğini yaparken arada kaynatıyorum anlamıyor şükür:))))
bol soğan ve bol pırasayı az yağda iyice soteleyip böreğini yapıyorum parmaklarını yiyor:))
ama senin kociş için yapacak bişey yok sanırım bezelyeyi başka bir kılığa sokup saklayamayız dimi

merhabaaaaaaaa..

canım topiğin çok güzel

resimli olması da çok cezbedici..

takipçinim ama pek yazmıyorum bende

yemek yapmayı çok seviyorum sadece tatlılarda biraz beceriksizim

onu da senin sayende öğrenirim inşallah..yaptğn tatlıları da koyarsan çok sevinirim canmm..özellikle kekli olanları..günüm varda bi kaç zaman sonra şöyle 10-12 kişiye yetecek güzel bir tarif arıyorum

bayılyorum yemeklerineeee...

sultan lokumunun resmini sabırsızlıkla bekliyorum

ben de aslında bazen kendime yapıyorum onun sevmediği şeyleri ama, bezelye buraya pek gelmiyor taze olarak, rağbet yok daha doğrusu, genellikle konservesi alınır. onu alsam hepsini yiyemem tek başıma, kavanozu açtıktan sonra nasıl muhafaza edebilirim geriye kalanı? sanırım buzluğa atmak gerekiyor. galiba biraz da üşendiğim için hasret kaldım.
ha bir de şu var, okuldan gelip biraz yatıyorum, anca dinleniyorum yani, sonra kalkıp eşim gelene kadar yemek yapıyorum, ee o kadar sürede de hiç değilse özellikle eşimin yiyebileceği şeyler yapmaya çalışıyorum.

canım senden en kısa zamanda börek bekliyorum haberin ola ben anlamazzzz:)))
sultan lokumu harika olur biz çok severiz paylaşıcam bu akşam kısmetse:)

canım çok basit.
tepsidede yapıyorum ama çoğunlukta kalın sigara böreği gibi,paçanga böreği genişliğinde sarıyorum.
içine peynir maydonoz koyuyorum.
tek fark herkes sütlü karışım sürüyor yufkaya ben sıvı yağ sürüyorum.
sonrada üzerine susam ve çörek otu serpip kızartıyorum

eşim bayılıyor çıtır çıtır senin böreğinin üzerine börek tanımam der

canım sebze çorbasının içine atabilirsin püre yapınca eşin hiç anlamaz bile.
bizimkilerde kereviz yemiyor mercimek çorbasına küçük bir parça atıyorum püre olunca kimse anlamıyor

bende pırasa mevsimi acıcam inşallah çarşamba günü pazardan aldım dolapta duruyor bayılırım yarın yapmam lazım şöyle bol limonlu sıcak sıcak 2 tabak yerim herhalde

topiğini yeni gördüm, hızlıca resimlerine bakarken, hemen kendime bir tabak yemek doldurdum ve yerken inceledim. yani benim açımdan pek hoş olmadı. yine de hayırlı olsun.

bazı tarifleri denemeyi düşünüyorum.

ancak keşke ilk sayfada şöyle olsaydı.

kıymalı bezelye yemeği 35. sayfada

pırasa yemeği x sayfada

pasta y sayfada diye.

böylece tek tek aramak zorunda kalmazdık. sadece öneri .

ayrıca tarif paylaşan arkadaslarım lütfen fotograflı paylaşın ki daha can alıcı oluyor ve yapmak için istek uyanıyor.

topiğini yeni gördüm, hızlıca resimlerine bakarken, hemen kendime bir tabak yemek doldurdum ve yerken inceledim. yani benim açımdan pek hoş olmadı. yine de hayırlı olsun.

bazı tarifleri denemeyi düşünüyorum.

ancak keşke ilk sayfada şöyle olsaydı.

kıymalı bezelye yemeği 35. sayfada

pırasa yemeği x sayfada

pasta y sayfada diye.

böylece tek tek aramak zorunda kalmazdık. sadece öneri .

ayrıca tarif paylaşan arkadaslarım lütfen fotograflı paylaşın ki daha can alıcı oluyor ve yapmak için istek uyanıyor.

canımm hoşgeldin mutfağımaaa,çok teşekkür ederimm:))
birazdan resimlerini ekleyeceğim lokumu misafirlerine gönül rahatlığıyla ikram edebilirsin bayılacaklarına garanti veririm canım
sultan lokumunun resmini sabırsızlıkla bekliyorum

bende eklemeyi sabırsızlıkla bekliyorum hayatım,şimdi kleyeceğim ancak bitirdim:)

paylaşımlarınız için çok teşekkürler...
çok teşekkür ederim canım hoşgeldin mutfağıma,sefalar getirdinn

sende haklısın canım valla,çalışıyorken çok zor...bezeleyi dediğin gibi dipfrizde muhafaza edebilirsin ama konserve olanını ben garnitür harici hiç almam,tadı yapay geliyor sanki

canımsın çok teşekkür ederim evet basit ve lezzetli bişi besbelliii,bende yapcam banane:)))
ellerine sağlık resimlide istiyorum unutmaaaaa

canım mutfağıma hoşgeldinn çok teşekkür ederimm
olsun can boğazdan gelir ekmeksiz yediysen hiç bişey olmaz:)
fikrin çok güzel canım hemen icraata geçirebilirmiyim bilmiyorum ama aklımda,upuzzuuun boş bir vaktimde neden olmasın

merak ettim sormadan edemicem benim gibi merak edenlerde öğrenmiş olurlar hem :)) şeker hamurunu marshmallow şekeri eriterek mi yaptınız öyleyse ölçülerinizi öğrenebilirmiyim kaç paket şeker ne kadar pudra şekeri :))

sultan lokumları neredeee bekliyorum tarifinizi ben bir kez yapmaya çalıştım toparlayamamıştım çok üzülmüştüm sizin tarifinizle bir daha denicem

evet kızlarrr gelelim Sultan Lokumumaaa:)

bu saat oldu az önce bitti son işlemleri ama bittim bittiimmmm
hemen malzemelere geçeyim ardından resimlerrrrr

SULTAN LOKUMU

MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket muzlu puding(benim evimde full Dr Oetker çikolatalı olduğundan muzlu yoktu,markette bu pudingi buldum ama çok memnun kaldım Ardaştan aldım)
100 gr hindistan cevizi

YAPILIŞI;

Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor...
Afiyet olsun kızlarr,şu anda eşim yarısını götürdü bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…